Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Żyleta
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8077 dni

Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 13:40
Ptak ma najwyraźniej niejakie doświadczenie:

"Były zawodnik ŁKS Łódź zdradza jak działacze tego klubu kupowali mistrzostwo
Polski w 1998 roku!

- Na początku sezonu powiedziano nam, że część premii za wygrane mecze będzie
przeznaczona na sędziów. Mili oni przychylnym okiem spoglądać na nasz zespół.
Prawie cały sezon plan ten był realizowany i nic dziwnego, że zamiast 1,2 mln
złotych dostaliśmy po wywalczeniu mistrzostwa 860 tysięcy – mówi Cebula.

- Oczywiście nie obyło się bez kupowania meczów. Sam brałem udział w jednym
takim zdarzeniu. Zostałem wytypowany do załatwienia spotkania z KSZO. To była
przedostatnia kolejka i musieliśmy wygrać na wyjeździe, bo inaczej z
mistrzostwa byłyby nici. Mieliśmy kasę, więc się szybko dogadaliśmy.
Zadzwoniliśmy do jednego z piłkarzy KSZO i szybko uzgodniliśmy sumę, za którą
pozwolą nam wygrać. Za zwycięstwo 1:0 zapłaciliśmy 100 tysięcy złotych. Przy
okazji kupna meczu z KSZO wysłano ze mną człowieka, który patrzył nam na
ręce – dodaje były gracz ŁKS.

- Opowiadam o tym, bo mam wyrzuty sumienia. Człowiek nie może z tym żyć. Po
aferze Szczakowianki zdecydowałem się powiedzieć, jak było. Mam wielki żal do
Antoniego Ptaka (właściciel ŁKS w 1998 roku). Kiedyś nie pozwolił mi zarobić
pieniędzy w USA. Najpierw zażądał za wypożyczenie do drużyny Tampa Bay 60
tysięcy dolarów, a kiedy wydawało się, że doszliśmy do porozumienia, zmienił
zdanie i chciał 200 tysięcy dolarów. To co mówię teraz, nie jest formą
zemsty. W polskiej lidze kupuje się mecze jak bułki w hipermarkecie. Szkoda
mi kibiców. Mecze w dużej części są już dawno ułożone. PZPN trzyma głowę w
piasku jak struś – zakończył Tomasz Cebula."

__________________________________________________________________________________

CZy nie wydaje się wam dziwne jak sędziowie traktują Pogoń chocby w ostatnim meczu karny i czerwona kartka ale to tylko dwa przykłady z wielu.Mnie te decyzje cieszą ale wydaje mi się to dziwne...
[Ostatnio edytowane przez Żyleta: 2003-10-24 14:15]

Bo jest paru ludzi... Piraci
celciusz
Kibic
Na forum od 8851 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 14:23
a Elvis zyje ,slyszales?????odwieczna teoria spiskowa.wyglada na to ze Leczna kupila extraklase.co ty na to ???

Kumaty Piknik
Kibic
Na forum od 8130 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 14:24
Żyleta niepodoba Ci się coś to nie przychodz na mecze

Żyleta
Kibic
Na forum od 8077 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 14:31
Ja pierdole czemu odrazu tak agresywnie oczekiwałem dyskusji ale widze Apacz że twoje rozumowanie ograniczone jest do tego jak ci sie nie podoba to nie przychodż.Ale chciałem zaznaczyć ze napisałem że mi się te decyzje podobają :D radził bym ci najpierw przeczytać a puzniej naskakiwać na ludzi!!!

Bo jest paru ludzi... Piraci
KEDZIOR
Kibic
Na forum od 8340 dni

**

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 15:35
Powiem krotko, czy kupuje sedziow czy mecze, huj mnie to obchodzi, wazne ze Pogon wygrywa!!!!!!!!!A pozatym niechce mi sie w to wierzyc!

Mati.
Kibic
Na forum od 8075 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 16:01
MiałEm założyć Żyleta tego pOsta...NIe wieżcie tej gazecie!!weszła na rynek i szuka sensacji...ciekawe czemu dopiero po 6 latach wyszło na jaw??Coś tu śmierdzi..jednym słowem gazeta nie ma nic w sobie ciekawego.. żadnego ciekawego artykułu..wydaje mi się ze jest to drugi super expres!! :before:

Jedno brzmienie tysiąca serc - Pogoń Szczecin MKS
kawek
Kibic
Na forum od 8117 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 16:03
Takie pierdolenie bedzie zawsze jest to poprostu przejaw zazdrosci,żee nam udaje sie robic to co innym nie wypaliło.Watpie aby Ptak kupował mecze choc po tych wszystkich aferach nie ejst to wykluczone,ale jak juz Kedzior napisał najwazniejsze jest ze Pogon wygrywa!!!mam nadzieje ze uczciwie...

RosSi
Kibic
Na forum od 8091 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 16:03
jest Batata , Bugaj , Drumlak , Wyparlo , Matlak i wielu innych swietnych pilkarzy , wiec nie widze powodu , aby Ptak mial kupowac mecze

Cinek
Kibic
Na forum od 8091 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 16:08
nie wierze w to,
a gazeta "Fakt" to kolejny niepotrzebny tabloid i szuka taniej sensacji [Ostatnio edytowane przez Harlem: 2003-10-24 16:08]

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
ekil
Kibic
Na forum od 8080 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 16:12
Harlem zgadam się ta gazata to bedzie kolejny brukowiec :|

//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8137 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 16:40
"Przegląd Sportowy" w porównaniu z "Faktem" to eksluzywne wydawnictwo. "Fakt" można porównać z niemieckim "Bildem".
Nie należy wierzyć w ani jedno słowo, które zawiera ta gazeta.

Czy kupujemy awans? Nie wydaje mi się. Bramka z wątpliwego karnego, która przyniosła porażkę w Radomsku. Wyrzucenie Napierały w Gliwicach. To objawy kupowania meczów? Nie sądzę...

valeron
Kibic
Na forum od 8386 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 16:41
to napisal 'fakt' i wszystko jasne. ciekawe ile cebula dostal od tego szmatlawca za to zeby to firmowac swoim nazwiskiem... pzdr

Pink Floyd - The Biggest Band On The World
Pogon Szczecin - The Biggest Club On The World
Shivan
Kibic
Na forum od 8480 dni

**

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 16:58
po takim wywiadzie Cebula do sadu, wyjasniac sprawe a nie ma lamach brukowych - szmatlawcow. "Co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr" czy jakos tak.

Zyleta - co do kartki - widziales powtorki jak gosciu polowal na achillesa Drumlaka?, czerwona na bank, co do karnego bylo to na takiej predkosci ze w zwolnionym tempie ciezko stwierdzic czy bylo czy nie, fakt jest faktem ze Olo zostal wytracony przez Olszewskiego pikla nie byla az tak mocno wybita zeby jej nie dogonic, wiec wniosek nasowa sie sam.

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Qcu
Kibic
Na forum od 8346 dni

**

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 19:42
Ja tez nie wierze w te bajki. Co do czerwonej to juz Shivan napisal, ale z karnym nasuwa mi sie inny wniosek: karny byl, ale wczesniej na Drumlaku. Sedzia sie zrewanzowal dajac w watpliwej (czyt. wg mnie mogla byc nawet zolta dla Moskalewicza) Czyli popelniajac dwa bledy wyszedl na zero, w cudzyslowiu oczywiscie. Chociaz w meczu z Ruchem to sedzia nam pomogl lekko z tym karnym... (chociaz tak wlasciwie to Srutwa przez caly mecz pracowal na to zeby Ruch nie wygral :P)

borsuk
Kibic
Na forum od 8891 dni

**

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 20:07
Jedyne co mi sie w Fakcie podobalo to dziewczyna Michalczewskiego:P

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
Pitu
Kibic
Na forum od 8060 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 20:08
WAŻNE ŻE POGOŃ WYGRYWA CO MNIE OBCHODZI CZY PRZEKUPUJE SĘDZIÓW ALBO KUPUJE MECZE KOGO TO OBCHODZI NAPRAWDĘ NIEWIELU O TYM MYŚLI

Pszczółek
Kibic
Na forum od 8215 dni

**

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 20:42
Ale bajki, w ogóle to całe pisemko wygląda mi na brukowca, codziennie próbuje stworzyć jakąś sensacje... Ja mogę z niego skorzystać jedynie przy rozpalaniu w piecu, oczywiście używając jako podpałkę...

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
tatran
Kibic
Na forum od 8865 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 20:46
Kędzior i Pitu... To co napisaliście to kurwa żenada.To po jaki chuj chodzicie na mecze (jeśli chodzicie).To może mecze zamiast na boisku rozstrzygać za zielonym stolikiem???Przynajmniej nikt nie zmarznie.W pizdu z takimi kibicami..ja wolałbym aby mój klub uczciwie gnił w drugiej lidze niż frajersko kupował mecze!!Bo to ze sportem nie ma już nic wsólnego.jakbyście byli kibicami innej drużyny w II lidze to byście sraczki dostawwali na necie że Pogoń mecze kupuje, a tak... to wszystko ok.taki sam obiektywizm jak w przypadku Matlaka.Moralność Kalego.
A na marginesie dodam że w artykuł nie wierzę, wierzę natomiast w kupowanie meczy od 15 ligi wzwyż.Pojebana polska piłka.Mam nadzieję że awansują uczciwie.

Sadu
Kibic
Na forum od 8331 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 21:36
> Kędzior i Pitu... To co napisaliście to kurwa żenada.To po jaki chuj chodzicie
> na mecze (jeśli chodzicie).To może mecze zamiast na boisku rozstrzygać za
> zielonym stolikiem???Przynajmniej nikt nie zmarznie.W pizdu z takimi
> kibicami..ja wolałbym aby mój klub uczciwie gnił w drugiej lidze niż frajersko
> kupował mecze!!Bo to ze sportem nie ma już nic wsólnego.jakbyście byli kibicami
> innej drużyny w II lidze to byście sraczki dostawwali na necie że Pogoń mecze
> kupuje, a tak... to wszystko ok.taki sam obiektywizm jak w przypadku
> Matlaka.Moralność Kalego.
A na marginesie dodam że w artykuł nie wierzę, wierzę
> natomiast w kupowanie meczy od 15 ligi wzwyż.Pojebana polska piłka.Mam nadzieję
> że awansują uczciwie.

Zgadzam sie i popieram w całości.

...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
kawek
Kibic
Na forum od 8117 dni

Odp: Czy Ptak kupuje awans? Sami oceńcie... - 24/10/2003 23:24
Sedziowie sa przeciw nam nie mozna patrzec na to ze w mecze ze sraxa wyrzucił Wacka z boiska mimo iz nie nalezała mu sie czerwien kazdy sie moze pomylic, ale karny który został podyktowany za reke Rodrigo której nie bylo w meczu z Radomskiem tez o czym swiadczy.Widocznie gazeta która napisałą ten artykuł słabo sie sprzedaje i chce nadrobic takim bezsensownym artykułem :greenhammer:

- 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763368619 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.12 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005