Polska liga - opinie, komentarze - 17/10/2004 17:10
Pogoń wygrała gładziutko ze słabiutkim leszkiem a przegrała równie gładko z dobrze poukładanym górnikiem, ten sam górnik przegrywa u siebie z tym samym leszkiem, takie przeciętne zagłębie gromi gieksę 7-0
takich przypadków jest wiele więcej, wiem że piłka nożna jest grą praktycznie nieprzewidywalną ale nasi kopacze dostarczają nam co tydzień takich rewelacji że cieszą się z tego chyba tylko bukmacherzy.
A do tego jeszcze porażka Legii która kiepskim początkiem ligi zaczyna tracić szansę na tytuł mistrzowski a stracić je definitywnie może już niedługo w bezpośrednim starciu z wisłą.
PS
Proponuję w tym temacie wpisywać komentarze do obecnej sytuacji w tabeli i bieżących wyników ekstraklasy
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: Polska liga - opinie, komentarze - 17/10/2004 18:57
jak dla mnie polska liga byla, jest i bedzie dziwna. do uwag Scareface'a chcialbym jeszcze dodac rozne smieszne sytuacje zwiazane z sedziami przepraszanie druzyn po meczu itp itd. popatrzcie na same mecze u nas. niby sedzia jest tylko czlowiekiem ale ile mozna?? faule z dupy tylko dlatego ze zawodnik druzyny przeciwnej sie przewrocil, duzo spalonych ktorych nie bylo (tu mam na mysli mecz z Grójcem jak siedzialem na 3 sektorze i duzej czesci odgwizdanych spalonych wrzeczywistosci nie bylo). ogolnie drukowanie spotkan w naszej lidze jest powszechnym zjawiskiem i dopoki ktos sie tym nie zajmie to w Polsce zdrowej piłki nie bedzie. szkoda mi tez takich zasluzonych dla polskiej pilki druzyn jak GKS ze sie wszystko w nich sypie tak jak u nas to bylo niedawno. wole takie kluby w ekstraklasie niz grocliny i inne "tworzywa sztuczne" ale taka smutna prawda, ze gdzie jest frut tam i sa wyniki.
co do ostatniego meczu Portowcow to zwyciestwo po męczarni. obecna Pogoń to jest tylko cień tej drużyny, ktora wystepowala w drugiej lidze. i mi nie mowcie ze tutaj poziom w ekstraklasie wyzszy. z grą z zeszlego sezonu bysmy o wiele wyzej w tabeli byli. Z craxa u nas wygralismy 3:0 a z marną Łęczną wymęczylismy 2:1. teraz do konca rundy musza walczyc a zimowa przerwe chlopaki musza ostro przepracowac zeby na wiosne lepiej bylo bo nas ciezkie wyjazdy czekaja dobra koncze smęcenie
Odp: Polska liga - opinie, komentarze - 02/11/2004 14:21
Dziewięć żółtych kartek, dwie czerwone. 62 faule z obu stron, bijatyka, złamany nos Stokowca. Tak wyglądało spotkanie, w którym Polonia wydarła trzy punkty Odrze. Piłkarze zobaczyli w sumie dziewięć żółtych kartek i dwie czerwone (obie dla Odry), ale gdyby sędzia Jarosław Żyro był bardziej konsekwentny, już po trzydziestu minutach zabrakłoby miejsca na nazwiska "kartkowiczów" w jego notesie. Masażyści i noszowi biegali więcej niż... zawodnicy. W sumie arbiter odgwizdał 62 faule, więc gra była przerywana średnio co minutę i kilka sekund.
(źródło wp.pl)
Polonia kilka lat temu zaczęła stosować nibyangielski styl gry ale przejęli od wyspiarzy tylko i wyłącznie wyjątkową brutalność a piłka to nie qrwa K1
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
Odp: Polska liga - opinie, komentarze - 05/11/2004 13:47
Do póki będzie się u nas grało tylko dla kasy a nie dla sukcesu(sportowgo i co za tym idzie finansowego) doputy będzie bagno a nie Liga Polska. Pozatym 70% piłkarzy zgubiło się za młodu i zamiast zapisać sie do sekcji szachów, portierka pokierowała ich przez pomyłkę do sekcji piłki nożnej.
Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
Odp: Polska liga - opinie, komentarze - 13/11/2004 13:28
W piłkarskiej Europie od sześciu lat funkcjonuje słynna grupa G-14 reprezentująca interesy najbogatszych klubów Starego Kontynentu. A czy w Polsce – uwzględniając całą specyfikę sytuacji – może działać grupa G-4 z Wisłą Kraków, Legią Warszawa, Groclinem Grodzisk i Amiką Wronki? Tak, polskie G-4 już istnieje, choć owiane jest wielką tajemnicą - informuje "Przegląd Sportowy".
Spotykamy się od dłuższego czasu, rozmawiamy – przyznaje właściciel Groclinu, Zbigniew Drzymała. – Za wcześnie jednak mówić o konkretach. Gdy będziemy gotowi, to na pewno zwołamy konferencję prasową – obiecuje.
– G-4? Nie ma takiego porozumienia. Owszem, prowadzimy rozmowy z prezesami innych klubów i konsultujemy się w sprawie sponsoringu i praw telewizyjnych, ale nie dotyczy to tylko tych najmocniejszych – przekonuje jednak wiceprezes Wisły Kraków, Bogdan Basałaj.
(...) – Plotkuje się, że przedstawiciele Groclinu, Legii, Wisły i Amiki przynajmniej dwa razy spotkali się w swoim gronie. Podobno w Krakowie i na terenie Wielkopolski, ale nie wiem, czy była to jedynie okazja do dyskusji o piłce przy filiżance kawy. Liczę na lojalność wszystkich polskich klubów. Zwłaszcza teraz potrzebna jest nam konsolidacja. Przypominam, że gramy w jednej lidze, powinniśmy więc współpracować – twierdzi Zbigniew Koźmiński, szef Polskiej Ligi Piłkarskiej. (źródło Przegląd Sportowy)
Według mnie to bardzo dobrze żadna tam kurwa spiskowa teoria dziejów i posądzanie o układy tylko spotkanie rzetelnych biznesmenów, którzy jako jedyni w tym kraju są w stanie stworzyć zawodową ligę wypierdalając wszystkie stare układy i złodziejskie zwyczaje z PZPN zamieniając je na profesjonalny futbol.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
Odp: Polska liga - opinie, komentarze - 19/11/2004 21:03
Heh, własnie sobie oglądałem meczyk Lecha z Polonią. Lech gra straszliwie hujowo, praktycznie żadnych składnych akcji, przy stanie 0-1 dla Polonii, Banaszyński broni karnego wykonywanego przez Reissa, aż tu nagle, w 94 minucie (spotkanie przedłużone o 3 minuty), rozpaczliwa wrzutka w pole karne, małe zamieszanie i jak gdyby nigdy nic, w polu karnym więcej jest graczy Lecha niż Polonii i Reiss strzela bramke.
Takie "cuda" zdarzją się chyba tylko w polskiej lidze, heh...
Aha i zapomniałem jeszcze dodać że w 88 minucie Sasin (Lech) dostał czerwoną kartke
Ostatnio edytowany przez: Pit., 19 listopada 2004, 21:12 [1 raz(y)]
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1772473338 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.