Teledyski - ranking - 03/08/2006 19:11
Nie wiem czy temat się przyjmie, nie chciałem umieszczać go w temacie muzyka, żeby nie robić syfu, a inspiracją do jego założenia był niedawno opublikowany ranking najbardziej kontrowersyjnych teledysków w historii wg jakichś tam ekspertów, który znalazłem na necie, w którym znalazły się m. in. takie rodzynki jak Britney czy Eric Prydz (bez komentarza). Proponuję umieścić po 2-5 teledysków, które uważacie za najbardziej kontowersyjne.
Ja bym dał np.
Nine Inch Nails - Happiness in slavery (obejrzałem go kiedyś za dzieciaka i pamiętam do tej pory)
The Prodigy - Smack my bitch up (za komentarz wystarczy to, że był zakazany w UK)
Stocznie Szczecina, Gdyni i Gdańska chciały wolności krzyczały basta !
Odp: Teledyski - ranking - 03/08/2006 19:59
no prosta pilka ze teledysk U96 - "Das Boot" (lecial z 15 lat temu non stop na MTV, choc moj nick nawiazuje do nr burtowego okretu nie kapeli ), do tego dodam teledyski Kazika/Kultu "Ballada o zonie zolnierza" i "Lewy czerwcowy". Daja rade teledyski Ironów "Wicker man" "The trooper" i "Number of the beast" + strasznie mi sie podoba koncertowka z Rio
mega mocne video, jakbym mial wybrac najlepszy teledysk to wlasnie ten
Dobre teledyski (w sensie przekazu i szczegolnie jego formy) robi m.in. Tool (mam wrazenie, ze wszystkie teledyski stanowia jakas wieksza calosc), Aphex Twin (Come to Daddy, Window Licker), Rammstein (wokalista ma duze zdolnosci aktorskie).
Podobaja mi sie tez teledyski Beastie Boys, Bloodhound Gang (fajne poczucie humoru).
Na polskiej scenie Kult&Kazik (np. Dziewczyna bez zeba na przedzie, Piosenka Mlodych Wioslarzy).
Na razie tyle...
Edit: NIN "Sin", "We're in this together".
Massive Attack niezle videa robi, tytulow nie pamietam
"Losing my religion" REM, "Bruk" Sweet Noise rzeczywiscie tez dobre.
Ostatnio edytowany przez: Kuba L., 10 sierpnia 2006, 20:15 [1 raz(y)]
Odp: Teledyski - ranking - 03/08/2006 23:40
W moim odczuciu to napewno:
2Pac - "How do U want it"
Kool Savas - "Das urteil" (w tym klipie KS m.in. kaze kopac grob i chowa zywcem Eko Fresha)
Prodigy - "smack my bitch up"
N.E.R.D - "Lap dance"
NWA - Fuck the Police
I pewnie bylo ich wiecej, o ktorych nawet nie mam pojecia...aha...kolejnosc przypadkowa A zamiast Britney to dalbym Aguilere z "Dirty"
Odp: Teledyski - ranking - 04/08/2006 01:00
zaliczylbym wszelkie aphex twiny, i REM - loosing my religion robi na mnie wrazenie... a moze chodzi bardzej o piesn niz teledysk?
edyta mówi, ze Komu bije dzwon? Kazika tez jest zajebisty ale moze znow chodzi o piosenke...
Ostatnio edytowany przez: zakoo, 4 sierpnia 2006, 01:17 [1 raz(y)]
If you continue to burn up d herbs, we gonna burn down d cane fields...
no prosta pilka ze teledysk U96 - "Das Boot" (lecial z 15 lat temu non stop na MTV, choc moj nick nawiazuje do nr burtowego okretu nie kapeli ), do tego dodam teledyski Kazika/Kultu "Ballada o zonie zolnierza" i "Lewy czerwcowy". Daja rade teledyski Ironów "Wicker man" "The trooper" i "Number of the beast" + strasznie mi sie podoba koncertowka z Rio
Jeśli idzie o Ironów to polecam teledysk do utworu Wasted Years ale nie ze wzlędu na kontorwersyjność ale ze względu na szczeciński element.
Mozesz rozwinac ten szczecinski slad?
Ja moge
W czasie teledysku przewija sie wiele fragmentow z tras koncertowych, na urywkach widac najpierw transparent "WELCOME IRON MAIDEN in the POLAND PEOPLE(S ) of SZCZECIN", a w dalszej czesci jest jeszcze mala flaga "Iron Maiden SZCZECIN" z rysunkiem Eddiego. Swoja droga to nie przypadek ze w tym okresie pojawialy sie motywy akurat naszego miasta...
Odp: Teledyski - ranking - 10/08/2006 10:59
Zdecydowanie Aphex Twin Come to Daddy, Window Licker oraz videoklip Honoru, Pełni nienawisci, w sumie wiecej takich rodzynkow mógłbym wymienić jak videoklipy kolovrata, ale po co jak i tak nie kazdy to kojarzy.
klik = trzeba sie dokladnie przyjrzec od czasu na suwaku = 2:18
aha Gregor - masz jakiegos linka do tego rankingu o ktorym pisales ?
Niestety nie posiadam, wiem tylko tyle że był gdzieś na onecie, a wracając do tematu to z rockowych teledysków polecam jeszcze
Korn - Here to stay albo Metallica - Whiskey in the jar
Stocznie Szczecina, Gdyni i Gdańska chciały wolności krzyczały basta !
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763437027 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.