Są to farby chlorokauczukowe nobiles do betonu bardzo wytrzymałe na warunki atmosferyczne koszt to około 30 zł za 1 l puszka większej ilości taniej 5 L farby najlepiej rozcieńczyć wlewając uniwersalny rozpuszczalnik 1 L rozpuszczalnika na 5 l farby inaczej farba strasznie się ciągnie i ciężko się maluje najlepiej poszukać farb w hurtowniach są o wiele tańsze niż w sklepach typu castorama co do podkładu (czarnego) my używamy dysperbit koszt to 25-30 zł wiadro 10 L ładnie konserwuje mur i daje niezły podkład na którym można już śmiało malować jeśli chodzi o spraye to spraye typu 11 zł emalie odpadają strata pieniędzy . pzdr
Podnieś kamień, poczuj strzał adrenaliny,
Nalej farby do gaśnicy i rozpierdolą nią witryny...
Trochę już poczytałem na temat tego dysperbitu i rzuciło mi się w oczy, że można jechać nim odrazu po betonie albo rozcieńczać z wodą. Jak to robiliście i czy dawaliście tego jedną warstwę czy więcej?
my rozcieńczamy z wodą najlepiej dać 10 l dysperbitu na 5 l wody i wtedy maluje się 2 razy i ładnie pokrywa i na więcej starcza ,jak masz małą ścianę to możesz pomalować raz bez dolewania wody .Na początku dysperbit jest koloru brązowego dopiero jak wyschnie ma kolor czarny .
Ostatnio edytowany przez: M_, 21 kwietnia 2010, 12:13 [1 raz(y)]
Podnieś kamień, poczuj strzał adrenaliny,
Nalej farby do gaśnicy i rozpierdolą nią witryny...
my rozcieńczamy z wodą najlepiej dać 10 l dysperbitu na 5 l wody i wtedy maluje się 2 razy i ładnie pokrywa i na więcej starcza ,jak masz małą ścianę to możesz pomalować raz bez dolewania wody .Na początku dysperbit jest koloru brązowego dopiero jak wyschnie ma kolor czarny .
Ok. To już wszystko wiem, teraz tylko kasę nazbierać Dzięki. Pzdr
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Granatowo- Bordowy Szczecin: graffiti promujące Pogoń! - 20/05/2010 18:59
Co prawda nie w Szczecinie a w... Mirosławcu, moim rodzinnym mieście (jak ktoś nie wie 30km przed Wałczem)
Praca znajduje się na PKSie gdzie zajeżdżają autobusy jadące z Piły, Wałcza, Torunia jak i BIAŁEGOSTOKU
Co prawda niedokończony jeszcze (prawdopodobnie w czerwcu będzie dokończony), ale póki co:
Przed malowaniem:
W trakcie :
Z gryfem:
I tu podziękowanie za rady odnośnie malowania dla e4w.
Ostatnio edytowany przez: Lemon, 20 maja 2010, 20:03 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.