Karta Kibica Pogoni Szczecin na nowy sezon - 08/06/2011 10:47
Od rundy jesiennej sezonu 2011/2012 Pogoń Szczecin wprowadza Kartę Kibica.
Najważniejszą informacją dotyczącą karty jest to, że tylko ona wraz z biletem lub karnetem umożliwia wejście na stadion im. Floriana Krygiera w Szczecinie.
Bez Karty Kibica nie tylko nie wejdzie się na stadion, ale także nie kupi się biletu (zarówno w FanShopie i w internecie) oraz karnetu. Jej wyrobienie kosztuje 25 zł i jest ważna przez 2 lata. Nie będzie możliwe wyrobienie i wydanie karty w dniu meczu.
Karta Kibica Pogoni Szczecin jest także kartą płatniczą i zbliżeniową typu prepaid. Po jej doładowaniu można nią płacić jak zwykłą kartą płatniczą (maksymalnie 500 zł dziennie). Używając Karty Kibica sprawiamy, że niewielki procent transakcji wspiera szczeciński klub. Nowa karta umożliwia także do uzyskania rabatów w punktach partnerskich Pogoni Szczecin.
Klub uruchomił także specjalną infolinię dla kibiców dot. Karty Kibica:
Tel. 91 311 84 08, kom. 506 265 485
www.kartakibica.info
Harmonogram, daty i godziny sprzedaży Kart Kibica i karnetów
Pogoń Szczecin SA informuje, że od soboty rozpocznie się sprzedaż Kart Kibica i karnetów uprawniających do wejścia na wszystkie mecze Pogoni w rundzie jesiennej sezonu 2011/2012. Pierwsze cztery dni sprzedaży dotyczą tylko kibiców, którzy posiadają karnet z rundy wiosennej obecnego sezonu i chcieliby wykupić tą samą miejscówkę w przyszłym sezonie.
11.06 (sobota) 10:00 - 15:00 (termin dotyczy tylko posiadaczy karnetów z rundy wiosennej sezonu 2010/2011)
13.06 (poniedziałek) - 15.06 (środa) 12:00 - 20:00 (termin dotyczy tylko posiadaczy karnetów z rundy wiosennej sezonu 2010/2011)
16.06 (czwartek) - 17.06 (piątek) 12:00 - 20:00 (wolna sprzedaż Kart Kibica i karnetów)
18.06 (sobota) 10:00 - 15:00
21.06 (wtorek) - 22.06 (środa) 12:00 - 20:00
24.06 (piątek) 12:00 - 20:00
25.06 (sobota) 10:00 - 15:00
28.06 (wtorek) - 01.07 (piątek) 12:00 - 20:00
02.07 (sobota) 10:00 - 15:00
05.07 (wtorek) - 08.07 (piątek) 12:00 - 20:00
09.07 (sobota) 10:00 - 15:00
12.07 (wtorek) - 15.07 (piątek) 12:00 - 20:00
16.07 (sobota) 10:00 - 15:00
19.07 (wtorek) - 22.07 (piątek) 12:00 - 20:00
Sprzedaż prowadzona będzie w klubowym FanShopie. Do zakupu bezwzględnie potrzebny jest dowód osobisty!
Karta Kibica - 19/06/2011 13:56
Jest temat ogłoszeniowy - nie ma dyskusyjnego, więc zakładam, mam nadzieję że będzie przydatny. Pewnie sporo osób ma jakieś tam wątpliwości związane z Kartą, a infolinia też nie zawsze czynna. Ja szczerze mówiąc zamierzam tu ze swojej strony trochę pomarudzić.
Wyrobienie Karty Kibica
Według strony kartakibica.info, Kartę "wyrobić można w wyznaczonych terminach w klubowym FanShopie. Aby tego dokonać należy stawić się osobiście z dowodem osobistym". Czy Karta wyrabiana jest od ręki (i dlaczego nie ma o tym informacji na stronie)? Rozumiem, że do jej wyrobienia konieczne jest wypełnienie formularza. Dlaczego nie jest on więc dostępny na stronie? Czy są jakieś opcje dla osób niemieszkających w Szczecinie?
Koszt Karty Kibica
Koszt Karty wynosi 25 zł. Dlaczego aż tyle? Przejrzałem temat w innych klubach i okazuje się, że nasza Karta jest jedną z najdroższych. Dla porównania inne kluby:
Jagiellonia Białystok - pierwsze 250 kart bezpłatnych, kolejne po 25 zł
Korona Kielce - 0 zł dla osób posiadających karnety w rundzie jesiennej lub wiosennej sezonu 2010/2011; 0 zł dla osób, które zakupiły lub wymieniły na duplikat Kartę Kibica w 2010 roku; 8 zł dla osób, które złożą wniosek o wydanie Karty Kibica do dnia 30.07.2011 roku; 15 zł dla pozostałych osób.
Lechia Gdańsk - 25 zł
GKS Bełchatów - 25 zł
Legia Warszawa - 10 zł
Lech Poznań - 0 zł
Polonia Warszawa - 29 zł
Ruch Chorzów - 15 zł
Wisła Kraków - 10 zł
Zagłębie Lubin - 200 pierwszych kibiców kupi kartę w cenie 15 zł z 5 zł doładowaniem na karcie, a kolejne 500 kibiców będzie miało możliwość jej zakupu za 20 zł; pozostałe osoby - 25 zł
Co ciekawe, po przejrzeniu stron połowy klubów I ligi nie mogłem znaleźć żadnych informacji o Kartach. Czy obowiązek ich wydawania mają póki co tylko kluby Ekstraklasy?
To nie tak. Na miejscu dajesz dowód i obsługa wklepuje twoje dane do systemu, na dodatek robią Ci zdjęcia (i pewnie o to chodzi w tym rozwiązaniu, żeby przyjść osobiście). Z tego co widziałem to żadnego formularza de facto nie ma. Klub już pracuje nad rozwiązaniem dla osób spoza Szczecina - był komunikat.
Cena karty też mnie wkurza, zapewne jest to związane z obniżką cen karnetów i biletów w ogóle.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Karta Kibica Pogoni Szczecin na nowy sezon - 19/06/2011 14:47
A ja słyszałem pogłoski, że jak ktoś ma KK Legii to, że ona obowiązuje na wszystkie stadiony w Polsce, czyli na Pogoni również. Zatem ktoś jeżeli taką posiada, nie musi wyrabiać KK Pogoni, a na mecze Pogoni będzie wchodził z KK Legii ?! jeżeli ktoś się orientuje jak to jest w tej sprawie niech się wypowie...
Fajnie gdyby coś takiego zrobili. W moim przypadku posługiwanie się kartą w sklepach żeby wspomóc klub może nie jest dobrym pomysłem (Poznań), ale przy moim pechu może się okazać, że mecz Warta - Pogoń zostanie ustawiony zanim zdążę stawić się w Szczecinie na wyrobienie karty.
Niestety nie ma takiej możliwości. Jest to technicznie możliwe, więc może w przyszłości tak będzie. Dane dot. Kart Kibica każdy klub musi wysłać do centrali - dzięki temu powstaje ogólnopolska baza, która min. pozwalałaby na takie udogodnienie. Jednak kwestia rozbija się o dogadanie się pomiędzy Ekstraklasą S.A. i PZPN, czyli organizatorami Ekstraklasy i wszystkich lig niżej - póki co dogadać się nie mogą, Ekstraklasa chce mieć osobą bazę danych - póki się oni nie dogadają nie będzie możliwe wchodzenie z Kartą Kibica Legii na mecze Pogoni i odwrotnie. Na dziś jedyną Kartą umożliwiająca wejście na stadion w Szczecinie jest Karta wyrobiona w Szczecinie.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Karta Kibica Pogoni Szczecin na nowy sezon - 19/06/2011 17:07
Kolejne pytanie ode mnie:
Czy jeśli mam tę starą kartę iTicket z logotypem PZPN, którą kiedyś się wyrabiało, to czy mogę ją wymienić na nową KK? Z tego co mi się wydaje te stare karty ostatecznie do niczego nie posłużyły, a płaciło się za nie chyba 30 zł...
Kolejne pytanie ode mnie:
Czy jeśli mam tę starą kartę iTicket z logotypem PZPN, którą kiedyś się wyrabiało, to czy mogę ją wymienić na nową KK? Z tego co mi się wydaje te stare karty ostatecznie do niczego nie posłużyły, a płaciło się za nie chyba 30 zł...
Nie. Przynajmniej nic o tym nie słyszałem. Musisz pójść do FanShopu i wyrobić sobie normalnie KK Pogoni.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Z powodu wynajęcia stadionu im. Floriana Krygiera dla Zgromadzenia Świadków Jehowy klubowy FanShop w piątek i sobotę będzie nieczynny. Dlatego wyrabianie Kart Kibica już od piątkowego wieczoru będzie możliwe także przez Internet.
Aby stać się posiadaczem (bez wychodzenia z domu) obowiązkowej od tego sezonu karty należy w Internecie odszukać stronę www.kartakibica.info i wypełnić zamieszczony na niej formularz. Oprócz standardowych danych osobowych załączyć należy w nim zdjęcie niczym nie zakrytej twarzy, czytelny awers i rewers dowodu osobistego i bankowe potwierdzenie wpłaty kwoty 25 złotych. W przypadku, gdy sympatyk Dumy Pomorza Kartę Kibica chciałby otrzymać pocztą, powinien do w/w kwoty doliczyć koszt przesyłki pobraniowej - licząc ze Szczecina do miejsca zamieszkania kibica. W przypadku możliwości osobistego odbioru (w godzinach pracy FanShopu) doliczenie takie nie jest konieczne. Każdy z kibiców Pogoni Szczecin potwierdzenie wykonania Karty Kibica otrzyma w formie sms.
No i przełom. Można wyrobić kartę przez internet! A wg. oficjałki "załatwili" to świadkowie Jehowy...
Z powodu wynajęcia stadionu im. Floriana Krygiera dla Zgromadzenia Świadków Jehowy klubowy FanShop w piątek i sobotę będzie nieczynny. Dlatego wyrabianie Kart Kibica już od piątkowego wieczoru będzie możliwe także przez Internet.
Aby stać się posiadaczem (bez wychodzenia z domu) obowiązkowej od tego sezonu karty należy w Internecie odszukać stronę www.kartakibica.info i wypełnić zamieszczony na niej formularz. Oprócz standardowych danych osobowych załączyć należy w nim zdjęcie niczym nie zakrytej twarzy, czytelny awers i rewers dowodu osobistego i bankowe potwierdzenie wpłaty kwoty 25 złotych. W przypadku, gdy sympatyk Dumy Pomorza Kartę Kibica chciałby otrzymać pocztą, powinien do w/w kwoty doliczyć koszt przesyłki pobraniowej - licząc ze Szczecina do miejsca zamieszkania kibica. W przypadku możliwości osobistego odbioru (w godzinach pracy FanShopu) doliczenie takie nie jest konieczne. Każdy z kibiców Pogoni Szczecin potwierdzenie wykonania Karty Kibica otrzyma w formie sms.
podawac info dla zainteresowanych znajomych spoza Szczecina,ze jest szansa wyrobienia tego "wymyslu" bez przyjazdu do klubu
Karta Kibica Pogoni Szczecin SA jest już do wyrobienia przy pomocy Internetu. System działa od piątku i powinien ułatwić kibicom spoza Szczecina obowiązkową rejestrację w klubowym systemie.
Aby stać się posiadaczem (bez wychodzenia z domu) Karty Kibica należy w Internecie odszukać stronę www.kartakibica.info i wypełnić zamieszczony na niej formularz. Oprócz standardowych danych osobowych załączyć należy w nim także zdjęcie niczym nie zakrytej twarzy, czytelny awers i rewers dowodu osobistego oraz bankowe potwierdzenie wpłaty kwoty 25 złotych. Wyrobiona już Kartę Kibica odebrać należy osobiście w godzinach pracy FanShopu (od wtorku do piątku w godzinach od 13.00 do 20.00 i w soboty od 10.00 do 15.00). Każdy z kibiców Pogoni Szczecin potwierdzenie wykonania Karty Kibica otrzyma w formie sms.
Karta Kibica Pogoni Szczecin SA jest już do wyrobienia przy pomocy Internetu. System działa od piątku i powinien ułatwić kibicom spoza Szczecina obowiązkową rejestrację w klubowym systemie.
Aby stać się posiadaczem (bez wychodzenia z domu) Karty Kibica należy w Internecie odszukać stronę www.kartakibica.info i wypełnić zamieszczony na niej formularz. Oprócz standardowych danych osobowych załączyć należy w nim także zdjęcie niczym nie zakrytej twarzy, czytelny awers i rewers dowodu osobistego oraz bankowe potwierdzenie wpłaty kwoty 25 złotych. Wyrobiona już Kartę Kibica odebrać należy osobiście w godzinach pracy FanShopu (od wtorku do piątku w godzinach od 13.00 do 20.00 i w soboty od 10.00 do 15.00). Każdy z kibiców Pogoni Szczecin potwierdzenie wykonania Karty Kibica otrzyma w formie sms.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.