O czym ty w ogóle gadasz? Jak gadać z takim człowiekiem, który uważa, że Edi będzie bambusem, bo nic tego nie zmieni?
Nie wypowiadaj się za innych, bo z pewnością większość osób uważa inaczej i szanuje Ediego, bo powinno się go szanować!
Wiem, ale nawet jakby to nie była ironia, powiedziałbym tak samo, bo nie ma w niej żadnej prawdy, autor tamtego postu rozumie tą całą sytuacje tak jak chce rozumieć.
48% młodzieży jest szczęśliwa, reszta nie ma na piwo...
Wiem, ale nawet jakby to nie była ironia, powiedziałbym tak samo, bo nie ma w niej żadnej prawdy, autor tamtego postu rozumie tą całą sytuacje tak jak chce rozumieć.
Szczepan smyku "o czym ty w ogóle gadasz"?
Ironia – sposób wypowiadania się oparty na zamierzonej niezgodności, najczęściej przeciwieństwie
To tak na przyszłość . Zebys mi tylko nastepnym razem nie obijał sie na lekcji Polskiego!
No właśnie a przeciwieństwo tego co powiedziałeś jest w większości nieprawdą. Nie chce się z nikim kłócić.
Jeszcze raz powtórze. Nie jestem zwolennikiem Ptaka, a TYMBARDZIEJ działaczy. Można mieć niesamowite pretensje do niego i ja to rozumiem. Ale nie przekładajmy tego na piłkarzy. Odrobina szacunku dla nich jest jak najbardziej na miejscu. Myśle, że można w pewien sposób i z pewnych przyczyn "nie lubić" czarnoskórych ludzi, ale Ci grają w naszej Pogoni, wygrywają m.in. dla nas mecze itp. . Troche szacunku i wdzięczności... . Wszyscy chyba (niezależnie czy lubimy "bambusów" czy nie) czuliśmy wielką radość po strzeleniu bramki Widzewowi(mówie to głównie do tych co byli na wyjeździe), a strzelił ją właśnie "bambus" Edi. Sprawił nam wszystkim radość. Zdobył tą bramke dla siebie, dla drużyny, dla premii (nie oszukujmy się, ale na pewno jakieś to znaczenie dla niego ma) i DLA KIBICÓW, dla nas. Po strzeleniu bramki pocałował herb(może i był to pusty symbol [choć moim zdaniem nie], ale wydaje mi się, że chciał tym gestem coś przekazać kibicom). Wróce jeszcze do koszulki na chwile. Rozumiem, że ktoś może "nie lubieć" bambusów, ale mógł ją wziąśc, a potem oddać komuś z sektora, który by był z niej zadowolony, albo komuś po drodze na ulicy, no nie wiem, tyle możliwości, a ten ktoś wybrał tą najgorszą i odrzucił ją.
Tragicznie wygląda sytuacja wśród kibiców, a takie nieuargumentowane wypociny pogarszają sytuacje, tylko konstruktywną dyskusją możemy dojść do zgody tak jak było dawniej.
Słyszałem całkiem niedawno, że przedstawiciele kibiców, mają się spotkać z Ptakiem. Myśle, że to by dużo wyjaśniło i może wszystko wróciło by do normy.
Pozdro
Ostatnio edytowany przez: Szczepan92, 3 października 2006, 17:09 [1 raz(y)]
O czym ty w ogóle gadasz? Jak gadać z takim człowiekiem, który uważa, że Edi będzie bambusem, bo nic tego nie zmieni?
Nie wypowiadaj się za innych, bo z pewnością większość osób uważa inaczej i szanuje Ediego, bo powinno się go szanować!
Szanować Ediego?! Za co?! Zwykły piłkarzyk, który gra tutaj tylko i wyłącznie dla pieniędzy...
mem, zamknij ryj jak nie wiesz za co szanować Ediego. Bez odbioru.
Zamknij ryj Nieźle hehe, wytłumacz mi za co mam szanować Ediego? Bo ja naprawde nie mam pojęcia...
Edit: Tego co napisał Ł. chciałem uniknąć hehe - podzielam jego zdanie w 100%...
Ostatnio edytowany przez: mem, 3 października 2006, 16:55 [1 raz(y)]
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Szanować Ediego?! Za co?! Zwykły piłkarzyk, który gra tutaj tylko i wyłącznie dla pieniędzy...
A za co go kurwa szanować za to ze odszedł bo mu kontrakt zmniejszyli,by powrocic bowiem nie znalazł nowego miejsca pracy? Weź sie kurwa ogranij i lepiej "zamknij ryj" szanować mozemy Roberta Dymkowskiego, Leszka Wolskiego czy choćby Majdana! za rok twoj piłkrzyna odejdzie wraz z twoim szacunkiem a Ty bedziesz pamietał jedynie ze był "czarny"
Odp: Widzew Łódź - Pogoń 0:1 - 03/10/2006 16:55
na forum jest tak ze 1 powie a reszta przytakuje , nawte komentarz moze byc 3 dni ,a wejdzie 1 co wie o co chodiz i napisze to co mysli, pojedzie kogos czy cos a reszta zgadzi sie i kozaczy ...
Ja szanuje Ediego i doceniam to co robi...
K...a ty wiesz gdzie zyjesz Ekstraklasa jest liga zawodową i kazdy tu gra dla pieniedzy wiec nie plec pierdół człowieku ! Czasy grania dla idei dawno sie skonczyły...
K...a ty wiesz gdzie zyjesz Ekstraklasa jest liga zawodową i kazdy tu gra dla pieniedzy wiec nie plec pierdół człowieku ! Czasy grania dla idei dawno sie skonczyły...
STOP RASISTOM!!!
Po pierwsze - dlaczego uważasz mnie za rasiste? Po drugie - każdy gra dla pieniędzy, ale chyba nie każdy "tylko" dla pieniędzy. Po trzecie - K...a człowieku żyje w Polsce - przynajmniej tak mi się wydaje...
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
A za co go kurwa szanować za to ze odszedł bo mu kontrakt zmniejszyli,by powrocic bowiem nie znalazł nowego miejsca pracy? Weź sie kurwa ogranij i lepiej "zamknij ryj" szanować mozemy Roberta Dymkowskiego, Leszka Wolskiego czy choćby Majdana! za rok twoj piłkrzyna odejdzie wraz z twoim szacunkiem a Ty bedziesz pamietał jedynie ze był "czarny"
Szanować można bardziej lub mniej. Oczywiście, że Ediego nie można porównywać z Dymkowskim, ale na pewno nie można go nazywać "bambusem", eh.
Jesli chodzi o to, to Edi mial 2 powazne oferty z Widzewa i Wisly Krakow,ale wybral nas nie pytam dlaczego, ale raczej watpie ze dla kasy, i nie wrocil tylko mieszkal w Szczecinie.Wisla dawala ponoc o wiele wieksza sume od Ptaka,moze mu to dobrze?podoba sie miasto?podobaja kibice? stadion? duzo niggers w druzynie? dobrze sie tu czuje? cholera wie.Tylko niewiem po co innym narzucasz kogo i za co maja szanowac...a jak Szanujemy Majdana pokazal mecz na ktorym byly rozdawane ulotki z krotkim opisem ``szacunku`` do niego....
W sumie kazdy ma troche racji,niektorych murzynow przydaloby sie wyjebac, ale do Ediego osobiscie nic niemam,facet naprawde sie stara i co z tego ze jest murzynem? to juz zadnego murzyna w zespole niemoze byc?? to moze wogole na Legii zobacze flagi typu : ``Biala POGON``? ``Jedna rasa-biala rasa``? To tylko czekac na powrot flyersow i piosenek typu:`` Auschwitz Birkenau.....`` Niektorzy pierdola tu takie glupoty(nie mowie o tobie) a ci malolaci niemajacy swojego zdania,popieraja ich niemajac zadnego pojecia o czym gadaja.Troche za duzo rasistow tu sie narobilo,przez niektorych chyba zawsze bedziemy zasciankiem w tym biednym Kraju. Lechia zostala zjebana za te banany, a te wypowiedzi czym sie roznia od ich zachowania? Jednak chodzimy na mecze i je ogladamy, zacieszamy jak padnie bramka czy wyjdzie jakas akcjar. Reszte mozna wyjebac ale na niego niepowiedzialbym akurat zlego slowa....a przekreslac zawodnika tylko dlatego ze jest czarny?? zalosne,smutne,dziecinne....
Jesli chodzi o to, to Edi mial 2 powazne oferty z Widzewa i Wisly Krakow,ale wybral nas nie pytam dlaczego, ale raczej watpie ze dla kasy, i nie wrocil tylko mieszkal w Szczecinie.Wisla dawala ponoc o wiele wieksza sume od Ptaka,moze mu to dobrze?podoba sie miasto?podobaja kibice? stadion? duzo niggers w druzynie? dobrze sie tu czuje? cholera wie.Tylko niewiem po co innym narzucasz kogo i za co maja szanowac...a jak Szanujemy Majdana pokazal mecz na ktorym byly rozdawane ulotki z krotkim opisem ``szacunku`` do niego....
W sumie kazdy ma troche racji,niektorych murzynow przydaloby sie wyjebac, ale do Ediego osobiscie nic niemam,facet naprawde sie stara i co z tego ze jest murzynem? to juz zadnego murzyna w zespole niemoze byc?? to moze wogole na Legii zobacze flagi typu : ``Biala POGON``? ``Jedna rasa-biala rasa``? To tylko czekac na powrot flyersow i piosenek typu:`` Auschwitz Birkenau.....`` Niektorzy pierdola tu takie glupoty(nie mowie o tobie) a ci malolaci niemajacy swojego zdania,popieraja ich niemajac zadnego pojecia o czym gadaja.Troche za duzo rasistow tu sie narobilo,przez niektorych chyba zawsze bedziemy zasciankiem w tym biednym Kraju. Lechia zostala zjebana za te banany, a te wypowiedzi czym sie roznia od ich zachowania? Jednak chodzimy na mecze i je ogladamy, zacieszamy jak padnie bramka czy wyjdzie jakas akcjar. Reszte mozna wyjebac ale na niego niepowiedzialbym akurat zlego slowa....a przekreslac zawodnika tylko dlatego ze jest czarny?? zalosne,smutne,dziecinne....
w gazetach o roznych rzeczach mozna pisac. nie zawsze jest to prawda, a propaganda zawsze byla jest i bedzie. jakos w koncu trzeba sie przypodobac kibicom.
"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
... naszczescie wiekszosc z was jeszcze dlugo pozostanie tylko " ludzmi internetu " ... spelniajcie sie dalej na forum, moze dostaniecie gwazdke ( a pogadam z adminem czy moza was uchonorowac " czarna gwazdka " aby docenic wasza ambitna walke o rownouprawninie czarnych)
ktos tu napisal ze walczy o szacunek dla bambusow , to zrozum to ze bambus nigdy nie bedzie szanowany i nic nie zrobisz !!!!!!!!!!
chocby Edi zostal krolem strzelcow to i tak pozostanie dalej bambusem
to nie ich wina ze tu graja ?!? nikt im przeciez nie kazal tu grac , sami tu przyszli ( dla hajsu zreszta ) wiec sa sobie winni jak by na to nie patrzec....
Edi chłopczyku pozostanie w sercach prawdziwych kibiców. A ty pozostaniesz białym prymitywem o którym nikt nie bedzie pamiętał i taka jest generalnie podstawowa różnica.
Edi pozostanie w pamieci jak to okresliles prawdziwych kibicow? Za co? Za to ze strzelil kilka bramek, ze ''Prawdziwi kibice'' sa tolerancyjni i pokaza, ze Polak czy bialy musi zapracowac ciezej niz bambus, bo jest mu zle w Polsce? Prosze Cie..
W pamieci moga zostac tacy pilkarze jak Dymkowski,Lesniak,Majdan itd.
Ty porownujesz Ediego(ktory sie obrazil bo dostal troche mniej kasy, a do Widzewa mial isc wg. Wybiorczej) do Dymkowskiego i innych?
Nienarzucam kogo macie szanować. Podałem tylko przykłady pilkarzy dla ktorych Pogoń to cos wiecej niż zarabianie pieniedzy, do Ediego też nic nie mam bo jest zwykłym grajkiem, ale zeby go odrazu szanować? Nie ma takich podstaw! Za jego wystepy i dobrą gre? Mogę jedynie pawać sympatią nic wiecej! Wydaje mi sie ze błednie oceniasz ludzii wypowiadajacych sie negatywnie na ten temat obarczajac ich rasistami.. Kiedy grał u nas Chi Fon ktoś wyzywal go od bambusow? Albo Batata z Julcimarem w 2 lidze? Nie bo wtedy trzonem nadrzędnym byli polacy a nie emigrancii z kraju kawy. Teraz jest na odwrot! widać rożnice?
A już nie bede wspominał o tym ze tacy rodem z Brazylii blokują miejsca utalentowanym pilkarzom choćby Przewoźniakowi, Celebanowi i innym ktorzy za pare lat mogliby walczyc o miejsce w Pogonii. Już nie wspomnę o tym ze w Brazylii Ptak Junior załozyl szkolke pilkarską, ktora bedzie zasilać nasz sklad z kazdą rundą. Jedni w miejsce drugich.. dla ktorych Pogoń to tylko klub w ktorym moga grać i sie promować bo rownie dobrze graliby w Grodzisku czy Wodzisławiu gdyby była taka możliwość. Dlaczego mamy ich szanować skoro oni nie szanują nas? Mało dowod? To tylko i wylącznie moje zdanie ktore nie musii sie podobać bo rownie dobrze wielu zwas odbiera obecną sytuacje inaczej. Pozwoliliśmy zrobić z naszego klubu posmiewisko, za ktore teraz płacimy tym co jest... Pozdrawiam
Edi pozostanie w pamieci jak to okresliles prawdziwych kibicow? Za co? Za to ze strzelil kilka bramek, ze ''Prawdziwi kibice'' sa tolerancyjni i pokaza, ze Polak czy bialy musi zapracowac ciezej niz bambus, bo jest mu zle w Polsce? Prosze Cie..
W pamieci moga zostac tacy pilkarze jak Dymkowski,Lesniak,Majdan itd.
Ty porownujesz Ediego(ktory sie obrazil bo dostal troche mniej kasy, a do Widzewa mial isc wg. Wybiorczej) do Dymkowskiego i innych?
Nikt tego nie powiedział. Każdy piłkarz ma takie same szanse zaistnieć swoją grą, kim by nie był. Oczywiście, że jak wychowanek gra na wysokim poziomie to duma jest większa, ale generalnie wszystko zależy od tego jak to gra i ile wkłada w gre. A Edi nie tylko strzelił kilka bramek, ale strzelił kilkanaście i nieraz dzięki niemu Pogoń zwyciężała. Co do tych ofert, to musi być w tym jakieś zarienko prawdy. Z resztą wcale bym się nie zdziwił jakby taka Legia czy Wisła jeszcze raz go chciała kupić.
A już nie bede wspominał o tym ze tacy rodem z Brazylii blokują miejsca utalentowanym pilkarzom choćby Przewoźniakowi, Celebanowi i innym ktorzy za pare lat mogliby walczyc o miejsce w Pogonii. Już nie wspomnę o tym ze w Brazylii Ptak Junior załozyl szkolke pilkarską, ktora bedzie zasilać nasz sklad z kazdą rundą. Jedni w miejsce drugich.. dla ktorych Pogoń to tylko klub w ktorym moga grać i sie promować bo rownie dobrze graliby w Grodzisku czy Wodzisławiu gdyby była taka możliwość. Dlaczego mamy ich szanować skoro oni nie szanują nas? Mało dowod? To tylko i wylącznie moje zdanie ktore nie musii sie podobać bo rownie dobrze wielu zwas odbiera obecną sytuacje inaczej. Pozwoliliśmy zrobić z naszego klubu posmiewisko, za ktore teraz płacimy tym co jest... Pozdrawiam
Masz tu troche racji. Ale nie mów, że całkowicie blokuje miejsce utalentowanym piłkarzom. Świetnym przykładem jest Grosicki, który wyróżniał się i dostał szanse, strzelił gola i jestem pewien, że Kuras czesto bedzie go puszczał w II połowie, a za jakiś czas może zagra I składzie jak będzie na to gotowy. Co do Celebana, to nie jestem pewien, czy jest taki uatelntowany A pozatym wcale nie został skreślony, jeśli będzie się wyróżniał na treningach to Kuras na pewno będzie na niego stawiał, tak widocznie nie jest. Zagrał bodajże z Arką i grał bardzo słabo. Chciałbym, żeby wychowankowie grali w Pogoni, ale nie na siłe. Co do kolejnych rund, to mam nadzieje, że Kuras nie pozwoli na masowe sprowadzanie Brazylijczyków.
Pozdro
Ostatnio edytowany przez: Szczepan92, 3 października 2006, 19:58 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.