| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 09:52
Najsłynniejszy polski bramkarz Jan Tomaszewski zadeklarował chęć gry w reprezentacji narodowej! "Mogę być rezerwowym. Przecież Janas i tak nie wie, kto u niego pełni rolę zmiennika Jurka Dudka" – twierdzi Tomaszewski.
Tomaszewski, trenujący od dwóch miesięcy bramkarzy Widzewa, nigdy nie ukrywał, że nie ufa metodom szkoleniowym Pawła Janasa. Wygłasza odważne teorie (np. o konieczności usunięcia z kadry Macieja Żurawskiego), ale w przypadku rezerwowego bramkarza trudno się z nim nie zgodzić.
- Kto jest golkiperem numer dwa w naszej reprezentacji? No kto? - pyta retorycznie. - Takie sprawy powinny być ustalone - dodaje.
Z Serbią grali Jerzy Dudek i Grzegorz Szamotulski (po 45 minut). Z Maltą i Litwą, gdy zabrakło Dudka, Janas postawił na Szamotulskiego, a potem na Tomasza Kuszczaka. W lutym, w meczu z Wyspami Owczymi, zagrali Maciej Nalepa i Wojciech Kowalewski. Cztery mecze, czterech zmienników Dudka... Dwa dni przed niedawnym meczem z USA w Płocku Maciej Nalepa twierdził, że zgodnie z ustaleniami trenera bramkarzy kadry Jacka Kazimierskiego w pierwszej połowie zagra Jerzy Dudek, a w drugiej on. Ostatecznie bramkarz Liverpoolu rozegrał całe spotkanie.
- Jeśli trenerzy kadry nie mogą się zdecydować, to ja chętnie zostanę zmiennikiem Dudka. Wszyscy na tym skorzystają. Jurek, bo odpowiednio go rozgrzeję podczas treningu, a reprezentacja, bo przyjedzie wielu fotoreporterów. Pod względem sportowym nic nie stracimy. Przecież i tak nie mamy drugiego bramkarza - twierdzi Tomaszewski
Źródło: Życie Warszawy
Normalnie jak to czytałem szczególnie ostatnią wypowiedź to lałęm ze śmiechu jak take coś może bronić a jeśli chodzi o drugiego reprezentanta polski (bramkarz) to wiadomo kto ma stać R.Majdan ! Co sądzicie o wypowiedzi Jana T. ?
|
|
|
|
|
Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 10:09
nie zgadzam sie z wiekszoscia tez wysuwanych przez Tomaszewskiego ale tym razem przyznaje mu calkowita racje . nie rozumiem Janasa ktory testuje dwoch bramkarzy w sparingach ze slabymi druzynami ktore nie stwarzaja sytucaji akiedy przyjezdza taka ekipa jak USA i mozna by wreszcie poddac egzaminowi M.Nalepe -o ktorego umiejetnosciach tak naprawde malo wiadomo- to trzyma na boisku Dudka ktory ma juz wyrobiona marke i wiadomo jak broni a przeciez obiecywal ze kady z bramkarzy dostanie po 45 minut...
a co do Radka Majdana to jeszcze sporo wody uplynie z Wisly zanim ponownie dostanie szanse w reprezentacji chyba ze wybroni kilka meczy w Krakowie szczegolnie z tymi lepszymi druzynami....
|
Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI
|
|
|
|
Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 12:28
Ja tam z wieloma komentarzami Tomaszewskiego sie zgadzam.I moim zdaniem teraz ma racje.A co do Radka to rowniez uwazam ze w najblizszym czasie nie dostanie powolania(chociaz marzy mi sie wystep Radka w meczu z Grecja) Jedyną jego szansą na powolanie jest jego bardzo dobra gra w lidze,a nastepnie na jesien w europejskich pucharach.No i wtedy Radek ma szanse dostac powolanie na mecze eleminacyjne do mistzostw swiata.
|
|
|
|
|
Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 13:34
Każdy trener ma swoje metody szkolenia, ale co się stanie gdy na rozgrzewce przed pierwszym meczem w eliminacjach Dudek złapie kontuzje? Przecież drugi bramkarz nie bedzie wtedy psychicznie przygotowany do gry. Też mnie dziwi, czemu w meczach ze słabeuszami broni ciągle Dudek.
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 15:23
hehe Tomaszewski do boju nie no mówił to pewnie jako zart, irnonię, albo zadrwienie z Janasa..
ale smiesznie by wyglądał na bramce 
> a co do Radka Majdana to jeszcze sporo wody uplynie z
> Wisly zanim ponownie dostanie szanse w reprezentacji chyba ze wybroni kilka
> meczy w Krakowie szczegolnie z tymi lepszymi druzynami....
to może Sarnat jakieś kontuzji dostanie
|
|
|
|
|
Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 17:30
Ja nie rozumiem czym sie tutaj podniecac. Tego typa Tomaszewskiego nawet nie slucham 
Przeciez wszyscy wiedza ze temu panu w zyciu wyszly tylko 2 rzeczy:
dawno temu stanie w bramce i ostatnio włosy
|
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
|
|
|
|
Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 17:40
Ja tam nie mam nic przeciwko - jak chce bronić to niech se broni Może jego wielki powrót nastąpi w meczu Polska - Grecja?? hehe. Pozdro dla kumatych
|
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
|
|
|
|
Odp: Tomaszewski chce grać w kadrze Janasa!? - 08/04/2004 18:01
Heh jak widać Tomaszewskiego na stare lata humor dalej się tzryma Trzeba mieć niezły tupet,żeby mówić takie rzeczy...Faktem jest, że Janas w ogóle kiepsko testuje bramkarzy, ciągle gra tylko Dudek a przecież po to są te mecze towarzyskie, żeby sprawdzić i pozostałych powoływanych do Kadry. W tym aspekcie Tomaszewskiego można zrozumieć, no ale żeby sam miał bronić no to już lekka przesada :biglaugh:
|
Llibertat per a Catalunya!
|
|
|
- 1
-
|