Odp: EPA zwiększa udziały - Mroczek prezesem - 01/02/2011 15:09
Gdyż stoi za nim stabilna, dobrze dzialająca firma a on sam sprawia wrażenie człowieka, który potrafi konsekwentnie realizować swoje cele. Moim zdaniem to po prostu większa stabilność klubu. Nie mówię jednak, że do tej pory było z zarządem bardzo źle, jednak kto wie czy gdyby to Mroczek byl szefem decyzje byłyby zupełnie takie same. W kwestii niektórych zawodników były w zarządzie różnice zdań. To na pewno.
Nie sadze, zeby to byla szalowa zmiana.Wrecz moje odczucia sa przeciwne.Jak z poprzednimi prezesami mozna bylo sie porozumiec, tak obecny jak dla mnie sprawia wrazenie w rozmowach czlowieka a'la Walter.
Z deszczu pod rynne.Jedyny plus ze brak ostatnio ulew
Jesli mnie pamiec nie myli, to wczesniej Kaluzny i Smolny mieli taka sama ilosc udzialow, a teraz Smolny ma sporo wiecej od Kaluznego, czy ktos wie z czego to wynika?
Czy EPA odkupila czesc udzialow od Kaluznego?
Czy tez Kaluzny ma juz dosc "zabawy" w Pogon i szykuje sie do wycofania zmniejszajac swoja ilosc udzialow?
Wypuszczono nową pulę akcji wartych 2 miliony złotych. Większość tych akcji kupiła EPA, kolejno Smolny, a Kałużny dużo mniej, bądź wcale - stąd zmiana w podziale akcji.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Gdyż stoi za nim stabilna, dobrze dzialająca firma a on sam sprawia wrażenie człowieka, który potrafi konsekwentnie realizować swoje cele. Moim zdaniem to po prostu większa stabilność klubu. Nie mówię jednak, że do tej pory było z zarządem bardzo źle, jednak kto wie czy gdyby to Mroczek byl szefem decyzje byłyby zupełnie takie same. W kwestii niektórych zawodników były w zarządzie różnice zdań. To na pewno.
Tylko dlaczego do tej pory z tej stabilnej, dobrze działającej firmy nie szedł strumień pieniążków na klub? Większość budżetu stanowiła kasa z miasta i sponsorów. Jeżeli nadal tak będzie, to ta stabilna firma nie przełoży się na stabilny klub. Natomiast jeżeli EPA wyłoży w końcu swój konkretny pieniądz, to jestem pewien, że i zarządzanie klubem się zmieni (do tej pory to było jak w jakimś urzędzie czy ministerstwie - wydawali nie swoje pieniądze tylko miejskie, to nie motywuje do efektywności ), a te niespodzanka z działu marketingu to będzie wyjebanie szacownej dyrektorki. Obawiam się, że na konkrety będziemy musieli jeszcze poczekać.
Odp: EPA zwiększa udziały - Mroczek prezesem - 01/02/2011 18:26
Ostatnio jak Mroczek zaczął wojowąć, to skłócił nas z Krzystkiem, bo wspaniale przewidział wynik wyborów...
Po za tym an V-ce wyczytałem, że Smolny zajmuje się transferami i kontraktami, a chyba nie chodzi o to, żeby znowu płacić pół banku, dla leszczy.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: EPA zwiększa udziały - Mroczek prezesem - 01/02/2011 18:46
Ten Mroczek z twarzy wygląda jakby miał zacząć zaraz walczyć z kibicami . Mam nadzieję że tak nie będzie i pójdzie na współprace jak prezes naszego rywala i jeszcze zobaczymy w rundzie wiosennej race na naszym stadionie .
Ten Mroczek z twarzy wygląda jakby miał zacząć zaraz walczyć z kibicami . Mam nadzieję że tak nie będzie i pójdzie na współprace jak prezes naszego rywala i jeszcze zobaczymy w rundzie wiosennej race na naszym stadionie .
Tego akurat władze klubów nie zakazują, a prawo...
Kurwa, zatrudnij się w klubie w scoutingu, Ty z FMa i ze zdjęcia piłkarza wyczytasz od razu czy to dobry grajek dla Nas czy nie.
A ja dalej przy swoim...nie będzie realnych kroków w stronę nowego stadionu,nie będzie ekstraklasy.
za gs24.pl
"...Wczoraj wieczorem radni uchwalili budzet na 2011r. Razem z nim przyjeli plan Inwestycyjny na lata 2011-2015. Oto jakie inwestycje czekają szczecinian w tym roku i kolejnych...
Kultura fizyczna:
-budowa hali widowiskowo-sportowej,
budowa i modernizacja osiedlowych i dzielnicowych centrów sportu i rekreacji,
modernizacja boisk i stadionów sportowych,
budowa boisk wynikających z programu "Moje boisko - Orlik 2012”,
modernizacja stadionu przy ul. Litewskiej i Krygiera,
modernizacja kąpieliska "Arkonka”,
budowa systemu centrów informacji turystycznej,
Transgraniczna baza turystyki żeglarskiej.
Łączna wielkość nakładów w tej sferze w latach 2011- 2015 wynosi ok. 244 mln zł...."
Tylko dlaczego do tej pory z tej stabilnej, dobrze działającej firmy nie szedł strumień pieniążków na klub? Większość budżetu stanowiła kasa z miasta i sponsorów. Jeżeli nadal tak będzie, to ta stabilna firma nie przełoży się na stabilny klub. Natomiast jeżeli EPA wyłoży w końcu swój konkretny pieniądz, to jestem pewien, że i zarządzanie klubem się zmieni (do tej pory to było jak w jakimś urzędzie czy ministerstwie - wydawali nie swoje pieniądze tylko miejskie, to nie motywuje do efektywności ), a te niespodzanka z działu marketingu to będzie wyjebanie szacownej dyrektorki. Obawiam się, że na konkrety będziemy musieli jeszcze poczekać.
A Ty byś wykładał "swoje" pieniądze, gdybyś nie miał większości w spółce? To logiczne, że dopóki nie trzeba jakichś wielkich nakładów w klubie, to po co dokładać? Poza tym EPA dalej nie ma 50% + 1 głosów (nie ma większości), więc nie sądzę, żeby wkładała jakieś środki w klub,boi ma on się dobrze, jeśli chodzi o kondycję finansową. Tutaj potrzeba realnego podejścia, jeśli chodzi o kontrakty zawodników. Przejechali już się na tym i mam nadzieję, że więcej tego samego błędu nie popełnią.
A co do ekstraklasy... marzenia ściętej głowy. Nawet jeśli byśmy awansowali, to i tak nie awansujemy. Bez stadionu jesteśmy Polską "C", taka niestety jest rzeczywistość.
A ja dalej przy swoim...nie będzie realnych kroków w stronę nowego stadionu,nie będzie ekstraklasy.
za gs24.pl
"...Wczoraj wieczorem radni uchwalili budzet na 2011r. Razem z nim przyjeli plan Inwestycyjny na lata 2011-2015. Oto jakie inwestycje czekają szczecinian w tym roku i kolejnych...
Kultura fizyczna:
Łączna wielkość nakładów w tej sferze w latach 2011- 2015 wynosi ok. 244 mln zł...."
No czyli mam rację.Modernizacja obejmie bodajże więcej kołowrotków,monitoring i co najwyżej wylanie betonu przed krytą jak ktoś się utopi w błocie.
za gs24.pl
Kultura fizyczna:
No czyli mam rację.Modernizacja obejmie bodajże więcej kołowrotków,monitoring i co najwyżej wylanie betonu przed krytą jak ktoś się utopi w błocie.
Nowy prezes wspominał także o największej bolączce Pogoni, czyli stadionie... wspominał tylko tyle i aż tyle, że prowadzą z miastem dialog na ten temat...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.