Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
LeOnik
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8893 dni

Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 09/04/2006 19:01
Witam wszystkich, mam dla wiekszosci Was ( mysle ze o tym wiekszosc nie wiedziala ale nie badzcie zaskoczeni - naprawde mozna ogladac zupelnie za darmo w dobrej jakosci wiekszosc meczykow ligi europejskiej oraz polskiej ).

A wiec narazie przedstawie minimalne wymagania:
Sprzet musi byc jako tako dobry np.:
- procesor od 1,4ghz oraz minimum 256mb ddram
- zainstalowane Windows Media Player 7 oraz kodeki FFDSHOW ( http://www.free-codecs.com/FFDShow_download.htm - z stamtad z powodzeniem sciagniecie ;-) )
- lacze internetowe ( i tu jest dla wielu ZONK ) - a wiec musi byc co najmniej 1-2mbit ( sciaganie ) oraz 0,5mbit ( wysylanie ) - jesli spelniacie te standardy - bedziecie mogli spokojnie ogladac niejeden mecz na live w dobrej jakosci ;-)

Jesli spelniacie te wszystkie warunki - przechodzimy do innego punktu instalacji tego wszystkiego ;-)
Narazie napisze na czym to w ogole polega i dlaczego akurat jest w 100% legalne.

"Przez ostatnią dekadę futbol stał się wysoce komercyjnym biznesem zmuszającym średniego kibica, by wydawał duże sumy pieniędzy, jeśli chciałby cieszyć się grą drużyny, którą on kocha. Soccer-live jest tutaj, by pomóc dostarczyć fanom największych piłkarskich doznań. Naszym celem jest dostarczyć tobie wszystko, co potrzebujesz w jednym miejscu i bez płacenia choćby złotówki."

W Japonii maja najwiecej kanalow oraz bardzo, bardzo szybkie lacze internetowe wiec oni poprostu to wszystko stworzyli... ale mysle ze za 2,3,4 lata... jak beda bardziej popularne to i bedzie mozna liczyc sie z tym ze beda platne ;-) Ale poki jest darmowe - skorzystajcie z tego tyle ile wlezie i zadnych abonamentow C+ itd ;-)

INSTALACJA:
Sciagnijcie TV Ants z http://www.bodzio61.kk.e-wro.pl/software/TvantsSetup_1.0.0.57.exe oraz zainstalujcie smialo :-) A potem sciagnijcie z http://www.bodzio61.kk.e-wro.pl/software/tvantsPL.zip - potem rozpakujcie i wszystkie pliki wrzuccie do katalogu -> C:Program FilestvantsLanguages :-)

I to wszystko jesli chodzi o instalacje.

Teraz ostatni krok.

WCHODZICIE NA STRONE:
http://www.bodzio61.kk.e-wro.pl/live.htm
I macie tam tabelke aktualnych meczow "dzisiejszego dnia" a wiec zeby uruchomic dany mecz to poprostu zobaczyc w rubryce TVants i poprostu PLAY ;-)

Potem sie uruchomi TVants i naprawde trzeba troche poczekac ( od 3min do max 6-7-8min ) w zaleznosci od posiadania danego lacza ;-) A jesli po 10min sie nie uruchomi to nacisnac inne PLAY ( inny kanal w rubryce )

POWODZENIA !

Pozdrawiam

Veni, vidi, vici
U84%
RM
blessmaster
Kibic
Na forum od 7726 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 09/04/2006 19:35
Fajna mozliwosc, ale z tym łączem naprawde lipa.. ja mam 160 kbit i do tego radiowke - czasami mi sie google nawet nie otwiera ^^
pzdr

FC Gryfice
SamAxe
Kibic
Na forum od 7757 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 09/04/2006 20:01
heh, dzieki . U mnie dziala cacy :D

Ambasador
Moderator**
Na forum od 7758 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 09/04/2006 20:44
Z laczem u mnie nie ma problemu bo mam 2 mb:P jednak gorzej ze sprzetem... 64 ramu^^:P to raczej mi nie pojdzie...

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
avelyn
Kibic
Na forum od 8410 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 09/04/2006 21:08
kiedy mi dzialalo na 256/256
ale cos teraz siadlo :/

Ostatnio edytowany przez: avelyn, 9 kwietnia 2006, 21:36 [1 raz(y)]

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
BNY
Kibic
Na forum od 7757 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 09/04/2006 21:22
no mi sie laczy ale zadnego meczu znalesc nie moge:P

LeOnik
Kibic
Na forum od 8893 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 09/04/2006 21:59

benny napisał:  
no mi sie laczy ale zadnego meczu znalesc nie moge:P

Przeczytaj dokladnie moj POST.

Veni, vidi, vici
U84%
RM
LeOnik
Kibic
Na forum od 8893 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 09/04/2006 21:59

PogońFaN napisał:  
Z laczem u mnie nie ma problemu bo mam 2 mb:P jednak gorzej ze sprzetem... 64 ramu^^:P to raczej mi nie pojdzie...

Zawsze mozesz sprobowac.

Veni, vidi, vici
U84%
RM
Mateusz
Kibic
Na forum od 7331 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 09/04/2006 23:21
Nie kminie tego ! Wszytko zrobiłem zgodnie z podaną instrukacją :) ale gdy próbuje coś uruchomić do wyskakuje zupełnie inny program :/

Obrazek gif wstawiony na forum
LeOnik
Kibic
Na forum od 8893 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 10/04/2006 00:37

Mateusz napisał:  
Nie kminie tego ! Wszytko zrobiłem zgodnie z podaną instrukacją :) ale gdy próbuje coś uruchomić do wyskakuje zupełnie inny program :/

A jaki to program ? Windows Media Player ?

Veni, vidi, vici
U84%
RM
avelyn
Kibic
Na forum od 8410 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 10/04/2006 00:41
nosz kurna jak nie mozna umiec tegoobslugiwac:|:|

mi sie czasem wlaczaja niektore stacje, zwlaszcza informacyjne...ale pilkarskie niestety nie :/

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
AMS
Kibic
Na forum od 7613 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 10/04/2006 07:42
ja sobie cisne mecz Argetyna -Belgia z MS 96 na pelny ekran troche lipa mam 19 ,ale w polowce mozna juz ogladac smialo
Mam pytanie jak sie pojawiaja stacje tel to trzeba wybrac tvant czy jakies inne i czy napewno sa mecze z Polskiej ligi

A ja i tak wierzyc nie przestane...
eJay
Kibic
Na forum od 7787 dni

**

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 10/04/2006 09:02
W Japonii maja najwiecej kanalow oraz bardzo, bardzo szybkie lacze internetowe wiec oni poprostu to wszystko stworzyli...

U nich w domu mozna sobie zakupic lacze 100 Mbit za jakeis 250 dolarow miesiecznie:) To okolo 150 razy szybsze niz lacze typowego Polaka, a przy tym zaledwie 10 razy drozsze.

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7489 dni

*

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 10/04/2006 09:23
Ja mam 1,2mbit i wszystko ladnie chodzi,jak w tv,tylko narazie niema nic LIVe zobaczymy jak beda jakies mecze live jaki bedzie odbior.

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
LeOnik
Kibic
Na forum od 8893 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 10/04/2006 09:25

Pogon v Wieden napisał:  
ja sobie cisne mecz Argetyna -Belgia z MS 96 na pelny ekran troche lipa mam 19 ,ale w polowce mozna juz ogladac smialo
Mam pytanie jak sie pojawiaja stacje tel to trzeba wybrac tvant czy jakies inne i czy napewno sa mecze z Polskiej ligi

Jakos ogladnalem spokojnie Polonia - Legia :))

Veni, vidi, vici
U84%
RM
LeOnik
Kibic
Na forum od 8893 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 10/04/2006 09:26

Randall McMurphy napisał:  
Ja mam 1,2mbit i wszystko ladnie chodzi,jak w tv,tylko narazie niema nic LIVe zobaczymy jak beda jakies mecze live jaki bedzie odbior.

A co do LIVE to spokojnie LIVE z max 2minutowym opoznieniem, ale dosyc czesciej jest bez opoznienia :)

Veni, vidi, vici
U84%
RM
qbajag
Kibic
Na forum od 8337 dni

**

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 10/04/2006 09:54

LeOnik napisał:  
Witam wszystkich, mam dla wiekszosci Was ( mysle ze o tym wiekszosc nie wiedziala ale nie badzcie zaskoczeni - naprawde mozna ogladac zupelnie za darmo w dobrej jakosci wiekszosc meczykow ligi europejskiej oraz polskiej ).

A wiec narazie przedstawie minimalne wymagania:
Sprzet musi byc jako tako dobry np.:
- procesor od 1,4ghz oraz minimum 256mb ddram
- zainstalowane Windows Media Player 7 oraz kodeki FFDSHOW ( http://www.free-codecs.com/FFDShow_download.htm - z stamtad z powodzeniem sciagniecie ;-) )
- lacze internetowe ( i tu jest dla wielu ZONK ) - a wiec musi byc co najmniej 1-2mbit ( sciaganie ) oraz 0,5mbit ( wysylanie ) - jesli spelniacie te standardy - bedziecie mogli spokojnie ogladac niejeden mecz na live w dobrej jakosci ;-)

Jesli spelniacie te wszystkie warunki - przechodzimy do innego punktu instalacji tego wszystkiego ;-)
Narazie napisze na czym to w ogole polega i dlaczego akurat jest w 100% legalne.

"Przez ostatnią dekadę futbol stał się wysoce komercyjnym biznesem zmuszającym średniego kibica, by wydawał duże sumy pieniędzy, jeśli chciałby cieszyć się grą drużyny, którą on kocha. Soccer-live jest tutaj, by pomóc dostarczyć fanom największych piłkarskich doznań. Naszym celem jest dostarczyć tobie wszystko, co potrzebujesz w jednym miejscu i bez płacenia choćby złotówki."

W Japonii maja najwiecej kanalow oraz bardzo, bardzo szybkie lacze internetowe wiec oni poprostu to wszystko stworzyli... ale mysle ze za 2,3,4 lata... jak beda bardziej popularne to i bedzie mozna liczyc sie z tym ze beda platne ;-) Ale poki jest darmowe - skorzystajcie z tego tyle ile wlezie i zadnych abonamentow C+ itd ;-)

INSTALACJA:
Sciagnijcie TV Ants z http://www.bodzio61.kk.e-wro.pl/software/TvantsSetup_1.0.0.57.exe oraz zainstalujcie smialo :-) A potem sciagnijcie z http://www.bodzio61.kk.e-wro.pl/software/tvantsPL.zip - potem rozpakujcie i wszystkie pliki wrzuccie do katalogu -> C:Program FilestvantsLanguages :-)

I to wszystko jesli chodzi o instalacje.

Teraz ostatni krok.

WCHODZICIE NA STRONE:
I macie tam tabelke aktualnych meczow "dzisiejszego dnia" a wiec zeby uruchomic dany mecz to poprostu zobaczyc w rubryce TVants i poprostu PLAY ;-)

Potem sie uruchomi TVants i naprawde trzeba troche poczekac ( od 3min do max 6-7-8min ) w zaleznosci od posiadania danego lacza ;-) A jesli po 10min sie nie uruchomi to nacisnac inne PLAY ( inny kanal w rubryce )

POWODZENIA !

Pozdrawiam

Korzystałem przez cały marzec Tvants i wolno się u mnie łączył i bardzo często wogóle nie łapał transmisji...ostatnio przerzuciłem się na SopCast i według mnie jest lepszy(przynajmniej u mnie lepiej działa).
Program spotkań do oglądania w necie jest na tej samemj stronce:

Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
AMS
Kibic
Na forum od 7613 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 10/04/2006 11:52
http://www.meczenazywo.fora.pl/
proponuje sie zarejestrowac na forum tu sa wszystkie odpowiedzi na pytania
pozdro

A ja i tak wierzyc nie przestane...
LeOnik
Kibic
Na forum od 8893 dni

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 10/04/2006 15:47
PRAWDOPODOBNIE DZIS:

20:00 Klub kibica: Mecz Odra Wodzisław - GKS Bełchatów (Orange Ekstraklasa)

POPRZEZ:
Sopcast

Veni, vidi, vici
U84%
RM
inblu
Kibic
Na forum od 8244 dni

**

Odp: Mecze ligi europejskiej oraz ligi polskiej na LIVE TV przez NET - mozliwe ?! TAK ! - 10/04/2006 20:57
A czy mozna zrobic tak ze w dowolnym momencie moge sobie wlaczyc np. canal+ ? Czy mozna ogladac tylko te mecze co sa na liscie?

Goleniów z Pogonią
 - 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763426262 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005