Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Zwiedzamy, polecamy << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
malcoolm
Ultraoptymista
IP: zapisany
Na forum od 8016 dni

Zwiedzamy, polecamy - 26/05/2008 09:47
Witam,
zbliżają się wakacje, sezon ogórkowo-urlopowo-wycieczkowy. Pozwoliłem sobie założyć wątek o wycieczkach, zwiedzaniu itd.

Byłeś w fajnym miejscu, super spędziłeś czas (niezależnie czy było to dwie ulice dalej od Twojego domu, czy też gdzieś w Polsce, Europie, czy też w Azji) napisz na forum, bardzo możliwe, że ktoś z innych użytkowników skorzysta.

Heide Park - Soltau, Niemcy
www.heide-park.pl

Wybraliśmy się do tego wesołego miasteczka w grupie znajomych - ponad 40 osób. Super atmosfera już podczas samej podróży, w trakcie szybka kima. Na około 8 rano dojechaliśmy na miejsce. O 9:00 otworzyli Heide Park.

Szybko poszliśmy do Collososa, największej i najbardziej stromej (nachylenie 61 stopni !!) drewnianej kolejki górskiej na świecie
Obrazek jpg wstawiony na forum
Wrażenie niesamowite - mój mózg oszalał 1 miejsce Sam nie wiedziałem, że potrafię tak głośno krzyczeć i znam tyle bluzgów lol Przeciążenia zajebiste! Coś wspaniałego.

Następnie Desert Race - kolejka, która rozpędza się do 100km/h w ciągu 2,4 sekundy. Dochodzi do przeciążeń 5 G (wiem częściowo co czuje Kubica). Poczułem się także jak motocyklista, dla którego osiąganie takiej prędkości w tak krótkim czasie jest standardem (mówię o tych najlepszych motorkach). Uczucie wgniecenia w fotel BEZCENNE. Moje myśli zostały gdzieś z tyłu, a my już wchodziliśmy w pierwszy zakręt.
Obrazek JPG wstawiony na forum

Scream - 103 metrowa wieża, z której możesz sobie spaść, przy okazji zaliczając stan nieważkości przez 2 sekundy. Odczucie po prostu za mocne! Miłe pozytywne, choć wielu znajomych mówiło, że ich to nie bawiło. Jeden kumpel próbował trzy razy na to wsiąść - za każdym coś go hamowało, raz nawet już siedział w krzesełku, ale zrezygnował :| W każdym razie będziemy jechać jeszcze raz w wakacje - mówił, że wtedy się przełamie.
--> Zobacz koniecznie ten filmik

Tak samo jak ja nie wszedłem na Limit. Byłem po jedzeniu, miałem pełny brzuch.. Tak się tłumaczyłem, a może po prostu się bałem lol Nie wiem... A Limit to Inverted Roller Coaster
Oceńcie sami :) + filmik :)

Tor bobslejowy - też super sprawa, jedzie się w bobslejach dwójkami (najlepiej z dziewczyną :P). Baaardzo fajne :)

oraz wiele wiele więcej TUTAJ

Heide park - świetna zabawa, myślę, że każdy powinien być zadowolony. Genialna opcja na spędzenie prawie całego weekendu, za stosunkowo nieduże pieniądze :)

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
Scarface
Kibic
Na forum od 7756 dni

*

Odp: Zwiedzamy, polecamy - 26/05/2008 11:27
Camp Nou oraz katedra Sagrada Familia w Barcelonie wlasnie sie wyleguje na plazach Costa Brava i nawet mialem okazje obejrzec mecz reprezentacji Katalonii z Argentyna stadion robi ogromne wrazenie swietna akustyka no i ten doping argentynczykow przez calutki mecz klaszcza, tancza, gwizdza, podskakuja, spiewaja, krzycza i bawia sie ogolnie non-stop wrzuce filmy i foty jak juz wroce do domu a tak o samej Barcelonie to mozna tu spedzic nawet i miesiac jest tyle do zobaczenia w okolicach gory jest oczywiscie morze mnostwo zabytkow, centra handlowe, dyskoteki i bary, hiszpanki przeurocze szkoda ze przyjechalem z zona :(

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Szymen
Kibic
Na forum od 6435 dni

**

Odp: Zwiedzamy, polecamy - 26/05/2008 14:42
Mówcie co chcecie
ale nie ma to jak wypad nad Miedwie :)

- 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763382202 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005