Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Nie dla niepodległego Kosowa! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
elo
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7563 dni

Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 20:31
Pomóżmy bratniemu narodowi serbskiemu. Kosowo to kolebka serbskiej państwowości, oddana w ręce separatystów. KOSOWO JEST SERBSKIE!

Wypełnij i wyślij poniższą petycję.

Petycja

Obrazek jpg wstawiony na forum
Olaf
Kibic
Na forum od 8414 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 20:46
Myślę, że można przygotować jakiś transparent do wywieszenia na pierwszym meczu na wiosnę w Szczecinie solidaryzujący się z Serbią.

Kosovo uvek ce biti u SRBIJI!!!

Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Plum
Kibic
Na forum od 7806 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 21:02
A tak zapytam z ciekawości, czy temat Kosowa jest tak istotny dla naszego kroju, miasta czy klubu żeby zakładać o nim nowy, osobny wątek?

Oczywiście odpowiedź na każde z tych pytań jest nagatywna. To czy Kosowo będzie niepodległe czy nie, nie ma tak na prawdę żadnego wpływyu nas. Pomysł z transparentem wystrzelony z kosmosu moim zdaniem...

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
ArP
Kibic
Na forum od 8219 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 21:06
Władze polskie też zamiast lizać ciągle dupe Ameryce i Unii powinny podjąć choć k... raz własną - mądrą decyzje, każdy choć troche inteligenty wie, że nielegalnie Kosowo zostało zabrane Serbom i do tego nie powinno dojść.

Pogoń Szczecin MKS!
Olaf
Kibic
Na forum od 8414 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 21:18

Plum napisał:  
A tak zapytam z ciekawości, czy temat Kosowa jest tak istotny dla naszego kroju, miasta czy klubu żeby zakładać o nim nowy, osobny wątek?

Oczywiście odpowiedź na każde z tych pytań jest nagatywna. To czy Kosowo będzie niepodległe czy nie, nie ma tak na prawdę żadnego wpływyu nas. Pomysł z transparentem wystrzelony z kosmosu moim zdaniem...

Po pierwsze jesteśmy w Hyde Parku, więc można założyć tutaj dowolny temat. Po drugie dlaczego nie można poprzeć czegoś z ludzkiej przyzwoitość i wychylić się dalej niż sięga zubek własnego nosa. Poza tym to polacy po nieudanych powstaniach często osiedlali się w Serbii, znajdując tam zrozumienie. Także polscy osadnicy osadzający się w Bośni w XIX właśnie z serbami znajdowali wspólny język pomimo konfliktu wiary w odróżnieniu od chorwatów, katolików, którzy dążyli z powodu wspólnego katolicyzmu do ich (polskich osadników) wynarodowienia.

Plum
Kibic
Na forum od 7806 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 21:40

Olaf napisał:  

Plum napisał:  

Po pierwsze jesteśmy w Hyde Parku, więc można założyć tutaj dowolny temat. Po drugie dlaczego nie można poprzeć czegoś z ludzkiej przyzwoitość i wychylić się dalej niż sięga zubek własnego nosa. Poza tym to polacy po nieudanych powstaniach często osiedlali się w Serbii, znajdując tam zrozumienie. Także polscy osadnicy osadzający się w Bośni w XIX właśnie z serbami znajdowali wspólny język pomimo konfliktu wiary w odróżnieniu od chorwatów, katolików, którzy dążyli z powodu wspólnego katolicyzmu do ich (polskich osadników) wynarodowienia.

Dlatego, że pisanie o nielegalnym zabraniu Kosowa Serbom jest raczej daleko idącym nadużyciem, poza tym "kociół bałkański" wybucha co kilkanaście lat i zawsze coś tam się działo i dziać będzie...
Już nie piszę o serbskim nacjonalizmie i idei Wielkiej Serbi w latach 80., nie piszę też jaki procent ludności zamieszkuje Kosowo, nie piszę też o tym, że ten procent jest na tyle wysoki, że gdyby np. przyjąć warunki małego trakatu wersalskiego można by uznać ten teren za autonomiczny itd...

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
phoenix
Kibic
Na forum od 6831 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 21:45

Olaf napisał:  
Myślę, że można przygotować jakiś transparent do wywieszenia na pierwszym meczu na wiosnę w Szczecinie solidaryzujący się z Serbią.

Weź pod uwagę, że nie każdy jest przeciw.

Dobre chłopaki reprezentują JP.
Wszyscy razem JP.
Olaf
Kibic
Na forum od 8414 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 21:49

Plum napisał:  

Olaf napisał:  

Plum napisał:  

Dlatego, że pisanie o nielegalnym zabraniu Kosowa Serbom jest raczej daleko idącym nadużyciem, poza tym "kociół bałkański" wybucha co kilkanaście lat i zawsze coś tam się działo i dziać będzie...
Już nie piszę o serbskim nacjonalizmie i idei Wielkiej Serbi w latach 80., nie piszę też jaki procent ludności zamieszkuje Kosowo, nie piszę też o tym, że ten procent jest na tyle wysoki, że gdyby np. przyjąć warunki małego trakatu wersalskiego można by uznać ten teren za autonomiczny itd...

Nadużyciem hmmm. Znasz cokolwiek z historii Kosowa, wiesz skąd albańczycy się tam wzięli? Sytuacja w Kosowie przypomina mniej więcej sytuacje Wielkopolski po I wojnie światowej. Czy wyobrażasz sobie Polskę bez Pozniania, Gniezna, Kalisza? Przecież Poznań był jednym z 9 miast niemieckich rezydecjalnych cesarza. Ludność niemiecka w wielkopolsce sięgała 70% oddał byś ją do Niemiec?

Plum
Kibic
Na forum od 7806 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 21:59

Olaf napisał:  

Plum napisał:  

Olaf napisał:  

Plum napisał:  

Nadużyciem hmmm. Znasz cokolwiek z historii Kosowa, wiesz skąd albańczycy się tam wzięli? Sytuacja w Kosowie przypomina mniej więcej sytuacje Wielkopolski po I wojnie światowej. Czy wyobrażasz sobie Polskę bez Pozniania, Gniezna, Kalisza? Przecież Poznań był jednym z 9 miast niemieckich rezydecjalnych cesarza. Ludność niemiecka w wielkopolsce sięgała 70% oddał byś ją do Niemiec?

Albańczycy się tam wzieli i jest im tak dużo, bo wypędzili z tych ziem Serbów... tu masz rację, ale porówanienie tego do wielkopolski to nie tylko nadużycie ale i błąd. Ludność polska w Wielkopolsce stanowiła 60-70%, a nie na odwrót.

Kumaty Piknik
Kibic
Na forum od 8130 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 22:26
W życiu niekoniecznie trzeba się kierować tym co UE uznaje i odrazu uważać , że jest to ' dobre dla każdego z nas '. Pomyślcie o tym i niekoniecznie tylko w kontekscie Kosowa ,ale o całośc działań UE. Oni (UE) po prostu wydarli ziemię Serbii , aby ją "europejizować" . Już wprowadzono tam euro...

Ostatnio edytowany przez: Kumaty Piknik, 19 lutego 2008, 22:31 [1 raz(y)]

Kibic
Na forum od 7888 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 22:38
dla mnie Serbowie nie są bratnim narodem i nie mam zamiaru im w niczym pomagać...
i jako jeden z kibiców Pogoni jestem przeciw takim transparentom.. stadion to nie miejsce na takie rzeczy.. zresztą była już kiedyś podobna dyskusja..
co do Polskiego rządu to przede wszystkim powinni w końcu podjąć jakaś decyzję bo na razie są ani za ani przeciw..

a co do samej niepodległości Kosowa to mam mieszane uczucia.. z założenia popieram dążenia narodów do własnych państw ale tu chodzi o naród który ma już własne państwo (to są po prostu Albańczycy a nie jak niektórzy próbują ich nazywać Kosowarami..) i działania te są dla mnie co najmniej dziwne..i rozumiem Serbów.. ale staram się także zrozumieć Albańczyków w kontekście tego co się działo i dzieje w tamtym rejonie i dlatego trudno mi jednoznacznie ocenić.... na Bałkanach zawsze będzie gorąco..

co nie zmienia faktu że dla nas to większego znaczenia nie ma.. ale niech inne kraje uważają bo może nastąpić efekt domina..

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
IS
Kibic
Na forum od 7298 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 22:45
Popieram akcje jedności z bratnim słowiańskim narodem Serbii. Tyle co mam do powiedzenia na ten temat ;)

avelyn
Kibic
Na forum od 8409 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 23:08

Cytat:  

jako Polak identyfikujacy sie ze swoim krajem powinienes wspolczuc wszsytkich nacjom sprzedawanym przez dominujace panstwa w mysl jakis cynicznych interesow...

Cytat:  
To czy Kosowo będzie niepodległe czy nie, nie ma tak na prawdę żadnego wpływyu nas

i wlasnie przez takie myslenie w 38 powstał Kraj Sudetów...tez nikogo to nie obchodzilo...troche przyzwoitosci..

Cytat:  
Już nie piszę o serbskim nacjonalizmie i idei Wielkiej Serbi w latach 80.

a porzypomnij sobie o Wielkiej Albanii w czasie II WŚ i co oni wyprawiali...

Cytat:  
, nie piszę też jaki procent ludności zamieszkuje Kosowo, nie piszę też o tym, że ten procent jest na tyle wysoki,

na to akurat trzeba spojrzec z szerszej perspektywy. po II WŚ Tito nie zezwalal za powrot wysiedlonych serbów do kosowa, natomiast Albanczyczy nie mieli takich problemów.

Cytat:  
dla mnie Serbowie nie są bratnim narodem i nie mam zamiaru im w niczym pomagać...

posluchaj sobie poczatku hymnu Jugoslawii....chyba o czyms to swiadczy...

Najbardziej w tym wszystkim irytuje mnie to, ze Zachód robi kolejny ukłon w strone obcemu EUROPIE islamowi. Kiedys to sie zemsci. Jeszcze za naszego zycia. Czemu UE + USA zezwalaja na powstanie wielkiej albanii, a wspolnymi silami zdemontowali JUGOSŁAWIE( a teraz widzimy dalsze rozrywanie Serbii)

Cytat:  
Popieram akcje jedności z bratnim słowiańskim narodem Serbii. Tyle co mam do powiedzenia na ten temat

krótko, zwięźle i na temat. pozdro ;]

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises

Kibic
Na forum od 7888 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 23:15
hymn słyszałem i to nie raz.. ale w dalszym ciągu to dla mnie nic zmienia.. podobieństw można wszędzie szukać..
przekupywanie się kto co w przeszłości robił też do niczego nie prowadzi..
po prostu nie zrobiono z tym kiedyś porządku i teraz są (i będą..) tego efekty..

phoenix
Kibic
Na forum od 6831 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 23:16
A i jeszcze takie słynne hasło:
STADION PRECZ OD POLITYKI

Dobre chłopaki reprezentują JP.
Wszyscy razem JP.
Plum
Kibic
Na forum od 7806 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 23:21
Nie jestem za ządną ze stron, bo obie strony mają swoje racje. Z jednej strony rdzenne tererny serbskie, z drugiej wola uwtorzenia własnego państwa przez Albańczyków. Jak dla mnie trudno zrównoważyć argumentu obu stron i dlatego jestem dlaeki od wydawania jakiś zbyt pochponych sądów.
Proklamowano narazie niedpodległość... czy to państwo sie utrzyma, czy nie zakończy się to przelwem krwi? Nie wiaodmo, choć to bardzo prawdopodobne. Kocioł bałkański wybucha co kilkanascie lat i chyba zbliża się moment, ze znowu nawarstwione konflikty doprowadzą do jakiejś wojny.

Więc nie ważne po jakiej stronie jestem, uważam, że pomysł z transparentem nie jest rafiony, stadion to nie miejsce na taką "politykę" według mnie...

Cytat:  
Najbardziej w tym wszystkim irytuje mnie to, ze Zachód robi kolejny ukłon w strone obcemu EUROPIE islamowi. Kiedys to sie zemsci. Jeszcze za naszego zycia

Niestety masz rację. Europejska cywilizacjaw starciu z Islamem jest skazana na przegraną, ale nie jest też tak, że nie jest sama sobie winna...

Lrd
Moderator**
Na forum od 7577 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 19/02/2008 23:26

Olaf napisał:  

Wydaje mi się, że nie rzuciłeś tą propozycją nazbyt serio. ?

Against modern wszystko!
Shivan
Kibic
Na forum od 8480 dni

**

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 20/02/2008 10:38

Lord napisał:  

Olaf napisał:  

Wydaje mi się, że nie rzuciłeś tą propozycją nazbyt serio. ?

A mi sie wydaje , ze sie mylisz i popieram akcje.

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Ostry
Kibic
Na forum od 7479 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 20/02/2008 10:51
Ja tez popieram akcje

O mój MKS-ie Ja Kocham Cię !!

Kibic
Na forum od 7888 dni

Odp: Nie dla niepodległego Kosowa! - 20/02/2008 11:02
też nie jestem zbytnio entuzjastą niepodległości Kosowa.. ale nie zamieniajmy stadionu w forum polityczne gdyż nie wszyscy mogą się zgadzać.. (nie można komuś czegoś narzucać..)

chociaż w sumie jak ktoś będzie chciał wywiesić to i tak to zrobi... więc pozostaje z mojej strony zakończyć temat...

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763374484 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005