Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin. << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
zach-pom
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6560 dni

Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin. - 17/12/2013 09:54
W związku że nie widziałem takiego tematu postanowiłem założyć. Jak się przyjmie ok. jak nie to admin usunie.

Pogoń w tej rundzie strzeliła 30 bramek co daje 7 miejsce w lidze pod względem zdobytych bramek. Mamy tyle samo strzelonych bramek co Wisła , tyle że aż o 10 bramek straconych więcej niż wiślacy. Natomiast jeśli chodzi o bramki stracone to w tej rundzie piłka do naszej siatki wpadała 29 razy co daje 9 miejsce w lidze pod tym względem.Tyle samo bramek co Pogoń straciły jeszcze dwie drużyny czyli Ruch Chorzów i Zagłębie Lubin tyle tylko że my jesteśmy na 6 miejscu a miedziowi na 14 bo strzeliliśmy aż o 13 bramek więcej niż drużyna Oresta Lenczyka

Pierwsza myśl jaka mi przychodzi do głowy nad czym należy popracować w trakcie obozu przygotowawczego i meczów sparingowych to stałe fragmenty gry. Mając tak wysokich zawodników jak Golla , Dąbrowski czy Hernani Pogoń powinna to wykorzystać i strzelić kilka bramek ze stałych fragmentów gry a tu lipa bo pod względem strzelonych bramek ze stałych fragmentów gry to jesteśmy gdzieś tam na szarym końcu. Natomiast w czołówce jesteśmy pod względem traconych bramek czy to z rzutów rożnych czy wolnych. I uważam że to musi być priorytet dla sztabu szkoleniowego aby solidnie nad tym popracować. Odnośnie stałych fragmentów gry wyraźnie widać że po zakończeniu kariery przez Ediego nikt nie umie oddać groźnego celnego strzału z rzutu wolnego nie licząc raz na ruski rok strzału Rogalskiego.

Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 2 czerwca 2014, 00:05 [3 raz(y)]

PS 1948
giepe
Kibic
Na forum od 4628 dni

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin (wskazówki dla sztabu szkoleniowego). - 17/12/2013 10:55
Ze stałymi fragmentami to prawda. Wysoki Hernani, Dąbrowski, Golla, Robak (a też nie zawsze to wysoki musi strzelić głową) a zagrożenia po rogach/wolnych nie mamy żadnego, a jeszcze jak kitajce rozgrywają krótko to 3/4 piłek nawet nie dociera w pole karne.
Poprawić też stałe fragmenty w obronie, zwłaszcza popracować nad Dąbrowskim, bo bardzo czesto w ostatnim momencie Bóg wie czemu odpuszczał zawodnika, który zostawał oko w oko z Radkiem np. na 3 metrze.
Złapać za ryj w/w japończyków, żeby zapomnieli o statusie gwiazd i wrócili do formy z początku sezonu.
O Ławie nie ma co pisać, bo 80% obserwatorów widzi ,że jego gra od powrotu do Szczcecina to jawny sabotaż w KAŻDYM meczu, także pierwszy do odstrzału, ale pewnie zapisy kontraktowe, albo licho wie co innego na to nie pozwoli i będziemy musieli raczyć oczy jego występami na wiosnę w top11 co kolejkę. Niestety.
Nie zapominajmy też o bokach obrony. Z jednej strony Lisowski, który próbuje, ale nie wiem czy nadaje się na poziom e-klasy, a z drugiej Lewandowski, który niestety tak wiele razy podejmował błędne decyzje i dawał się ogrywać na skrzydle, że piłka dośrodkowana z jego strony przeważała o straconym golu (ost raz z Wisłą wczoraj).
Przed nimi Murayama i Frączczak, bez żadnych alternatyw, tutaj też wiele pisać nie trzeba.

Fryzjer Zwolaka.
Kibic
Na forum od 4887 dni

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin (wskazówki dla sztabu szkoleniowego). - 17/12/2013 12:28
Nie widziałem bardzo dawno ,albo wcale prostopadłych podań do napastnika/ów , osamotniony Robaczek ,cofa sie po piłkę ,próbuje rozgrywać,jest na lewym skrzydle,jest na prawym skrzydle,co sobie sam wypracuje to strzeli.Prostopadłe podania do napastnika są zabójcze.Dlaczego Aka tak nie gra?

mefisto1969
Kibic
Na forum od 5397 dni

*

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin (wskazówki dla sztabu szkoleniowego). - 17/12/2013 12:47

weteran58 napisał:  
Nie widziałem bardzo dawno ,albo wcale prostopadłych podań do napastnika/ów , osamotniony Robaczek ,cofa sie po piłkę ,próbuje rozgrywać,jest na lewym skrzydle,jest na prawym skrzydle,co sobie sam wypracuje to strzeli.Prostopadłe podania do napastnika są zabójcze.Dlaczego Aka tak nie gra?

:) Widzę że wróciłeś marzeniami do pięknych czasów gdy Pogoń grała na Marka , Janusza,Jurka prostopadłe piły a obrońcy widzieli tylko ich plecy ojjj szkoda że to se ne wrati :( No ale wtedy grało się ZAWSZE dwoma napastnikami a teraz ach szkoda gadać !!

Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
mwsec
Kibic
Na forum od 5688 dni

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin (wskazówki dla sztabu szkoleniowego). - 17/12/2013 13:10

mefisto1969 napisał:  

weteran58 napisał:  

:) Widzę że wróciłeś marzeniami do pięknych czasów gdy Pogoń grała na Marka , Janusza,Jurka prostopadłe piły a obrońcy widzieli tylko ich plecy ojjj szkoda że to se ne wrati :( No ale wtedy grało się ZAWSZE dwoma napastnikami a teraz ach szkoda gadać !!

też mi bardzo brakuje takich piłek jak wczoraj dostał od Chrapka jeden z ich muzinow, co sam na sam z Radkiem wyszedl...malo tego teraz na boiskach :(

Poza tym, tak jak wspomnieli poprzednicy. Stałe fragmenty dramatyczne. I to w dwie strony-gdy atakujemy to zero z nich pożytku,gdy bronimy zagrożenie prawie zawsze.

W pomocy drażni mnie trochę wątłość pomocników. Japońce,Ława, nie ma co sie oszukiwać,do byków nie należą,wczoraj było to nad wyraz widoczne gdy ślepiec z gwizdkiem na dużo pozwalał a mecz ogólnie był dosyć agresywny w odbiorze. Prawie każdy ich kontakt z przeciwnikiem to strata. Jeszcze gdy byli w formie to przewagą techniczną jakoś to nadrabiali,ale od kilku dobrych meczów to słabizna w rozegraniu akcji. Mustafa pokazal wczoraj dla odmiany to co chciałbym widzieć w tym aspekcie. Potrafil zastawić ciałem, że rywal nie mógł się do piłki dobrać a i potrafił celnie podać piłkę. Mam nadz.że on jeszcze pokaże na co go stać, bo wyczuwam w nim potencjał.

Więcej nie narzekam jak 3/4 tego forum. Myślę, że w przekroju 1części sezonu i tak jest lepiej niż oczekiwałem.

hejpogongol
Kibic
Na forum od 4891 dni

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin (wskazówki dla sztabu szkoleniowego). - 17/12/2013 14:04
Trzeba zdecydowanie poprawić konsekwencję w grze. Ile to razy w tej rundzie zaczynaliśmy od wyjścia na prowadzenie, kontrolowaliśmy mecz i potem frajersko remisowaliśmy... Najbardziej irytująca rzecz w tej rundzie. Plus oczywiście jak zostało już powiedziane wyżej stałe fragmenty gry (DRAMAT na ten moment). Końcówka jak zawsze zjebana. Wiadomo "czy wygrywasz, czy nie...", ale jednak trochę irytujące były mecze Pogoni od spotkania z Piastem. Jednak mimo wszytko to runda bardzo fajna. Pucharów nie będzie, ale szóste miejsce nie jest złe (szkoda tylko, że na koniec wyprzedził nas taki Ruch, no i Cracovia zrównała się punktami).

PS. Oczywiście pożeganć trzeba czarnych i Naszego Arkowca, który od dłuższego czasu jest beznadziejny.

"Każdy sobie powinien z nas zadać pytanie, Czy kurwa chce grać dla Pogoni Szczecin, czy nie? Jak nie, to kurwa wypierdalać i tyle"

Radek Janukiewicz
Porcja Piwa
Kibic
Na forum od 4883 dni

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin (wskazówki dla sztabu szkoleniowego). - 17/12/2013 14:56
Runda z dwoma obliczami. Pogoń z własnym stylem gry, punktująca, grająca dobry futbol i Pogoń irytująca niepotrzebnie traconymi punktami, tracąca prowadzenia...
Ja ściągnąłbym przede wszystkim SOLIDNYCH bocznych obrońców i jednego skrzydłowego. Frączczak do pomocy lub zmiennik dla Robaka. Moim zdaniem nie ma co wymieniać teraz połowy składu..Drużyne trzeba budować powoli, rozsądnie. Wdowiec zna się na robocie (swoją drogą ja nie pamiętam u nas trenera który miałby taki kredyt zaufania u Szczecińskich kibiców po serii 7 meczów bez wygranej)...Jestem dobrej myśli :)

zach-pom
Kibic
Na forum od 6560 dni

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin (wskazówki dla sztabu szkoleniowego). - 01/06/2014 22:32
Aby Pogoń mogła walczyć o czołową trójkę to trzeba:

1) zdecydowanie poprawić grę obronną tego zespołu bo dalej jest to nasza pięta achillesowa !
2) zrobić mądre i dobre transfery na pozycje które nie są praktycznie w ogóle obsadzone jak lewa obrona czy na pozycje na których brakuje dobrych klasowych zmienników czyli prawa obrona , stoper , defensywny pomocnik , ofensywny pomocnik i napastnik
3) Wyciągnąć wnioski z gry w grupie mistrzowskiej aby tymi ostatnimi meczami nie zaprzepaścić sobie szansy na coś fajnego jak to drużyna zrobiła w tym sezonie
4) Skoro Pogoń współpracuje z dietetykiem to można by pomyśleć nad zatrudnieniem w klubie psychologa , bo być może to psychika piłkarzy odegrała czołową rolę jeśli chodzi o te słabe wyniki w grupie mistrzowskiej.
5) Pracować pracować i jeszcze raz pracować nad stałymi fragmentami gry , zarówno jeśli chodzi o bronienie przy rzutach rożnych , wolnych jak i stwarzanie groźnych sytuacji pod bramką rywala podczas stałych fragmentów gry , bo mając takich wysokich zawodników jak Dąbrowski , Golla , Robak , Rudol , Hernani , Koj wypadamy pod tym względem bardzo blado w porównaniu do reszty drużyn ekstraklasy.
6) Postarać się sprowadzić takiego zawodnika który potrafi wykonywać bardzo dobrze rzuty wolne np. taki Helio Pinto z Legii Warszawa strzelił chyba co najmniej 3 bramki z rzutów wolnych o ile mnie pamięć nie myli.

Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 1 czerwca 2014, 22:47 [1 raz(y)]

PS 1948
j.badlewski
Kibic
Na forum od 4076 dni

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin (wskazówki dla sztabu szkoleniowego). - 01/06/2014 22:52
niepotrzebnie założyłem nowy temat:
http://forum.pogononline.pl/temat.php?did=1&tid=11589

proszę admina o przeniesienie mojego posta.

Pozdrawiam

Plum
Kibic
Na forum od 7615 dni

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin (wskazówki dla sztabu szkoleniowego). - 01/06/2014 23:56
Wskazówki dla sztabu szkoleniowego?
Podsumowanie tak, bo każdy może wyrażać swoje opinie - od tego jest przecież forum. Jednak wskazówki dla sztabu? Bądźmy poważni ;)

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
zach-pom
Kibic
Na forum od 6560 dni

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin. - 23/12/2015 11:02
Pięciu najlepszych i najsłabszych piłkarzy według not przyznawanych przez portal 2x45 zbieranych po każdym meczu w tym roku.

Obrazek jpg wstawiony na forum

A tu pozostały ranking 15 drużyn Ekstraklasy

Wielkie podsumowanie not 2x45 w rundzie jesiennej Ekstraklasy

PS 1948
Rauliki
Kibic
Na forum od 6410 dni

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin. - 23/12/2015 16:48
Co tam robi Lewy czy Frączczak?

kiko
Kibic
Na forum od 6780 dni

*

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin. - 23/12/2015 17:42

Rauliki napisał:  
Co tam robi Lewy czy Frączczak?

Fachowa prezentacja wyników. Zwolińskiego i Frączczaka dzieli niewiele, ale przez ułomną tabelkę jeden jest w kategorii "najlepszy", drugi "najsłabszy".

Maxvell
Kibic
Na forum od 5808 dni

Odp: Podsumowanie rundy w wykonaniu piłkarzy Pogoni Szczecin. - 23/12/2015 17:52
Ranking tych ekspertów jest równy poziomowi tej oczojebnej tabelki z painta, którą wrzucili na swoją stronę.

Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
 - 1  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.21 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005