Pulapka? - 24/02/2006 00:16
Mam problem. Ktos mi sie wlamuje do piwnicy. Chce ta osobe zlapac nie sploszyc. Jest pewne,ze to osoba z mojej klatki. Jakos musze poznac kto to albo ja zlapac w trakcie wchodzenia. Nie wchodzi w gre siedzenie w nocy w piwnicy...Macie jakies pomysly aby poznac kto to czy go zlapac? Nie moge sam nic wymyslic poza zamontowaniem czujnika ruchu ale nawet on nie pomoze bo jest za duza odleglosc miedyz piwnica a mieszkaniem....
Wymyslcie cos
Odp: Pulapka? - 24/02/2006 01:45
Szczerze? to poza monitoringiem nic nie przychodzi mi do glowy...btw. wspolczuje i mam nadzieje ze dorwiesz skurwysyna
Mam problem. Ktos mi sie wlamuje do piwnicy. Chce ta osobe zlapac nie sploszyc. Jest pewne,ze to osoba z mojej klatki. Jakos musze poznac kto to albo ja zlapac w trakcie wchodzenia. Nie wchodzi w gre siedzenie w nocy w piwnicy...Macie jakies pomysly aby poznac kto to czy go zlapac? Nie moge sam nic wymyslic poza zamontowaniem czujnika ruchu ale nawet on nie pomoze bo jest za duza odleglosc miedyz piwnica a mieszkaniem....
Wymyslcie cos
Zrob tak.
Przyklej na drzwiach z tylu karteczke i zamontuj atrape kamery ( atrapa kosztuje 25zł). Podlacz jakims kabelkiem, zeby wiarygodnei wygladalo.
Jak bedzie wychodzil z piwnicy to zauwazy kartke i przeczyta z ciekawosci. Na kartce napisz tak:
" Czesc zlodzieju, widzisz tą kamere z tylu? Jestes nagrany. Jesli nie chcesz abym porozlepial zdjecia w naszej okolicy to zglos sie do mnie. Chce uslyszec tylko przepraszam. Jesli sie zglosisz, to zapomnimy o sprawie. Czekam do jutra. Wybierz co wolisz."
Typek sie na bank zglosi. To jest lepsze rozwiazanie niz ganianki po piwnicy. Pzdr
Wymyslcie cos
Zrob tak.
Przyklej na drzwiach z tylu karteczke i zamontuj atrape kamery ( atrapa kosztuje 25zł). Podlacz jakims kabelkiem, zeby wiarygodnei wygladalo.
Jak bedzie wychodzil z piwnicy to zauwazy kartke i przeczyta z ciekawosci. Na kartce napisz tak:
" Czesc zlodzieju, widzisz tą kamere z tylu? Jestes nagrany. Jesli nie chcesz abym porozlepial zdjecia w naszej okolicy to zglos sie do mnie. Chce uslyszec tylko przepraszam. Jesli sie zglosisz, to zapomnimy o sprawie. Czekam do jutra. Wybierz co wolisz."
Typek sie na bank zglosi. To jest lepsze rozwiazanie niz ganianki po piwnicy. Pzdr
Wymyslcie cos
Zrob tak.
A najgorzej jak ten złodziej czyta to forum
Przeciez kibice Pogoni to porzadni obywatele
,,zlodzieje i pijacy sa...." hehehe
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Wymyslcie cos
Monitoring jak najbardziej jednak mi z kolei jakiś rok temu regularnie z kół auta znikały zakręti od wentyli (był zawsze bardzo ładne ku...wa) i czasem szybka szła w drobnice i nie było innego wyjścia jak z bratem zrobiliśmy przyczajkę w pewną upalną sierpniową noc i .... gnoja utemperowało się odpowiednio Dzisiaj mówi nawet "Dzien Dobry" ustępując mojej furce miejsca na pasach dla pieszych Takie czasy - "Sąsiedzi".
Pozdrtawiam i współczuję.
Odp: Pulapka? - 24/02/2006 11:36
POmysl Vasyla nawet dobry. TYle, ze moze zerwac kamerke i rozpierdolic i co wtedy?? A chyba kabelek nei bedzie na 9 pietro ciagniety i w to nie uwiezy...
Odp: Pulapka? - 24/02/2006 12:39
Dwa lata temu mialem ten sam problem.Jakis krzyzak sprawdzal regularnie co tam dobrego u mnie sie pojawia no i czasami ginely lusterka samochodowe,dywaniki i takie tam pierdoly.Normalnie sam bym to wypieprzyl i gdyby nie fakt,ze ktos mi "inwentarycje" w piwnicy z partyzanta robi to dostalby to ode mnie w prezencie,ale ktoregos dnia wcielo mi komplet zimowek (prawie nowki) no i sie wpienilem.
Zrobilem akcje wsrod sasiadow,ze ktos piwnice opierdala,ze takiemu to tylko nogi z dupy powyrywac,ze ja juz na niego poluje i ze kolejna wizyta zle sie dla niego skonczy.Na koniec zostawilem kartke na drzwiach w stylu "pros Boga zemym ciebie nie zlapal..."
Do dzisiaj mam spokoj
Niestety do tej pory nie wiem ktory to taki "mundralinski" ,ale wazne ze podzialalo,bo pomysl byl dosc ryzykowny i mogl przyniesc odwrotny efekt od zamierzonego.
To jest niestety patent na sploszenie delikwenta.Wczesniej zastanawialem sie nad skombinowaniem jakiejs kamerki i nagrywaniem wszystkiego od polnocy do oporu,ale sobie ten temat odpuscilem ,bo jego wizyty byly zadkie ,a ja az takiej cierpliwosci nie mam i poszedlem na latwizne
A sam przyczaj się tak, żeby mieć widok na wyjście z piwnicy - lepiej z kamerą, bo gość będzie spierd**** z prędkością ponaddźwiękową i możesz go przeoczyć
a na poważnie to najprostsze i najtańsze wyjście to jednak się poświęcić i np. umówić się z sąsiadem (zaufanym) że będziesz mógł posiedzieć w jego piwnicy przez noc - mając oko przez uchylone drzwi i czekać.
Albo ukryć gdzieś w piwnicy wśród jakich gratów (najlepiej wysoko) włączoną kamerę z nagrywaniem - i rano wziąć kamerę i obejrzeć co się nagrało. Gorzej jak złodziej zauważy ją i też ją zwinie
Ostatnio edytowany przez: Bzyku, 24 lutego 2006, 13:15 [1 raz(y)]
POmysl Vasyla nawet dobry. TYle, ze moze zerwac kamerke i rozpierdolic i co wtedy?? A chyba kabelek nei bedzie na 9 pietro ciagniety i w to nie uwiezy...
Dlatego właśnie stacja dowodzenia całą akcją powinna się mieścic nie na 9 piętrze tylko w piwnicy sąsiada tak jak to napisał Bzyku.
Odp: Pulapka? - 24/02/2006 16:24
TO co mam siedziec przez tydzien w piwnicy i spac?Po ciemku w dodatku?Bo aby w piwnicy bylo swiatlo to musi byc na korytarzu zapalone...a kamery nie da sie zamontowac u sasiada aby bylo widac co jest u mnie w srodku...
Jesli twoje inicjały to S.O. to tak - a jeśli nie, to cię z kimś mylę i chyba nie
Vega, a nie możesz postawić we własnej piwnicy kamery gdzieś w kącie, przykrytą jakimiś gratami (żeby jak najmniej ją było widać)? Najlepiej jak najwyżej - złodziej chyba nie powinien szperać wysoko w obawie, ze coś ruszy i narobi hałasu...
Jeśli była by z widokiem na środek piwnicy facjata włamywacza nagrałaby się bez problemu.
Jesli twoje inicjały to S.O. to tak - a jeśli nie, to cię z kimś mylę i chyba nie
Nie moje inicjały to nie SO ale i tak się znamy, chociażby po tym że wymieniłeś inicjały mojego znajomego - wiemy o kogo chodzi. Pamiętasz raz melanżowanie przy autostradzie na Kołbaskowo pod wiaduktem - to bylo z jakies 6 lat temu, wczesniej chodziłem z twoimi i moimi kolegami do klasy. Moje inicjaly to KK - przypomnij sobie.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763453275 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.