Odpadli Bronowicki, Majewski i Matusiak. Jak dla mnie niespodzianką jest Majewski, myślałem że poleci Pazdan, tak samo jak za Bronowickiego Kokoszka, a tu prosze...
Tradycyjnie przed rozpoczęciem, kto wygra grupy?
1. Czechy, Portugalia, Szwajcaria, Turcja
2. Austia, Chorwacja, Niemcy, Polska
3. Francja, Holandia, Rumunia, Włochy
4. Grecja, Hiszpania, Rosja, Szwecja
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
taki temat jest w dziale : Reprezentacja :d ale dobra .. Czechy, Portugalia, Polska, Chorwacja, Francja, Włochy, Hiszpania, Grecja mnie dziwi obecność Pazdana, zgodzę się z Tobą co do Majewskiego, on powinien jechać. Ale zaufajmy Leo
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 28/05/2008 13:07
Słuszna decyzja Leo względem Matusiaka, natomiast szkoda mi Majewskiego - myślę, że jest bardziej perspektywicznym graczem niż Pazdan no ale cóż.... my nie jesteśmy selekcjonerem kadry i nie odpowiadamy za wyniki.
Mega sie zdenerwowałem ;/ , szkoda mi strasznie Majewskiego;/ .Taki dobry chłopak i technika i wizja gry.Ale widocznie tak mialo byc.Jedyne co mnie cieszy to brak Matusiaka
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 28/05/2008 14:12
Ja tam się ciesze że Majewski nie jedzie. Między innymi dlatego że w meczach reprezentacji nie pokazał NIC godnego uwagi. Oczywiście nie mówie że jest to słaby zawodnik, ale EURO to dla niego za wysokie progi.
To samo mógłbym powiedzieć o Pazdanie, ale Leo rozliczać będziemy po Mistrzostwach.
"..każda strata wychodzi mi na lepsze.."
Pogoń ponad wszystko ..
Ok kazdy ma swoje zdanie Ale spojz na to tez ze nie gral na swojej pozycji a i tak wg mnie gral przyzwoicie a czasami naprawde fajnie No ale mowi sie trudno i tak jak napisales ze Leo rozliczymy po mistrzostwach
Nie pokazał nic bo był ustawiany na pozycji na której prawdopodobnie nigdy nie grał, sam mówił w wywiadach że po konsultacjach z Leo na temat tej właśnie danej mu pozycji szło mu lepiej.
Majewski ma potencjał i w przyszłości naprawdę może być bardo dobrym zawodnikiem, aktualnie brakuje mu doświadczenia i na ME nie ma co go zabierać.
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 28/05/2008 15:21
Bardzo słuszna decyzja leo co do Bronowickiego - jak sam powidzial mogłbym grac conajwyzej 45 do 60 minut na pelnych obrotach, a w koncu na jeden mecz tam nie jedziemy. Matusiak - dobry zawodnik, ale kompletnie bez formy, nie ma wogole o czy mgadac. Co do Majewskiego no coz. Mlody utalentowany chlopak, jeszcze bedzie mial swoja szanse i na pewno bedzie z niego w przyszlosci duzo radochy. No niestety kogos musial wybrac.
To niby kiedy ma nabierać takie doświadczenie Właśnie takie imprezy jak EURO dają o wiele więcej doświadczenia niż jakieś normalne sparingi bądź mecze w eliminacjach. Według Twojego toku myślenia -
1) swierdzam, że Pazdan owe doświadczenie posiada, nieprawdaż
2) nigdy by się nie pojawiła młoda gwiazda piłki bądź sportu ( Owen(pamiętasz mecz Argentyna-Anglia Owen był wtedy doświadczonym graczem), Rooney, Cristiano Ronaldo, Kubica, - podaję Tobie przykłady prosto z głowy(gdybym zaczął liczyć wszystkich i wymieniać, to forum by się wieszało ) itp. ) bo przecież jak dać szanse komuś kto nie ma doświadczenia
1 - ma się ogrywać i zdobywać doświadczenie w meczu z Niemcami? który prawdopodobnie będzie dla nas meczem kluczowym dla awansu z grupy. A jeśli mecz by mu nie wyszedł i przez niego Polska by przegrała? Wyobrażasz sobie wtedy nagonkę na niego? Mógłby sobie poprzez to na przykład przekreślić karierę.
2 - nigdzie nie napisałem, że Pazdan jest zawodnikiem doświadczonym, do tego uważam że również nie powinien jechać na Euro (swoją drogą będzie niespodzianką jeśli zagra choć 10 minut)
3 - a co to szansę przebłysku dostaje się tylko i wyłącznie na wielkich imprezach typu ME albo MŚ? Przecież to jest młodziutki chłopak, ma przed sobą karierę, sam w wywiadach podkreślał to że już sam przyjazd na kadrę przygotowującą się do ME jest dla niego dużym wyróżnieniem.
1 - ma się ogrywać i zdobywać doświadczenie w meczu z Niemcami? który prawdopodobnie będzie dla nas meczem kluczowym dla awansu z grupy. A jeśli mecz by mu nie wyszedł i przez niego Polska by przegrała? Wyobrażasz sobie wtedy nagonkę na niego? Mógłby sobie poprzez to na przykład przekreślić karierę.
chodzi mi o sam fakt bycia na EURO z kadrą(oglądanie meczu w TV a na żywo to dwie różne bajki, treningi z takim trenerem jak Leo pewnie dużo dają do myślenia i On jako młody zawonik mógłby to potraktować jako zajebistą lekcję, do tego full dziennikarzy i kibiców - nic tylko nabierać doświadczenie i póżniej je wykorzystywać ) poza tym nigdzie nie napisałem, że ma ogrywać się na meczu z Niemcami
2 - nigdzie nie napisałem, że Pazdan jest zawodnikiem doświadczonym, do tego uważam że również nie powinien jechać na Euro (swoją drogą będzie niespodzianką jeśli zagra choć 10 minut)
jeśli twierdzisz, że Majewski jest niedoświadczony to Pazdan tym bardziej, ponieważ:
Majewski(urodził się w 1986) zagrał 28 razy w I lidze, 6 razy w PP, 5 w PE, 6 razy w Pucharze UEFA no i 4 razy w reprezentacji Polski a Pazdan(urodził się w 1987) zagrał 19 razy w I lidze, 9 razy w PE, 11 razy w Młodej Ekstraklasie oraz 5 razy w reprezentacji Polski.
3 - a co to szansę przebłysku dostaje się tylko i wyłącznie na wielkich imprezach typu ME albo MŚ? Przecież to jest młodziutki chłopak, ma przed sobą karierę, sam w wywiadach podkreślał to że już sam przyjazd na kadrę przygotowującą się do ME jest dla niego dużym wyróżnieniem.
za X lat też będziesz mówił, że to młodziutki chłopak, że ma czas na nabieranie doświadczenia itp. Im wcześniej chłopak zapoznałby się z tą atmosferą piłkarskiego święta to uważam, że lepiej dla Niego i dla reprezentacji Polski.
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 28/05/2008 16:53
Ale panowie, o co wy się wogóle kłócicie ? Leo kogoś musiał z tej dwójki wybrać na euro, wybrał Pazdana. Taka sama dyskusja byłaby gdyby wybrał na odwrót dlaczego ten a nie tamten.
Ok to słuchaj a czy 2 lata temu doświadczony Żurawski , Krzynówek itd dobrze zagrali z Niemcami?? najlepszym zawodnikiem byl praktycznie debiutant w kadrze Irek Jelen i tez bez ,,dośwaidczenia'', Majewski moze by nie gral od poczatku w meczu z Niemcami(ba moze by wogole nie gral)ale naprawde przydalby sie bo nie ma w tej kadrze tak perspektywicznego zawodnika.Na pewno wole go niz Murawskiego czy Pazdana.Fakt jest małej postury ale spojzmy chocby na wielkich środkowych pomocnikow swiata np: Andres Iniesta,Xavi,Samir Nasri,Emre Bezlozoglu.CZy są to kolosy? Nie, śa to mega techniczni zawodnicy o świetnym podaniu i przegladzie pola.Fakt Majewski nie jest jeszcze Xavim czy iniestą ale naprawde kto wie czy ma tych mistrzostwach nie wyroslby z niego nowy ogromny talentAle no coz zobaczymy teraz chlopak ma grac w lidze a kto wie moze pozniej w kadrze.A i jeszcze jedno jakby taki Majewski zagral z Niemcami to daje sobie reke obciac ze nie spalil by sie psychicznie (to wyobrazcie sobie sami jakbyscie byli na jego miejscu i jest sprawa jasna. Pozdrawiam
ps:To są tylko i wylacznie dywagacje , Leo wybral jak uwazal i zapewne slusznie lecz wiadomo kazdy moze miec swoje ,,za'' i ,,przeciw''
Po 1 połowie - Ballack w formie, bardzo dobrze gra, praktycznie każda akcja przez niego przechodzi. Dobrze gra również Frings - bardzo niebezpiecznie prostopadłe podania. Słabo Jansen (lewe skrzydło) - zagubiony, nic mu nie wychodzi, Fritz słabo, Gomes nic specjalnego nie gra - ładnie mu wychodzi klepka z Kuranim.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 31 maja 2008, 18:12 [1 raz(y)]
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 31/05/2008 18:25
Zauważ że Serbia gra rzadkim ustawieniem 0-4-6 (z czterema środkowymi obrońcami) od czasu do czasu przechodząc do systemu 1-3-6. Mają dziś Niemiaszki okazję potrenować rozegranie piłki i atak pozycyjny. Ale masz rację - Gomes jakiś taki niekumaty. Widać, że u nich podobnie jak u nas, też kilku zawodników jest daleko od formy
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 01/06/2008 17:59
Na plus
- Łobodziński - zdecydowanie dobry występ, po wejściu w drugiej połowie często chodził prawą stroną, szybki, dobrze przygotowany,
- Boruc - parę ładnych interwencji, o bramkę nie ma się co martwić,
- Roger - pomimo paru strat naprawdę bardzo inteligentnie grał, czasami stwarzając zagrożenie,
Smolarek, Krzynówek - nie wymaga komentarza, ich występy na stałym, dobrym poziomie.
Na minus
- Wasilewski - strasznie wolny, zagubiony, rzadko wychodził do przodu, dużo niecelnych podań,
- Bąk - strasznie niepewny na tym stoperze, te jego wykopy ' na pałę ' przyprawiają o mdłości,
- Golański - cienizna, przy ładnym kontrataku strasznie spieprzył akcje.
- Zahorski - tragedia, w ogóle się nie rozumiał z partnerami,
- Saganowski - zero.
Ogólnie 2 połowa zdecydowanie lepsza w wykonaniu Polaków niż pierwsza.
Jak dla mnie to Sagan zrobił co miał. Pare razy go tam pokopali, były z tego wolne i o to chyba chodzi, bo wiadomo że na Euro to raczej będzie grał końcówki.
Jak nie ma nominalnych skrzydłowych to gramy słabo. Nie było Łobodzińskiego - prawa strona leżała. Łobodziński wszedł - odrazu lepiej.
Szkoda że nie ma Sobolewskiego, bo ten środek nie wygląda jakoś mega dobrze. Myśle, że Roger będzie miał podstawe na mecz ze szwabami.
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 01/06/2008 21:00
Mi się wydawało że Wasilewski całkiem dobrze grał. Podobał mi sie Krzynówek i Smolarek który starał się szarpać. Magicowi bym chyba jednak podziękował, a Wawrzyniak jak popracuje nad pewnością to będzie dobrym zawodnikiem.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763382299 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.