Odp: PSonTour: Gdańsk! - 18/02/2013 03:05
Parokrotnie na Naszym forum pojawiały się pytania w różnych tematach, na temat starszych kibiców.
- Dlaczego Oni nie przychodzą do młyna?
-Dlaczego Oni nie jeżdzą na wyjazdy?
-Dlaczego Oni stoją z boku i się nie wyróżniają na tle młodszych kibiców?
Czasy się zmieniły, wartę w Pogoniarskiej braci przejeło młodsze pokolenie. Starsi pozakładali rodziny, mają potomstwo, pracę która wymaga od Nich poświęcenia itp. Nie znaczy to że przestali kochać Pogoń i być zagorzałymi fanami. Pamiętają Pogoń, wyjazdy z daaawnych lat, atmosferę tam panującą. I pisanie tekstów w stylu " zero piwka, zero wódeczki" tu nic nie zaradzi. To siedzi w Ich umyśle. Ile to razy piło się całą noc, a rano na wyjazd. Ile piw, win, wódek "pękło" w wagonach, tego nikt nie zliczy. Jakby to porównać? To tak jakby starego wędkarza, pozbawić przez rok wyjścia nad wodę. I nie dziwcie się Panowie z terazniejszego pokolenia, że starsi wolą stać z boku, bo tych wyjazdów z tamtych lat już nikt nie wróci. Teraz to wszystko jest poukładane, specjale, bilety, zero alko, oczywiście wyjazdy z obstawą "niebieskich". Dla niektórych ta sytuacja jest nie do przyjęcia, więc siedzą sobie w domu, na innych sektorach, przestali jeżdzić.
Rozumiem że po alko, w przypadku jakiegoś niespodziewanego ataku, trudno sobie poradzić! Radzili sobie kiedyś i to w doskonały sposób, siejąc popłoch i panikę w całej Polsce. A co do dopingu, ma być na 100%. Po piwku też będzie. Był kiedyś mecz na Bułgarskiej, gdzie pół sektora ledwo stało na nogach, a gdy zawyliśmy non stop przez pół godziny "Pogoń, Pogoń MKS" na wzór "Go Whest" to pyry nie miały nic do powiedzenia w sprawie dopingu.
Bez urazy, ale takie jest moje odczucie a mam tylko prawie 4-dyszki
I jeszcze jedna uwaga. Pijaństwo nie zawsze znaczy demolka.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Odp: PSonTour: Ekstraklasowe wojaże za Pogonią - Zagłębie Lubin - 18/02/2013 08:07
Bułki na powrót to raczej trzeba bedzie zostawic w aucie czy w autokarze,bo znajac zycie, stacje benzynowe w drodze powrotnej beda pozamykane.Wracajac z Bydgoszczy ledwo dojechałem na oparach bo ,na stacjach zrobili sobie przerwe na czas przejazdu kibiców.
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 18/02/2013 08:15
M.K 74 masz dużo w tym racji .Może teraz młodzież nie ma takiego "zdrowia" albo za szybko zaczyna lub jakby ktos powiedział nie te czasy ? . Patologia zawsze była i będzie czy to rok 1988 czy 2013 .Teraz rzeczywiście jest wszystko łatwiej prosty przykład :samochody ,alko non stop w sprzedaży (a nie jak kiedyś że trzeba było kombinować żeby starczyło na pociąg na następny dzień bo dopiero o 13 otwierają) , nikt Wam nie pierdoli że :powyżej trzech to banda albo nie robi dla przykładu "ścieżki zdrowia : Niestety teraz przyszedł czas na Was Młodzi Pozdro dla starych a w szczególności dla Kwietnia
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 18/02/2013 08:19
moim zdaniem problem też nie leży w alko. W naszej ekipie doping często dużo lepszy na meczach po paru piwkach niż na "sucho".
Wg. mnie problem leży po stronie przypadkowych ludzi jadących na takie wyjazdy. Takich którzy na Twardowskiego są gośćmi a na wyjazd np. do Poznania pojechali zobaczyć stadion. Arka - POGOŃ w maju to było pierdolnięcie. Tam chyba byli najwierniejsi fani i było to słychać. A i prawda jest taka, że stara gwardia wali lepiej od młodych.
Do zobaczenia w Lubinie i Gdańsku
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 18/02/2013 15:07
Panowie to że była patola w latach 90 wiadomo nie od dziś, tylko wtedy za pociag nie odpowiadało żadne stowarzyszenie. Nie było takich cyrków na wejściu, nie było takich zakazów.
Czasy się zmieniły i jak jest powiedziane że zakaz picia TO JEST ZAKAZ PICIA !
Tak jak ktoś już wspomniał pozwolisz na piwko to znajdzie się kolejne i jeszcze jedno. Przykład poznań gdzie część najebusów ledwo z pociągu wysiadała.
Zamieszania może by nie było gdyby to nie był wyjazd masówka. Lecz gdy przyjdzie wyjazd do Poznania czy po latach na Arkę czy Lechię to rusza nagle dupy zaciągi alkusów, i oburzeni że zakaz picia( tylko w jedną stronę ). Dobrze dopingować można bez chlańska i wszelkie teksty ze lepiej się śpiewa/dopinguje po kilku piwkach można jedynie potraktowac jako przejaw alkoholizmu i szukania byle lepszej wymówki do zalania czajnika.
Temat wyczyścić z pierdół bo tylko ta niepotrzebna gatka przynosi wstyd.
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 18/02/2013 16:44
W kwestii ostatniego wyjazdu do Gdańska przypomni mi ktoś co to za koleś był z nami w koszulce chyba Partizana Belgrad ? że był to Serb to wiem ale skąd się wziął?
Święta prawda.Kiedyś jak jechało się na mecz czy koncert metalowy to większość była najebana ale i tak doping był miazga tzn. nie mówię że mamy się najebac na najbliższym meczu ale musimy dać z siebie wszystko i w Lubinie i Gdańsku i na każdym innym wyjezdzie nie wspomnę że u siebie też.
Odp: PSonTour: Gdańsk! - 18/02/2013 18:47
WITAM WSZYSTKICH.
Jak wszyscy widzą jestem nowy na forum co nie znaczy że jestem kibicem od niedawna wręcz przeciwnie. Nie będę się rozwlekał a podłącze się do tematu. PICIE PRZED MECZEM ZAKAZANE, EWENTUALNIE JEDEN BROWAR! OPIJAĆ WSZYSCY BĘDĄ JAK BĘDZIE ZWYCIĘSTWO PO MECZU!!!!!
Jedno serce, jeden klub...
POGOŃ SZCZECIN!!!
"Mam tatuaż z herbem Pogoni na sercu. W ten sposób pokazuję swoje przywiązanie do tej drużyny, tych kibiców i granatowo-bordowych barw." - R. Majdan
WITAM WSZYSTKICH.
Jak wszyscy widzą jestem nowy na forum co nie znaczy że jestem kibicem od niedawna wręcz przeciwnie. Nie będę się rozwlekał a podłącze się do tematu. PICIE PRZED MECZEM ZAKAZANE, EWENTUALNIE JEDEN BROWAR! OPIJAĆ WSZYSCY BĘDĄ JAK BĘDZIE ZWYCIĘSTWO PO MECZU!!!!!
M.K 74 masz dużo w tym racji .Może teraz młodzież nie ma takiego "zdrowia" albo za szybko zaczyna lub jakby ktos powiedział nie te czasy ? . Patologia zawsze była i będzie czy to rok 1988 czy 2013 .Teraz rzeczywiście jest wszystko łatwiej prosty przykład :samochody ,alko non stop w sprzedaży (a nie jak kiedyś że trzeba było kombinować żeby starczyło na pociąg na następny dzień bo dopiero o 13 otwierają) , nikt Wam nie pierdoli że :powyżej trzech to banda albo nie robi dla przykładu "ścieżki zdrowia : Niestety teraz przyszedł czas na Was Młodzi Pozdro dla starych a w szczególności dla Kwietnia
Święta prawda.Kiedyś jak jechało się na mecz czy koncert metalowy to większość była najebana ale i tak doping był miazga tzn. nie mówię że mamy się najebac na najbliższym meczu ale musimy dać z siebie wszystko i w Lubinie i Gdańsku i na każdym innym wyjezdzie nie wspomnę że u siebie też.
a szczególnie wyjazd na Elane do Torunia 96/97 heheh
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.