| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Hostessy i oprawa - 07/10/2003 12:58
Mysle,ze wlasnie urodziwe panie z zaplombowanymi puszkami, ktore beda otwierane w oboecnosci kogos z zarzadu, powinny przed meczem i w przerwie zbierac pieniazki na oprawe.
Jest wiele miejsc, w ktorych mozna zbierac (sektory, kasy, stoiska gastronomiczne).
Jestem przekonany, ze jest to najlepsze rozwiazanie. Klub moze zatrudnic kilka(nascie dziewczat) na umowe-zlecenie, przeszkolic je zeby umialy sie zaprezentowac i zaskarbic zaufanie kibicow, ktorzy wrzucaja.
Spiker informowal by kilkakrotnie o akcji w trakcie trwania meczu. Efekt murowany.
Wiem, ze nie jest to nowy pomysl, ale jeszcze nie zostal zrealizowany w sposob profesjonalny.
A Wy co o tym sadzicie? Wiem, ze osoby odpowiedzialne za organizacje meczow Pogoni czytaja forum. Moze ktos sie ustosunkuje do tego?
|
1948
|
|
|
|
Odp: Hostessy i oprawa - 07/10/2003 13:10
Nie zapominaj ze akcje ktore prowadzimy nie sa na legalu..
|
...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Hostessy i oprawa - 07/10/2003 14:26
Takie jest moje zdanie - obecna forma zbiórki jest nielegalna, bo nie jesteście w żaden formalny sposób związani z klubem. Jeżeli KLUB zatrudni odpowiednich ludzi na umowę-zlecenie, wtedy będzie to zgodne z prawem.
Gdyby tak nie było, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy także byłaby nielegalna (no bo czym to się różni?). Jeżeli jednak jestem w błędzie, sorry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Hostessy i oprawa - 08/10/2003 08:58
Podczas meczu z Błękitkami po sektorach przechadzał się bodajże Wiewiór z puszka zaklejona,przezroczysta i ze znakami Pogoni.Zachecał kibicow do wspomożenia finansowo oprawy na Cracovie i ludzie mu dawali.
Pomysl Portalboy'a jest dobry,ale skoro kibice sami sobei radza to niech tak zostanie.Szkoda by bylo aby czyjas lapa polozyla swoja macki na kasie na oprawe i byla by lipa.
|
Wiara i nadzieja trwaja w nas do końca.
Tylko ogień wybacza nam winy
|
|
|
|
Odp: Hostessy i oprawa - 08/10/2003 12:09
Zastanawiam sie czy nie ma osob, ktore sa zatrudnione w klubie, a w czasie meczu nie maja innych zajec. Mozna przeciez wykorzystac wlasnie te osoby.Sa zatrudnione przez klub, a co za tym idzie sa wiarygodne.Spiker inforowal by o calej akcji, przypominajac o zaplombowaniu puszek i otwieraniu ich w obecnosci kogos z zarzadu.
Zawsze zbierze sie kilkaset, a przy dobrych wiatrach, ponad tysiac zlotych. To jest suma, z ktora mozna cos zrobic.
Tak na marginesie - fajerwerki po kazdym meczu to lekka przesada. Mozna to inaczej spozytkowac (race, serpentyny).
|
1948
|
|
|
|
Odp: Hostessy i oprawa - 08/10/2003 12:14
Tak na marginesie -
> fajerwerki po kazdym meczu to lekka przesada. Mozna to inaczej spozytkowac
> (race, serpentyny).
I tu masz racje!!Race zrobily by lepszy efekt,no ale to co bylo na Blekitkach to bylo cos.. We are the champions i te ognie... ahh... pozostanei to w pameici kibicow zapewne.
|
Wiara i nadzieja trwaja w nas do końca.
Tylko ogień wybacza nam winy
|
|
|
- 1
-
|