To będzie sezon - 13/07/2015 21:20
Mam małą propozycję, nie wiem czy temat się przyjmie, niech moderatorzy zadecydują. Sezon się jeszcze nie zaczął, a jedni już wietrzą spadek, inni walkę o puchary, a pewnie są i tacy co widzą Nas na tronie. Ogólnie wizjonerów jest tu sporo (tak, też mam swoją wizję tego sezonu).
Często brakuje tutaj rozsądnej dyskusji z zachowaniem szacunku do siebie. Moja propozycja jest taka. Niech każdy wklei w poście swoją wizję tego sezonu, jednak w miarę z zachowaniem rozsądku, bo raczej Ronaldo zimą do Nas nie dołączy. Może odpowiedzcie na takie pytania - Kto z nowych odpali? Kto będzie liderem zespołu? Kto z młodych zaskoczy i poważnie powalczy o miejsce w jedenastce? Kto będzie pewnie niewypałem? Michniewicz przetrwa do zimy/do końca sezonu? O co będziemy walczyli? itp.
Powiedzmy, że do meczu z Lechem ludzie wrzucaliby swoje opinie, później temat chociaż do zimy byłby zamknięty. Taka trochę wizjonerka, ale to w tym temacie mogłoby pojawiać się coś z wróżenia z fusów, niż w innych (po to, żeby ich nie rozmywać).
Jak sądzicie, że idea tematu jest głupia, olejcie go. Jak osoby odpowiedzialne za forum też tak myślą, po prostu go skasujcie.
Pozdrawiam
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Odp: To będzie sezon - 13/07/2015 21:56
Temat z typu " Maciej wróżbita "
Co tu wróżyć ? Przykład Ruchu Chorzów za Fornalika.
Nie masz gwiazd, masz drużynę - europejskie puchary, kolejny sezon - kupa mułu.
Legia Warszawa ....
W tej lidze wszystko jest możliwe.
Odp: To będzie sezon - 13/07/2015 22:28
Lepiej poddać pod ocenę tylko rundę jesienną bo cały sezon to wróżenie z fusów (może w zimie pojawią się Azoty,może będziemy mieli problemy finansowe..etc)
Na dzisiaj stawiam że do przerwy zimowej zajmiemy miejsca 11-16.
Niewypały i zawód:
Fojut i Zwoliński
odkrycie
Przybecki i Czerwiński
Zmiana trenera w przerwie zimowej.
Odp: To będzie sezon - 13/07/2015 22:44
o ile sprawa z Azotami nie nabierze tempa zimą , obstawiam że nadchodzacy sezon będzie bardzo podobny do poprzedniego. Odniesiemy parę nieoczekiwanych zwycięstw np. z Legią lub Lechem , przydarzy nam się parę wstydliwych wpadek a ostatecznie rzutem na taśmę awansujemy do grupy mistrzowskiej gdzie będziemy już na wakacjach.
Wypali dwójka nowych stoperów ale problem pojawi się w formacji ofensywnej (chyba że dojdzie jeszcze jakieś wzmocnienie).
Czyli przeciętne osiągnięcia będą raczej na miarę naszego potencjału.
Odp: To będzie sezon - 13/07/2015 23:58
Tak to temat z cyklu "Wróżbita Maciej". Po prostu chodzi mi o podzielenie się odczuciami (w normalny sposób, bez wrzucania sobie od takich czy innych)z tego punkty (czyli przed sezonem), żeby później swobodnie móc je swobodnie zweryfikować.
Odp: To będzie sezon - 14/07/2015 00:03
To będzie super sezon. Skończymy na 3 miejscu i zdobędziemy PP. Mały wreszcie odpali i będzie trząsł tą ligą tak że Weszło się posra. On razem z Murasiem, Aką i Fojutem będą napędzać ten zespół.
Odp: To będzie sezon - 14/07/2015 07:07
Wiadro pomyj będzie wylane na Łukasza tfu Zorro Zwolińskiego. Który od momentu zdjęcia maski nie będzie mógł się odnaleźć. Zmarnuje kilka setek i zaczną się eksperymenty typu Małecki w ataku. W obronie dalej będziemy dostawać bramki bo nasze boki nie gwarantują jakości. Aka też zapomni co się robi z pilką. Kluczowe będzie również fatalne przygotowanie motoryczne do sezonu. Gniewna gartstka z młyna da popalić obecnemu trenerowi. Na pozostałych sektorach też będzie garstka i zrobi się naprawdę smutno. Po rundzie jesiennej - 12 miejsce.
Ostatnio edytowany przez: polanski93, 14 lipca 2015, 07:13 [1 raz(y)]
A tak bardziej powaznie, na pewno bedzie ciezki start. Troche sie obawiam, ze pierwsze trzy mecze moga
byc "w plecy" i potem moze byc ciezko znalezc motywacje u chlopakow...
Będzie znaczący postęp w grze całej drużyny. Nie będzie tak, że granie będzie opierało się tylko na jednym graczu (Aka lub Robak w formie). Granie będzie się rozkładało na cały zespół. Zaskoczy formacja ofensywna. Defensywa dalej będzie popełniać głupie błędy, ale będzie to przyćmione skuteczną grą w ataku. Wyniki typu 3-2 na korzyść lub nie korzyść Pogoni będą często się powtarzać. Pojawią się głupie wpadki z teoretycznie słabszymi przeciwnikami. Zespół na półmetku rozgrywek uplasuje się w najlepszej ósemce.
Personalnie: zaskoczą Przybecki z Małeckim. Fojut okaże się stoperem z krwi i kości, coś ala Głowacki z Wisły. Zwoliński będzie mniej powtarzalny w strzelaniu bramek, ale w decydujących meczach przechyli szalę na naszą korzyść.
Za bardzo może popłynąłem, ale co tam, wierzą w naszych
Daleko od Szczecina, ale miłość jeszcze większa! Tylko Pogoń!
Odp: To będzie sezon - 14/07/2015 11:15
Walka o utrzymanie...ale ma to swoje dobre strony-kibice będą mieli adrenalinę do ostatniej kolejki.Oglądanie meczy z pozycji 8 drużyny już się nam znudziło.
Odp: To będzie sezon - 14/07/2015 22:01
Na młynie srednio bedzie po okolo 400 osob. Na calym stadionie srednia okolo 5000.
Zwoliński w tej rundzie strzeli max 5 bramek. Aka i Mały nic nie pokaza ciekawego. Na plus bedzie Czerwiński. Miejsce po rundzie jesiennej 14
Odp: To będzie sezon - 16/07/2015 00:32
Po rundzie jesiennej miejsca 4-5
Zwoliński w pierwszej trójce strzelców ligi
Murawski z Aką liderami środka pola w lidze
Defensywa co najmniej 5 meczów na "zero" z tyłu
Kun najlepszym młodym zawodnikiem rundy
Wygrane w Poznaniu i Warszawie oraz przegrana w Niecieczy
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: To będzie sezon - 17/07/2015 12:04
Z racji tego, że jutro pierwszy mecz, zajrzałem na dno swojej filiżanki. W moim odczuciu będzie to trudny sezon dla Pogoni, jedyne czego oczekuję to maksimum zaangażowania i spokojnego utrzymania w lidze. Wydaje mi się, że z nowych graczy, Fojut i Czerwiński mogą stworzyć niezły duet. Sądzę, że lepszy niż np. Hernani-Golla. Sceptycznie podchodzę do Słowika, który nic nie grał w tamtym sezonie i Przybeckiego, który dla mnie zapowiada się na drugiego Bąka. Zwolak jak nie doczeka się poważnej konkurencji, będzie naszym głównym egzekutorem. Jestem bardzo ciekawy jak sobie poradzi jako lider napadu. Myślę jednak, że potwierdzi swoje umiejętności i da sobie radę. Po ciuchu liczę też na Małeckiego i Akę, żeby odpalili i przypomnieli sobie najlepszą formę. Chętnych do gry w grupie mistrzowskiej będzie wielu, myślę, że będzie zdecydowanie trudniej do niej wskoczyć, niż w minionym sezonie. Co do Michniewicza, to nie zaskoczy mnie w sumie nic, bo nie zdziwię się jak nie dotrwa do września, ale i nie zdziwię się, jak Pogoń pod jego wodzą będzie grała nieźle.
Odp: To będzie sezon - 17/07/2015 19:16
Po przewietrzeniu szatni przez Michniewicza zobaczymy ambitną Pogoń, jakiej dawno nie widzieliśmy w Szczecinie. Kudła zacznie wyrastać na jednego z najlepszych bramkarzy w lidze, Fojut z Czerwińskim stworzą parę stoperów jakiej dawno nie widzieliśmy na Twardowskiego, tercet Murawski-Matras-Akahoshi będzie jednym z najpewniejszych środkowych tercetów ekstraklasowych, Zwoliński zacznie dojrzewać i stanie się dobrym towarem eksportowym. Boki obrony i skrzydła będą naszymi najbardziej nierównymi formacjami, a przez to najbardziej nieprzywidywalnymi, lecz mimo wszystko po rundzie jesiennej zajmiemy miejsce szóste. Zima jak zwykle spaprana w Turcji i w końcówce rundy zasadniczej doświadczymy heroicznego człapania na boisku z wiarą w pierwszą ósemkę. A, że wiara góry przenosi, rzutem na taśmę się do niej dostaniemy, jak zwykle zresztą. Michniewicz zostanie do końca kontraktu, na trybunach coraz bardziej pogłębiający się marazm, srednia na mecz w stosunku do ubiegłego sezonu niższa o jakieś 15-20% .
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.