peer2peer - 16/11/2004 17:35
uwazam ze fajnie by bylo jakby w tym temacie mozna bylo sie wymieniac wrazeniami na temat sciagnietych roznego rodzaju plikow z kazy itp
czekam na wasze propozycje odnosnie muzy,filmikow itp
Odp: Kazaa - polecamy co sciagac - 16/11/2004 17:42
Kazaa to niesamowite gowno. Ja uzywam tego tak rzadko, ze prawie zapomnialem, ze mam ja zainstalowana na kompie. 95% plikow na Kaazie to fake, czyli pliki zepsute i nie dzialajace, ktore zostaly wpuszczone do sieci specjalnie przez firmy walczace z piractwem na FIAA...
Azureus rulezzzz
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Kazaa - polecamy co sciagac - 16/11/2004 23:11
Ja polecam nie instalować
No chyba ze juz nigdzie nie ma pliku jakiego szukamy... ale wątpie zeby zdarzyla sie kiedykolwiek taka sytuacja
Z P2P tylko: Azureus, DC++, Soulseek i ewentualnie Ares (program podobny do kazy)
Edit: A no i zapomniałem o eMule... ale on to juz ostatecznosc - za bardzo muli
Proponuje wrescie, przezyc ta reformacje i rzucic sie na torrenty....
www.suprnova.org
www.torrent.org.pl
+ na droge.
Popieram Skarbnika. wyrzucice wszyscy ta Kazee w piz...no chyba ze chcecie co chwila lapac jakies wirusy lub wkurzac sie na to ze cos co sciagneliscie nie dziala lub jest to zupelnie cos innego.
jesli o mnie chodzi to Mp3 sciagam E Donkeyem a gry ,filmy tylko TORRENTEM!!!!! polecam jeszcze dwie stronki :
ww.torrentbits.org - bardzo dobra stronka z Torrentami jedyny jej minus to to ze trza sie rejestrowac a bardzo czesto limit 100.000 uzytkownikow jest pelny ale co chwila kogos wyrzucaja wiec warto probowac i klikac na rejestracje w koncu sie powinno udac.
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showforum=32 - bardzo dobre Polskie forum -czyl wszystko to co chcecie wiedziec o Torrentach!
Odp: Kazaa - polecamy co sciagac - 17/11/2004 10:38
Ja również stanowczo odradzam używanie tego programu.
Po pierwsze, instalowane są programy szpiegowskie (Spyware), bardzo niebezpieczne dla komputera.
Po drugie, jest to prawdziwa wylęgarnia wirusów - ściąganie czegokolwiek stamtąd to ryzyko nie warte świeczki.
Kazaa i Imesh to chyba najgorsze gówno, jakie tylko można zainstalować na swoim kompie (DAP i FlashGet to również niezbyt sympatyczne programy - to tak na marginesie).
Shareaza to chyba najlepszy program P2P - lepszy od Torrenta i DirectConnect...
Kazaa i Imesh to chyba najgorsze gówno, jakie tylko można zainstalować na swoim kompie (DAP i FlashGet to również niezbyt sympatyczne programy - to tak na marginesie).
eeee chyba snie...DAP i Flashget to programy do przyspeiszania transferu pliku, a nie P2P. To duza roznica, na dobrych laczach Flashget wyciaga nawet do 30% wiecej z lacza. Do do Shareeazy, uzywalem przez jakis czas, ale mysle ze to niezly shit Nie dorwiesz tam wielu rzeczy, ktore leza na torrencie.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Kazaa - polecamy co sciagac - 17/11/2004 16:20
A ja tam nie używam Kaazy bo to badziew , za to używam eMule i IMESH szczególnie ten drugi jest dobry , może nie ma na nim tylku plików mp3 czy filmów co na eMule ale za to prędkość sciągania kilka/naście razy większa niż na eMule no i możliwość odsłuchania czy obejrzenia pliku w trakcie ściągania.
Odp: Kazaa - polecamy co sciagac - 17/11/2004 20:30
Jeszcze z 1,5 roku temu z Kazaa można było zassać sporo dobrej muzy, znaczy nie uszkodzonych mp3. Teraz nawet wciągnięcie 6-7 wersji jednego tytułu nie gwarantuje ze trafi się dobrze. Teraz uzywam tylko eMule, bo zapierdala u mnie jak mały samochodzik, prawie 1gb na dobe przy 128/128 a do tego jeszcze nic trefnego mi się nie trafiło. Odrazu sobie można ściągnąć cały album. Co do filmów na Kazaa to też lipa bo sporo i chyba coraz więcej ma uszkodzenia kilkusekundowe gdzie obraz rozmywa się w megapixelówe
Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
eeee chyba snie...DAP i Flashget to programy do przyspeiszania transferu pliku, a nie P2P. To duza roznica, na dobrych laczach Flashget wyciaga nawet do 30% wiecej z lacza. Do do Shareeazy, uzywalem przez jakis czas, ale mysle ze to niezly shit Nie dorwiesz tam wielu rzeczy, ktore leza na torrencie.
Nie śnisz, po prostu nie umiesz czytać ze zrozumieniem Kto powiedział, że Flashget i DAP to programy p2p? Bo na pewno nie ja
Co do Shareazy - z tego co mi wiadomo, obecnie korzysta ze zbiorów Torrenta (tak jakby sieć naczyń połączonych). Można więc powiedzieć, w dużym skrócie oczywiście, że Shareaza to Torrent + coś więcej.
Odp: Kazaa - polecamy co sciagac - 18/11/2004 12:19
Gowno prawda.
DAP i Flashget... nie przyspieszaja waszego lacza! Kto wam takich bajek naopowiadal ? DAP i FG po prostu, maja mozliwosc sciagania z wielu zrodel, po prostu jesli zrodlo - a oferuje 35 kb a my mamy lacze 100 kb to te 65 pozostaje nie uzywane, w tym momencie DAP i FG moga sie polaczyc do innych zrodel i ciagnac naraz z killku zrodel czego np nie oferuje prosty windowsowy downloader, myslec !
Gowno prawda.
DAP i Flashget... nie przyspieszaja waszego lacza! Kto wam takich bajek naopowiadal ? DAP i FG po prostu, maja mozliwosc sciagania z wielu zrodel, po prostu jesli zrodlo - a oferuje 35 kb a my mamy lacze 100 kb to te 65 pozostaje nie uzywane, w tym momencie DAP i FG moga sie polaczyc do innych zrodel i ciagnac naraz z killku zrodel czego np nie oferuje prosty windowsowy downloader, myslec !
troche nie do konca bo FlashGet i DAP zadko znajduja inne zrodla, ale:
1. pozwalaja w calosci wykorzystac twoje lacze - dziela plik na kilka czesci, przez co jak np. na serwerze jest limit ze mozna sciagac jeden plik max 10kb/s to sciaga np. 5x10kb/s czyli 50kb/s ...
Inne zrodla sa znajdowane bardzo zadko i tylko dla bardzo popularnych plikow ....
2. oferuja wznawianie przerwanego polaczenia
------
proponuje zminic temat na 'peer2peer' badz 'p2p' i dyskutujmy tu o tym, a nie tylko o kazie - ktora jest wielkim gownem
co do tematu p2p:
emule - ma bardzo duzy zasob plikow, ale niekiedy sa slabe transfery, no i kolejki..
torrent - duze predkosci, brak kolejek, ale znajduja sie tam zazwyczaj tylko najnowsze rzeczy
ja jeszcze wspomne o xdcc - czyli sciaganie przez irca kolejki, duze predkosci i same nowosci
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ... tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Gowno prawda.
troche nie do konca bo FlashGet i DAP zadko znajduja inne zrodla, ale:
1. pozwalaja w calosci wykorzystac twoje lacze - dziela plik na kilka czesci, przez co jak np. na serwerze jest limit ze mozna sciagac jeden plik max 10kb/s to sciaga np. 5x10kb/s czyli 50kb/s ...
Inne zrodla sa znajdowane bardzo zadko i tylko dla bardzo popularnych plikow ....
2. oferuja wznawianie przerwanego polaczenia
------
proponuje zminic temat na 'peer2peer' badz 'p2p' i dyskutujmy tu o tym, a nie tylko o kazie - ktora jest wielkim gownem
co do tematu p2p:
emule - ma bardzo duzy zasob plikow, ale niekiedy sa slabe transfery, no i kolejki..
torrent - duze predkosci, brak kolejek, ale znajduja sie tam zazwyczaj tylko najnowsze rzeczy
ja jeszcze wspomne o xdcc - czyli sciaganie przez irca kolejki, duze predkosci i same nowosci
Racja, ale ja wychodze z zalozenia ze jak cos sie bardzo chce to trzeba to samemu zrobic, wiec w tym wypadku dodanie zrodel do fg czy dap`a to maly problem ;-)
emule - sux - bo kolejli
irc to juz w ogole shit.
a najwiekszym minusem p2p sa passive i active ;-) <--- Pozdro dla kumatych.
Proponuje wrescie, przezyc ta reformacje i rzucic sie na torrenty....
www.suprnova.org
www.torrent.org.pl
+ na droge.
nie weim jak wam ale ja ostatnio nie moge dostac się na www.torrent.org.pl
Wszystkie żywioły mają moc tworzenia i niszczenia. Ale tylko w wodzie, która stała się twarda jak skała, wszystko stanie się słupem soli, na którym życie jest
niemożliwe.
Iskra życia płonie w huczącym ogniu tego świata. A przecież ogień spala całe życie, pozostawiając po nim ledwie garstkę popiołu.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763382346 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.