Szczecin , ciekawe miejsca - 12/03/2007 19:38
Witam
Przeglądam forum od dłuższego czasu , przejrzałem także archiwum i takowego tematu nie znalazłem.
Otóż proponuję abyśmy w tym temacie jako mieszkańcy Szczecina polecali , opisywali , różne ciekawe miejsca w naszym mieście . Mogą to być stare lub nowe miejsca , miejsca związane z gastronomią , kulturą , rozrywką czy po prostu dobra miejscówa na browar
Często takowe informacje pojawiają sie w temacie ogórkowym ale szybko giną w gąszczu postów a ten temat byłby zbiorczym dla info tego typu, Myśle ze temat pomoze nam troche bliżej poznać nasze miasto
No to może zacznę od nowości :
Ostatnio na Krzywoustego otworzyli nowy fast food Cartoon Meal . Ciekawy wystrój , menu nie zbyt oryginalne a co do samego jedzenia to chmm.... Widać a wlasciwie czuć że brakuje im doświadczenia (niedopieczona buła , oraz kotlet) ale na + cola gratis
Ostatnio także otwarty zostal nowy lokal , Intro . Był już może ktoś ?
Odp: Szczecin , ciekawe miejsca - 12/03/2007 19:43
bylo cos kiedys takiego tylko nie o klubach tylko ogolnie ciekawych miejscach typu bunkry poniemieckie itp itd. gdzies to zaginelo w gaszczu tematow.
co do pubu w ktorym mozna sie spokojnie napic piwa i pogadac ze znajomymi to polecam Desperados na nowym starym miescie i po przeciwnej stronie ulicy pub ktory sie zwie chyba "pod dziesiatka". fajne male kameralne kluby, bardzo sympatycznie mozna tam czas ze swoja ekipa spedzic
Odp: Szczecin , ciekawe miejsca - 12/03/2007 20:51
Ze swojej strony polecam pub naprzeciwko kina komos (po drugiej stronie) Extravaganza - klimatyczny lokal, można wygodnie posiedzieć i napić się piwka ze znajomymi / dziewczyną.
Odp: Szczecin , ciekawe miejsca - 12/03/2007 21:10
Jak jakis mily wypad z dziewczyna na kolacje to tylko caffe 22 . Widok piekny kazdy o tym wie Desery i sniadania smaczne Raz sie wykosztowalem na sniadanie , bylo bardzo smaczne a browar tez maja dobr
Jak odpoczynek to tylko Glebokie , mozna sie rozsiasc i napic piwa z kolesiami pomiedzy drzewami bardzo milo i cicho , wkoncu trzeba sie oderwac od halasu wielkiego miasta Jasne blonia dobre na rower i bieganie
Odp: Szczecin , ciekawe miejsca - 12/03/2007 21:54
Na rower bieganie - Jasne Błonia
Żeby sobie posiedziec latem porozmyślać tak samemu to - Wały Chrobrego
Na piwko ze znajomymi to Cinema oraz Boston Pub bardzo przyjemne lokale
''...to my przeżyjemy życie tak jak się powinno.. na całego! ''
bylo cos kiedys takiego tylko nie o klubach tylko ogolnie ciekawych miejscach typu bunkry poniemieckie itp itd. gdzies to zaginelo w gaszczu tematow.
co do pubu w ktorym mozna sie spokojnie napic piwa i pogadac ze znajomymi to polecam Desperados na nowym starym miescie i po przeciwnej stronie ulicy pub ktory sie zwie chyba "pod dziesiatka". fajne male kameralne kluby, bardzo sympatycznie mozna tam czas ze swoja ekipa spedzic
Również te lokale polecam
I ja się dołączam A w środe, tylko Olimpic Browar po 2,50 przyciąga klientów jak mało co
Rio Bravo - tak, Pod dziesiątką - TAK!, ale Olimpic... Wpadam tam w środy i czasami w weekendy ale tak naprawdę ten lokal jest tragiczny - jedyne jego plusy to promocje (tanie stoły, tanie piwo). Mam dopiero 19 lat, a nawet mnie wkurza banda 15 - 16 latków nawalonych tam co środę... Nie będę kłamać, że w ich wieku nie przychodziłem tam i nie piłem piwa ale bez przesady... To co się ostatnio dzieje w Olimpicu jest po prostu śmieszne. Jeżeli chodzi o klub bilardowy to tylko MAXTON.
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Rio Bravo - tak, Pod dziesiątką - TAK!, ale Olimpic... Wpadam tam w środy i czasami w weekendy ale tak naprawdę ten lokal jest tragiczny - jedyne jego plusy to promocje (tanie stoły, tanie piwo). Mam dopiero 19 lat, a nawet mnie wkurza banda 15 - 16 latków nawalonych tam co środę... Nie będę kłamać, że w ich wieku nie przychodziłem tam i nie piłem piwa ale bez przesady... To co się ostatnio dzieje w Olimpicu jest po prostu śmieszne. Jeżeli chodzi o klub bilardowy to tylko MAXTON.
dlatego do olimpica idzie sie w niedziele o 11 jak nikogo nie ma wtedy mozna pograc: cisza, spokoj, zero dymu, stol mozna wziasc jaki sie chce. kiedys z braku laku poszedlem w srode pod wieczor ze znajomymi i po 20 minutach sie zwinalem. najebana gowniarzeria i zadymienie takie ze oczy nie wyrabiaja nie zachecaja do grania. jak mialem 15-16 lat to tez tam pograc i na piwo w srody chodzilismy ale nie tak zeby sie zapruc tak jak ci teraz. kiedys bylo inaczej z reszta picie w srody w olimpicu nie jest az tak znowu oplacalne- w sklepie mozna taniej piwo dostac
Odp: Szczecin , ciekawe miejsca - 12/03/2007 22:42
Miałem właśnie o tym samym pisać.
A co się tam dzieje kiedy jest jakieś wolne (czyt. ferie albo coś) .. przesada.
Podobno na prawobrzeżu jest dobry klub snookerowy, ale jeszcze nie miałem przyjemności tam być?
Możesz coś powiedzieć więcej nt. tego klubu Maxton - tzn. gdzie on jest umiejscowiony, czy duże stoły (bo te w galaxy na przykład to imo tragedia)
Odp: Szczecin , ciekawe miejsca - 12/03/2007 23:30
Maxton genialny klubik - miesci sie na Krzekowie (jeden przystanek za Zolnierska EF^ jak chodzisz na wojo to wiesz )
grywalem tam swojego czasu nawet sporo po kilka razy w tygodniu...
klub snookerowy na prawobrzezu - FREEBALL niedaleko reala - maja swoja strone (google)... znajdziesz tez tam stoly do poola
Olimpic - tragedia... teraz tam nawet w pokera graja (oczywiscie na stolach bilardowych )
Odp: Szczecin , ciekawe miejsca - 12/03/2007 23:55
PO GODZINACH - deptak, czekolada z kawałkami banana, koktajlt mleczny bananowo-truskawkowo, szarlotka na gorąco z bitą śmietaną - RAJ NA ZIEMI.
TEINA CAFE - smaczne harbatki.
PROPAGANDA - klimat fajny, zawsze dużo ludzi, no i przede wszystkim tanie wściekłe
JAMA - przyjemnie.
RIO BRAVO - nie tylko w weekendy, ekstra klimat i pyszne jedzonko.
SHISHA PUB - jest tam bardzo truskawkowo hehe od zapachu przez kolory wnętrza do smaku samego tytoniu, szkoda, że tak mało miejsc ale lokal rewelacyjny.
CROSSED - świetne miejsce na weekend do oderwania się od rzeczywistości.
PARK KASPROWICZA - Jasne Błonia do poleżenia na trawce, Teatr Letni to piwko ze znajomymi, w dalszej częsci w strone Arkonki powstaje Rosarium, może okazać się to strzałem w dziesiątke ( różyczki, fontanna itp itd ). Ogólnie całe to miejsce jest magiczne i godne polecenia każdemu.
GUBAŁOWKA - na spacery w lato, na łyżwy w zime.
Polećcie jakiś klub, w którym można niedrogo zrobić osiemnastkę
Chodzi bardziej o lokale w klimatach rockowych, metalowych itd.
A jeśli chodzi o bilard to ja zawsze gram w Galaxy, ale w Lech Pubie. Mają tylko dwa stoły ale fajnie się gra
Alter Ego, zaraz obok City Hall...
Ekstravaganza - omg, przeciez tam smierdzi szczochem, nigdy bym tam z kobieta nie poszedl, lokal tylko po to by sie napierdolic.
Propaganda, ale to juz chyba klasyk ^-^
Odp: Szczecin , ciekawe miejsca - 13/03/2007 09:28
jak chodzi o Olimpic to mam identyczne zdanie jak mem.. ja jak już tam pójde przeciskając sie przez tłumy to w barze czeka na mnie tylko sok, bo na ich browar nie moge patrzeć..
Podobno na prawobrzeżu jest dobry klub snookerowy, ale jeszcze nie miałem przyjemności tam być?
a no jest polecam go, klimat taki kameralny, stoły najwyższej jakości oraz wielkości odpowiadającym profesionalnym stołom, troszke kosztują (15 zl za 1h) ale dla rozegrania partii snookera .. hmm są też dwa (jak dobrze pamiętam) stoły do zwykłego bilarda ;]
jak chodzi o jakieś lokale to powtórze po raz nasty z panna do Chrobrego, bądz Cafe Porto na debtaku
ze znajomymi do Shishy (lokal świetny, klimat, wystrój i ten tytoń ) szkoda tylko że mały
Odp: Szczecin , ciekawe miejsca - 13/03/2007 11:16
Jesli chodzi o klub snookerowy Freeball to tam są 4 stoły do poola i 4 do snookera - 15 zł za zwykłego poola to trochę dużo ( promocja jest taka że płacisz za 2 h a 3 -cią masz gratis) ale kije proste, stoły zadbane - nie to co w Olimpicu bo tam już chodziła nie będę.
Z lokali polecam Cafe Porto na deptaku Bogusława - troszkę małe ale swój klimacik ma dobre kawy z niewielkimi ilościami alkoholu, sernik i szarlotka na ciepło...mmmm
Cafe 22 - przepyszne lody i sałatki. Wszystko pięknie podane cieszy oko i podniebienie
Co do pubów to kiedyś lubiałam chodzić do Kanclerza...bilardzik za 10 zł/h piwko 5zł sok gratis tyle ode mnie...
Odp: Szczecin , ciekawe miejsca - 13/03/2007 12:56
Freeball? Jak się nie myle to lokal w którym już kilka razy oglądałem mecze naszej reprezentacji, faktycznie lokal schludny, duży ,stoły zadbane, piwki po 5 zł śmiało można połończyc gre w bilarda z kobietą oraz ogladanie meczu na dużym ekranie ( klub posiada dobry projektor) pozatym toalety zadbane czyste a powietrze w lokalu nie dusi człowieka Klub jest zaraz przy Realu w dużym białym budynku z reklamą firmy Magnus, czy jakoś tak Jakoś słabo się reklamowali bo tłoku tam nie ma przez co jest tam dość spokojnie
Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
Ze swojej strony polecam pub naprzeciwko kina komos (po drugiej stronie) Extravaganza - klimatyczny lokal, można wygodnie posiedzieć i napić się piwka ze znajomymi / dziewczyną.
He he ten lokal polecam nie tylko że jestam naprawde miło ale może też dlatego że z właścicielem lokalu nie jedną butelke przechiliło się na studiach a właściciel też kibic Pogoni
Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763389590 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.