Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Transfery do Pogoni << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Boberek
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8027 dni

**

Transfery do Pogoni - 12/01/2004 10:34
W piątek Łukasz Adamski podpisał 4-letni kontrakt z Pogonią Szczecin. Jesienią Adamski był najlepszym piłkarzem Błękitnych Stargard.

- Odebraliśmy Błękitnym Adamskiego, ale w najbliższym czasie najprawdopodobniej przekażemy do tego klubu kilku innych piłkarzy - powiedział Mirosław Czesny, prezes Pogoni. - Jakich? O tym zadecyduje trener Bogusław Baniak do końca tego tygodnia. Ze stargradzkim klubem chcemy nawiązać bliższą współpracę - zapowiada Czesny.

Adamski od dawna był w kręgu zainteresowań Pogoni. Ostatnio pomocnikiem tym zainteresowało się kilka innych klubów, w tym ŁKS i Piast Gliwice. To zmobilizowało działaczy Pogoni do szybszego podpisania kontraktu. Czy Adamski okaże się wzmocnieniem, czas pokaże. Na pewno jest jednak perspektywicznym zawodnikiem. W Pogoni o miejsce w składzie zapewne walczyć będzie z Andruszczakiem i Parzym na prawej pomocy.

Wzmocnienie Błękitnych przez Pogoń, bo tak trzeba nazwać planowane wypożyczenie do stargardzkiego klubu kilku portowców, to dobre posunięcie. Oba kluby dawno już powinny zacieśnić współpracę - futbol lokalny w Zachodniopomorskiem może na tym przecież tylko zyskać.

Zródłó 90 minut.pl / glos szczecinski

no nareszcie pierwszy oficjalny transfer do Pogoni moze nie jest to gracz z najwyzszej polki ale byl moim zdaniem najlepszym zawodnikiem fatalnie grajacych Blekitnych w poprzedniej rundzie strzelil nam nawet bramke ma za soba epizody w brazyli i niemczech rozegral 18 spotkan w ekstraklasie. mam nadzieje ze to rozwiaze worek z transferami i bedzmiemy mogli wpisywac w tym temacie kolejnych nowych zawodnikow.

Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI :)
AidenMks
Kibic
Na forum od 7793 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 10:38
Szkoda tylko że to nic spektakularnego poprostu kolejny średniak w Pogoni

Pogoń Szczecin
Boberek
Kibic
Na forum od 8027 dni

**

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 10:51
> Szkoda tylko że to nic spektakularnego poprostu kolejny średniak w Pogoni

z ocenami nalezy sie wstrzymac do konca sezonu jak rowniez jakim zawodnikiem bedzie w Pogoni i czy przebije sie do skladu? moze bedzie sredniakiem a moze okaze sie ze byl sredniakiem bo gral w klubie gdzie nie mial z kim grac wlasciwie a moze wykorzytsa szanse grajac w Pogoni. oby zaskoczyl nas tak samo mile jak Labedzki czy Parzy w tej rundzie.

AidenMks
Kibic
Na forum od 7793 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 11:21
Możesz być pewien że też bym tego chciał.
Poczekamy zobaczymy jeśli będziesz miał racje masz u mnie browara!!! :)

Pogoń Szczecin
MorskiKS
Kibic
Na forum od 7805 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 11:54
Pierwsze wzmocnie to już coś , ale myśle że to nie jest ostatni trasfer do POGONI!!!!!!!!!!

Fan Club Pogodno
//User banned//
*zablokowany
Na forum od 7949 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 13:13
Ja tylko czekam, aż Ptak ruszy dupę i zgłosi się po Mielcarskiego... Taki gracz z kartą w łapie, a nikt go nie chce... Czy naprawdę mamy taki supernapad?
Co do Adamskiego - zgadzam się, jeżeli ktokolwiek z Błękitnych mógłby się nadać do Pogoni, to tylko on (no, może jeszcze Kotorowski na ławkę). Na pewno wzmocni rywalizację w kadrze, jest niezły technicznie i gra z głową. A to się ceni.
Co do transferów ogólnie - jestem cholernie zawiedziony... Tyle było spekulacji, a jak na razie wielkie JAJO... Mam nadzieję, że przynajmniej Ci dwaj zapowiadani gracze to będą klasowi gracze... Myślę sobie, że to mógłby być Stasiak z Widzewa...
Ale wszystko zniesę oprócz jednego - jak zobaczę Brasilię, to chyba się z rozpaczy uchleję na śmierć...

Szamał
Kibic
Na forum od 7800 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 13:19
> Ja tylko czekam, aż Ptak ruszy dupę i zgłosi się po Mielcarskiego... Taki gracz
> z kartą w łapie, a nikt go nie chce... Czy naprawdę mamy taki supernapad?

musze przyznac ze zawsze mialem slabosc do pilkarzy takiego formatu jak Mielcar, ale podejrzewam ze jego wymagania finansowe moga byc zbyt duze
pozdrawiam

acidland
Poinformowany
Kibic
Na forum od 8113 dni

**

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 13:44
>Ale wszystko zniesę oprócz jednego - jak zobaczę Brasilię, to chyba
> się z rozpaczy uchleję na śmierć...

A ja, jak zobaczę tego wyśnionego przez Ciebie Mielcara. Stary pryk z nadwagą, wymagania rzędu 100 000USD za sezon ;) na rękę. Otrzeźwiej ;)

Pogoń to My
Boberek
Kibic
Na forum od 8027 dni

**

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 13:46
o Stasiaku to my nie mamy co marzyc .........tak samo jak o Wlodarczyku zaden znich nie przejdzie do klubu drugoligowego dla nich to by byla degradacja w jakims stopniu .Stasiak ma propozycje z Wisly ,Legii . juz predzej przjedzie do nas Masternak czy Zajac chociaz ja najbardziej bym widzial na stoperze Poledice(ale cos o nim cicho wiec on chyba tez odpada) a jesli chodzi o Milecarskiego to mimo ze go bardzo lubie to Ptaszek musial by mu zaproponowac wysoki kontrakt pewnie...Mikulenasem interesuja sie inne kluby pierwszoligowe. mysle ze jest duza szansa na przyjscie Pokladowskiego napewno Leszek chetnie by wrocil na "stare smieci" i nawet w tym wieku przydal by sie naszej defensywie bo o nnigdy nie odpuscil zadnego rywala! zobaczymy czy gazetowe typy pierwszoligowych zawodnikow sie sprawdza czy Ptaszek zaskoczy nas innymi zawodnikami. oby tylko to nie byli zawodnicy ktorzy sa w kadrach pierwszoligowych klubow ale tam nie graja......
POZYJEMY ....ZOBACZYMY. jedno jestpewne bez wzmocnien nie mamy czego szukac na wiosne...... [Ostatnio edytowane przez boberek: 2004-01-12 13:53]

//User banned//
*zablokowany
Na forum od 7949 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 14:39
> >Ale wszystko zniesę oprócz jednego - jak zobaczę Brasilię, to chyba się z rozpaczy uchleję na śmierć...

> A ja, jak zobaczę tego wyśnionego przez Ciebie Mielcara. Stary pryk z nadwagą, wymagania rzędu
> 100 000USD za sezon ;) na rękę. Otrzeźwiej ;)

Bez przesadyzmu... Mielcarski na pewno zdaje sobie sprawę, że takich pieniędzy nikt już mu nie da (chyba, że ma coś z głową)... A nadwagę można zbić... Zresztą on miał lekką nadwagę już wtedy, gdy grał w Pogoni...

boberek -> wszystko fajnie, ale Poledica jest lewym obrońcą/pomocnikiem. Eksperymenty na stoperze to chyba niezbyt dobry pomysł...
Zając? Chyba nie Bogdan? Zmieniam zdanie - jak zobaczę Brasilię lub Zająca, to chyba się z rozpaczy uchleję na śmierć... A jak dwóch naraz, to tylko pozostaje pętlę sobie przygotować :D

Pozdrawiam!

boski
Kibic
Na forum od 7961 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 15:15
Ale kurde, normalnie transfer wypasik tylko jak dla 4 ligi a nie dla drużyny walczącej o 1 lige pss co to jest za polityka transferowa W$%$#^%^!!!!

boski
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 7904 dni

**

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 16:03
A mnie cieszy coś bardzo w tym transferze ze kontrakto zostal podpisany na 4 lata :) to może rozwiać watpliwosci do pana Ptaka przynajmniej mnie przekonuje, nie podpisuje on smiesznych pol rocznych kontraktów i chyba chce jeszcze w Szczecinie troche posiedzieci, mam nadzieje ze mam racje :)

P.S dla nowych uzuytkowników i nie tylko :D bardzo bym prosil przy nastepnych transferach :) nie zakladajcie nowego tematu macie ten i tylko hopsa i do góry :)

Z daleka nie będzie widać.
Borys
Kibic
Na forum od 7880 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 16:14
Ja jestem zadowolony z pozyskania Adamskiego bo jest to naprawde utalentowany piłkarz.Co do Mielcarskiego to mam mieszane uczucia bo w najwyzszej formie to on nie jest a bedzie chcial duzo siana. Myśle ze przydaloby sie sciągnąć Poledice i Szweda.Podobno Mosór kontaktowal sie z Baniakiem.......

O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
Boberek
Kibic
Na forum od 8027 dni

**

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 16:19

P.S dla nowych
> uzuytkowników i nie tylko :D bardzo bym prosil przy nastepnych transferach :)
> nie zakladajcie nowego tematu macie ten i tylko hopsa i do góry :)

wlasnie o to chodzilo mi przy zakladaniu tego tematu zeby to byl jeden temat do wszystkich transferow w Pogoni ale i tak pewnie nie wszyscy beda o tym pamietac albo po prostu ten temat zniknie zastapiony przez inne.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jesli chodzi o Ptaka to jesli dostanie te tereny i wyjdzie ten projekt "sniezna gorka" to wtedy zostanie i wszystko bedzie dobrze ale jesli cos mu nie wyjdzie to niestety obawiam sie ze Ptaszek odleci. ale mam nadzieje ze Jurczyk w koncu zrozumial ze znami kibicami to lepiej nie zadzierac i ze wspolpraca miasta z Pogonia moze wyjsc wszystkim na dobre i ze w tej chwili oprocz Stoczni Pogon jest drugim rozpoznawalnym symbolem Szczecina . W tej chwili chcialbym tylko aby w naszym klubie zapanowala na dlugi czas stabilność .pozdro for all

//User banned//
*zablokowany
Na forum od 7949 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 16:22
> A mnie cieszy coś bardzo w tym transferze ze kontrakto zostal podpisany na 4
> lata :) to może rozwiać watpliwosci do pana Ptaka przynajmniej mnie przekonuje,
> nie podpisuje on smiesznych pol rocznych kontraktów i chyba chce jeszcze w
> Szczecinie troche posiedzieci, mam nadzieje ze mam racje :)

Hmmmm.... Czyli jakby chciał się zmywać, to podpisywałby na pół roku? I co by z tego miał za te pół roku? Wielkie jajo i piłkarza z kartą na ręku :)
Żaden dowód, pozostaje tylko wierzyć :)

P.S. Ale grunt to optymizm ;)

Pozdrawiam!

Jay-J
Kibic
Na forum od 8158 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 16:33
Nie, Mielcarski juz za stary, a na dodatek po tym jak wniosl pozew do sadu o upadlosc Pogoni to chyba lepiej by nie przychodzil. Brasil bylby lepszy, liczylem na Moskale... szkoda, Wlodar, Stasiak w sferze marzen, a moze Moskalewicz do formy wroci?

Obrazek gif wstawiony na forum
Mikman
Kibic
Na forum od 8693 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 16:45
Nie wiem jak Wy, ale z Błękitnych to ja bym jeszcze wziął Więckowskiego. W zeszłym sezonie na tle innych byl w Pogoni wyróżniajacym się graczem. Kawał z niego chłopa, doszlifować go i mielibyśmy niezłego obrońcę. postura przypomina troszkę Jacka Wisniewskiego. Podpisać z nim kontrakt na 4-5 lat i kto wie czy nie doczekamy sie solidnego obrońcy.
Dla mnie jeszcze 2 dobrych obrońców, zostawić Drumlaka i ściągnąc napastnika i mozemy startować w walce o 1 ligę.
Nie koniecznie musza to byc gracze z nazwiskami, bo pamiętajmy że nazwiska nie grają, a kasy chcą sporo. Kto do niedawna słyszał o Michalskim czy Parzym. A tu prosze, chłopaki radzą sobie bardzo dobrze.
Co z tego że Cracovia ściągnęła Bojarskiego czy Wróbla. Kto powiedział, że ci zawodnicy musz się sprawdzić w 2 lidze i że zapewnią awans Cracovii do 1 ligi. Teoretycznie tak powinno być, ale praktycznie to może byc zupełnie inaczej. Wszak wszyscy mówia, że 2 liga to nie 1 i może tak byc że oni sie nie sprawdzą. A raczej finansowo to mało nie chcięli. Zresztą dla mnie Bojarski to żadna gwiazda, w Radomsku mu nie szło, w GKSie powiedzmy że szło mu jako tako.
Ważne jest to by wziąć perspektywicznych zawodników, czasem chłopak grający w 2 lidze zagra duzo lepiej niz zawodnik ścigniety z 1 ligi i wazne jest by nie podpisywać kontraktu na rok, a na conajmniej 4-5 lat, wtedy to ma sens.
Ja bym więc chętnie w Pogoni zobaczył Pokładowskiego, Masternaka, Adżema, Wieckowskiego, Żelazowskiego (w napadzie) i .....Darka Dźwigałę. A jak bedzie zobaczymy.

Pozdrawiam.
Mikman
valeron
Kibic
Na forum od 8198 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 17:14
Co do Adamskiego to bardzo dobrze ze do nas przyszedl. Teraz zatrzymac Drumiego i pomoc mamy calkiem calkiem :) Tylko przydal by sie jakis obronca doswiadczony: Wisniewski raczej do nas nie przyjdzie wiec stawiam na Adzema. W napadzie to chyba nie ma co sprowadzac zgranych kart takich jak Mielcarski. Najlepszy bylby moim zdaniem Moskala ale to mogloby byc chyba tylko wypozyczenie na pol roku (bo pozniej pewnie Rasiak odejdzie z Groclinu). Dlatego proponuje poszukac w nizszych ligach (3) jakiegos perspektywicznego lowce bramek i niech gra razem z Bugigolem :) pzdr 4 @ll

Pink Floyd - The Biggest Band On The World
Pogon Szczecin - The Biggest Club On The World
kawek
Kibic
Na forum od 7929 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 17:40
Adamski jest naprawde ciekawym i perspektywicznym zawodnikiem,jego obecnosc w Pogoni powinnas wyjsc nam tylko na dobre,mimo to wciaz czekam na jakies powazniejsze transfery

3l3m3nt
Kibic
Na forum od 7902 dni

Odp: Transfery do Pogoni - 12/01/2004 17:50
Adamski jest bardzo perpektywicznym zawodnikiem , w Błekitnych był najlepszym graczem i bardzo dobrze zrobił podpisując kontrakt z Pogonią .
Myśle że jest to pierwszy transfer który można uznać za udany :P

Obrazek jpg wstawiony na forum
Naszą siłą nie jest to że nigdy nie upadliśmy, ale to że po każdym upadku potrafimy się podnieść jeszcze silniejszym
Juventus Turyn-historia wielkiej miłości
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.12 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005