Piotr Krzystek prezydentem Szczecina - 26/11/2006 21:32
Według nieoficjalnych danych uzyskanych ze 126 na 201 komisji wyborczych w Szczecinie, wybory w tym mieście wygrał kandydat PO Piotr Krzystek uzyskując 64,28 proc. poparcie. Kandydat Lewicy i Demokratów Jacek Piechota dostał 35,71 proc. głosów.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
gorzej niż za MJ być już nie może, ale Krzystek tak na prawdę jest stworzony przez marketingowców, praktycznie bez doświadczenia (pół roku zastępowania Jurczyka chluby mu nie przynosi), czyli będzie raczej marionetką Nitrasa i centrali PO...
Odp: Piotr Krzystek prezydentem Szczecina - 26/11/2006 21:54
Teraz ma szanse, bo faktycznie gorzej byc nie moze i musi ciezko pracowac by pokazac ze rzeczywiscie byl najlepszy. Dostal szanse i musi wykorzystac, dobrze ze to on wygral, a mowienie ze moze byc marionetka Nitrasa nie ma zadnych podstaw, bo Nitras wcale nie ma mocnej pozycji w centrali, a tu dopiero od roku ja jakos buduje...
dla kogo dobrze? Dla tego miasta? nie sądzę. Nie byłem na drugiej turze choć niedawno zje... kolegę, że nie głosuje bo to prowadzi do anarchii, jednak dziś nie było kogo wybierać, więc nie wybierałem. Co do wpisu s_portowiec uważam za objaw kretynizmu w części mówiącej o PZPR. kto mu dał gwiazdkę ( podobno jest dla tych co mądrze prawią)
Odp: Piotr Krzystek prezydentem Szczecina - 26/11/2006 22:51
Dobrze, czy zle... tego tak naprawde ani Wy, ani ja, ani nikt inny nie wie. Mamy Krzystka, jest prezydentem, i trzeba mu dac kredyt zaufania (jezeli mozna w tym kraju wogole mowic o zaufaniu do politykow), a czy dobrze się stało czy źle to juz ocenie za 4 lata.
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
Ot i zasadnicza, pryncypialna wypowiedź lewaka. Może nie zauważyłeś na końcu mojej wypowiedzi ikonki wskazującej na żartobliwy, ironiczny kontekst wypowiedzi? Trochę więcej luzu i zrozumienia intencji piszących. Mówiąc o PZPR użyłem skrótu myślowego, odnosząc się do faktu, że Piechota, Kwaśniewski i im podobni wywodzą się właśnie z PZPR-u i że rządzili już kilkadziesiąt lat z wiadomym skutkiem. Ale widzę, że dla Ciebie to było zbyt trudne do zrozumienia.
Bo czyż Jacek Piechota nie był w latach 1978-1990 aktywnym członkiem PZPR?
Poza tym jeśli chcesz coś napisać o innych to radziłbym Ci się wystrzegać obrażania ich pisząc o kretyniźmie bo sam wychodzisz na idiotę i dajesz świadectwo swojej głupoty.
juz z 179 na 201 komisji jest 62587 na krzysta 34135 na piechote wiec jest dobrze...
dla kogo dobrze? Dla tego miasta? nie sądzę. Nie byłem na drugiej turze choć niedawno zje... kolegę, że nie głosuje bo to prowadzi do anarchii, jednak dziś nie było kogo wybierać, więc nie wybierałem. Co do wpisu s_portowiec uważam za objaw kretynizmu w części mówiącej o PZPR. kto mu dał gwiazdkę ( podobno jest dla tych co mądrze prawią)
Skoro uwazasz ze byl jakis lepszy kandydat od Krzystka to podaj mi kto...Lubinska? Idiotka, ktora gada i mysli ze nabierze kogos na pierdoly o TBS-ach?(kogos nabrala sadzac po jej wyniku z 1 rundy).Czy wlasnie Piechota? Osoba, ktora jest w polityce od 30 lat a jego osiagniecia mozna wyliczyc na palcu(ach) jednej reki...tylko kiedy nagle zaczal startowac na prezydenta to zachcialo mu sie budowac itd. Tak wiem, wczesniej podcinali mu skrzydla. A poza tym Jakby wygral Piechota to w Szczecinie rzadzilaby samoobrona a wtedy doszlo by w Szczecinie do fali samobojstw. Co do Krzystka to oczywiscie nie jest idealem ale wedlug mnie najbardziej sie z tego calego towarzystwa nadaje.A jak zawiedzie to sie go zlinczuje i tyle;]
...pół roku zastępowania Jurczyka chluby mu nie przynosi...
móglbyś też dodać że został zwolniony z tego stanowiska bo Jurczykowi do dupy sie dobierał i był jednym z aktywniejszych polityków w sprawie odwołania uf MJ w referendum..
Krzystek może nie jest tą osobą jaką oczekiwałbym na tym stanowisku ale posługujac sie zasadą 'wybierzmy mniejsze zło'.. to Piechota (który miał już swój czas) i Lubińska odpadli pierwsi..
ja mam podobne zdanie do Helmuta, trzaba mu dać kredyt zaufania..
Shpu- dużo ludzi głosowała na niego bo nie chciała Piechoty i widziała logo PO na jego plakatach.. co do stadionu nawet nie wierze w jego budowe
Odp: Piotr Krzystek prezydentem Szczecina - 27/11/2006 11:10
Mnie najbardziej wkurwiło to, że o wynikach dowiedziałem się z jakiegoś jebanego paska w trakcie wiadomosci lokalnych. TVN i TVP olały Szczecin jakby był za granicami i dali wzamian Białystok, jako jedno z największych miast w Polsce.
A co do wyboru - gorzej już być nie może i każdy inny wybór niż Piechota i Jurczyk jest dobry. Zagłosowałem na Krzystka bo wierze, ze rozwnie Szczecin gospodarczo. Moze nie bedzie to Eldorado, ale chciałbym aby w ciagu najblizszych 8 lat miasto było porównywalne do Poznania.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
A co do zadupia Szczecina to niestety tak jest - na onecie jak chciałem przeczytać wyniki sondażowe, to w tekście najpierw pisali o Warszawie, Krakowie, Łodzi (nic dziwnego), później był Białystok, Ostrołęka i coś jeszcze, a na szarym końcu Szczecin.
A tak (jak pisane było w innym temacie), jest jakaś szansa. Wszystko przed nowym prezydentem. I oby w końcu coś się ruszyło w tym mieście, bo żal patrzeć, jak wielkie szanse są kompletnie niewykorzystywane. Tego sobie, Wam i miastu życzę - wizja utopijna? Być może, ale trza mieć nadzieję.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763421145 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.