Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Koniec kariery PUDZIANA? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
sebuś
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8195 dni

Koniec kariery PUDZIANA? - 18/01/2004 12:38
Jeśli Mariusz Pudzianowski nie porozumie się z Federacją Strong Man, nie będzie mógł startować za granicą. Mistrz świata rozważa zakończenie kariery.

Przypomnijmy, 8 listopada Polska Federacja Strong Man zawiesiła dożywotnio w prawach zawodnika Jarosława Dymka i Piotra Szymca. Kilka dni później to samo zrobiła Światowa Federacja Sportów Siłowych IFSA.

- Obaj założyli firmę, która zaczęła organizować zawody siłaczy. Namawiali naszych zawodników do podpisania z nimi kontraktów. Próbowali odebrać nam sponsorów. Mimo to daliśmy im szansę. Jeśli zaprzestaliby działalności, zawieszenie potrwałoby dwa lata - mówi prezes federacji Rafał Biernacik.

Nic takiego nie miało jednak miejsca, konflikt trwa nadal. Dymek i Szymiec znaleźli nowych sponsorów i będą organizować zawody tylko w kraju. Większość zawodników opuściła federację i przeszła na ich stronę. To samo zrobił Mariusz Pudzianowski.

Problem w tym, że "Pudzian" nie będzie mógł teraz startować za granicą. Nie stanie więc do obrony tytułów mistrza świata i Europy.

- Jeśli nie będzie kompromisu z IFSA wystartuję tylko w zawodach o Puchar Polski. O polskiej federacji nie chcę wiele mówić. Po prostu nie potrafiliśmy się dogadać. Podpisałem kontrakt z Jarkiem Dymkiem, ale nie wiem, czy w ogóle będę jeszcze startował. Poważnie zastanawiam się nad zakończeniem kariery. Czasami wydaje mi się, że jestem tylko kartą przetargową w tym konflikcie - mówi Mariusz Pudzianowski.

Końca sporu nie widać. Polska Federacja popierana przez światową jest gotowa do rozmów z "Dominatorem". Natomiast Dymek i Szymiec chcą porozumienia z IFSA, ale bez udziału naszej federacji.

Są to wiadomości z oficjalnej strony PUDZIANA.
Szkoda by było bo gościu naprawde wymiata i nie ma mocnego na niego:)

ONLY POGOŃ SZCZECIN
borsuk
Kibic
Na forum od 8997 dni

**

Odp: Koniec kariery PUDZIANA? - 18/01/2004 13:11
To ze sie nie porozumial to nic nie znaczy...Wedlug mnie to nie Pudzian istnieje dzieki Strong Man ale na odwrot...mysle ze Dominator jest zbyt wazny dla tej organizacji zeby od tak po prostu sobie odpuscili...A nawet jezeli to nie sadze zeby to byl koniec jego kariery...

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
Borys
Kibic
Na forum od 8174 dni

Odp: Koniec kariery PUDZIANA? - 18/01/2004 15:58
nie odbiegajcie od tematu :D ..... Pudzianowski to zajebisty sportowiec i on powinien zostać sportowcem roku i szkoda by bylo ze przez jakies durne uklady musilaby skonczyc kariere ...

O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
Jasny_
Kibic
Na forum od 8092 dni

Odp: Koniec kariery PUDZIANA? - 18/01/2004 16:06
jakbym wpierdalał tyle odżywek co on to też bym był Master Strong Man :D
A na ciebie sebuś to szkoda słów....na serio szkoda. ojjjj szkoda. Jak można być takim cieciem..., ze nawet nie mozna uszanować, ze odszedł taki gośc jak Niemen.... nie rozumiem.

Pij Bosmana będziesz wielki
Pogoń - Legia Obrazek gif wstawiony na forum
borsuk
Kibic
Na forum od 8997 dni

**

Odp: Koniec kariery PUDZIANA? - 18/01/2004 16:06
Dokladnie Borys..sam wyslalem na niego chyba z 5 smsow:P jakby nie bylo jest NIEKWESTIONOWANYM mistrzem swiata...no ale coz...jak to mowia na uklady nie ma rady

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
Nietoper
Kibic
Na forum od 8522 dni

**

Odp: Koniec kariery PUDZIANA? - 18/01/2004 16:58
Szkoda byłoby Pudziana...Dobry gość z niego

:dark5:...:::THE MATRIX HAS YOU:::...:dark5:
Aras Capone
Kibic
Na forum od 8338 dni

Odp: Koniec kariery PUDZIANA? - 18/01/2004 19:46
Nie no wszędzie jakieś układy, walka o kase. No ładne przewały. Naprawde żal byłoby Pudziana, no i innych. Ale mam nadzieję, że jakoś dojdą do kompromisu. Przecież Pudzian to mistrz świata i powinni się o niego starać, przecież on jest dla nich bardzo cenny.

Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
M@ZUR
Kibic
Na forum od 8253 dni

Odp: Koniec kariery PUDZIANA? - 18/01/2004 21:15
Dla mnie przewałka 100% z Pudzianem...

God, I'm glad I'm not me.
krls
Kibic
Na forum od 8143 dni

Odp: Koniec kariery PUDZIANA? - 19/01/2004 18:02
dobre bylo jak pudzian z ta taka smieszna wielka putla chodzil do tylu i do przodu:)

... Inni Cię zdradzili, w biedzie opuścili, ale ja Nie !...
m@niac!
Kibic
Na forum od 8297 dni

*

Odp: Koniec kariery PUDZIANA? - 19/01/2004 18:20
Pudzian Da Best i musza cos wykominowac zeby dalej startowal. Moglby proboweac obronic tytul i zapewne jakby mogl startowac za granica to by chcial go obronic. A potem zrezygnuje bedac u szczytu kariery:)

Obrazek gif wstawiony na forum
 - 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772546184 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005