Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! / Płatek odsuniety od druzyny na 2 mecze przed koncem. << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Ambasador
Moderator**
IP: zapisany
Na forum od 7569 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 16:23

ManeS napisał:  
myślę Ambasador, że możesz śmiało dopisać, że podobną opinię ma większe grono kibiców

nie ma co dopisywać, bo autoresponder ustawiony... hihi

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
BJK
Kibic
Na forum od 8702 dni

*

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 16:31

Dostojny kocur napisał:  
Argument, że ludzie nie chodzą też śmieszny, to chyba klub ma przyciągnąć kibiców, a nie trener. Jak się 200-300 osób odbija od bram wejściowych to niech się nie dziwią, że potem ludziom nie chcę się iść, bo bilet to najlepiej dwa lata wcześniej kupić trzeba.

Niech jebną bilety po 30zl i sprzedają w 3 kasach to na pewno przyjdzie 10 000 ludzi. Debile! śmierdzi mi to podkładką i niechęcią awansu. Gastro nie maja szmalu, nie chcą awansować, Chłysek mowi ze stadionu nie bedzie, nikt nie chce pakowac szmalu w zabytek przy twardowskiego, sasal na jesien wyniki za pewne bedzie mial srednie. bedzie gadka ze nie poznal dobrze druzyny, ze za malo czasu mial, Pogon nie awansuje, my kolejny sezon bedziemy sie bujać w 1 lidze i po temacie. Obym sie bardzo pomylił!!!!

"...Bądź dumny z tego kim jesteś..."

POGOŃ SZCZECIN

HWDP na zawsze HWDP
mefisto1969
Kibic
Na forum od 5400 dni

*

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 16:44

BJK napisał:  

Dostojny kocur napisał:  
Argument, że ludzie nie chodzą też śmieszny, to chyba klub ma przyciągnąć kibiców, a nie trener. Jak się 200-300 osób odbija od bram wejściowych to niech się nie dziwią, że potem ludziom nie chcę się iść, bo bilet to najlepiej dwa lata wcześniej kupić trzeba.

Niech jebną bilety po 30zl i sprzedają w 3 kasach to na pewno przyjdzie 10 000 ludzi. Debile! śmierdzi mi to podkładką i niechęcią awansu. Gastro nie maja szmalu, nie chcą awansować, Chłysek mowi ze stadionu nie bedzie, nikt nie chce pakowac szmalu w zabytek przy twardowskiego, sasal na jesien wyniki za pewne bedzie mial srednie. bedzie gadka ze nie poznal dobrze druzyny, ze za malo czasu mial, Pogon nie awansuje, my kolejny sezon bedziemy sie bujać w 1 lidze i po temacie. Obym sie bardzo pomylił!!!!

Aż się boje ale możesz być następnym nostradamusem :)

Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
grzela07
Kibic
Na forum od 7005 dni

*

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 16:55
Wydaje mi sie, ze brak awansu to akurat nielogiczny pomysł. Awans do E-klasy to jeden z niewielu argumentow jaki mozna przedstawic miastu w sprawie budowy stadionu.

Ostry
Kibic
Na forum od 7291 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 16:58
Właśnie... awans do E-klasy postawi Krzystka pod ścianą.

O mój MKS-ie Ja Kocham Cię !!
WSKL
Kibic
Na forum od 6571 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 16:58

grzela07 napisał:  
Wydaje mi sie, ze brak awansu to akurat nielogiczny pomysł. Awans do E-klasy to jeden z niewielu argumentow jaki mozna przedstawic miastu w sprawie budowy stadionu.

Do tego kasa z Canal + , która jak każdy wie często okazuje się po awansie do E-klasy jedyną na jaką kluby mogą liczyć. Np. Odra W. widzieliśmy co się działo po spadku, mówi sie że i Bytom może mieć bardzo cięzko. Także niewiadomo o co chodzi z tym zwolnieniem i niechęcią awansu, ale napewno nie jest to w najmniejszym stopniu logiczne.

Gdy na mnie nastają złośliwi, by zjeść moje ciało, wtenczas oni, wrogowie moi i nieprzyjaciele, chwieją się i padają.
Paulvanday
Kibic
Na forum od 7539 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 16:59

mefisto1969 napisał:  

BJK napisał:  

Dostojny kocur napisał:  

Aż się boje ale możesz być następnym nostradamusem :)

Niestety ale to prawda na gre w extra nie ma szmalu , wiec pogramy sobie na zapleczu.
A im to pasowalo dopuki przychodzilo po 6-7 tys ludzi, schody zaczely sie kiedy frekwencja zaczela spadac.

Szczecin moim miastem,Pogon moim zyciem
ManeS
Kibic
Na forum od 5698 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 17:15
tak jak już zostało napisane wyżej, za granie w e-klasie jest większy szmal niż w 1 lidze....

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Plum
Kibic
Na forum od 7618 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 17:36
Co by nie mówić o prezesach, to ja bym był daleko od stwierdzenia, że nie chcą awansować - chcą między innymi z powodów opisanych przez kolegów wyżej. To, że się o tym głośno nie mówi, to nauczka po tym, gdy z szumnych zapowiedzi zostało miejsce niewiele.

Właśnie wrzuciłem w miarę wierny zapis z konferencji - nic nie dodawałem, ucinałem niewiele ;D Wieczorem wrzucę zapis z pytań i odpowiedzi po konferencji, bo ty było ciekawiej :p

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
szczepaneq
Kibic
Na forum od 6484 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 17:37
Wszystko co piszecie to oczywiście prawda i gdybym ja decydował to także przedłużyłbym kontrakt z Płatkiem. Ale.

Na konferencji były argumenty np., że Płatek nie chciał Aki, Fabiniaka, Łuszkiewicza, dla Was jest to słaby argument, ale czy tak do końca? Co gdyby włodarze posłuchali się trenera? Przecież Aka ciągnie grę i dobre wyniki to jego spora zasługa, Łuszkiewicz dużo nie pograł, ale zdążył błysnąć i pokazać, że będzie przydatny.

Ale to nie jedyne argumenty. Smolny dosyć chaotycznie, ale tłumaczył, że jest to ich decyzja, kontrowersyjna, ale przemyślana. Odpowiedzialność biorą na swoje barki. Nikt z nas nie może być pewny, że gdyby został Płatek to nadal byłoby pięknie, ale oczywiście nie mówię, że Sasal zapewni nam awans, nikt tego nie wie. I nie ma co gdybać, decyzja zapadła i trzeba się z nią pogodzić i czekać na efekty tych roszad :) Też nie znamy kuluarów i wszystkich szczegółów, nie heroizujmy Płatka, doceniam to co zrobił, ale może coś się wydarzyło o czym się nie dowiemy i co spowodowało takie a nie inne decyzje.

Bo nie wierzę, że Mroczek i Smolny nie chcą awansować, bzdura. I nie dziwcie się, że narzekają na frekwencje, w całej Polsce frekwencja rośnie, a u nas? Klub jest w dobrej kondycji, były niezłe wyniki, pogoda, efektowna gra i co? I tak dobrze, że przy tych transferach nie mamy problemów finansowych i jako jeden z niewielu klubów u nikogo nie jesteśmy zadłużeni.

Spójrzcie też na pozytywy. Edi Andradina - jedyny wyróżniający się zawodnik w Koronie wiosną, zagra u nas przez dwa lata, a potem będzie przy klubie bo chce zostać w Szczecinie. On sam ceni Sasala i niejako tłumaczył słabszą dyspozycję Korony wiosną kontuzjami i problemami personalnymi. Trochę Sasal miał w tej Koronie pod prąd wiosną, a trzeba pamiętać o świetnej jesieni.

anathema
Kibic
Na forum od 6938 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 17:50
czyli co-potwierdzone to wszytko odnośnie Płatka? normalnie nie może być, po prostu to jakaś groteska co sie dzieje w tym klubie, jakimś piętnem jesteśmy naznaczeni, innej opcji nie widzę.

czyli już na dzień dobry odnośnie przyszłego sezonu, mimo ze ten jeszcze trwa, rzuciliśmy ręcznik i czeka nas wegetacja w tej lidze.

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
ManeS
Kibic
Na forum od 5698 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 18:04

szczepiii napisał:  
Wszystko co piszecie to oczywiście prawda i gdybym ja decydował to także przedłużyłbym kontrakt z Płatkiem. Ale.

Na konferencji były argumenty np., że Płatek nie chciał Aki, Fabiniaka, Łuszkiewicza, dla Was jest to słaby argument, ale czy tak do końca? Co gdyby włodarze posłuchali się trenera? Przecież Aka ciągnie grę i dobre wyniki to jego spora zasługa, Łuszkiewicz dużo nie pograł, ale zdążył błysnąć i pokazać, że będzie przydatny.

Ale to nie jedyne argumenty. Smolny dosyć chaotycznie, ale tłumaczył, że jest to ich decyzja, kontrowersyjna, ale przemyślana. Odpowiedzialność biorą na swoje barki. Nikt z nas nie może być pewny, że gdyby został Płatek to nadal byłoby pięknie, ale oczywiście nie mówię, że Sasal zapewni nam awans, nikt tego nie wie.

A skąd wiesz jak spisaliby się ludzie, których Płatek chciał? Nie chciał ich i co nie dał im grać z tego powodu? Nie wpuszczał Fabianiaka aż za często? Łuszkiewicz nie grał od początku? Co to są kurwa za argumenty.... Twoim zdaniem lepiej jak przyjdzie paź, który na każdy pomysł prezesów odnośnie transferów nawet wbrew jego oczekiwaniom będzie piał z zachwytu?

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
BadBoy
Kibic
Na forum od 7592 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 18:07

szczepiii napisał:  

Ale to nie jedyne argumenty. Smolny dosyć chaotycznie, ale tłumaczył, że jest to ich decyzja, kontrowersyjna, ale przemyślana. Odpowiedzialność biorą na swoje barki. Nikt z nas nie może być pewny, że gdyby został Płatek to nadal byłoby pięknie, ale oczywiście nie mówię, że Sasal zapewni nam awans, nikt tego nie wie. I nie ma co gdybać, decyzja zapadła i trzeba się z nią pogodzić i czekać na efekty tych roszad :) Też nie znamy kuluarów i wszystkich szczegółów, nie heroizujmy Płatka, doceniam to co zrobił, ale może coś się wydarzyło o czym się nie dowiemy i co spowodowało takie a nie inne decyzje.

Bo nie wierzę, że Mroczek i Smolny nie chcą awansować, bzdura. I nie dziwcie się, że narzekają na frekwencje, w całej Polsce frekwencja rośnie, a u nas? Klub jest w dobrej kondycji, były niezłe wyniki, pogoda, efektowna gra i co? I tak dobrze, że przy tych transferach nie mamy problemów finansowych i jako jeden z niewielu klubów u nikogo nie jesteśmy zadłużeni.

Spójrzcie też na pozytywy. Edi Andradina - jedyny wyróżniający się zawodnik w Koronie wiosną, zagra u nas przez dwa lata, a potem będzie przy klubie bo chce zostać w Szczecinie. On sam ceni Sasala i niejako tłumaczył słabszą dyspozycję Korony wiosną kontuzjami i problemami personalnymi. Trochę Sasal miał w tej Koronie pod prąd wiosną, a trzeba pamiętać o świetnej jesieni.

Kolego tutaj nikt nie heroizuje Płatka ani też nie mówi o tym że jakby Płatek został to awans mamy zapewniony a tak to na pewno nie awansujemy..Może i było by odwrotnie gdyby...ale jak to mówi Nasz selekcjoner "gdyby w dupie były ryby to by stawu nie trzeba było" Ale do sedna, atmosfera jest podniosła z bardzo prostej przyczyny a mianowicie,że według Naszej wiedzy nie ma przesłanek ku temu aby nie przedłużać kontraktu z Płatkiem(o argumentach za nie będe pisał bo bez sensu) natomiast argumentów przeciw nie ma żadnych albo nie zostały podane..bo te o których Ty piszesz (cytujesz) to nie jest fudament pod nie przedłużenie kontraktu. Jak powszechnie wiadomo drużyna potrzebuje stabilności z którą u nas ostatnio bywało różnie, pojawiła się szansa i została zaprzepaszczona. Podobnie było ze Zbyszkiem Długoszem, Radek najlepszy bramkarz w lidze- Trener WON! Pogoń gra wreszcie przyzwoicie -trener WON. Na koniec odniosę się jeszcze do argumentu niskiej frekwencji a więc jeśli kibic naoglądał się padaczki prezentowanej przez kopaczy za czasów Mandrysza i Stolarza to lache wyłożył i na mecze nie przychodzi. Jednak na 100% śledzi poczynania drużyny i w odpowiednim czasie wróci, choć przy takiej polityce klubu(brak stabilności,ceny biletów) ciężko będzie to osiągnąć. Prezesi biorą ewentualną wpadke na swoje barki-ok, ale ja pytam kto ich z tego rozliczy??? Reasumując nie mam nic do Sasala bo przecież mamy (mam nadzieję) ten sam cel jakim jest dobra i ambitna gra drużyny, ale Pogoń to nie Epa, Tartak czy LuLu żeby sobie robić co się chce, POGOŃ to MY!

No One Like Us....We don't Care...
Plum
Kibic
Na forum od 7618 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 18:14

szczepiii napisał:  

[...]

Tyle, że winą za frekwencję obarczano Płatka i styl gry drużyny! Dopiero po cichu po konferencji przyznaje się, że jest to spowodowane min, trzystuletnim stadionem, zadaje się dziennikarzowi pytanie czy był w toaletach na koronie, które określa się jako bydlęce itd.
Trener nie odpowiada za frekwencję - od tego jest dział marketingu - oczywiście styl gry i wyniki najlepiej przyciągają kibiców, ale na początku Płatek musiał uciekać ze strefy spadkowej - wtedy liczy się efektywność, a nie efektowność, o której tyle razy wspominał Smolny - ale było zaangażowanie, a z czasem przyszła i w miarę efektowna gra. W tabeli wiosny mamy 4 miejsce, ale trenerowi zarzuca się to, że w zremisowanych meczach goniliśmy wynik (poza Radzionkowem).

szczepiii napisał:  

Z całym szacunkiem, ale Edi był dziś maskotką - patrzcie! Jest u nas! - a zły Płatek go nie chciał! - tak to wyglądało. Sory, ale ja się Edim nie jaram - mile go wspominam, ale ma już swoje lata i nie wiem czy wytrzyma całe mecze, jeśli oczywiście nowy trener od przygotowania fizycznego będzie potrafił utrzymać formę piłkarzy, która pozwala grać na 100% do 90 minuty. Trzy lata jako skaut? No sory - jakieś doświadczenie ma w tej kwestii? Nie, więc marketingowo fajnie, ale pierwszy rok skautingu będzie nauką tego fachu.
Co do Sasala? Trener, który w ekstraklasie miał 4 miejsce! po rundzie jesiennej - ... za koniec zrobiło się 13... ale to nie wina trenera - odeszło dwóch piłkarzy znaczących, więc trener jest bezradny. To nic, że Nemec może stracić 5 czołowych graczy, a i tak z reszty zrobi drużynę. Cztery poważne kontuzje w okresie przygotowawczym? Może coś nie tak było? Może za duże obciążenie na starcie? Sam Edi przyznał, żę piłkarze nie mieli sił na całe spotkania, a wiemy też, że wielu nie starało się grać na 100%, więc sory...

Nikt nie robi Płatka świętym, ale na konferencji na początku trzymano jeszcze fason, ale później zaczęło się pranie brudów i umniejszanie roli Płatka do nic nie znaczącej. Mi się nie podoba dziwna niechęć do Lebedyńskiego czy Dziuby przed kontuzją, ale chwała ogromna za stworzenie drużyny, która WALCZY!

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
PL
Kibic
Na forum od 6966 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 18:32
...

Amba_ na którego maila pisałeś?

szczepiii_ Tak naprawę my możemy gdybać czy chciał czy nie bo tego nie wiemy. A argument że dzisiaj powiedział to Smolny do mnie nie trafia. Jakby niechciał to by nie wystawiał tylko odsyłał do rezerw.

A prezesi i tak biorą odpowiedzialność za wyniki tej drużyny w tym sezonie. Bo to oni trzymali Mandrysza tak długo i wierzyli w cud Stolara. Szkoda, że o tym dziś zapomnieli powiedzieć. Ta konferencja to żenada. Prościej i szybciej byłoby wydać oświadczenie niż to co dzisiaj. Ale mamy Ediego! Jupi! Cały Szczecin na kolana- król powrócił!

Tobb
Kibic
Na forum od 5752 dni

*

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 18:42
O co chodzi z tą efektownością ? Pogoń naprawdę grała dobre mecze, mecze w których było wiele okazji podbramkowych, wymiana ciosów (z Wartą, ŁKS-em) czy mecze z wieloma bramkami ( 2x z Górnikiem).
Pogoń jest wiosną najskuteczniejszą drużyną na zapleczu ekstraklasy - zdobyła 28 goli.
Nieefektywni ?

runda jesienna 2009 - 29 goli/ 19 meczy
rudna wiosenna 2010 - 17 goli/ 15 meczy
rudna jesienna 2010 - 22 gole/ 17 meczy
rudna wiosenna 2011 - 28 goli/ 15 meczy

[PL: Nie, bo skoro strona internetowa jest wzorowana na Barcelonie to styl gry drużyny także taki powinien być :D:D:D Za rok Puchar jest Nasz- Europy oczywiście.

Ka.
Kibic
Na forum od 6982 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 19:07
Ta efektowność to tak z dupy wzięta, że szok. Rozumiem, że każdy by chciał ładne mecze oglądać, ale gdzie w Polsce znaleźć drużynę, której gra cieszy oko? Ogląda ktoś mecze Ekstraklasy lub I ligi dlatego, żeby podziwiać piękne zagrania, widowiskowe akcje, niesamowite gole? Jeżeli chcę popatrzeć na ładny mecz, to włączam Champions League, Premier League lub La Ligę. Tutaj na mecze się przychodzi z innych powodów i dla mnie mogą nie wymienić więcej niż trzech podań, jeżeli wygrywają.

No i poza tym akurat ostatnio gra może się podobać. Tak efektownej gry to dawno nie widziałem. Piłkarze zapierdalają przez 90 minut, gdy przeciwnicy już dawno oddychają rękawami. To jest dla mnie bardzo efektowne.

Ambasador
Moderator**
Na forum od 7569 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 19:09

PL napisał:  

Amba_ na którego maila pisałeś?

W skrzynce miałem zapisanego [email protected] (dostałem autorespondera z informacją "W sprawach pilnych proszę o kontakt z Panem Danielem Trzepaczem pod
adresem mailowym [email protected] lub pod numerem telefonu xxx xxx xxx".) Z ciekawości wszedłem na oficjalną i... takie adresu nie ma w zakładce kontakt, bo nowa rzeczniczka ma innego maila...

Na marketing nie ma co wysyłać, na sekretariat nie ma co wysyłać, pozostaje chyba tylko na ten nowy rzecznika wysłać... chociaż pewnie i tak gucio da.

Ps. Jak coś to Płatek ma profil na fb heh :D

Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 30 maja 2011, 20:10 [2 raz(y)]

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 7904 dni

**

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 21:51
Najgorsze, że Pogoń na jesień będzie grać dobrze, to tylko mniej niż dwa miesiące bez gry, tutaj nie da się nic popsuć, więc przewiduje tak:

Na jesień czołówka ogólna euforia Smolny w ekstazie.

Na wiosnę dramat, spadamy z miejsca premiowanego awansem jest gorzej niż za Mandrysza.

W polskiej piłce najważniejszy jest okres między jesienią a wiosną.

ps. mam nadzieje, że mam racje!

Z daleka nie będzie widać.
Art(h)ur
Kibic
Na forum od 8203 dni

Odp: Zwolnienie Płatka - słuszna decyzja?! - 30/05/2011 22:02
Musze powtorzyc to wszystko, co powyzej:
Gra coraz lepsza, wyniki tez, postep widoczny golym okiem, walcza i atakuja do ostatniej minuty - WSZYSTKO przemawia z tym, zeby zatrzymac Płatka. Ale nie...
Argument, ze przez niego byla slaba frekwencja to szczyt kretynizmu - czy ktokolwiek powiedzial o tym prezeskom na konferencji (albo chociaz wybuchl pustym smiechem po takiej "prawdzie objawionej")?

Moja teoria: panstwo managerstwo nie toleruja trenera, ktory ma wlasne zdanie, musi byc ktos posluszny, najlepiej ich "kumpel" typu Stolarczyk - takich chca i tacy sa zwalniani tylko wtedy, gdy wyniki sa juz naprawde tragiczne. Kazdy inny ma u nich przerabane od poczatku i zostanie zwolniony pod byle pretekstem.

Dwa pytania: Jakie widoki na przyszlosc w tej sytuacji? Ze jakims cudownym zbiegiem okolicznosci po wielu probach i bledach i zmarnowanych sezonach trafi im sie wreszcie potulny trenerek, ktory bedzie mial wyniki i "niechcacy" awansuje.
Dlaczego tak robia? Bo sa kurwa wiesniakami i sloma z butow im wystaje.

MKS po życia kres!!!
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.15 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005