Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> MW'03: Informacja dot. meczu z Wartą << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Lemon
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5662 dni

Odp: MW - 12/08/2011 15:43
Orientuje się ktoś jak wygląda zwrot Karty Kibica a właściwie nie odebranie jej? Wyjebane mam na takie traktowanie NAS kibiców! Całe szczeście jeszcze nie odebrałem ani karnetu, ani KK. Dokumentów Karty Kibica nie podpiszę, kasy już też pewnie nie odzyskam, ale w chuju to mam. Niech się chełpią moimi groszami, nogi nie postawię.
CAŁA POGOŃ ZAWSZE RAZEM!!!

nara
Kibic
Na forum od 7429 dni

**

Odp: MW - 12/08/2011 16:50
Nie dostaniesz zwrotu hajsu, jak nie zaznaczyłeś klauzuli to Twoje dane nie będą widniały w bazie.

Sz
Kibic
Na forum od 6254 dni

*

Odp: MW - 12/08/2011 17:07
szczawiński wiem, że to czytasz i z tej okazji muszę ci ruro przyznać, że się na minę pięknie wjebałeś.

Czeko
Kibic
Na forum od 5993 dni

Odp: MW - 15/08/2011 15:46
http://www.youtube.com/watch?v=V1EOVjg4EUw&feature=player_embedded#at=111
Delegat PZPN-u zabrania wniesienia flagi śp. Małpy na Jagiellonia - Korona (13.08.2011 r.)

Poinformowany
Kibic
Na forum od 8113 dni

**

Odp: MW - 15/08/2011 15:50

Czeko napisał:  
http://www.youtube.com/watch?v=V1EOVjg4EUw&feature=player_embedded#at=111
Delegat PZPN-u zabrania wniesienia flagi śp. Małpy na Jagiellonia - Korona (13.08.2011 r.)

Czytasz czasami inne tematy?

Pogoń to My
BadBoy
Kibic
Na forum od 7592 dni

Odp: MW - 18/08/2011 23:41
- Kibice są pod ścisłym, za daleko idącym i dokuczliwym nadzorem. Robiąc oprawę, wiedzą, że będą wyciągani z domów i tramwajów. Będę interweniował - mówi prezes Pogoni Jarosław Mroczek.
Podczas ostatniego meczu w Szczecinie zorganizowane grupy kibiców ("Młode Wilki", "Portowcy") protestowały m.in. przeciwko działaniom policji i obojętnemu traktowaniu przez Pogoń. Nie było dopingu i oprawy. Prezes Pogoni wrócił z urlopu i spotkał się z kibicami. W wywiadzie mówi także o dziennikarzach podstawiających nogę, kulturalnym dopingu na stadionie i wyniku ostatniego meczu Pucharu Polski.

Rozmowa z prezesem Pogoni

Łukasz Kasprzyk: Idzie pan na konflikt z kibicami, domagając się od nich kulturalnego dopingu. Jest pan zdesperowany?

Jarosław Mroczek: Umawialiśmy się na wywiad, pod warunkiem, że napisze pan wszystko. Już na początku rozmowy podkłada się pan, więc zacznę od rzeczy najistotniejszej. Niestety, często obserwuję ostatnio zakusy dziennikarzy - w tym pana - by szukać sensacji i negatywnych zjawisk, gdzie ich nie ma. Szukanie konfliktu z kibicami to odwrotność tego, co staramy się robić. My szukamy sposobu, by zjednać całe środowisko kibicowskie, do którego zaliczam także media lokalne. Zapraszam więc do współpracy.

Kiedy umawialiśmy się na wywiad, powiedział pan, że dziennikarze robią "obrzydliwe rzeczy". Konflikt to sprzeczność interesów, różnica. Pan chce, by kibice nie bluźnili, podczas gdy oni życzą sobie zbiorowo przeklinać. Konfliktu nie szukam, on zachodzi.

- "Obrzydliwe"? Zawsze staram się dosadnie zjawisko określać i dosyć często z tego powodu cierpię w życiu. Chodzi o to, że nie znajdowałem w mediach zbyt wielu głębokich analiz namawiających, by budować wokół Pogoni - nie chcę być mentorski - coś, co jednoczy mieszkańców miasta. Znajdowałem za to bardzo dużo medialnych doniesień, gdy tylko się potknęliśmy. Nikt nie zapytał, dlaczego tak się stało.

Ma pan na myśli oceny po ostatniej organizacji meczu? Zapowiadał pan, że kibice, przychodząc na Wartę Poznań, zobaczą coś, czego jeszcze nie wiedzieli, a zobaczyli... to, co zwykle.

- Chcieliśmy ozdobić kolorowym materiałem płoty na koronie stadionu, tam też postawić 70-80 potężnych flag z herbem Pogoni. Myśleliśmy też o ceratowych rzeczach na brudne siedziska, ale nasz kapitalizm jest mało sprawny i wyprodukowanie tego zajęłoby zbyt dużo czasu. Namawiam też szefa "Fortu" [firma ochroniarska obsługująca spotkania Pogoni - red.], by ubrał ochroniarzy tak, żeby nie prowokowali agresywnych zachowań. Osoba odpowiedzialna za obiecaną oprawę nie poinformowała kierownictwa klubu o przełożeniu jej ze względu na protest kibiców. Nie chce się usprawiedliwiać, dlatego przepraszam kibiców. Spiker powinien przeprosić i poinformować o przesunięciu oprawy. Najistotniejsza jest tu jednak reakcja mediów "jedziemy po prezesie". Przeżyję, ale dziwi mnie, że nikt do mnie nie zadzwonił i nie zapytał o powody. Okazuje się, że w podstawianiu nogi jesteśmy mistrzami świata, a podawanie ręki nie bardzo nam wychodzi. Szalenie ważna jest wspólnota interesu i zasypywanie dziur, a nie szukanie pęknięć. Co innego, gdybyśmy w Pogoni przewalali pieniądze pod stołem (czego oczywiście nie robimy). Wtedy proszę bardzo, niech media wyciągną każdą nieprawidłowość.

Miał pan spotkanie z kibicami, którzy protestowali podczas ostatniego meczu. Z czym się nie zgadzają?

- Z systemem, który obowiązuje w ekstraklasie i I lidze. Boją się, że system identyfikacji daje nowe narzędzia policji do większej inwigilacji. Są pod ścisłym, za daleko idącym i dokuczliwym nadzorem. Nie są aniołkami, ale też nikt nie jest przestępcą przez to, że wrzaśnie brzydkie słowo. Podobnie jak osoba, która popchnie "głupka", który będzie chciał rzucić racą. To są kibice Pogoni i będę ich rzecznikiem wobec policji w takich sytuacjach, jeśli nie dopuścili się czynów niezgodnych z prawem. Mam doświadczenia z dalekiej przeszłości i nie podoba mi się dosyć wysoki stopień inwigilacji.

Jakiej inwigilacji?

- Grupa kibiców, o której mówimy, przygotowuje oprawy i wie, że będzie wyciągana z domów, tramwajów i odpytywana.

Jak pan będzie interweniował? Napisze pan do MSWiA, by policja nie nękała kibiców?

- Zadzwonię do komendanta i zapytam, na jakiej podstawie prawnej przeprowadza takie działania. Będę oczekiwał bezwzględnie zmiany podejścia.

Będzie pan dzwonił jako kto?

- Prezes klubu, po prostu człowiek, ale i organizator imprezy masowej, która miała miejsce, bo nie rozumiem zachowań policji. Jeżeli moje odczucie sprawiedliwości powie mi, że kibice nic złego nie zrobili, będę stawał w ich obronie.

Wie pan, że może się przejechać na swoim "poczuciu sprawiedliwości"?

- Wiem, ale najgorsze to zamknąć się w domu, siedzieć bezczynnie, twierdząc, że świat zewnętrzny nic mnie nie obchodzi.

Kibice informowali na forum, że protestują też, bo nie osiągnęli porozumienia z klubem. Dogadaliście się?

- Wszystko sobie wyjaśniliśmy. Jeżeli poczuli się dotknięci, że ktoś mocno, agresywnie się do nich odniósł, to w imieniu wszystkich osób szczerze przepraszam. Sprawa jest mikro w porównaniu z celem, który mamy - stworzyć fajne widowisko. Oni tego nie kwestionują.

Na następnym spotkaniu będzie doping?

- Protest nie jest przeciwko piłkarzom, trenerom, klubowi i całej Pogoni, tylko przeciwko systemowi. Nie chcą brać udziału w systemie, w którym nie czują się dobrze.

Poruszył pan temat kultury żywego słowa podczas meczów?

- Tak. Powiedziałem, że z mojej strony nigdy nie będzie akceptacji dla wulgarnego wyrażania się publicznie. Tak zostałem wychowany i myślę, że jest bardzo duża grupa wśród kibiców, którzy w życiu zachowują się podobnie jak ja.

Podczas meczu pan nie przeklina?

- Jestem dziwnym kibicem, bo podskakuję tylko przy strzeleniu bramki. Inne emocje trzymam w sobie. Oczywiście nie jestem święty. Jak jestem tylko z facetami na męskiej wyprawie, pewnie czasami pozwalam sobie na luźne słownictwo. Natomiast publicznie staram się go nie używać. Kibice argumentują, że wulgaryzmy zaczynają się często nie w ich sektorze, ale pod dachem czy nawet w sektorze rodzinnym. I mają rację. Będę apelował, by fani tego nie robili. Być może kiedyś doczekamy się zaskoczenia ludzi, jak ktoś publicznie na stadionie użyje przekleństwa.

Prosił pan, by MOSRiR wreszcie ściął wielki płot oddzielający kibiców od murawy?

- Na razie tylko sektor rodzinny jest bez wysokiego płotu. Próbujemy ścinać dalsze, ale takie działanie podlega bardzo groźnemu spojrzeniu panów z Małopolskiej [znajduje się tam komenda policji - red.]. Na każde oczko w siatce krzywią się i uważają, że dojdzie przy okazji do czterech zabójstw. Jesteśmy zdeterminowani powoli ścinać płoty. I zetniemy je w końcu.

Wczoraj Pogoń rozegrała pierwszy i ostatni mecz Pucharu Polski. Jest pan zaniepokojony?

- Nie. Jestem zadowolony, bo teraz trener i piłkarze będą mogli skoncentrować się tylko na lidze. Oczywiście wynik jest fatalny i nie powinien się zdarzyć, ale spotkania pucharowe rządzą się swoimi prawami. Zespoły z niższych lig bardzo mocno angażują się w to, żeby pokonać teoretycznie silniejszego przeciwnika. Mają podwójną motywację.

Wydaje się, że rezerwowi zawodnicy Pogoni też powinni mieć podwójną motywację - mogli się pokazać trenerowi.

- Też tak myślałem, ale nie chcę wypowiadać się o tym spotkaniu, dopóki nie porozmawiam z trenerem i nie usłyszę powodów porażki.

źródło: gw

Ogólnie jak to czytam to odnoszę wrażenie że to nie Mroku ;] ;] jesli to jego wywiad to śmiem twierdzić iż na pójście po rozum do głowy nigdy nie jest za późno, z drugiej strony "z rzecznikiem kibiców na Małopolskiej" to go trochę poniosło, chodzi o nagłą zmianę frontu o czym może świadczyć "używanie luźnych słów na męskich wyprawach" Chyba na tej wyprawie był z Walterem i dowiedział się iż nie ma sensu wojować bo to się w "huj" NIE OPŁACA :D

Ostatnio edytowany przez: BadBoy, 18 sierpnia 2011, 23:52 [2 raz(y)]

No One Like Us....We don't Care...
thomithomass
Kibic
Na forum od 6215 dni

Odp: MW - 19/08/2011 00:05
Dzięki za wstawkę bo pewnie przegapiłbym ten wywiad.Gadał w gruncie rzeczy spoko o ile nie było to cyniczne gadanie pod publiczkę. Tak czy siak - ciekawe jakie bedą teraz dalsze działania klubu (a co za tym idzie MW)

Leiu
Kibic
Na forum od 5805 dni

Odp: MW - 19/08/2011 09:41

BadBoy napisał:  

Prosił pan, by MOSRiR wreszcie ściął wielki płot oddzielający kibiców od murawy?

- Na razie tylko sektor rodzinny jest bez wysokiego płotu. Próbujemy ścinać dalsze, ale takie działanie podlega bardzo groźnemu spojrzeniu panów z Małopolskiej [znajduje się tam komenda policji - red.]. Na każde oczko w siatce krzywią się i uważają, że dojdzie przy okazji do czterech zabójstw. Jesteśmy zdeterminowani powoli ścinać płoty. I zetniemy je w końcu.

Najpierw niech zetnie płoty dookoła stadionu, które bezsensownie postawił!

gryfus1948
Kibic
Na forum od 5264 dni

Odp: MW - 19/08/2011 10:01

Leiu napisał:  

BadBoy napisał:  

Najpierw niech zetnie płoty dookoła stadionu, które bezsensownie postawił!

Zlikwidować te pojebane strefy bo wyglądamy w nich jak zwierzęta w klatce.

Pogoń To My
RAFek
Kibic
Na forum od 8632 dni

**

Odp: MW - 19/08/2011 10:29
Stan na 29,5h przed meczem bez zmian - biletów online nie ma - miesiąc po pierwszym meczu i zdaje sie ponad 2 po wprowadzeniu KK

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
AntyC
Kibic
Na forum od 5834 dni

**

Odp: MW - 19/08/2011 11:53

RAFek napisał:  
Stan na 29,5h przed meczem bez zmian - biletów online nie ma - miesiąc po pierwszym meczu i zdaje sie ponad 2 po wprowadzeniu KK

dodać do tego należy , że brak wzmianki o nowych strojach wiec zapewne zgrają w zeszłorocznych (już do końca sezonu). To się nazywa NOWA JAKOŚĆ !!!

Ważne, że jest mieszkanie do wygrania i to na pewno przyciągnie te tłumy na stadion. Pomijam fakt, że to maleńka kawalerka chyba wielkości 20m2, bo co można kupić w tak drogim położeniu za 200 tysięcy

Ostatnio edytowany przez: AntyC, 19 sierpnia 2011, 12:00 [1 raz(y)]

pogonifan
Kibic
Na forum od 5837 dni

Odp: MW - 19/08/2011 12:20

AntyC napisał:  
dodać do tego należy , że brak wzmianki o nowych strojach wiec zapewne zgrają w zeszłorocznych (już do końca sezonu). To się nazywa NOWA JAKOŚĆ !!!

Przeszkadza Ci, że nie mają nowych koszulek? Mnie to np. zawsze wkurwiało, że co sezon/rundę nowe koszuleczki gdzie jedne bardziej nawiązywały do barw inne mniej. Do tego nabijanie kasy, bo przecież nowe koszulki muszą zejść. Jak dla mnie dobrze, że nie ma nowych koszulek, bo one chuja są potrzebne.
Co do wywiadu to oby to co gadał nie było tylko gadaniem.

PL
Kibic
Na forum od 6966 dni

Odp: MW - 19/08/2011 12:40

AntyC napisał:  

RAFek napisał:  

Ważne, że jest mieszkanie do wygrania i to na pewno przyciągnie te tłumy na stadion. Pomijam fakt, że to maleńka kawalerka chyba wielkości 20m2, bo co można kupić w tak drogim położeniu za 200 tysięcy

Kwadrat może być warty więcej, ale co innego sprzedawać na rynku po cenach rynkowych a co innego przekazać w nagrodę:) trzeba by dodatkowo poczytać ustawy i przepisy odnośnie loterii, konkursów itd czy nie płaci się od tego podatków od strony organizatora * albo czy organizator pokrywa koszt podatku od nagrody dla zwycięscy, bo tak warto podać niższą wartość aby mniej zapłacić a nagroda niczego sobie nawet jakby to było 20 metrów:)

AntyC
Kibic
Na forum od 5834 dni

**

Odp: MW - 19/08/2011 13:03

pogonifan napisał:  

Przeszkadza Ci, że nie mają nowych koszulek? Mnie to np. zawsze wkurwiało, że co sezon/rundę nowe koszuleczki gdzie jedne bardziej nawiązywały do barw inne mniej. Do tego nabijanie kasy, bo przecież nowe koszulki muszą zejść. Jak dla mnie dobrze, że nie ma nowych koszulek, bo one chuja są potrzebne.

Tak jak po chuju potrzebne są te zawirowania z wprowadzaniem nowej jakości
Wracając do koszulek to zawsze miałem totalnie wyjebane na stroje czy nowe czy stare, czy tam z sezonu 99/00, ale to nie moje słowa ze wprowadzamy nowa jakość i ze nowe stroje będą na pierwszym meczu, potem że na Warcie, teraz dalej echo. To chyba jawne robienie z ludzi baranów i brzmi na obiecanki polityczne.
Również gdzieś mam zakup biletu przez internet, bo mogę se go kupić w przedsprzedaży, albo kupić po prostu karnet. Dla jednych jest to ważne, dla innych mniej lub kompletnie zbędne. Chodzi tylko o wywiązywanie się z obietnic, które notabene publicznie się wygłasza.

Może niech temat wróci na właściwy tor

thomithomass
Kibic
Na forum od 6215 dni

Odp: MW - 19/08/2011 13:49
Akurat kupowanie biletów przez internet (pomijając dla kogo jest to bardziej a dla kogo mniej istotne) to (byłby!) krok w przód. Byłby, bo oczywiście oni pierdolą się z tym od czerwca. Ja chciałbym wierzyć w ich dobre intencje, zbyt dużo jest jednak spychologii, ciągłego gadania że to nie my, ze wszystko co złe to przez to że jacyś "oni" nie chcą dobrze dla Pogoni i tak dalej. Zawsze ktoś!

Myślę, że i tak nie mamy gorzej niż w jakichś Katowicach czy nawet (obecnie, pomijając stadion) w Gdyni więc trzeba wierzyć że może być tylko lepiej

RAFek
Kibic
Na forum od 8632 dni

**

Odp: MW - 19/08/2011 15:23

AntyC napisał:  
Również gdzieś mam zakup biletu przez internet, bo mogę se go kupić w przedsprzedaży, albo kupić po prostu karnet. Dla jednych jest to ważne, dla innych mniej lub kompletnie zbędne.

Ty masz wyjebane, ale ludzie z regionu juz niekoniecznie. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie dymał do Szczecina 100 czy 200km, żeby kupic bilet w przedsprzedaży. To raz.
Dwa - bilety przez net są tańsze od tych w przedsprzedaży w Klubie.
Trzy - w związku z protestem, nie wszyscy chcą kupować karnet.
Cztery - nikt przy zdrowych zmysłach nie pojedzie na mecz, jeżeli nie będzie możliwości zakupu biletu przed meczem w rozsądnym czasie - nie 3-4 h przed nim.
Mając powyższe na uwadze:
Pięć - zastanawiam się, czy ktoś poda klub do sądu za niewywiązanie się z oferty jaką jest bez wątpienia cennik umieszczony na stronie i inofrmacja, że bilety na mecz z Sandecją będzie można kupić przez net.

100%EG
thomithomass
Kibic
Na forum od 6215 dni

Odp: MW - 19/08/2011 16:28

AntyC napisał:  

Pięć - zastanawiam się, czy ktoś poda klub do sądu za niewywiązanie się z oferty jaką jest bez wątpienia cennik umieszczony na stronie i inofrmacja, że bilety na mecz z Sandecją będzie można kupić przez net.

Pozew zbiorowy? :D

L.
Kibic
Na forum od 7784 dni

Odp: MW - 19/08/2011 17:59
ktos chyba pomylil tematy.
Wracajac do sedna - co z tego ze mroczek obiecuje "ochrone", co z tego ze bedzie nekal pajacy z malopolskiej skoro tak czy inaczej nie bedzie mial nic do powiedzenia.
Sytuacja jest co najmniej patowa - klub nie odstaje od kk, nie trafiaja argumenty przytoczone przez MW. Malo tego wg mnie jest typowe granie pod publiczke bo jak mozna powiedziec w prasie ze kibole odpalili race i publicznie mieszac to z blotem, a wewnetrznie miec inne przekonania i stwierdzic ze race sa nawet ok.
Niestety ale narazie osobiscie srednio widze ta calo sytuacje - klub nie odpuszcza a nawet zastrzega ze jak beda nie zbite dowody to zakapuje, a jak w takim razie ma sie zachowac kibolska strona? Przyjecie tekstow o zaganianiu to jak odpalenie bomby z opoznionym zaplonem. I tak minie kolejny mecz zmiany na szczecinskim stadionie, kolejny raz obrazujac gdzie zarzad/klub ma kibica..a sorry, KIBOLA.
W koncu czynnikiem zwiekszajacym publike i frekwencje nie jest atmosfera ale gra pilkarzy. No to kurwa szkoda ze przegrywaja.

MW'03
AntyC
Kibic
Na forum od 5834 dni

**

Odp: MW - 19/08/2011 18:06
Dokładnie to co Rafek napisałeś. Ja mam wyjebane na te kwestie, Ty na inne jeszcze inni na strój czy to że ich dziecko nie dostało balonika przy wejściu na sektor rodzinny. Może część nie zrozumiała przesłania i pomyślała że mam wyjebane w to czy w tamto,ale tu nie chodzi o to... tylko o kwestie, że klub wiele obiecuje a nie dotrzymuje obietnic publicznie składanych i to zapewne bardzo wielu z nas wkurwia (vide bilety, stroje, karty (opóźnienia i niedogodności), przyozdobienie stadionu itd - niewłaściwe niech każdy skreśli wg uznania). I tylko o to mi chodziło,a nie wyłapywanie moimi cytatami tego na co mam wyjebane czy nie

PS. Przenieście posty niepasujące do tematu marketingu albo usuńcie, bo tak jak wcześniej pisałem temat zboczył na inny tor, bo to nie jest kompletnie związane z tematem

RAFek
Kibic
Na forum od 8632 dni

**

Odp: MW - 20/08/2011 14:13

RAFek napisał:  
Mając powyższe na uwadze:

Widać, że czytane jest forum, info na offi o możliwości zakupu przez net biletów na Sandecję zostało usunięte - jakby co, mam screna ;)
Podpowiadam jednak, że na stronie w dalszym ciągu jest informacja o tym, że bilety przez net będzie można kupić od 30 lipca.

100%EG
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.19 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005