Odp: Modernizacja stadionu Pogoni - 08/02/2005 09:55
sluchajcie - projekty projektami... nie my pierwsi i nie ostatni pewnie bedziemy sie jeszcze podniecali tematem stadion. ten czy nowy , trybuna czwatra czy zadaszenie. temat troszke zastepczy bo tu najwazniejsza kasa. pusty smiech z organizacja mistrzostw europy - z czym. Szczecin przedstawia oferte zeby byly tu rozgrywane mecze - pytam z czym do ludzi. stadion to jedno a cala infrastruktura ? samochody w bocznych uliczkach? nie wspomne o calej reszcie - bo po co - wszyscy widzimy (byle stadion w niemczech ma wiecej...)
dobrze ze mozna tu rozgrywac mecze ligowe - i sporadycznie miedzynarodowe to i tak duzo. ja bez cisnienia popatrze poczekam.
lepiej juz zagrac na: http://www.hattrick.org/Common/default.asp - tam mozna rozbudowac swoj stadion i ma sie z tego duzo wiecej przyjemnosci....
pozdrwaim
Odp: Modernizacja stadionu Pogoni - 08/02/2005 10:28
jak widać nikt w projekcie modernizacji stadionu nie pomyślał o infrastrukturze, bo po co??
widocznie koszt przebudowy ul. Twardowskiego, między innymi poszerzenie tej drogi na dwa pasy (likwidacja ogródków działkowych koło torów), możliwość budowy mini dwroca pkp na szynobusy rozwożące kibiców z prawobrzeża i kibiców przyjezdnych , przebudowa Witkiewicza, budowa wiadukty nad przejazdem kolejowym na Jagiellońskiej (szlaban wisi tam co kilkanaście minut każdego dnia praktycznie)
na pewno coś by się znalazło jeszcze - po co się o to martwić
jak będziemy mieć stadion na te powiedzmy 25 tysięcy ludzi i tyle ich się pojawi na meczu Pogoni, czy przy okazji reprezentacji wtedy będziemy się martwić jak wyjechać z tego podziemnego parkingu nad boiskiem treningowym
no ale od czegoś trzeba zacząć - modernizacja stadionu na pierwszym miejscu, infrastruktura gdzieś w 2050 roku się rozpocznie
z racji swojego wieku, pamiętam jak w latach 80 moją mama pokazywała mi makietę hali widowisko - sportowej i skarbonkę, do której wrzucałem pieniążka na jej budowe
jakieś pieniążki były, ale hali jakoś nie widzę i jak widać długo nie zobacze
Projekt sam w sobie to kula w płot. Brak infrastruktury w projekcie tylko o tym świadczy, a wydawanie pieniędzy na rozwiązania problemów półśrodkami to jest coś w czym się władza specjalizuje. Jeszcze nic nie zrobiono w tej Polsce od podstaw, od A do Z dobrze... Męczenie ogóra ze wszystkim, co mają zrobić dla człowieka, a jak dla siebie to są szybcy... tacy szybcy, że jakieś biuro warszawskie zarobiło... by zaspokoić ambicje zlecających ale niestety nie zaspakaja to chyba ewentualnych beneficjentów czyli nas mieszkańców - kibiców, którzy co jak co płacą podatki a z podatków coś jest czynione znowu półśrodkami i znowu przydzie płacić podwójnie... za to samo... Szkoda gadać...
Odp: Modernizacja stadionu Pogoni - 08/02/2005 18:02
pomineliśmy chyba jeszcze jedną ważną sprawę
chodzi mi o firmę budowlaną, która to wykona
sam projekt projektem, jak już będzie ten ostateczny i zostanie zatwierdzony czas na przetarg, czyli konkurs na wykonawcę robót i tu z pewnością pojawi się sporo emocji
czytając informację o budowie nowego stadionu Legii już pojawia się problem z przetargiem
wiadomo udział jakiejś fiemy budowlanej w takim projekcie to z pewnością spory zastrzyk gotówki
znając realia Szczecina (obym się mylił) minie kilka miesięcy za nim pojawi się właściwy projekt stadionu, kolejne miesiące może na jego zatwierdzenie przez miasto itd.
dalszy ciąg to przetarg na wykonianie - składanie ofert (pare miesięcy) i potem odwołania pd decyzji, negocjację itd., może kolejne przetargi - co to wróży??
kolejne miesiące czasu zlecą i nic się nie zmieni
przepraszam, że w tej sprawie jestem straszną pesymistą, ale jako mieszkaniec Szczecina od dawna przyglądam się temu, co tu się dzieje
to prawda - potrafię tylko narzekać
Ja się nie dziwię żyjąc w takich realiach to się można nabawić czarnowistwa, depresji, natręctw maniakalnych. Ja już doszłem do takiego etapu, że wydaję mi się ktoś mnie śledzi - a tu proszę na liście Wildsteina znalazłem sąsiada - zawsze wydawał mi się podejrzany. Plotka dawno chodziła po ulicy, ze robił w SB, teraz mercem pomyka i prezes się nazywa. Taki to stadion ma gdzieś, tylko mi zależy i interesuje jak się wyadaje także moje pieniądze, jemu to wisi - on te pieniądze wydaje Co do przetargów: czasu procedowania nie skrócimy ale jedno jest pewne znowu będziemy patrzeć na rozdawnictwo republiki kolesi.
Odp: Modernizacja stadionu Pogoni - 26/03/2005 11:12
tego co dziś wyczytałem w głosie o modernizacji stadionu można było się spodziewać!
niby jest kasa (3mln, może 5) ale to za mało aby w tym roku ruszyć z czymkolwiek
Miruś "obiecuje Wam" Czesny jak moja interpretacja wskazuje tylko obiecuje
w tym roku nie wydarzy się nic dobrego oprócz być może zatwierdzenia jakiegoś projektu (jeśli go znów nie odrzucą), w przyszłym roku znów na przełomie marca i kwietnia będą ustalać budżet czyli bardziej w połowie roku niż na początek i znów nie wiadomo ile pieniędzy będzie
wszystko na zasadzie planujemy, obiecujemy, zleci 2005 rok i w 2006 też chyba się nic nie wyklaruje, bo to szczecińska rzeczywistość, ehh k... chce się rzucać
Odp: Modernizacja stadionu Pogoni - 26/03/2005 14:24
W ogóle o czym wy gadacie? stadion juz został zmodernizowany - zlikwidowano wejście od strony Twardowskiego i zamknieto jedną bramę od strony Karłowicza, wprowadzono opłaty za ekskluzywny kibel, zegar obudowano reklamami Bosmana tak żeby wyglądał "nowocześnie", pozwolono jehowym pomalowac płoty, mało tego pokazano nawet znaleźną miniaturkę jakiegoś obiektu oraz fotki przepłaconego projektu na www, a wy sie jeszcze czepiacie... Oj chyba zbyt wymagający jesteście
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Mam pytanie dotyczące obecnego sektora dla gości na Waszym stadionie. Czy jak przyjadę z Łęcznej to będe mógł kupić bilet na niego w kasie tak jak to jest np. u nas i w Poznaniu?
W ogóle o czym wy gadacie? stadion juz został zmodernizowany - zlikwidowano wejście od strony Twardowskiego i zamknieto jedną bramę od strony Karłowicza, wprowadzono opłaty za ekskluzywny kibel, zegar obudowano reklamami Bosmana tak żeby wyglądał "nowocześnie", pozwolono jehowym pomalowac płoty, mało tego pokazano nawet znaleźną miniaturkę jakiegoś obiektu oraz fotki przepłaconego projektu na www, a wy sie jeszcze czepiacie... Oj chyba zbyt wymagający jesteście
Zapomniałeś o "nowoczesnej" i spełniającej wszystkie międzynarodowe wymogi trybunie dla przyjezdnych za bramką.
Mam pytanie dotyczące obecnego sektora dla gości na Waszym stadionie. Czy jak przyjadę z Łęcznej to będe mógł kupić bilet na niego w kasie tak jak to jest np. u nas i w Poznaniu?
Zapomniałeś o "nowoczesnej" i spełniającej wszystkie międzynarodowe wymogi trybunie dla przyjezdnych za bramką.
z góry dziękuje Wam za odpowiedź!
bedziesz mogl kupic w kasie...
zapomniales dodac, ze kasa dla gosci znajduje sie przy ul.Karlowicza...
"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
z góry dziękuje Wam za odpowiedź!
bedziesz mogl kupic w kasie...
zapomniales dodac, ze kasa dla gosci znajduje sie przy ul.Karlowicza...
i ze bilety mozna kupic prawie zawsze, a zawsze sie wejdzie ^^
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.