Co z tego? oni gwizdza na pilkarzy...ale czy to sa nasi pilkarze?? czy my sie z nimi utozsamiamy? i co maja te gwizdy do naszej zgody ...tu niema zgody miedzy pilkarzmi tylko miedzy kibicami,zreszta te gwizdy byly raczej z krytej i pewnie jakies pikniki...jak u nas gramy tez sa gwizdy na Legiie,zreszta kilkakrotnie bylo slychac glosne POGON! SZCZECIN! spiewane przez centrum zylety....na grajkow moga sobie gwizdac, ale co to ma do kibicow? to 2 osobne sprawy.
Macie rację. sam kibicuje Legii... może to czasowa flustracja... i do tego daleko od domu...
Przepraszam za bluzgi, ale już mam tego dosyć. Mecz wyjazdowy wystawia ustawienie 5-4-1 , które w praktyce wygląda jak 9-0-1. Pogoń nie miała prawa wygrać tego meczu i może zabrzmi to głupio, ale...
bardzo dobrze, że przegraliśmy. Może kolejna wstydliwa porażka otworzy wreszcie oczy Ptakowi.
1) Edi na ławce - jedyny zawodnik, który jest w stanie przytrzymać z przodu piłkę. Gra bezbarwny Junior.
2) Jak można do ciężkiej cholery grać długie piłki do osamotnionego napastnika, wokół którego ZAWSZE jest kilku obrońców? Przecież dziecko wie, że w takim ustawieniu trzeba grać krótkie piłki, jak najdłużej utrzymywać się przy piłce i szukać fauli. Dziecko... ale nie Panik.
3) Dobrze już było pisane - nie można meczu nawet zremisować nie próbując atakować. A i tak długo się trzymaliśmy tylko dzięki nienajlepszej postawie Legii, która nie miała specjalnie pomysłu jak sforsować podwójne zasieki obronne.
Rzygać mi się chce od oglądania takich "widowisk" - 90 minut murowania bramki to wszystko do czego zdolny jest Panik. Tylko po jaką cholerę mu do tego brazylijczycy? Wystarczyło wziąść za grosze 15-tu drwali i zabijaków z 2 ligi i osiągneli by taki sam wynik.
Pesković - bardzo pewny w bramce, zabrakło mu szczęścia przy golu, ale trudno mieć wielkie pretensje do bramkarza, gdy dostaje strzał z 4 metrów.
Valdir, Mathaeus, Julcimar - porządny mecz, mała ilość błędów, ale to nie wystarczyło.
Daniel - nieźle w obronie, fatalnie w ataku.
Amaral - przez większość meczu zagubiony, czasem miewał przebłyski. Zdecydowanie poniżej możliwości.
Grzelak - ładnie w obronie, niewiele mógł w ataku.
Kaźmierczak - jedyny z tej bandy, który próbował podawać na wolne pole, zamiast z uporem maniaka i wskazówkami Panika 30-metrowe piłki do Juniora/Ediego z których nigdy nic nie było. Jedyny myślący...
Fabio - to on grał? nie zauważyłem...
Tavares - kompromitacja! Fatalny w obronie, prokurował mnóstwo fauli, a w ataku tylko raz w ciągu meczu udało mu się nie stracić piłki. 4 liga!
Junior/Edi - współczuję, w tym systemie gry to sam Ronaldinho by się zesrał, a nie coś zrobił.
I jeszcze pan Moussa Ouattara - kilka brutalnych wejść, w tym dwa w Peskovicia. Za pierwszy słusznie ukarany kartką, po drugim powinien wylecieć z boiska. Później jeszcze bardzo ostre wejścia w Kaźmierczaka, staranowanie Tavaresa... długo można by wyliczać... Takich gości powinno się wyrzucać z boiska!
Kiedy Ptak wreszcie wyp****** Panika? Pewnie dopiero w 2 lidze...
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 08:03
Jak kurwa można bronić wyniku od 1 minuty. Żednego przemyślanego ataku ! Pełno przegranych pojedynków na skrzydłach za czym idzie 0 dośrodkowań ! Panik spierdalaj z taką grą mieliśmy grać do przodu a nie sie bronić. Brazylijczycy kochają atak , a nie jakies pojebane pomysły BOHUMIŁA żeby sie bronić cały mecz .
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 08:32
trenerze paniku zmien taktiku... jak jeszcze raz panikarz powie cos o taktyce to go odnajde i leb rozwale. a ptak to chyba na zlosc nam robi zatrudniajac tego debila! ehhhh, szkoda gadac ...
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 09:01
PO TAKIM MECZU, KAŻDY INNY WŁAŚCICIEL KLUBU WYRZUCIŁBY TRENERA NA ZBITY PYSK... TYLE BŁĘDÓW TRENERA W JEDNYM MECZU TO HAŃBA!!! PANIE PTAK, CZAS POŻEGNAĆ PANIKA
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 09:11
JaK Panik znowu przychodził myślałem, że może poukłada obronę i coś z tego będzie. Sądziłem, że nie da się brazylijczyków tak defensywnie ustawić. Liczyłem, że pier...ony Panik jednak cokolwiek umie i może mu się uda coś zrobić z tym zespołem. Ale w tej chwili jestem pewny więcej niż na 100% że Panik nie potrafi ustawić pożądnie drużyny. On ku..a mać nawet z Barcy zrobiłby drużynę broniącą się przez 89 minut! Mam tylko nadzieję, że Ptak nie będzie się zasłaniał tym, że gramy bardzo dużo meczów pod rząd i nbie ma sensu robić nagłych zmian, bo możemy się wkrótce obudzić w drugiej lidze. A taki H.Kasperczak siedzi i nic nie robi. Wiadomo, że wolałby kogoś trenować, ale on chce udowodnić Wiśle, że nie da sobie w kaszę dmuchać tak łatwo. Ale myślę, że gdyby Antonio zaproponował mu porządną gażę to na lightcie by się zgodził nas trenować. Przecież na pewno nas stać na niego, skoro stać nas na Cleisona i Amarala z takimi kontraktami. Wcześniej nie byłem tylko pewien czy zgodziłby się trenować Brazylijczyków, ale przypomniałem sobie, że przecież trenował Tunezję i kogoś tam jeszcze z Afryki i to z całkiem dobrym skutkiem.
Podsumowując : PANIK OUT, PANIK OUT, PANIK OUT!!!!!!!!
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
Jak na moje oko to za bardzo skrocil kat, zwazywszy ze Szalachowski jest prawonozny. Co prawda i tak szans w akcji nie mial zbyt duzych ale na pewno mogl sie lepiej zachowac. Gdy byla duza odleglosc bardziej zajal sie tym skracaniem kata niz atakiem na napastnika Legii.
Mysle, ze Wdowczyk po tym meczu mogl smialo powiedziec: "i wlasnie dlatego go nie chcielismy...". Nie byl zly, ale do dobrego wystepu to mu bylo daleko. Mial problemy z prostym przyjeciem pilki, nie radzil sobie z Szala, a pod koniec glupia przepychanka z Bronowickim po ktorej 2x go ostro wykosil. Powinien odpoczac od pierwszego skladu.
Pamietam jak Panik mowil: "ta sa Brazylijczycy, oni nie potrafia skupiac sie na obronie wiec nie bedziemy grali defensywnie"... to jest cudotwroca! Zrobil z Brazylijczykow 11 Wlochow grajacych Catenaccio - zycze mu kariery w Serie A, ale juz nie chce ogladac jego pilki u siebie.
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 10:00
Dlaczego Julcimar zagrał dopiero pełne minuty w meczu z Legią? Przecież po tym co pokazał, mogę śmiało powiedzieć, że to jeden z lepszych środkowych obrońców w naszej lidze. Zagrał fantastycznie.
Zaczynam się martwić o postawę Cleisona i Amarala. Grają z meczu na mecz coraz gorzej. Hmm.. myślałem, że jest coraz cieplej..
Ciągłe zmiany w bramce to jakieś nieporozumienie.. Peskovic jest gorszy od Neneci i to każdy widzi.. W takim razie co on robi w podstawowej jedenastce w meczu z klasowym rywalem jakim z pewnością jest Legia?
Oglądając mecz myślałem, byłem zaskoczony postawą naszych graczy w pierwszej połowie.. Zagrali naprawdę niezłe 45 minut. Pamiętajmy, że graliśmy z pretendentem do tytułu mistrza (obecnie pierwsza lokata). Nie wiem dlaczego piszecie, że cały mecz był fatalny..
Po 70 minucie meczu było widać zmęczenie u naszych graczy. Przełożyło się to niestety na bramki (brawo Peskovic). Ale nie ma co go obwiniać tak do końca.. Obrońcy dopóścili do takich akcji.
Grzelak - pierwsza jedenastka! Klasowy gracz.
Ogólnie powiem, że zespół ma potencjał do gry. Potrafimy grać otwartą, ofensywną piłke, ale niestety nie z trenerem Panikiem. Kompletnie nie wiem co Ptak widzi w Paniku, że mu tak ufa.
Bez Panika - europejskie puchary.
Z Panikiem - spadek do II ligi.
Drogi Antonio, co wolisz?
Dlaczego Julcimar zagrał dopiero pełne minuty w meczu z Legią? Przecież po tym co pokazał, mogę śmiało powiedzieć, że to jeden z lepszych środkowych obrońców w naszej lidze. Zagrał fantastycznie.
Zaczynam się martwić o postawę Cleisona i Amarala. Grają z meczu na mecz coraz gorzej. Hmm.. myślałem, że jest coraz cieplej..
Ciągłe zmiany w bramce to jakieś nieporozumienie.. Peskovic jest gorszy od Neneci i to każdy widzi.. W takim razie co on robi w podstawowej jedenastce w meczu z klasowym rywalem jakim z pewnością jest Legia?
Oglądając mecz myślałem, byłem zaskoczony postawą naszych graczy w pierwszej połowie.. Zagrali naprawdę niezłe 45 minut. Pamiętajmy, że graliśmy z pretendentem do tytułu mistrza (obecnie pierwsza lokata). Nie wiem dlaczego piszecie, że cały mecz był fatalny..
Po 70 minucie meczu było widać zmęczenie u naszych graczy. Przełożyło się to niestety na bramki (brawo Peskovic). Ale nie ma co go obwiniać tak do końca.. Obrońcy dopóścili do takich akcji.
Grzelak - pierwsza jedenastka! Klasowy gracz.
Ogólnie powiem, że zespół ma potencjał do gry. Potrafimy grać otwartą, ofensywną piłke, ale niestety nie z trenerem Panikiem. Kompletnie nie wiem co Ptak widzi w Paniku, że mu tak ufa.
Bez Panika - europejskie puchary.
Z Panikiem - spadek do II ligi.
Drogi Antonio, co wolisz?
PANIK OUT!
Pesković zagrał bo Panik dobrze wiedział, że Legia będzie dużo grać skrzydłami, a Pasković potrafi wychodzić do dośrodkowań, a Neneca jak na razie to chyba ani razu nie wyszedł
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 10:43
Powoli zastanawiam sie czy rzeczywiscie najezdzanie na Panika jest do konca sluszne. Mam wrazenie, ze o ile on ma ewidentne ciagoty do gry zachowawczej i zorientowanej na destrukcje to w obecnej sytuacji ... po prostu nie ma wyboru. Zauwazyliscie, ze wszelkie proby zaangazowania wiekszej ilosci graczy w ofensywe natychmiast koncza sie sajgonem pod nasza bramka? Granie otwartej pilki konczyloby sie po prostu tak jak chocby z Amica. Obserwujac nasza gre coraz czesciej dochodze do wniosku, ze wiekszosc zatrudnionych przez Ptaka "Canarinhos" to po prostu kiepscy pilkarze, ktorzy nie potrafia przytrzymac pilki, spokojnie jej rozegrac, nie maja przegladu sytuacji i kompletnie nie radza sobie z agresywna gra rywali w srodku pola. Na skrotach z meczow sparingowych rozgrywanych w okresie przygotowawczym widac ewdientnie ile miejsca na rozgrywanie pilki zostawiaja druzyny brazylijskie. To olbrzymia roznica nawet w stosunku do bardzo przecietnej ligi polskiej. Efekt jest taki, ze z Legia przez 90 minut nie potrafilismy sobie stworzyc chocby POL SZANSY.
Szczerze - widze to w czarnych barwach ... i bardzo chcialbym sie mylic.
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 10:47
Najlepiej w Pogoni Julcimar,Kaźmierczak i Grzelak.
panik pojebany.Edi na ławie i Cleisson,Neneca wymiatał z Zagłębiem czyste konto a teraz grzeje ławe(choć Pesković niexle bronił ale co mecz nie zmienia sie bramkarza) ,On grał systemem 8-1-1 albo 9-0-1 ,od 1 minuty grał na remis.oddaliśmy 3 strzały który żaden nie zagroźił.żadnej akcji.Jak dostaniemy piłke to nie wiemy co z nią zrobic i walą na ośleb.Ani ładu i składu.Z ta drużyną można cos zrobić ale nie z Panikiem.Ja się modlą aby z tąd odszedł.Panie Boże spraw aby panik z tą zniknął.Nie mogę patrzeć na tego łysego penisa.tylko obrona i zero ataku.nie oto chodzi w piłce.Już wole Pietrzaka,baniaka albo kogoś innego.Niech Ptak zmądrzeje i go wreście wypiedoli bo się znajdziemy w 2 lidze.PANIK!CO?!WYPIERDALAJ!!
Panik tak jak piszecie umie się tylko bronić.Legia wczoraj była słaba i można było już w 30 minucie wprowadzić Ediego i zaatakować.Spokojnie Pogoń mogła wczoraj wygrać.
Słaby mecz Burkharda, Rogera, Bronowickiego...widać było brak Jańczyka.Bardzo dobry mecz Surmy.
Nie widziałem jeszcze żadnych skrótów ani powtórek ale moim zdaniem...świetny mecz Daniela Lopeza Cruza(szczególnie w I połowie) i świetny mecz Julcimara.
Amaral, aż tak bardzo mnie nie zachwycił.Ouatarra chyba powinien dostać czerwoną kartkę.Dobry mecz Peskovica...choć moim zdaniem 1 gol jego bo przepuścił piłkę pod brzuchem(tak to wyglądało z trybun) oraz dobre spotkanie Kazimierczaka(pokazał w pierwszej połowie, że umie huknąć) i niezły mecz Grzelaka.
W końcówce Wdowczyk zrobił dobry manewr...zdjął Rogera a Edsona przerzucił na lewą pomoc.To nam pozwoliło wygrać bo Edson zaliczył dwie asysty.
Szałachowski w końcówce nieźle szalał bomiał siły czego chyba nie można było pod koniec meczu powiedzieć o obrońcach Pogonii.
Co do Bratana...Legia-Pogoń(kibice) i tyle w temacie.
Co mają wspólnego brazylijczycy z Pogonii do przyjaźni między kibicami?
Rzeczywiście szły bluzgi na piłkarzy Pogonii(chyba dwa razy) gdy grali na czas.
No ale tutaj trudno się dziwić bo walczymy o mistrza i strata każdego punktu może nas później sporo kosztować.
A Pogoń pozdrawialiśmy parę razy z trybun i kilka razy krzyczeliśmy Florian Krygier.Zabrakło mi jedynie minuty ciszy również i za pana Floriana!!!
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Bohumil Panik - Szczególnie u starszych piłkarzy jest problem z szybką regeneracją. Stąd te skurcze i zmęczenie w końcówce.
Czy on nie przegladal skladu jaki wystawil?? Najstarszy na boisku byl Amaral, reszta skladu w miare mloda, a niektorzy zagrali pierwszy raz (Fabio, Peskovic, Julcimar) lub po przerwie (Junior, Matheus, Grzelak) . Dopiero pod koniec meczu pojaiwli Edi i Cleisson. Niezle pieprzenie o regeneracji, panie Panik...
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 11:39
no ja tez niestety Panika nie lubie na stanowisku 1 trenera, ale kto niby miaby go zastapic watpie by ktos chcial przyjsc trenowac Pogon pod wodza Ptaka
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 01/04/2006 11:56
Panik odniośł sukces.
Szybko nauczył Brazylijczyków, tego co chciał. Czyli gry na remis.
Pogoń broniła korzytsnego rezultatu już od 40 minuty. Pod koniec, nie wychodziła już z własnej połowy i to musiało się zemścić.
Pierwsza połowa strasznie nudna, w drugiej trochę ciekawiej, ale Pogoń nie pokazała nic.
Tak bardziej kibicowsko to fajna akcja z flagą Polic ; P
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758268224 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.