Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Talenty piłkarskie << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Jay-J
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8452 dni

Talenty piłkarskie - 01/05/2004 11:14
Olbrzymi sukces polskich piłkarzy

Piłkarska reprezentacja Polski do lat 18 wygrała silnie obsadzony turniej na Słowacji. W finale, rozegranym w Dubnicy nad Vahom, zespół prowadzony przez Dariusza Dziekanowskiego wygrał z Czechami 4:0 (2:0).

Bramki zdobyli: Piotr Ćwielong, Witold Cichy (z karnego), Rafał Wawrzyńczok i Paweł Pytlarz. W spotkaniu o 3. miejsce Francja pokonała Szkocję 4:0 (1:0).

W finale nie występowaliśmy w roli faworytów. I rzeczywiście mecz był jednostronny, ale tym razem role się odwróciły. To Czesi powinni być zadowoleni, że przegrali tylko czterema bramkami. Mieliśmy jeszcze kilka znakomitych sytuacji do zdobycia kolejnych goli i nasze zwycięstwo mogło być jeszcze bardziej efektowne" - powiedział trener Dariusz Dziekanowski, cytowany na internetowej stronie PZPN.

"Nie ma co wybrzydzać, to naprawdę olbrzymi sukces. Wygraliśmy silnie obsadzony turniej z udziałem ośmiu reprezentacji. Zewsząd przyjmowaliśmy gratulacje za niespodziewane, ale w pełni zasłużone, zwycięstwo. To naprawdę szalenie miłe uczucie" - dodał Dziekanowski.

To drugi tegoroczny sukces drużyny prowadzonej przez Dariusza Dziekanowskiego. W styczniu Polacy zajęli drugie miejsce w halowym turnieju imienia Granatkina w Moskwie.

Kadra U-18 na turniej Slovakia Cup:

Remy Andreasik (Olympique Marsylia, Francja), Paweł Boryczka i Konrad Romańczyk (obaj Amica Wronki), Adrian Bieniek (Agrykola Warszawa), Witold Cichy (Odra Wodzisław), Piotr Ćwielong, Tomasz Foszmańczyk i Rafał Wawrzyńczok (wszyscy Ruch Chorzów), Piotr Długosz (Igloopol Dębica), Marcin Dopierała (ŁKS Łódź), Dariusz Frankiewicz i Tomasz Wróblewski (obaj Korona Kolporter Kielce), Przemysław Kocot i Paweł Pytlarz (obaj Zagłębie Lubin), Radosław Majewski (Znicz Pruszków), Adrian Mierzejewski (Wisła Płock), Mariusz Pawelec (Górnik Łęczna), Jakub Rzeźniczak (Widzew Łódź).

Mecze reprezentacji Polski na Slovakia Cup:

26 kwietnia, Lednicke Rovne, Słowacja - Polska 0:1 (0:1)
Bramka: Foszmańczyk

27 kwietnia, Rybany, Polska - Węgry 0:1 (0:1)

29 kwietnia, Povazska Bystrica, Polska - Szkocja 1:0 (0:0)
Bramka: Wawrzyńczok

30 kwietnia, finał, Dubnica n/Vahom, Polska - Czechy 4:0 (2:0)
Bramki: Ćwielong, Cichy, Wawrzyńczok, Pytlarz

Źródło: onet.pl

I znów wygrywamy turniej młodzików, tylko co z tego jak w najlepszym wypadku dwóch może trzech piłkarzy z tej ekipy zagra w reprezentacji... Pamiętacie jak zdobyliśmy ME U19 w 2001 roku? Wiecie kto wtedy był kapitanem i jednym z najlepszych piłkarzy w zespole? Adrian Napierała... w tej rundzie nie zagrał nawet minuty jeszcze :(

Jestem ciekaw co wg. Was jest przyczyną tego że piłkarzy mam zdolnych jak Hiszpanie, Włosi czy Czesi tylko później nic z tego nie wynika. Główny problem to system szkolenia ale na pewno coś jeszcze. Na szczęście wracają SMSy może teraz to wypali, bo cholera mnie bierze że mając takie talenty musimy liczyć na jakiegoś Podolskiego, tylko dlatego że on był piłki uczony w Niemczech!

Obrazek gif wstawiony na forum
Mick
Kibic
Na forum od 8161 dni

Odp: Talenty piłkarskie - 01/05/2004 11:30
no to mnie zaskoczyłeś z tym Napierałą, pamiętam że wygraliśmy ale Napierały bym nie skojarzył ;/
jak dla mnie za często trenerzy stawiaja na tych "starych" sprawdzonych graczy, a w meczach towarzyskich powinni wystawiac kilku nowych a nie najsilniejszy skład.... ale co ja sie znam :P

Obrazek jpg wstawiony na forum
wien
Kibic
Na forum od 8753 dni

**

Odp: Talenty piłkarskie - 01/05/2004 12:02
Cwielong:) chlopak strzelil nam gola

Na Zawsze POGOŃ
Borys
Kibic
Na forum od 8174 dni

Odp: Talenty piłkarskie - 01/05/2004 13:41
Zaciekawiła mnie postać naszego rodaka Remyego Andresika w tak znanym klubie jak Olympiqe Marsylia.... Podobno Pzpn ma wprowadzić nowy przepis mówiący o tym że w każdej ligowej drużynie ma grać w podstawie chociaż jeden piłkaż poniżej 21 roku życia czy jakoś tak....

O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
Boberek
Kibic
Na forum od 8321 dni

**

Odp: Talenty piłkarskie - 01/05/2004 14:34
a ja powiem tylko tyle ze czemu tak nie zagrali w Szczecinie z Holandia kiedy przegrali 0-5. takie zywciestwa w turniejach oczywiscie ciesza tylko co z tego..skoro PZPN ani kluby a czasem anwet sami pilkarze nie potrafia tego dobrze wykorzystac .jesli kluby pilkarskie w Polsce nie potrafia utrzymac pierwszej druzyny seniorow to co tu dopiero mowic o mlodych zawodnikach skoro najczesciej nie maja nawet szansy sie przebic do 1 skladu...bo trener bedzie wolal wystawic starszego zawodnika z doswiadczeniem na ta sama pozycje. mozna by mnozyc nazwiska mlodcyh pilkarzy ktorzy zdobywali medale i wrozono im sporo kariere a potem znikali gdzies.........

Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI :)
RUSH
Kibic
Na forum od 8159 dni

Odp: Talenty piłkarskie - 01/05/2004 14:59
cwelong chyba hehe

Hanki
Kibic
Na forum od 8382 dni

**

Odp: Talenty piłkarskie - 01/05/2004 16:38
W każdym razie jakby on się tam nie nazywał to może coś z niego jeszcze będzie, trzeba mieć nadzieję, że nie zmarnuje się tak jak jego poprzednicy (Terlecki chociażby, nie chcę mi się tutaj wymieniać wszystkich :P ) i Kadra będzie miałą z niego pożytek. Co do tych zupełnie różnych wyników to świadczy to dobitnie o tym, że młodsi gracze jeszcze nie mają do końca ustabilizowanej formy, miewają na przemian mecze rewelacyjne z bardzo słabymi i nie wartymi komentarza. Z czasem jak się ustabilizują będzie można coś więcej o nich powiedzieć, póki co zobaczymy jak dalej będą się prezentować, oby jak najlepiej oczywiście! :)

Llibertat per a Catalunya!
Aras Capone
Kibic
Na forum od 8338 dni

Odp: Talenty piłkarskie - 01/05/2004 19:08
talentów w polskiej piłce było pełno, ale albo coś im odjebywało, albo za szybko na zachód i tego typu problemy i z większości nic nie wyszłło, mam nadzieję, że teraz będzsie inaczej. ale nadzieje to może mieć każdy

Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
L.
Kibic
Na forum od 8078 dni

Odp: Talenty piłkarskie - 01/05/2004 19:57
ja podobnie zgadzam sie z jednym z powyzszych postow ze trenerzy stawiaja na "sprawdzonych"graczy>wezm chociarz Olisadebe w meczu z Irlandia-kompletny brak porozumienia przez to ze tak naprawde to chyba mu sie niechcialo grac w reprezentacji.Jest wielu pilkarzy ,mlodych pilkarz ktorzy powinni miec szanse na zagranie w rep. Polski i to nie raz ale wiecej poniewaz tak jak w meczu z Radomskiem-Robert Sliwinski-co on mogl pokazac przez 4-5minut??
Moim zdanie gdyby pozyskano pilkarzy ktorzy moze nie graja znakomicie lecz graja z calego serca a nie takich ktorzy maja na nazwisko np.Zurawski to Polska rep. odniosla by o wiele wiecej

MW'03
Orło
Kibic
Na forum od 8357 dni

*

Odp: Talenty piłkarskie - 01/05/2004 20:48
> a ja powiem tylko tyle ze czemu tak nie zagrali w Szczecinie z Holandia kiedy
> przegrali 0-5. takie zywciestwa w turniejach oczywiscie ciesza tylko co z
> tego..skoro PZPN ani kluby a czasem anwet sami pilkarze nie potrafia tego dobrze
> wykorzystac .jesli kluby pilkarskie w Polsce nie potrafia utrzymac pierwszej
> druzyny seniorow to co tu dopiero mowic o mlodych zawodnikach skoro najczesciej
> nie maja nawet szansy sie przebic do 1 skladu...bo trener bedzie wolal wystawic
> starszego zawodnika z doswiadczeniem na ta sama pozycje. mozna by mnozyc
> nazwiska mlodcyh pilkarzy ktorzy zdobywali medale i wrozono im sporo kariere a
> potem znikali gdzies.........

Nie mówmy do końca że trenerzy nie dają szansy młodym. Stasiak, Mila, Kowalczyk, Gevorgian, Jeleń, Owczarek i Fonfara wprowadzani czasem przez Żurka, ale raczej z braku zmienników niż chęci trenera do ich ogrania. To tylko kilka przykładów i pewno jest ich jeszcze kilka, ale powinno ich być zdecydowanie więcej.

Babilon Team
Jay-J
Kibic
Na forum od 8452 dni

Odp: Talenty piłkarskie - 01/05/2004 20:54
Ostatnio w Belgii 16latka powolali, młodszy ode mnie o 4 miechy.Tam się nie boją i tam mają silną reprezę. Przecież po tym złotym medalu w Helsinkach, wszystkie chłopaki powinny zacząć grać regularnie w swoich klubach (najlepiej pierwszoligowych). A kto grał? Grzelak, Madej i Mila... i koniec. Może jeszcze Rogalski występował w KSZO, ale potem przeszedł do Płocka i dupa. Żytko spadł ze Śląskiem do 2 ligi potem do 3, teraz gra w Zagłębiu ale na pewno nie rozwija się tak jak miał (czyli czołowy obrońca polski). Sierant grał w tym ŁKSie przez cały czas ze zmiennym skutkiem, a teraz go wyrzucili... Golański ani Mierzejewski nie mogli się odnaleźć w Legii, która jak wiadomo na juniorów wcale nie stawia (i to jest bardzo przykre) i teraz pierwszy gra w 2 ligowym średniaku ŁKSie a drugi nie łapie się w 1 ligowym outsiderze Świcie. Kapsa - czyli w przyszłości Polska wreszcie nie będzie mieć problemów w bramce, ostatnio faktycznie występuje w Wiśle P. ale gra przeciętnie, no a jak wróci Wierzchowski to znów pewnie na ławce usiądzie. No i największe talenty tamtego teamu, który zdobył najpier wicemistrzostwo ME w 1999 i mistrzostwo w 2001 roku czyli Łobodziński i Zawadzki. Pierwszy gra w Zagłębiu i jakoś mu to jeszcze wychodzi, ale miał się stać czołowym polskim napastnikiem, a drugi... tego drugiego już po prostu nie ma, gra gdzieś w 4 ligowych rezerwach Wisły i nie wiadomo czy kiedyś w ogóle zagra w 1 lidze. A Globisz powiedział że to będzie polski Hagi, że już na turnieju w wieku 18 lat wolne wykonywał jak najwięksi specjaliści od stałych fragmentów gry na świecie, że ma niesamowity przegląd pola. Przecież nie możemy marnować takich talentów! Ale jeszcze inny przykład na koniec: Paweł Hajduczek, po ME wyjechał do Auxerre i najzwyczajnie sobie nie poradzi - inny język, kulutra i do tego daleko od domu. Naszym najlepiej by się kształciło w Polsce, ale tu nie ma do tego warunków...

[Ostatnio edytowane przez Jay-J: 2004-05-01 20:58]

L.
Kibic
Na forum od 8078 dni

Odp: Talenty piłkarskie - 01/05/2004 22:04
Jay-J w 100% sie z Toba zgadzam. i trzeba mowic glosno o takich sprawach tylko sie zastanawiam czy to cos da?? Taki nasz los ze Nasz kraj posiada dziure budrzetowa i nie ma poprostu nie ma pieniedzy na budowanie szkolek pilkarskich itp. jezeli jest u nas takie bezrobocie to o czym my wogole rozmawiamy??
Jednym slowem BALCEROWICZ MUSI ODEJSC!!!!

MW'03
Jay-J
Kibic
Na forum od 8452 dni

Odp: Talenty piłkarskie - 02/05/2004 21:19
> a ja powiem tylko tyle ze czemu tak nie zagrali w Szczecinie z Holandia kiedy przegrali 0-5.

Bo u nas grało U15 a turniej wygrało U18 :)

- 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772504919 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005