Czy jesteś ślepy, czy głuchy? Po pierwsze ten typek kibicuje pyrom, po drugie nagrał pieśń pochwalną na ich cześć. Więc teraz poprośmy go o zaśpiewanie dla Pogoni. Luzik. Super pomysł. Zyskamy szacunek całej kibicowskiej Polski. Po drugie tematem jest hymn Pogoni Szczecin, a nie to, czy ktoś jest dobrym raperem, czy nie, więc albo pisz na temat, albo zaloguj się gdzieś, gdzie znajdą się inni fani rapu, hiphopu, czy czego tam sobie chcesz.
"MY PORTOWCY, MY PORTOWCY NASZ CHARAKTER SIŁĄ JEST!!!"
Odp: Hymn Pogoni !!! - 13/12/2007 22:53
Dzieciaku tu nie trzeba znać sie na HH to jest temat o hymnie POGONI SZCZECIN
Trzeba już spać bo rano do gimnazjum nie wstaniesz
A Ty tak nei cfaniakuj kolego bo tez pewnie musisz jeszcze do budy chodzic.Ja mam 14lat i slucham duzo rapu i wiem co to dobry hip hop.I uwazam ze Liber bardzo by pasowal na wykonawce o Naszej UKOCHANE POGONI
Jeszcze raz: TO JEST TEMAT: HYMN POGONI. Mam w dupie hiphop i i le masz lat. Albo piszesz na temat, albo spadaj. Rozmydlasz temat. Chyba selekcję trzeba przeprowadzać nie tylko na Piekiełku.....
"MY PORTOWCY, MY PORTOWCY NASZ CHARAKTER SIŁĄ JEST!!!"
Odp: Hymn Pogoni !!! - 13/12/2007 23:08
jakiś debil pisze marne prowokacje a wy mu odpowiadacie i tylko niepotrzebnie robi się burdel. To nie onet... Proponuje wrócić do tematu. pzdr.
Dzieciaku tu nie trzeba znać sie na HH to jest temat o hymnie POGONI SZCZECIN
Trzeba już spać bo rano do gimnazjum nie wstaniesz
:
A Ty tak nei cfaniakuj kolego bo tez pewnie musisz jeszcze do budy chodzic.Ja mam 14lat i slucham duzo rapu i wiem co to dobry hip hop.I uwazam ze Liber bardzo by pasowal na wykonawce o Naszej UKOCHANE POGONI
Człowieku proszę Cię, nie niszcz mego dobrego zdania o 14 latkach .. Aris już Ci napisał, przeżuć się na fotka.pl .. Bo jesteś debilem ..
Chwyćmy za liny, do walki już czas,
Razem chłopaki, niech wiatr niesie nas.
Los naszą księgę zapisze wśród fal
W pieśń o żeglarzach, co wciąż płyną w dal.
Niech dziś zwycięstwo przyniesie nam los,
Niech oceany usłyszą nasz głos,
Niech z naszych gardeł popłynie wśród fal
Pieśń o żeglarzach, co wciąż płyną w dal.
Nie idzie nigdzie znaleźć melodii do tego, ale nadać temu takie "szantowo-bojowe" rytmy i może być bardzo dobre + na koniec gromkie POGOŃ SZCZECIN.
Myślę, że te 2 zwrotki co napisał Muzzy wspaniale oddają charakter naszego klubu:
Chwyćmy za liny, do walki już czas,
Razem chłopaki, niech wiatr niesie nas.
Los naszą księgę zapisze wśród fal
W pieśń o żeglarzach, co wciąż płyną w dal.
Niech dziś zwycięstwo przyniesie nam los,
Niech oceany usłyszą nasz głos,
Niech z naszych gardeł popłynie wśród fal
Pieśń o żeglarzach, co wciąż płyną w dal.
Nie idzie nigdzie znaleźć melodii do tego, ale nadać temu takie "szantowo-bojowe" rytmy i może być bardzo dobre + na koniec gromkie POGOŃ SZCZECIN.
Też nie dałem rady znaleźć melodii. Ale już poszedł mail do zespołu Qftry Mam nadzieję, że udostępnią.
Myślę że Lady Pank byłoby w sam raz . Znana, lubiana i szanowana kapela , i na pewno nie odstawią fuszerki z tekstem
Ewentualnie jakiś zespół szantowy aby podkreślić portowy charakter Szczecina
Co do Hey , Pogodna czy Silskiego to nie jestem przekonany ....
A ja wlaśnie bardziej bym widział w tej roli Pogodno - zespół ambitny, ciekawy, szczeciński, no i znajac ich byloby to pewnie cos niesztampowego mimo zmiany stylistyki...a Lady Punk to dla mnie starsi panowie, ktorzy dorabiaja do emerytury i pewnie nie wlozyliby w to przedsiewziecie serca.
Co do tekstu to ten wynaleziony/przetworzony przez darego jak dla mnie calkiem dobry, ciekaw jestem melodii do tego utworu (na youtube nie znalazlem).
Też szukałem, ale niestety bez efektu. To z TEJ płyty. Ja mam tylko kasetę.
Warto przyjrzec sie szczecinskim wykonawca, a nie placic ludziom nie zwiazanym ze Szczecinem. Moze warto byloby dotrzec do zespolu Hybryda
nie żartuj.
W Szczecinie jest wiele lepszych zespołów niż Hybryda.
dokladnie, chociazby Big Fat Mama, ktorych juz mozna bylo nawet w tv na debutach w opolu obejzec.
rozumiem, ze czlonkowie hybrydy chodza na Pogon i sa waszymi znajomymi, ale troche realizmu...tworzenie hymnu powinno byc powierzone komus, kto juz czyms zaslynal i wykazal sie talentem....
prosze Cie tylko nie ten smieszny zespolik grajacy nie wiadomo co w tych kolorowych fatalaszkach, mi bylo wstyd ze sa ze Szczecina i ostro bym protestowal jakby mieli sie zabrac za hymn, nie ta stylistyka nie te klimaty. Jesli chodzi o Hybryde to na pewno czuja klimat i nie odwalili by lipy a i nagranie mozna by bylo zrobic z kibicami np. refreny. Choc coraz bardziej przekonuje sie do motywow szantowych najlepiej jakas bojowa piesn wikingow .
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Jesli chodzi o Hybryde to na pewno czuja klimat i nie odwalili by lipy a i nagranie mozna by bylo zrobic z kibicami np. refreny.
Przesadzacie z tą Hybrydą, nic do nich nie mam, fajnie że coś tam sobie próbują i grają ale nie prezentują niczego ciekawego (przynajmniej w materiale, który jest na MySpace). Są baardzo przeciętni.
Odp: Hymn Pogoni !!! - 15/12/2007 13:17
Wy poważnie z tą Hybrydą? Słyszeliście ich w ogole kiedys na żywo ?
A moze tylko dlatego, ze w jednej piosence mieli kilka słów o Pogoni?
To zwykły podrzędny zespolik, zreszta bardzo słaby.
Spróbuj powiedzieć to nim uwierzysz, że nie warto mówić kocham
Spróbuj uczynić gest nim uwierzysz, że nic nie warto robić
Nic naprawdę nic nie pomoże, jeśli Ty nie pomożesz dziś POGONI
Musisz odnaleźć nadzieję i nieważne, że nazwą Ciebie głupcem
Musisz pozwolić by sny sprawiły byś pamiętał, że
Moja i Twoja nadzieja uczyni realnym krok w chmurach
Moja i Twoja nadzieja pozwoli uczynić dziś cuda
Nic naprawdę nic nie pomoże, jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
autor słów utworu: K. Nosowska
wyglada jak pomoc Caritas dla Pogoni..brakuje jeszcze wyslij sms o tresci... calkowity koszt bedzie przeznaczony na pomoc klubowi
Odp: Hymn Pogoni !!! - 17/12/2007 11:27
Żartujesz z tym " Moja i Twoja nadzieja " prawda? Utwór poświęcony ofiarom powodzi z 97 ma być naszym hymnem? bez komentarza..
autor słów utworu: K. Nosowska
Chłopcze, następnym razem pomyśl o jeden raz więcej zanim coś napiszesz.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.