Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Zostań sędzią piłkarskim << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Jo
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7198 dni

Zostań sędzią piłkarskim - 28/12/2008 22:21
Wymagania:
- ukończone 17 lat (osoby niepełnoletnie - wymagana zgoda rodziców)
- wykształcenie średnie lub uczeń szkoły średniej
- dobry stan zdrowia

Podania wraz z wypełnioną ankietą należy składać w Biurze ZZPN w Szczecinie (ul. Pocztowa 30/12) lub przesłać pocztą na wskazany adres w terminie do 20 stycznia 2009 roku (ankieta do pobrania ze strony www.sedzia.pl)

W dniach 22-23 stycznia 2009 roku odbędą się rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami. Rozpoczęcie kursu w dniu 26 stycznia 2009 roku godzina 17:00 w siedzibie ZZPN.

Istnieje możliwość przeprowadzenia szkolenia dla kandydatów zamieszkujących poza Szczecinem (np. w Stargardzie Szczecińskim, Gryficach) w zależności od zainteresowania.

Warszawa !!!!!! Warszawa , Warszawa CWKS Legia !!!!!!!!!!!! Warszawa , Warszawa !!!!!
Orło
Kibic
Na forum od 8251 dni

*

Odp: Zostań sędzią piłkarskim - 28/12/2008 23:03
To darmowe :D?

Babilon Team
kiko
Kibic
Na forum od 6971 dni

*

Odp: Zostań sędzią piłkarskim - 28/12/2008 23:36

Orło napisał:  
To darmowe :D?

Formalnie tak. Później tylko musisz zapłacić za lekarza (niezbędne badania), kupić strój, buty, wyrobienie legitymacji sędziowskiej, zdjęcia itp. Tak z 200zl trzeba mieć. Po kursie aby zostać sędzią musisz zdać egzamin teoretyczny + kondycyjny. Kiedyś biegało się test Coopera, teraz chyba się coś zmieniło, ale ogólnie spory wysiłek dla osoby nie uprawiającej żadnych sportów. Później jak już zostanie się sędzią co pół roku egzamin kondycyjny trzeba zaliczać.

Kasa z tego nie jest taka mala jak się większości wydaje, za sędziowanie orlików, trampkarzy z 30-40zł za mecz + zwrot kosztów dojazdu. W V czy IV lidze są już naprawdę ciekawe sumy. Główny w V lidze 100-120zł za mecz. Tak przynajmniej było 2-3lata temu, może się coś zmieniło, ale jak już to raczej wzrosły jak większość wynagrodzeń w kraju. Do tego można ogarniać kilka meczy w weekend, jeśli tylko logistycznie się da wyrobić - 3-4 mecze w weekend nie problem, zwłaszcza w tych najniższych ligach (orliki, trampkarze) gdzie mecze rozgrywane są 11-12 rano.

P_S
Kibic
Na forum od 7675 dni

Odp: Zostań sędzią piłkarskim - 28/12/2008 23:47
To dobre dla kogoś kto ma wolne weekendy, szczególnie studenci dzienni lub licealiści gdyż głównie w weekendy mecze się zdarzają. Co weekend średnio wpada ze 150-200zł, zależy co się trafiło. Myślę, że nie najgorszy zarobek za parę godzinek poświęconych w weekend. Jak ktoś dysponuje większym czasem to samemu można się ubiegać o przyznanie większej liczby meczów niż np. 1 w tygodniu.

Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy...a pamięć pozostanie na zawsze!
AMS
Kibic
Na forum od 7612 dni

Odp: Zostań sędzią piłkarskim - 28/12/2008 23:49
KIko zapomniales dodac cos o imprezach dodatkowych typu obiad na koszt prezeza w towarzystwie pieknych pan:):)
A tak na marginesie chyba robi sie z tego najbardziej niebezpieczny zawod,a juz calkiem powaznie super sprawa tylko nie te lata:)
Pozdrawiam

A ja i tak wierzyc nie przestane...
Jo
Kibic
Na forum od 7198 dni

Odp: Zostań sędzią piłkarskim - 29/12/2008 00:02
na początku idziesz na rozmowę kwalifikacyjną czy ktoś wie o co będa pytali czy będą zadawali już pytania o sędziowaniu i potem kurs jest czy ktoś wie co będzie na nim ????

Warszawa !!!!!! Warszawa , Warszawa CWKS Legia !!!!!!!!!!!! Warszawa , Warszawa !!!!!
Zbylu
Kibic
Na forum od 7387 dni

Odp: Zostań sędzią piłkarskim - 05/01/2009 16:04

Jo napisał:  
na początku idziesz na rozmowę kwalifikacyjną czy ktoś wie o co będa pytali czy będą zadawali już pytania o sędziowaniu i potem kurs jest czy ktoś wie co będzie na nim ????

idzie ktos na ten kurs??ja sie zdecydowałem,zawsze to blizej piłki ktora sie kocha:)

Obrazek gif wstawiony na forum
kiko
Kibic
Na forum od 6971 dni

*

Odp: Zostań sędzią piłkarskim - 05/01/2009 17:30

Zbylu napisał:  

Jo napisał:  

idzie ktos na ten kurs??ja sie zdecydowałem,zawsze to blizej piłki ktora sie kocha:)

ja się zastanawiam :] może się wybiorę.

G_
Kibic
Na forum od 6356 dni

Odp: Zostań sędzią piłkarskim - 05/01/2009 17:55
Czy ja wiem czy praca sędziego jest taka fajna ? Nawet dla studentów?

Jo -zmień avator

CWKS & MKS
D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Zostań sędzią piłkarskim - 06/01/2009 17:37

kiko napisał:  

Zbylu napisał:  

Jo napisał:  

ja się zastanawiam :] może się wybiorę.

Trzeba mięć mocną psychę, żeby przez 90 minut wytrzymać bluzgi praktycznie zewsząd, także wcale nie uważam żeby to był łatwy kawałek chleba. Także wyzwanie nie dla tych co liczą, że zarobią parę groszy.

Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili

Obrazek gif wstawiony na forum
Jo
Kibic
Na forum od 7198 dni

Odp: Zostań sędzią piłkarskim - 22/03/2009 21:32
Ktoś w ogóle na to poszedł ?? Jak tak to jak to wygląda ??

- 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763374564 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005