| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 21/11/2006 09:04
Cos temat sie nie przyjal, a nasi mecz w mecz 3:0 Dzisiaj kolejne 3:0, a komentator i w studiu wszyscy narzekaja ze nasi zagrali slabszy mecz obysmy dalej mieli tylko takie problemy, to bedziemy mieli duze szanse powalczyc o medal. Mamy druzyne z charakterem ktora potrafi nieprzegrac seta w 4 kolejnych meczach, mimo nieuniknionych momentow dekocentracji. Swietna robota Lozano udowadnia ze jesli w jakims sporcie sa pieniadze to powinnismy zatrudniac trenerow z najwyzszej polki na swiecie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 21/11/2006 14:21
ja oglądałem ostatnie 2 mecze i generalnie jestem pod wrażeniem jednej rzeczy - zagrywki. Nie wiem, czy to tylko złudzenie wywołane odpowiednim ustawieniem kamery, ale wydaje mi się, że naprawdę poprawiła się przede wszystkim siła serwisu.
Dawno nie widziałem tak wielu "bomb" wbijających w ziemię przy naszych serwisach.
Cieszy też regularność - gramy na wysokim, równym poziomie. Bez odchyłów, że po dobrym secie następny fatalny, albo że co 2 sety są serie w których tracimy po 5 punktów z rzędu.
Natomiast bębenka nie ma co specjalnie podbijać, bo najważniejsze i najtrudniejsze mecze dopiero przed nami. Zdetronizować Serbii, Włoch, Brazylii czy Rosji nie da się wygrywając ze średniakami. Trzeba wygrać z tymi potęgami - to będzie prawdziwy egzamin dla naszej ekipy.
Ale podstawy do optymizmu są
|
|
|
|
|
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 21/11/2006 16:42
na razie wygląda to super. Bez większych problemów ogrywamy wszystkich pokolei - to cieszy, bo wcześniej bywało tak, że mecze z teoretycznie słabszymi ekipami, odpuszczaliśmy i często przegrywaliśmy. Teraz widać, iż do każdego spotkania Polacy podchodzą skoncentrowani.
Wiele elementów wychodzi, tak jak zauważył Bzyku, bardzo poprawiła się zagrywka (jedna z głównych rzeczy, z którą nigdy sobie nie radziliśmy). Aż przecierałem oczy z wrażenia, jak serwował np. Kadziewicz. Lozano i spółka mocno przepracowali okres przygotowawczy i są tego efekty.
Ale nie można się zachwycać, bo jeszcze długa droga przed nami. Rywalów mamy ze średniej półki i czas sprawdzianu dla Polaków, za niedługo nadejdzie. Z Serbami, czy Rosjanami, łatwo tak nie będzie...
|
|
|
|
|
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 21/11/2006 17:11
Mecze ladne dla oka, cieszy to, ze i w pilce noznej jak i w siatkowej, gramy ladnie, efektownie i co najwazniejsze efektywnie.
Ciesza rownież 4mecze bez straconego seta, ale trzeba powiedziec sobie szczerze, ze Egipt, Chiny, Portoryko czy Argentyna nie naleza do najlepszych ekip jezeli chodzi o te dyscypline sportu. Porazka byloby przegrac mecz, plan minimum wykonany ponad poziomem- nie przegrany ani jeden set.
Teraz jednak poprzeczka zostala podniesiona i zobaczymy na co tak naprawde stac naszych siatkarzy, mam nadzieje, ze to byla tylko przystawka.
Mam tylko zastrzezenia co do Gacka, reszta bez wiekszych zarzutow.
Warto tez dodac, ze poprawila sie bardzo gra naszych w ataku, jak i w zagrywce, niektore zagrywki to naprawde majstersztyk, widac, ze Lozano maczal w tym palce.
Obysmy mogli pisac dalsze pozytywy po II rundzie.
|
"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 22/11/2006 15:52
Ogladalem 4 mecze z 5 na zywo..Moim zdaniem nie ma co popadac w hurra optymizm z tego wzgledu ze gralismy z bardzo slabiutkimi rywalami(zaden znich nie bedzie w stanie zagrozic Serbii czy Rosji)
Prawdziwa wartosc naszych zawodnikow wyjdzie wlasnie w tych meczach z Rosja i Serbia no i moze Kanada bedzie chciala nam cos urwac..choc watpie;]
co do szans medalowych jestem pesymista niestety
bardzo slabo serwuja - szczegolnie dzis z Japonia -duzo serwisow w siatke nawet przy lekkiej zagrywce...
ogladalem rowniez mecze Niemiec,Francji,Wloch Bulgarii i Brazyli i uwazam ze mielibysmy z kazda z tych druzyn spore problemy no moze poza Niemcami.
A dobre wyniki tlumacze tym ze mielismy dobre losowanie i najporstsza grupe gdzie ciezko bylo cos stracic.
PS.co jest Z D. Murkiem??/ kontuzja?
|
Pogon & Legia
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 22/11/2006 16:39
5 meczow po 3:0, ale cala wartosc wyjdzie w nastepnej rundzie. Wynik naprawde piorunujacy, ale gra miejscami srednia... co nie zmienia faktu, ze powinnismy byc optymistami. Tunezja i Kanada sa na poziomie tych ktore pokonywalismy, zas Serbia i Rosja... powinnismy jeden z nich wygrac, jestesmy w gazie i nie tak przemeczeni jak oni. Powinno byc dobrze...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Mistrzostwa Świata Siatkowki Mezczyzn - 25/11/2006 09:32
W pierwszym swym meczu drugiej fazy grupowej siatkarskich MŚ Polacy pokonali Tunezyjczyków 3:0 (25:22, 25:18, 25:23). To szósta wygrana w stosunku 3:0 podopiecznych Raula Lozano w tej imprezie.
Polska - Tunezja 3:0 (25:22, 25:18, 25:23)
Polska: Paweł Zagumny, Mariusz Wlazły, Daniel Pliński, Łukasz Kadziewicz, Michał Winiarski, Sebastian Świderski, Piotr Gacek (libero) oraz Grzegorz Szymański.
Tunezja: Aymen Ben Brik, Noureddine Hfaiedh, Hosni Karamosli, Chaker Ghezal, Hichem Kaabi, Ghazi Guidara, Amine Besrour (libero) oraz Mohamed Trabelsi, Walid Ben Abbes, Skander Ben Tara.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|