Ubezpieczenie auta. - 10/09/2008 23:35
Mam takie pytanie odn. ubezpieczenia. Nie mam pojęcia gdzie się orientować. Czy jest jakiś system kontrolujący czy auta są na bieżąco ubezpieczone i jakie są kary za nieubezpieczone auto. Chodzi mi o to że niewykluczone iż odstawię furkę na dłuższy czas (lata?) do garażu i nie uśmiecha mi się płacić co roku 2 koła ubezpieczenia. Wiem że nie ma opcji tymczasowego wyrejestrowania auta i musi być ubezpieczone. Wie ktoś jak to dokładnie wygląda?
Ostatnio edytowany przez: BTR, 10 września 2008, 23:51 [2 raz(y)]
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Odp: Ubezpieczenie auta. - 11/09/2008 09:46
Niestety aktualne przepisy nakazują tzw. ciągłość ubezpieczenia OC, czyli w momencie wygasania Twojej polisy, jeżeli nie wypowiesz jej Towarzystwu Ubezpieczeniowemu min. 1 dzień przed jej końcem to z mocy ustawy ulega ona automatycznemu przedłużeniu i tym samym podpisuje się na Ciebie wyrok bo chcesz czy nie to jestes obowiązany nadal płacić składkę. Jeżeli natomiast wypowiesz umowe i nie zawrzesz jej z żadnym innym Towarzystwem to jest taka instytucja, która nazywa się Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny i oni mają prawo naliczać kary. W jakiej wysokości to nie wiem, ale może doczytasz to na ich stronie internetowej http://www.ufg.pl. A nawiasem mowiac gdzie Ty 2 koła za ubeczpieczenie płacisz? Zadzwoń sobie do dobrego agenta ubezpieczeniowego 600443147 Pan Daniel on napewno znajdzie Ci jakąś tańszą oferte.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez: A.., 11 września 2008, 09:54 [1 raz(y)]
Odp: Ubezpieczenie auta. - 12/09/2008 00:48
Hehe to ladnie pojechales Mimo wszystko dzwoń do Daniela on oferuje fajne pakiety - a to ze miales stluczki to nikt nie musi wiedziec
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763382303 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.