| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Schmeichel trenerem reprezentacji Polski?! - 20/06/2003 12:10
Antoni Schmeichel, ojciec słynnego bramkarza Petera Schmeichela, namawia syna, by ten został trenerem reprezentacji Polski.
„Nie mogę już patrzeć na to, co dzieje się z polską piłką. Pamiętam jak poszedłem na mecz Dania – Polska w Kopenhadze. Polska przegrała 0:2 i już wtedy powiedziałem głośno, że nie widzę innego wyjścia, jak tylko zwolnienie Bońka. No i doszło do zmiany trenera, ale niczego to nie poprawiło. Widziałem mecz ze Szwecją – przecież to była żenada. Jak oni grali ?!" - powiedział powiedział Antoni Schmeichel, który w 1961 roku opuścił Polskę i zamieszkał w Danii.
"Wkurzyłem się patrząc na to wszystko, zawrzała we mnie polska krew i pomyślałem – a może by nakłonić Petera, aby zgłosił swoją kandydaturę na selekcjonera polskiej kadry? Zamierzam z poważnie na ten temat porozmawiać” – dodał.
„Akurat jest u mnie w domu, rozmawialiśmy długo na ten temat. Powolutku zacząłem go sondować, czy byłby zainteresowany pracą w Polsce. Nie chcę spalić tematu, więc postępuję w delikatny sposób. Byłbym naprawdę zadowolony, gdyby syn pomógł reprezentacji kraju, z którego pochodzę” – stwierdził Antoni Schmeichel.
z Onet.pl
|
...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
|
|
|
|
Odp: Schmeichel trenerem reprezentacji Polski?! - 20/06/2003 12:18
Nie wiedziałem że Schmeichel ma polskie korzenie. Znany gość, w barwach Menchesteru był jednym z najlepszych bramkarzy Świata, ale doświadczeń trenerskich to on chyba nie ma żadnych.
|
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Schmeichel trenerem reprezentacji Polski?! - 20/06/2003 12:53
Moze Schmeichel nie zwiazany z zadnymi silami w Polsce powolywalby najlepszych?? Ja jestem za( widze w tym swoja szanse na gre w reprze ))))))))))))))))))))))
pozdr.
P.S. I tak Janas zostanie. A czy to dobrze czy zle to juz sam nie wiem:/
|
Legiaaaa Legiaaaa Warszawaaaa!!!
|
|
|
|
|
|
|
|