Są wszechobecne. Nie da się ich całkowicie ominąć. Atakują z TV, radia, prasy, bilboardów, maili, sms'ów, pięknych hostess rozdających ulotki, itepe itede.
Czasami bawią, czasami nudzą. Czasami wprawiają w zachwyt, czasami budzą niesmak.
Jakie są Wasze odczucia? Które reklamy się wam podobają, a które wręcz przeciwnie? Czy jakąś reklamę zapamiętaliście szczególnie? Kto pamięta pierwsze reklamy w polskiej TV i jakie?
Która (może być z bieżących) reklam podoba Wam się najbardziej, a która jest najgorsza?
W oczach społeczeństwa za dużo we mnie szaleństwa, bo nie mam tolerancji dla pedalstwa i kurestwa!
Odp: Reklamy... - 18/01/2006 22:58
Pierwsza charakterystyczna reklama ktora zapadla mi w pamiec to bez watpienia... POLENNA 2000 i słynne ŁOOOJCIEEC PRAAAĆ! w sumie to nie bylo az tak dawno... ale jakies dziury we lbie mi nie pozwalaja z niego nic wiecej wygrzebac. reklamy? to ktos jeszcze oglada tv i slucha radia? cale szczescie ze serwisow informacyjnych nie przerywaja
If you continue to burn up d herbs, we gonna burn down d cane fields...
Odp: Reklamy... - 18/01/2006 23:13
No mnie tez wkurwiaja reklamy w czasie filmu, no ale z czegos wkoncu te stacje musza sie utrzymywac. Mnie najbardziej wkurwiaja reklamy proszkow do prania;p , a najlepsze sa oczywiscie reklamy piwa
Odp: Reklamy... - 18/01/2006 23:20
Jak dla mnie fajne sa reklamy Plusa i ostatnio Lotto (gadajace kule - nie wiem czemu, wprawiaja mnie w dobry nastroj). Heyah - Czerwony Kapturek i Dratewka - tez niezle. Manuel -jak pierwszy raz to widzialem, to mi sie podobala. Dobra reklama tez Żywca z serii "Prawie jak Żywiec". Dobra tez jest Okocim mocne z orłami
Wkurzaja mnie rekalmy rzeczy skierowanych do pań domu, czyli środki czystości itd. Wkurza mnie, ze niby ankietuja jakas zwykla gospodynie domowa, jakby amatorskie krecenie reklamy itp. Wiem ze to tak ma wygladac i jest to specjalny zabieg, by ludzie sie identyfikowali z aktorami. Podobno jesli reklama wkurza, to jest zapamietana - a to juz sukces.
Ostatnio edytowany przez: Kondziu_KKKK, 19 stycznia 2006, 00:07 [1 raz(y)]
Odp: Reklamy... - 19/01/2006 00:09
...jeszcze lepsza byla reklama picia mleka. Chodzi dwoch mlodziencow po sklepie ze strojami i rodzi sie ciekawa rozmowa:
"Che byc marynarzem"(przy manekinie w tymze stroju)
"A ja karateką"
... i manekin karateki sie odzywa: "To pij mleko!" dzis to by furory nie zrobilo...
Inna pokrecona reklama- reklama z czarownica patrzaca w kule "Widze, widze..." Klient wpatruje sie w szklany sprzecik" nie widze, nic nie widze!""... a tu odpowiedz "I nie zobaczysz, dopoki nie kupisz anteny satelitarnej firmy Arcon (albo Unitra ja juz nie pamietam, to stare jak swiat) "
Dzis super reklamy to PLUS i kabaret Mumio, oraz Johny 11 palcow... :-)
„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
Odp: Reklamy... - 19/01/2006 00:43
Kiedy tylko mowa o reklamach to natychmiast do głowy przychodzi mi tylko jedno... Stara reklama piwka EB i ta niewiasta w czerwonej kiecce + muzyka T.Jones ''Sexbom''. Ufff...
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Odp: Reklamy... - 19/01/2006 00:50
Prusakolep. Całkiem niedawno widziałem nawet gdzieś na necie krążący filmik ;-) To była reklama baaardzo na czasie. Któż nie pamięta sławetnych prusaków :-)
Odp: Reklamy... - 19/01/2006 02:56
fajne kiedys byly reklamy jeszcze Frugo. "Ej łysy daj łyyyka...Ostatniego miałem" a z obecnych to wiadomo: Simplus i czerwony kapturek heyah
"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
Odp: Reklamy... - 19/01/2006 08:06
Mnie bardzo podobała się reklama z okresu gdy nonstop w TV pokazywano reklamy dotyczące funduszy emerytalnych ... babcia sypiąca pióra z poduszki przy wiatraku i dziadek udający, że zjeżdza na nartach
Odp: Reklamy... - 19/01/2006 11:22
Najfajniesze reklamy to śa teraz sieci komórkowych szczególnie Plus i Heyah
chociaz któraś z nich musiala od drugiej odgapic
Odp: Reklamy... - 19/01/2006 22:05
Za mocne są reklamy Heyah te zdrabianie,kapture,...
Plus ale kilka jest takich sobie
Zywiec prawie jak...
lotto
nutella one należą to takich mądrych reklam nie wiem jak je nazwaćale fajnie są zrobione
A nie cierpie reklam proszków i lekarstw
Ostatnio edytowany przez: dewu, 19 stycznia 2006, 22:15 [1 raz(y)]
W oczach społeczeństwa za dużo we mnie szaleństwa, bo nie mam tolerancji dla pedalstwa i kurestwa!
Odp: Reklamy... - 19/01/2006 22:13
A mi podobaja sie reklamy pepsi (te z piosenkarkami rzecz jasna), i jeszcze kilka by sie znalazlo ale jakos nie moge sobie ich przypomniec...a jakie mi najbardziej rozpierdalaja nerki? LEKARSTWA!!!!najbardziej te na prostate i roznego rodzaju okresy..noz mi sie w kieszeni otwiera jak one leca...
Odp: Reklamy... - 19/01/2006 22:29
Nie nawidzę reklam . Często wykorzystuje je [np na tvn są zajebiscie długie] zeby wziąc szybki prysznic albo zeby skoczyć po piwo.
Ale czasem jak ogladam tvp 1 lub 2 to wkurza mnie jak leci ciekawy film i potrzebuje skoczyc do kibelka a tu nie ma reklamy heheh.
A jak napisał Porto "kopytko" wygrywa.
[...] i przyszedł Pan i spojrzał
na prace naszą,
i był zadowolony,
a gdy spytał o zarobki nasze,
usiadł i zapłakał [...]
Odp: Reklamy... - 19/01/2006 22:42
kiedys byla reklama chyba krowek - dwie takie pluszowe krowy siedzialy na drzewie a jedna z nich miala zajebisty obled w oczach. I ta druga do niej mowi chcesz krowke - a ta 2 do niej muuu i oczy zaczely jej spierd**ac jak... wiadomo komu
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763453668 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.