Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 19/03/2009 21:45
Jedno pytanko... Mam ogromną ochotę wybrać się na mecz z Żaganiem,razem z rodziną. Jakie są aktualnie ceny biletów? Czy dzieci i kobiety też płacą za bilet?
Zgóry dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 21/03/2009 13:39
Mam nadzieje ze dzis bedzie jeszcze wiecej ludzi niz tydzien temu ;] Pogoda sprzyja. Ostatnio bylo dobrze, ale teraz moze byc jeszcze lepiej ! i oby bylo ;]
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 21/03/2009 20:46
Czarni całkiem nieźle sobie poczynali, szczególnie na początku meczu kiedy w swoim polu karnym Nowak się zaplątał, a któryś z Czarnych przejął piłkę i zakręcił naszymi obrońcami jak chciał. Im dalej meczu tym Pogoń przejmowała inicjatywę i grała nieco lepiej, chociaż dla mnie pierwsza połowa w ich wykonaniu cieniutka, mało akcji kombinacyjnych, oskrzydlających i strasznie dużo niedokładnych podań, pierwsza bramka ze stałego fragmentu gry bardzo dobrze wykonanego przez Petasza, a druga po bardzo ładnej akcji i ładnym strzale Parzego, w każdym razie wynik do przerwy przesądzał sprawę kto mecz wygra.
Druga połowa zaczęła się ataków Pogoni, w 60 minucie fenomenalny strzał z wolnego z 30 metrów Petasza w samo okienko bramki - dla tego strzału warto było dziś przyjść na stadion. Później okres 15-20 minut bardzo fajnej gry Pogoni, dużo akcji klepanych z pomysłem i ręce same składały się do oklasków, później już bez rewelacji i raczej obrona wyniku niż forsowanie tempa.
Co do poszczególnych zawodników
Parzy - ładna bramka, dobrze w środku pola, często mądrze przetrzymał piłkę i rozegrał,
Petasz - sama gra bez rewelacji, często gubił się w dryblingach i tracił piłkę, no ale te jego stałe fragmenty gry i dalekie piłki to po prostu mistrzostwo!,
Binkowski - można mu już liczyć minuty bez straconej bramki, z tym że to raczej nie jest jego zasługa tylko nieporadności przyjezdnych i niezłej gry obrony,
Nowak - poprzedni mecz bardzo dobry, dziś 2-3 katastrofalne babole które mogły się naprawdę źle skończyć,
Sieniawski - strasznie słabo, źle się ustawiał, tracił piłkę, dryblował bez sensu, dla mnie chyba najgorszy zawodnik na boisku,
Koman - plus to bramka, plus czyszczenie pola ale czasami tracił piłkę w tak frajerski sposób że to jest nieporozumienie,
Lebedyński - bez rewelacji, czasem ładnie przetrzymał piłkę, parę razy próbował akcji w polu karnym też bez większego pożytku,
Wólkiewicz - po wejściu dużo biegał, ze 2 fajne akcji ale chyba nienajlepszym pomysłem jest jego ustawienie na ataku, on idealnie pasuje na skrzydło gdzie może pokazać swój najlepszy walor jakim jest szybkość.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 21 marca 2009, 21:04 [1 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 21/03/2009 20:58
Mecz jak mecz, zapowiadał się niby bez rewelacji - a jednak. Ciekawa para w ataku całkiem dobrze że sobą współpracowała. Pierwsza połowa nieco ospała, za to druga była wg. mnie piłkarsko, na całkiem wysokim poziomie - piłkarze wkońcu poczuli piłkę. Na szczególną pochwałę zasługuje gracz z nr. 3 - Koman? ( z opaską na nadgarstku ) czyścił środek pola mistrzowsko, widać że mamy dobrego zawodnika od "czarnej roboty". Bramka Petasza chyba nie wymaga komentarza, kto widział ten wie. Jedyny błąd jaki popełnił Mandrysz to wprowadzenie Rydzaka na prawą pomoc a Wólkiewicza do ataku - zrobiłbym na odwrót.
pzdr.
"..każda strata wychodzi mi na lepsze.."
Pogoń ponad wszystko ..
Pierwsza połowa ospała, a jednak strzeliliśmy dwie bramki - za to brawa, że mimo kiepskiej gry dwie bramki padły.
Druga połowa, tak do 75min kapitalne - składne, szybkie akcje, pełna dominacja i cudowny gol Petasza.
Doping jak dla mnie dziś o wiele lepszy niż tydzień temu. Elegancko cały stadion się podłączał - za to + dla prowadzących, ich upór w krzyczeniu "cały stadion śpiewa z nami" i "jeszcze głośniej" przyniosły świetny efekt. Oby tak dalej!
Nie rozumiem tylko jednego - kolejny już mecz kiedy młyn w II połowie jest conajmniej o 1/3 mniejszy niż w I połowie....
Ogólnie mecz zapowiadał się dość nudno - a wyszło niezłe widowisko
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 21/03/2009 21:34
Na prawdę dobry doping, 'Od Szczecina...' było słychać zapewne na Błoniach, bo raz czy dwa było na prawdę głośno. Metoda prowadzących świetna: Śpiewasz albo wpierdol. Pewnie dlatego na młynie w II połowie została 1/3 ludzi, ale niech się kurwa nauczą, że tam się śpiewa. Kolejny dobry wynik, co zachęca na przyjście na następne spotkanie.
I jeszcze jedno pytanie: jakiś zorganizowany wyjazd do Polic, na mecz z Sosnowcem 4 kwietnia będzie? Czy każdy na własną rękę? Wiem, że Police są blisko, ale w kupie raźniej.
'Z Tobą jest zabawa fajna, dobrze, że jesteś legalna, ćpają Ciebie nawet dzieci...'
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 21/03/2009 21:41
Mecz był bardzo szarpany. Okres dobrej gry i miażdżącej przewagi przeplatał się z kilkunastominutowym ziewaniem i człapaniem po murawie. Bramki zdobywane akurat w tych momentach, kiedy Pogoń miała ogromną przewagę. Nad Komanem bym się tak nie rozpływał. Posturą przypomina Kaźmierczaka, miał mnóstwo fajnych przechwytów, ale dużo podań w jego wykonaniu było anemicznych i niecielnych. O wiele lepiej zagrał Parzy - idealnie rozdawał piłki. Chifon miejscami przeginał z dryblingiem, grał przewidywalnie. Znowu wykazała się linia obrony, oprócz jednego błędu Dymka zdecydowanie na plus. Jankes sobie nie pograł za bardzo (grał taką samą srakę jak w Pogoni).
Sieniawskiemu trzeba wmówić, że liga podwórkowa się skończyła. Chłopak może jest szybki, ale za dużo kiwa i traci głupio piłki. To samo Rydzak - forma mocno dyskusyjna, może wypaść z 18 meczowej niedługo. Pomimo zimna warto było przybyć na Twardowskiego dla zajebistej bramki Petasza. Gość ma niezły młotek w lewej nodze. Jeszcze tylko nadrobi braki w przygotowaniu i będzie cacy. Fajnie też że Mandrysz wreszcie wprowadził Lebedyńskiego. Niby się nie wyróżnił, ale swoje zrobił. Musi się ogrywać.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 21/03/2009 21:43
1 połowa nudna a mimo to wpadły 2 bramki. Początek dla gości.. Dużo szczescia mielismy ze nie stracilismy bramki w pierwszych minutach meczu. Później stopniowo rosła przewaga Portowców. 2 połowa do około 80 minuty bardzo dobra.. Petasz.. piekny strzał. Co do dopingu to dobry. Tylko szkoda, że kryta śpiewa co innego niż młyn. Powinni się dostosować do prowadzących doping. Bardzo dobrze, że na młynie wprowadzany jest swojego rodzaju rygor kto nie spiewa niech wypierdala
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.