| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Cannavaro piłkarzem roku FIFA? - 18/12/2006 22:41
Kapitan piłkarskiej reprezentacji Włoch, która podczas niemieckiego mundialu wywalczyła tytuł mistrza świata został wygrany piłkarzem roku FIFA. To kolejna tegoroczna nagroda 33-latka po tym, jak został zwycięzcą plebiscytu France Football.
Co uważacie na ten temat ? Jak dla mnie to słuszny wybór ,zasłużyn na to swoja postawa na mundialu i stylem gry lecz
prawdę mówiąc stawiałem na Ronaldinho
|
|
|
|
|
Odp: Cannavaro piłkarzem roku FIFA? - 18/12/2006 23:19
Ronaldinho w tym sezonie nie prezentuje sie tak jak w zeszlym, poza tym Brazylia szybko odpadla z MŚ i pewnie to zaważyło na takiej kolejnosci
|
Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy...a pamięć pozostanie na zawsze!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cannavaro piłkarzem roku FIFA? - 19/12/2006 09:34
Może te wszystkie nagrody powinny się nazywać " Piłkarz MŚ " albo " Najlepszy gracz Mistrzostw Świata " ..
Eh denerwujące jest to, że po mistrzostwach Włoch nie grał nic specjalnego i nie wyróżniał się na tle innych zawodników a nagrody łapie "tylko" za ten turniej.
|
|
|
|
|
Odp: Cannavaro piłkarzem roku FIFA? - 19/12/2006 10:11
Ja tak po cichu liczyłem, że może Zidane by otrzymał tą nagrodę.
Bardziej za to, że to był najlepszy piłkarz ostatniej dekady, ale to
on został najlepszym piłkarzem Mistrzostw Świata. Ronaldinho nigdy nie będzie
takim liderem swej drużyny jak Zidane. Ronaldihnio nie potrafi za bardzo pokierowac zespołem. A Cannavaro, to troszeczkę nieuczciwe, że tak naprawdę nie wzięto pod uwagę średniej dyspozycji przez cały rok. Zapewne wypadało im uhonorowa kapitana mistrzów świata.
|
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cannavaro piłkarzem roku FIFA? - 19/12/2006 10:52
Wreszcie nagroda została przyznana dobrze. Dla kogoś kto grał dobrze, a nie był najbardziej medialny, gwiazdorzył w reklamach itp. A co do Cannavaro, to akurat mu się należało, pomimo że drugą część roku nie miał tak udaną jak pierwszą.
|
Babilon Team
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Cannavaro piłkarzem roku FIFA? - 21/12/2006 23:34
Czy zasłużył na 100% to nie wiem, ale w tym roku nie było takiego naprawdę najlepszego piłkarza.
Mimo wszystko uważam, że słusznie ją dostał. W końcu grał znakomicie na najważniejszej imprezie, poprowadził swój kraj do mistrzostwa. Ronaldinho w tych najważniejszych meczach był słaby.
A Zidane dobre miał jeden, może dwa mecze... to jego legenda, a nie rzeczywista forma w tym roku powoduje, że był on postrzegany jako jeden z faworytów do tego wyróżnienia.
|
|
|
|
- 1
-
|