Było to w warszawie bodajże w 93 albo 94 rok wyjazd Pogoni na Legie mecz przed odnowieniem zgody były tam flagi na kijach race itp. i w komentarzu w telewizji był text w tym stylu jak znajde kasete vhs z nagraniem to zacytuje dokładnie "proszę państwa to nie są kibice milanu tak oto kibice Pogoni bawią sie w warszawie"
Odp: Pogon-Verona 1987 - 19/09/2007 23:08
Mam ten mecz w pamięci , pamiętam szczególnie mszę przed meczem w kościele na Witkiewicza i flagi Pogoni i Verony na ołtarzu .Niezapomniana była też super atmosfera na stadionie i wieczorne"wymiany" barw z kibolami Hellas. Kilka lat po meczu będąc w Veronie (nawiasem pisząc przepiękne miasto,w którym byłem już z 10 razy ostatnio...w ostatnia niedzielę;-))poznałem gościa(nacjonalista jak większość kiboli Hellas),który powiedział mi ,że był w Szczecinie na tym meczu i i był zdziwiony ,że kibole nasi chcieli się wymieniać szalami,ale odbywało się to przeważnie w jedna stronę;-).Pamiętam także mecz rewanżowy ,który słuchałem w radio . Na falach długich znalazłem jakaś włoskojęzyczną stację i jarałem się mogąc posłuchać meczu znając tylko nazwiska piłkarzy i liczebniki. Mam bilety z obu meczów i najbardziej żal mi tylko kasety vhs ,która zaginęła w dniu przeprowadzki niestety.
dobrze wiedziec. co do praw i rozpowszechniania to pogadam z prawnikiem jakby to mozna bylo zrobic. najpierw jednak musze zebrac wszystkie kasety i dopiero ruszymy. byc moze za bardzo sie uparlem ale przed wydaniem tego na pltyce trzeba koiecznie zrobicprojekcjie w kinie i spotkanie z bylymi pilkarzami
jesli chodzi o seans w kinie, to rozmawialem z przedstawicielami Multikina i wstepnie wyrazili chec zainteresowania taka prelekcja, kwestia omowienia szczegolow. Zgoda dyrekcji w razie czego tez jest.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Odp: Pogon-Verona 1987 - 30/09/2007 12:31
Jeszcze kilka wyjazdowych zagranicznych biletów , które posiadam. Szukam biletu z Antalya Cup (na którym byłem, ale dla nas nie było biletów ,wstep gratis - może jednak ktoś ma od miejscowych!!) styczeń 2001 z meczów z Werderem lub Galatą
Odp: Pogon-Verona 1987 - 30/09/2007 14:35
postaram sie załatwic od Turków ale moga chciec wysokich cen za to.
Ps: ja szukam biletow Pogoni z lat 90tych(intertoto) gg w profilu.
Odp: Pogon-Verona 1987 - 01/10/2007 23:20
"By wyświetlić nagranie trzeba było przegrać starą taśmę na nowy nośnik. Takich rzeczy dokonuje się tylko w Warszawie, a przedsięwzięcie kosztuje około 3 tys. zł."
Czy ktos sie orietuje na jakim nosniku jest ten mecz? Czy jest to Beta? Byc moze nie trzeba tego robic w Warszawie i za 3 tys...
Odp: Pogon-Verona 1987 - 02/10/2007 01:01
Jest w Szczecinie firma - bodajże na ulicy Ostrawickiej która chyba się zajmuje tego typu rzeczami jak przegrywanie z taśm analogowych i innych na cyfre! Chyba że to jakaś taśma wyjatkowa
Odp: Pogon-Verona 1987 - 02/10/2007 02:12
Mecz jest na starej tasmie szpulowej.nie o to jednak chodzi. wsztsko musi zrobic TVP, bo jest to jej wlasnosc i bez zgody "Warszawy", odpowiedniego udokumentowania nic nie przejdzie. w gre wchodza takze sprawy licencyjne. by klub mogl ten mecz wykorzystywać do celow np. komercyjnych wszystko musi byc oplacone i uwarunkowane umowa. niczego raczej nie uda zrobic sie na "ciemno", lub prywatnie, bo TVP po prostu w to nie wejdzie.
Mecz jest na starej tasmie szpulowej.nie o to jednak chodzi. wsztsko musi zrobic TVP, bo jest to jej wlasnosc i bez zgody "Warszawy", odpowiedniego udokumentowania nic nie przejdzie. w gre wchodza takze sprawy licencyjne. by klub mogl ten mecz wykorzystywać do celow np. komercyjnych wszystko musi byc oplacone i uwarunkowane umowa. niczego raczej nie uda zrobic sie na "ciemno", lub prywatnie, bo TVP po prostu w to nie wejdzie.
Moja firma jest kooperantem regionalnej (robimy dla nich programy) - jesli tyko posiadamy odpowiednie urzadzenie napewno sie dogadamy z p. Lichota. Dlatego wazne jest co to jest za typ tasmy. Szpulowa to moze byc Jumatic - jesli tak to mozemy dzialac.
No to juz sobie chyba sam odpowiedzialem:
tasma typu BCN jedno calowa - u nas w TV byly 3 maszyny ktore potrafily to odcztac - ch... wie czy sa i czy dzialaja
lub
tasma typu AMPEX dwu calowa - tylko Wa-wa moze miec jeszcze cos takiego gdzies w zasobach muzealnych...
Szkoda bo nie moge pomoc.
Ostatnio edytowany przez: muniek, 2 października 2007, 10:16 [2 raz(y)]
no wlasnie pozwolenia w tym wszystkim kosztuja najwiecej. Ale moznaby zainwestowac. Napewno sie zwroci.
"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
Odp: Pogon-Verona 1987 - 06/10/2007 20:59
chyba Stowarzyszenie kibicow "Portowcy" samo musi sie zabrac za to, bo jakos ci smieszni Gastronomiki chetni raczej nie sa. Pewno gdy wypalila by ta projekcia meczu to odrazu by rzucili sie na kase za bilety, golasy jedne :/
Odp: Pogon-Verona 1987 - 19/10/2007 18:05
A tu dalej cisza albo cos przeoczylem,to jest wyzwanie dla pani Marty z marketingu,ale nikt sie nie kwapi do realizacji pomyslu.Panowie prezesi zeby cos wyjac nalezy czasem cos wlozyc albo....
Pozdrawiam
A tu dalej cisza albo cos przeoczylem,to jest wyzwanie dla pani Marty z marketingu,ale nikt sie nie kwapi do realizacji pomyslu.Panowie prezesi zeby cos wyjac nalezy czasem cos wlozyc albo....
Pozdrawiam
To nie tak. Wszystko rozmywa sie o prawa do licencji. Tasma jest tylko nie ma dysponenta praw. Nie jest nim ani TVP ani klub wiec powstal pat. Bez zgody wlasciciela nie bedzie mozna przeprowadzic emisji kinowej a na tym nam zalezalo...
Miłość do Pogoni jest naszym losem, zwycięstwo naszą nadzieją...
Pozdrawiam
To nie tak. Wszystko rozmywa sie o prawa do licencji. Tasma jest tylko nie ma dysponenta praw. Nie jest nim ani TVP ani klub wiec powstal pat. Bez zgody wlasciciela nie bedzie mozna przeprowadzic emisji kinowej a na tym nam zalezalo...
To ze klub nie ma licencji to rozumiem ale ze TVP nie ma to dziwna sytuacja, ale coz pozyjemy zobaczymy.A moze Uefa ma prawa w koncu to mecz pod ich patronatem.
Odp: Pogon-Verona 1987 - 02/01/2010 01:38
rozmawiałem na forum hellas verona gość podesłał mi link na którym widać zdjęcia z ich wyjazdu do nas
<powiedział że postara się znaleźć foty naszych kibiców w weronie>
Link:
(zdjęcia są z ich całej wyjazdowej histori pucharu uefa)<zdjęcia na naszym stadionie pod koniec>
rozmawiałem na forum hellas verona gość podesłał mi link na którym widać zdjęcia z ich wyjazdu do nas
<powiedział że postara się znaleźć foty naszych kibiców w weronie>
Link:
(zdjęcia są z ich całej wyjazdowej histori pucharu uefa)<zdjęcia na naszym stadionie pod koniec>
Odp: Pogon-Verona 1987 - 03/01/2010 14:14
inny italianiec wysłał mi wycinek z gazety gdzie jest foto drużyny nasze ustawienie, wiek zawodników wysokość i waga... to jest w pdf. jak ktoś mnie oświeci jak to wrzucić na forum to zamieszczę... (bądź zainteresowanych na maila)
inny italianiec wysłał mi wycinek z gazety gdzie jest foto drużyny nasze ustawienie, wiek zawodników wysokość i waga... to jest w pdf. jak ktoś mnie oświeci jak to wrzucić na forum to zamieszczę... (bądź zainteresowanych na maila)
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.