Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
CzarnyElo
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6844 dni

Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 21/02/2007 04:11
Witam wszystkich!
Przybyłem tutaj z pewną prośbą do Was kibiców. Otóż jestem w trakcie robienia patcha do gry piłkarskiej w którym tworzę naszą rodzimą Orange Ekstraklasę. Niestety nie znam zbyt dobrze wszystkich zespołów, ich pełnych kadr i ustawienia na boisku. Z servisów takich jak 90minut itp także nie dowiem się szczegółów takich jak ustawienie, dokładna pozycja zawodnika itp.

Chciałbym aby któryś z Was (jestem pewny, że każdy z Was może udzielić mi tych informacji jako kibic Pogoni Szczecin) podał mi takie rzeczy jak:

1. 23- osobową kadrę zespołu Pogoni (w tym musi być 2 bramkarzy). Proszę napisać tylko nazwisko gracza i dokładną pozycję na boisku i nr na koszulce np.
Franek Kosiłąka- prawy pomocnik - 22
Resztę, czyli wzrost, wagę itp. znajdę sobie w necie.

2. Pierwsza jedenastka + dokładne ustawienie danych graczy na boisku (na servisach internetowych nie dowiem się kto jest lewym, kto prawym pomocnikiem tylko jest ogólnie "pomocnicy") Najlepiej, żeby było to przedstawione w taki oto sposób (graficznie):

------------------------------------GK------------------------------------
---------------------CB-------------------------CB----------------------
--RB-------------------------------------------------------------LB------
---------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------DH-------------------------------------
----SH-------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------SH-----
-----------------------------------OH-------------------------------------
-------------------CF-----------------------------------------------------
----------------------------------------------CF---------------------------
Podpiszcie zamiast tych oznaczeń nazwiska zawodników.

3. Wykonawcy stałych fragmentów gry (proszę wymienić gracza odpowiedzialnego za poszczególne zadania oraz Kapitana)
-Rzut wolny (z bliska/z daleka)
-Rzut rożny (z lewej/ z prawej)
-Rzut karny
-Kapitan

4. Atrybuty piłkarzy. Tu proszę wymienić i opisać tylko najlepszych piłkarzy, którzy wyróżniają się np. najlepszym podaniam, strzałem lub szybkością w zespole.

Z góry dzięki za pomoc wszystkim

www.WEOL.go.pl
WE2002 ONLINE POWER!
Dlaczego PES zmierza w kierunku FIFY?
Bo do Winning Eleven 2002 ma za daleko...
Bzyku
Kibic
Na forum od 7827 dni

*

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 21/02/2007 12:59
No to będziesz miał z nami problem - bo tu nikt nic nie wie o nowych piłkarzach (poza tym, że są raczej słabi).

Ale zobacz na: www.pogonszczecin.pl --> rozgrywki --> pierwsza drużyna --> kadra zespołu

Tam jest skład - są nazwiska, pseudonimy i numery. Dokładnych pozycji nikt z nas dokładnie pewnie nie zna. Podobnie jak umiejętności nowych graczy, ani zestawienia pierwszej jedenastki (choć kilku pewniaków tu jest).
Nie wiadomo też kto będzie wykonywał stałe fragmenty gry. (Prawdopodobnie Edi Andradina, ale to się okaże).

Polecam obejrzenie w sobotę na polsat sport meczu Lech - Pogoń. Wtedy niektóre z tych kwestii będziesz mógł sam z pierwszej ręki to obadać.

kus
Kibic
Na forum od 7814 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 21/02/2007 14:58
Czarny brechtam z Ciebie... :D zauwazyles pewnie na naszym forum, ze my sie w koncu tym zajelismy, to podpierdoliles pomysl. Powiem Ci po prostu tyle, ze jestes zalosny i bede wdzieczny Wam ludzie jak nie bedziecie pomagac temu pedalowi (zreszta i tak tu nikt nie gra w Winning Eleven 2002). Pamietaj, ze centrum WE/PES'a w Polsce jest jedno. Bez niego bys nie istnial czlowieczku...

Dajanek
Kibic
Na forum od 6844 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 21/02/2007 19:14
Kusik zastanów się na swoimi słowami: "Pamietaj, ze centrum WE/PES'a w Polsce jest jedno. Bez niego bys nie istnial czlowieczku..." tak samo można powiedzieć o waszej stronie, gdyby nie weleague Wy pewnie też nie gralibyście teraz WE2k2 online.Widzisz pewnie, że to jest bezsensu ;)
Czarny rozpoczął prace nad patch'em wcześniej niż kostek.Jak nie jesteście wtajemniczenie i nie znacie dokładnie sytuacje nie udzielajcie się oczerniając innego user'a.

Ostry
Kibic
Na forum od 7480 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 21/02/2007 19:20
kusik...nie rozumiem takich ludzi jak ty. Ktos chce zrobic cos pozytecznego a ty od razu na niego najezdzasz. Jezeli masz tak krytykowac wszystkich to lepiej nic nie pisz...i popatrz na siebie. Pozdrawiam :)

O mój MKS-ie Ja Kocham Cię !!
.Krzysiek
Kibic
Na forum od 7704 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 21/02/2007 19:34

kusik napisał:  
Czarny brechtam z Ciebie... :D zauwazyles pewnie na naszym forum, ze my sie w koncu tym zajelismy, to podpierdoliles pomysl. Powiem Ci po prostu tyle, ze jestes zalosny i bede wdzieczny Wam ludzie jak nie bedziecie pomagac temu pedalowi (zreszta i tak tu nikt nie gra w Winning Eleven 2002). Pamietaj, ze centrum WE/PES'a w Polsce jest jedno. Bez niego bys nie istnial czlowieczku...

Mniej napinki bo nam na zawał zejdziesz...:D

kus
Kibic
Na forum od 7814 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 21/02/2007 19:55

ostry napisał:  
kusik...nie rozumiem takich ludzi jak ty. Ktos chce zrobic cos pozytecznego a ty od razu na niego najezdzasz. Jezeli masz tak krytykowac wszystkich to lepiej nic nie pisz...i popatrz na siebie. Pozdrawiam :)

ostry ale rowniez robie takie cos jak Czarny. Sprawa jest juz wyjasniona, tylko skoro moja "ekipa robotnicza" pokazuje jakies efekty pracy a nagle Czarny i jego team naglasniaja swoj projekt, to pomyśl co mi mogło do głowy przyjść?

..::Krzysiek::.. napisał:  

Mniej napinki bo nam na zawał zejdziesz...:D

Spokojnie ostatnio duzo biegam wiec pikawa mi nie walnie ;p

CzarnyElo
Kibic
Na forum od 6844 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 22/02/2007 00:11
kusik może czegoś nie rozumiesz. Ja Tobie nie muszę się tłumaczyć z tego co robię, nie muszę cie o niczym informować. Mój projekt miał być niespodzianką dla userów WEOL. Doskonale wiesz, że Twój servis czyli Io nic w ostatnim czasie nie robi w stronę WE2k2. Wyzwałeś mnie od pedałów, oskarżyłeś o "podpierdolenie" pomysłu nie mając do tego ŻADNYCH ARGUMENTÓW. Gardzę takimi osobami. Nawet jeśli robiłbym plagiat to co ma do tego "pedał"? Jesteś dziecinny do bólu, zresztą nic dziwnego, w końcu jesteś ode mnie młodszy o 5 lat, nie mam zamiaru podejmować dyskusji ze szcylami. Bez odbioru.

Do kibiców Pogoni Szczecin:
Ziomki wiem, że ciężko jest w przerwie zrobić zestawienie o jakie proszę (sam robiłem ZL), ale postarajcie się, zwróćcie uwagę na Rundę Jesienną i na sparingi ze zgrupowań. Do tego dojdzie Wasze doświadczenie w znajomości swojego klubu i jestem pewny że złożycie te informacje o które tu prosze.

Mam dobrą informację dla tego kto pomoże :) Nick tej osoby zostanie wpisany w pliku read me obok zespołu Pogoni Szczecin ;)

Pozdrawiam!

www.WEOL.go.pl
WE2002 ONLINE POWER!
kus
Kibic
Na forum od 7814 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 22/02/2007 15:58
5 lat? albo mi odjales albo sobie dodales ;] co do patcha watpie ze ktos Ci pomoze, bo nikt nie wie jak gra nowy zaciag. Powodzenia.

Endless Vibe
Kibic
Na forum od 8494 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 22/02/2007 17:02

kusik napisał:  
5 lat? albo mi odjales albo sobie dodales ;] co do patcha watpie ze ktos Ci pomoze, bo nikt nie wie jak gra nowy zaciag. Powodzenia.

wydaje mi się że wszyscy wiedzą jak oni grają- Beznadziejnie :)

Po życia kres!
Scarface
Kibic
Na forum od 7757 dni

*

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 22/02/2007 21:06
Bramkarz:
1.Brazilianos Chujanos
2.Portugalos Alfonsos
3.Markos Puszczalkos
Obrońcy:
3.Roberto Chujerto
4.Lopez Sropes
5.Ronaldo Pudłaldo
6.Stefano Boloncekolano
7.Danielo Nieelo
8.Raviola Bezgola
Pomocnicy:
9.Romualdo Sprzedawaldo
10.Mariano Niezrozumiano
11.Vincentos Przekretos
12.Alfred Zgred
13.Vinceto Zapoznowyjeto
14.Marajda Ciamajda
15.Aratos Flegmatos
Napastnicy:
16.Pedros Niecelnos
17.Marcelus Beznadziejus
17.Arrany Nikomunieznany
18.Saprotus Idiotus
Wszystkie statystyki graczy ustaw na minus 5 poza skłonnością do kontuzji,
otrzymywania bezsensownych
kartek niecelnych podań oraz strzałów te atrybuty ustaw na 99

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
kus
Kibic
Na forum od 7814 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 22/02/2007 22:08

Scarface napisał:  

Wszystkie statystyki graczy ustaw na minus 5 poza skłonnością do kontuzji,
otrzymywania bezsensownych
kartek niecelnych podań oraz strzałów te atrybuty ustaw na 99

:D:D:D:D Scarface to jest WE2k2 nie PES, nota max to 19 min to 12... ale mysle jakby po prostu przeniesc to do WE to bedzie akurat. Ja mam ten sam problem przy robieniu patcha z OE. Wszystko da sie zrobic ale o Pogoni nic nie wiem...;]

CzarnyElo
Kibic
Na forum od 6844 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 23/02/2007 00:30
:D Może w 10 coś wymyślimy? Oglądałem dziś pare skrótów na onecie. Edi w ataku szybki wykonuje rożne i wolne chyba :)

www.WEOL.go.pl
WE2002 ONLINE POWER!
CzarnyElo
Kibic
Na forum od 6844 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 27/02/2007 13:52
To jak? Ktoś z Was mógłby poważnie podejść do sprawy i złożyć drużynę Pogoni Szczecin w ten sposób jaki opisałem w 1 poście?

www.WEOL.go.pl
WE2002 ONLINE POWER!
Endless Vibe
Kibic
Na forum od 8494 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 27/02/2007 15:09
Edi w ataku szybki wykonuje rożne i wolne chyba :)

a to nie wiedziałem :)

Po życia kres!
CzarnyElo
Kibic
Na forum od 6844 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 10/03/2007 03:11
Witam, jakoś chyba sobie poradziłem...
Oto link do screenów statystyk, proszę realnie oceniać, bo chcę, żeby patch był jak najbardziej realistyczny. Należy pamiętać, że to jest Orange Ekstraklasa, która jednak kryje się do innych lig europejskich:

http://www.speedyshare.com/119575859.html

Przedział statystyk to 12-19
Wyjaśnienie parametrów:

Cytat:  
Noga Wzrost
Offence- umiejętności/zachowanie się w ataku
Deffense- umiejętności/zachowanie się w obronie
Body Bal.- twardość, gra ciałem- odpychanie się
Stamina- wytrzymałość
Speed- szybkość
Accel.- przyśpieszenie
Response- refleks
Jump pwr.- wyskok
Head. acc.- celność główek
Technique- technika
Pass acc.- celność podania
Shoot pwr.- siła strzału
Shoot acc.- celność strzału
Dribble- drybling
Curve- podkręcanie piłki

Z góry dzięki za jakiekolwiek uwagi. Jeżeli zauważycie, że jakiś gracz jest np. za wolny, a inny wolniejszy od niego w realu ma ustawiony lepszy parametr szybkości to piszcie! To działa też w drugą stronę, jeśli np zrobiłem kogoś za dobrego.

Poza tym chciałbym prosić Was o pomoc w innej kwestii:

Czy któryś z Waszych graczy gra w innych niż czarnych korach? (taki smaczek, dopracowanie :) )
Mam takie możliwości:
A - czarne z bialym językiem
B - czarne z czerwonym językiem
C - czarne z niebieskim językiem
D - czarne z żółtym
E - czerwone
F - niebieskie
G - żółte
H - białe

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrowienia z Lubina

PS. Tylko z forum Pogoni nie ma nikogo w read me za pomoc... Skupcie się! :)

www.WEOL.go.pl
WE2002 ONLINE POWER!
Scarface
Kibic
Na forum od 7757 dni

*

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 10/03/2007 21:22
Nie ma nikogo bo szukasz kurwa na niewłaściwych forach przeszukaj brazyliskie serwisy albo napisz do Rio de Janeiro to tam ci dadzą wszystkie dane bo my tu wiemy tylko tyle że gracze są beznadziejni ale jak bardzo to niestety już nam nikt nie mówi.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Prawy jegomość
Kibic
Na forum od 7058 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 10/03/2007 23:28
hmm, wydaje mi sie że za Thiago powinien grac Otavio, Julcimar w tej chwili nie gra a za niego jest Diego, Za Tinge (to pomocnik) Felipe, Za Hernackiego Celeban, Za Camposa dałbym Marcelo, Może Grosickiego za Danilo :D, Lilo powinien być najszybszy w zespole. Więcej niewiem :P

CzarnyElo
Kibic
Na forum od 6844 dni

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 24/03/2007 02:28
Witam wszystkich po dłuższej przerwie! :)

WEOL2007 BETA World Teams + Orange Ekstraklasa
<<< http://www.weol.go.p >>>

-Dodana Cała Orange Ekstraklasa :)
-Dodane nowe Reprezentacje Narodowe (Są nawet takie egzotyki jak Mali czy Egipt :) )
-Wszystkie teamy zostały zmodyfikowane i zaktualizowane pod względem statystyk piłkarzy
-Nowe grafiki (logo, title, bandy, stroje, kolor siatki i model piłki)

Filmik przedstawiający najnowszego patcha by WEOL:
<<< http://www.youtube.com/watch?v=-hxyKomZbw0 >>>

Stworzyliśmy w pełni automatyczny instalator, dzięki któremu unikniesz żmudnych konfiguracji emulatora i innych.

Osoby z tego forum, które pomogły mi przy stworzeniu Pogoni Szczecin i zostały umieszczone w pliku Read me, którym serdecznie już dziękuję:
( nikt nie pomógł w złożeniu canarinhos, kibice nie wiedzieli :D )

Obecnie jest to BETA Patcha, ponieważ chcemy dopracować wszystko, żeby realistycznie oddać rzeczywistość. Uznałem, że czym większe grono graczy-testerów, tym gra zostanie bardziej dopracowana. Głównie chodzi o naszą rodzimą Orange Ekstraklasę. Myślę, że w tak szerokim gronie użytkowników forum traktującym o piłkarskim klubie, który znajduje się w grze znajdę dużo fanów gier piłkarskich, a co za tym idzie sporo osób które mogą pomóc jeszcze dopracować patcha widząc go od środka i mając możliwość porównań.
W tym temacie możesz zaproponować swoje zmiany do gry. Mam świadomość, że do patcha mogły się wkraść jakieś błędy. Chcemy realistycznie odwzorować OE, chodzi o dopracowanie statystyk piłkarzy, formacje drużyn, wykonawców, numery zawodników a nawet kolor butów :)

Pare zdań na temat gry:

Prowadzę Servis o moim zdaniem Najlepszej Symulacji Piłki Nożnej ONLINE jaka ukazała się do tej pory na jakiekolwiek platformy - "Winning Eleven 2002". Jeśli nie kojarzycie gry z nazwy to podpowiem, że jest to gra z Playstation, w Europie znana bardziej pod nazwą "ISS PRO". Myślę, że bardzo dużo osób miała kiedyś Play'a, osobiście wspominam Turnieje organizowane po piwnicy i wielkie emocje :) Pady fruwały po ścianach :D Myślę, że bardzo dużo osób nie ma nawet pojęcia, że obecnie można grać Online w ten tytuł. Możliwe, że zapomnieli już o tamtych czasach, ale u mnie było to samo :) . W piłki od Konami grałem na PSXie od 1998r. (w ISS98') do 2002r. (w kolejne tytuły ISS PRO 1&2 / WE2001/2002) Potem miałem, przerwę 4 letnią i nawet nie myślałem o tym, że w piłki Konami z Play'a da się grać na PC w dodatku ONLINE! Niedługo potem jak się o tym dowiedziałem gra wciągnęła mnie ponownie, wspomnienia wróciły... Postanowiłem założyć servis o tej grze, ponieważ jest naprawdę duża rzesza fanów :) Ciekawe jest to, że do stosunkowo starszej gry powstają najnowsze patche! Wszędzie mamy aktualne składy i statystyki piłkarzy! Właśnie w najnowszym z nich mieliście swój udział! :)

Dzisiejszy PES od Konami, czy FIFA od EA miękną pod względem grywalności Online przy WE2002. Gra jest także atrakcyjna pod względem wymagań łącza do gry Online (styknie 128kb) oraz wymagań kompa (P600Mhz , RIVA 32MB , 64Ram).

Dwa dni temu uruchomiłem Mini Rank dla wszystkich graczy WEOL
<<< http://www.minirank.go.pl >>>

Zachęcam wszystkich do sprawdzenia tego tytułu!
Liczę także na Waszą pomoc!
Pozdrawiam i do zobaczenia na serverach!
:)

www.WEOL.go.pl
WE2002 ONLINE POWER!
Bzyku
Kibic
Na forum od 7827 dni

*

Odp: Skład / Ustawienie - Tworzę Patcha OE do gry piłkarskiej - 24/03/2007 04:39

Scarface napisał:  
Nie ma nikogo bo szukasz kurwa na niewłaściwych forach przeszukaj brazyliskie serwisy albo napisz do Rio de Janeiro to tam ci dadzą wszystkie dane bo my tu wiemy tylko tyle że gracze są beznadziejni ale jak bardzo to niestety już nam nikt nie mówi.

A myślisz, że w Brazylii ich ktoś zna? buhaha

O tych z pierwszego zaciągu można było jeszcze się czegoś dowiedzieć - o tych obecnych już kompletnie nic.

Ale skład bardzo dobry podałeś :1miejsce: - to będzie pewnie następny zaciąg :D

- 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763417448 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005