Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> GKS Bełchatów - Pogoń << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
tribu
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7744 dni

*

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 15:33

Plus napisał:  
bravo Dejvi!! masz 100% racji.

wszyscy ktorzy mysla inaczej maja juz tak wyprane berety przez dzialania Begdasa, Gondora i Ptaka, ze dawno zapomnieli co to Pogoń. chodza tylko dla wyniku i reszta ich nie obchodzi. Tacy ludzie byli by zadowoleni nawet gdyby Ptak przybral 11 małp w nasze barwy i kazal im grac. To co sie dzieje z tym klubem teraz to skandal. Ptak szkaluje nasz honor, barwy, tradycje i robi z tego posmiewisko na caly kraj. Ptak odejdzie za jakis czas a my bedziemy musieli sie za to wszystko wystydzic, bo plamy na honorze szybko zmyc sie nie da.

a mnie wkurwia takie gadanie. w pelni popieram Szołna i osoby jego popierajace:) w Szczecinie mamy twor Pogonią zwany przez Ptaka sponsorowany i na to jestesmy skazani. ja chodze na mecze, wierze w zwyciestwo za kazdym razem i kibicuje im. a tu co niektorzy pierdola glupoty. nikt wam nie kaze kibicowac tej druzynie. przerzuccie sie na futsal albo pilke reczna. Pogoni o ktorej piszecie juz nie ma od dluzszego czasu i nie bedzie (i niech ktos tutaj nie zacznie snuc znowu wizji o klubie tworzonym od zera). swiat sie zmienia i czym szybciej sie z tym pogodzicie tym lepiej dla was. mi sie tez to nie podoba ale nic na to nie poradze.
tylko narzekac potraficie...

Ostatnio edytowany przez: tribu, 12 kwietnia 2006, 15:41 [1 raz(y)]

100% PD
dziki
Kibic
Na forum od 8343 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 15:34

eF^ napisał:  

Cytat:  
Matlak stary lechita

chyba nieco przesadziles, co jak co ale Matlaka moglibyscie zostawic w spokoju ... chyba jedyny normalny, ktorego mozemy nazwac Portowcem z obecnej druzyny Pogoni

to przypomnij sobie jak calowal herb lecha po strzelonej bramce....malo sie nie zesral....wychowanek Pogońi

DLA ZIOMÓW BRAT..DLA FRAJERNI KONFIDENT
mundek
Kibic
Na forum od 7627 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 15:35
tutaj gadka, gadka a i tak na nastepnym meczu wiekszosc stadionu zaspiewa Obrigado, Obrigado lub jakies inne pierdoly. jeszcze tylko brakuje na meczu zeby antkowi bez wazeliny w d... wejsc. ( nie mam na mysli wszystkich kibicow). niektorym kibicom w odpowiedzi na pytanie "co to jest Pogoń?" nie pomogla by 3 tomowa ksiazka traktujaca o tej tematyce. Wole Pogoń w IV lidze niz taka mierna imitacje jak jest teraz.

ja kocham Pogon
mundek
Kibic
Na forum od 7627 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 15:41
trib - "..i na to jestesmy skazani.."
moze ty jestes skazany na kaprysy ptaka, ale nie inni. jak Ptak odleci to tez powiesz ze na to bylismy skazani? Pogon bylaby szczecinska, gdyby budowano ja na zdrowych zasadach i tyle. trzymaj palce za Ptaka, jeszcze troche potrzymasz...

ja kocham Pogon
eM
Kibic
Na forum od 7170 dni

**

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 15:49
trib napisał :
  Cytat:  
nikt wam nie kaze kibicowac tej druzynie

A jak TĄ druzyne ptak przeniesie np.do Zdunskiej Woli to tez bedziesz kibicowal TEJ druzynie?
W koncu jestes na nia skazany?

tribu
Kibic
Na forum od 7744 dni

*

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 15:53

mundek napisał:  
trib - "..i na to jestesmy skazani.."
moze ty jestes skazany na kaprysy ptaka, ale nie inni. jak Ptak odleci to tez powiesz ze na to bylismy skazani? Pogon bylaby szczecinska, gdyby budowano ja na zdrowych zasadach i tyle. trzymaj palce za Ptaka, jeszcze troche potrzymasz...

watek juz byl tyle razy maglowany ze mi sie nie chce rozpisywac znowu. powiem tak: jezeli chcemy miec klub na jako takim poziomie to jestesmy skazani na to co mamy. kazdy jakos prosperujacy klub potrzebuje sponsora a nikt o zdrowych zmyslach nie przyjdzie do Szczecina inwestowac skoro wie ze poprzednich inwestorow miasto wydymalo. teraz za jakis czas beda wybory - moze sie cos zmieni. w kazdym razie utrzymanie klubu troche kosztuje. nawet takiego w czwartej lidze. a zauwazcie ze takim klubom o wiele ciezej jest znalezc sponsora a nawet jak juz znajda to po awansie koszty rosna i sponsor nie wyrabia(czasy w ktorych pilkarze mieli normalna prace i oprocz tego grali bezpowrotnie minely, teraz jest to zawod normalny i kopacze chca zarabiac jak najwiecej bo kariera szybko sie konczy a wiekszosc pilkarzy nic innego nie potrafi). takze budowanie klubu od zera zajmuje sporo czasu. pewnie ze fajnie by bylo ogladac wychowankow samych w Pogoni ale wiekszosc z nich sie nadaje tak akurat na 3-4ligowe boiska a nie na 1 lige. chociaz w waszej wizji klubu od zera to zanim bysmy awansowali do 2 czy tam 1 ligi to nowa sila by naszla. moze kilka talentow bysmy mieli. ale to ma tez druga strone medalu bo szkolenie mlodziezy tez kosztuje...
co do Ptaka to on wyklada kase i sobie moze robic co chce. moze sobie nawet bande eskimosow sprowadzic. poki beda dobrze grac to zle nie bedzie. zobaczcie na zachod. tam takie cos jak u nas stoi na porzadku dziennym. a z wychowankow silnego klubu miec nie bedziemy chyba ze nastapi jakis przelom w szkoleniu mlodziezy.
i za nikogo kciuków nie bede trzymal a juz napewno nie za Ptaka i jego decyzje.

PSG. napisał:  
A jak TĄ druzyne ptak przeniesie np.do Zdunskiej Woli to tez bedziesz kibicowal TEJ druzynie?
W koncu jestes na nia skazany?

odpowiem pytaniem na pytanie. jezeli tak bardzo ten twor Ci nie odpowiada to po co chodzisz na mecze??
btw. czytaj ze zrozumieniem

Ostatnio edytowany przez: tribu, 12 kwietnia 2006, 16:03 [3 raz(y)]

100% PD
mundek
Kibic
Na forum od 7627 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 16:07
trib: jezeli tak bardzo ten twor Ci nie odpowiada to po co chodzisz na mecze??

a pewnie dla jaj chodzi, ot tak bo musie kurwa nidzi.

powaznie: ja chodze na mecze bo ten stadion jest moj, bo te barwy sa moje, bo Pogoń to "twierdza", której Ptak nie zdobedzie nigdy stosujac nawet wszystkie techniki manipulacji. Chodze bo kocham tez atmosfere meczu, spotykam sie z kumplami itd. na meczu jestem zawsze ale nigdy dla tej druzyny. Wierze ze takich kibicow jak ja jest sporo i ze chodza na mecze bo wiedza ze Pogoń to My, ze Pogon to kazdy z nas. a jak chcesz trib to obiecaj, ze jak Ptak przeniesie zespol do np. Sieradza ze wsiadziesz w pociag i pojedzieszm mu kibicowac. ja ci moge nawet na bilet kase dac. przeciez nie dla ciebie IV liga, za duzo czasu i takie tam.. no to sobie pojedziesz na I do sieradza. A Pogoń zostanie w Szczecinie. i skoncz juz ze swoimi porownaniami, bo jak ktos nie wie co to jest "tozsamosc" to tak jakby nie wiedzial jak sie nazywa jego matka.

ja kocham Pogon
STARGARD_FC
Kibic
Na forum od 7323 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 16:09
mundek popieram ciebie w 100%

Czy wygrywasz !! Czy nie !! Ja i tak kocham Cie !! Bo najlepsza w Polsce jest !! Pogoń Szczecin MKS !!

Obrazek jpg wstawiony na forum
crls
Kibic
Na forum od 7599 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 16:13

mundek napisał:  
... Wole Pogoń w IV lidze niz taka mierna imitacje jak jest teraz.

nie bede sie rozpisywal, bo nie mam na to zbytnio czasu, ale...
Kazdy pierdoli ze wolalby Pogoń w IV lidze niz Pogoń Ptaka.. 'Teraz' wszyscy by na nia chodzili (przynajmniej tak sie wiekszosc deklaruje). Niejeden powie: zobacz na GKS itp. Tyle ze u nas nie ma takich zajebistych kibicow jak to podnieca sie Baranowski. Dlaczego na mecze przychodzi teraz po 7-8 tys? gdzie sie podzialo te 10tys zajebiscie wiernych z II ligi? Nie ma ich bo przegrywamy?
Jak sadze na pierwsze mecze IV ligi przyszlo by 3-4 tys, jednak po kilku/kilkunastu meczach (moze po sezonie), ci zajebiscie 'wierni' by zapomnieli, albo pogoda by im nie odpowiadala i na meczach pokazywalo by sie kilkaset osob.. To tylko moje zdanie odnosnie kibicow..

Teraz nieco wazniejsza kwestia, ktora sa finanse. Zapewne myslisz ze IV ligowy klub nie ma zadnych wydatkow, ze sprzedasz cegielki po 10 zl i uzbierasz te 1000 zl? Pewnie myslisz ze sponsorzy wtedy sami przybiegna i beda chcieli sponsorowac klub z IV ligi? Pewnie Bosman zostanie z Pogonia, a moze i dorzuci jeszcze troche grosza? w koncu to bedzie prawdziwa, nieptakowa Pogoń...

Idac dalej- majac juz w chuj kasy i wiernych kibicow, zostalo nam 'tylko' awansowac do ekstraklasy. Pewnie zajmie nam to 3 lata, bo oczywiscie grajac juniorami z okolic bedziemy tak zajebisci ze z roku na rok awansujemy klase wyzej...

Odpierajac wszelkie zarzuty ktore sie pojawia od razu powiem ze nie chodzi tu o popieranie Ptaka czy nie. Poprostu sie kurwa obudzcie, bo to nie jest tak hop-siup jak sie niektorym wydaje.Wszystko wydaje sie takie optymistyczne, ale IV liga tez kosztuje, a skad na nia kasa?

"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
STARGARD_FC
Kibic
Na forum od 7323 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 16:15
zobacz takich Blekitnych kto ich utrzymuje w 4lidz?? Miasto

Czy wygrywasz !! Czy nie !! Ja i tak kocham Cie !! Bo najlepsza w Polsce jest !! Pogoń Szczecin MKS !!

Obrazek jpg wstawiony na forum
tribu
Kibic
Na forum od 7744 dni

*

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 16:21

pogoniarz ze stargardu napisał:  

i zobacz jak sobie radza Błękitni tam za te pieniadze miasta...

Mundek - ja po to samo chodze na mecze tylko nie stwarzam sobie do tego dodatkowej ideologii. i czy ja powiedzialem ze mi tak bardzo nie odpowiada twor Ptaka? powiedzialem ze nie popieram jego decyzji.wg Twojej wypowiedzi Pogoń sie skonczyla jak Bekdas przyszedl.
a jestem bardzo ciekawy czy Twoja opinia byla taka sama jak teraz jak wygrywalismy mecze po 7:1 z Polarem, 5:0 z Arka. i tylko nie mow ze wtedy Polacy grali i bylo inaczej. wiekszosc z nich miala tyle wspolnego z naszym klubem co ta dzisiejsza brazyliana. jedynie na plus wtedy bylo to ze kilku wychowankow mialo szanse pograc troche. i wtedy jak z craxa 3:0 bylo to wiekszosc ludzi orgazm miala i sie podniecala a teraz psioczycie.

100% PD
mundek
Kibic
Na forum od 7627 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 16:21
odnosnie kasy
z tego co sie orientuje to za ok 2 milony zl mozna utrzymac spokojnie klub w II lidze. Mysle ze z oplat targowych ktore miasto przeznacza na Pogon III liga byla by luznikyko z perspektywa na awans do II.

ja kocham Pogon
Matek.
Kibic
Na forum od 8423 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 16:22
Crls kolego wiadomo że byłoby to trudne ale da się jakimś tam sposobem udało by się chyba też byś wolał zacząć od początku bez tego idioty wiesz o kim mowa;)

Pogoń To My!
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7360 dni

*

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 16:22
To moze zrobcie Sonde na stronce,kto chce IV ligowy klub na czystych zasadach a kto chce Pogon taka jak teraz zobaczymy ile ludzi mysli podobnie.

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
crls
Kibic
Na forum od 7599 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 16:23

pogoniarz ze stargardu napisał:  

no tak... i przez kolejne 30 lat Pogon bedzie grala w IV lidze, bo miasto bedzie placic tyle zeby starczylo od "1-szego do 1-szego". Bez zadnych sponsorow, grajac juniorami itp.

Mi tez sie nie podoba to ze w polskim klubie graja sami murzyni, nie ma zadnych wychowankow,ani chlopakow z regionu (wyjatek Matlak). Ale patrzac z drugiej strony takie 'stwory' staja sie powoli codziennoscia we wszystkich mocniejszych ligach, oczywiscie jesli klub chce liczyc sie w Europie.

Ostatnio edytowany przez: crls, 12 kwietnia 2006, 16:29 [1 raz(y)]

"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
mundek
Kibic
Na forum od 7627 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 16:33
trib jak chodzi po to samo to nie siej zametu. ja nie pisze o ideeologi tylko o zwyklaej tozsamosci, na ktorej opiera sie milosc kibicow do Pogoni. innych kibicow nazywam "koniunkturalnymi" i ty (sadzac po twoim podejsciu i tekstach) do nich nalezysz.

"a jestem bardzo ciekawy czy Twoja opinia byla taka sama jak teraz jak wygrywalismy mecze po 7:1 z Polarem" - moja opinia jest od lat ugruntowana. a szlag zaczynal mnie trafiac gdy Ptak zaczal niszczyc szczecinskich zawodnikow: Moskalewicz, Drumlak, Kaczorowski, Celeban, Fabiniak. Nie bede dyskutowal o tych pilkarzach, pogadaj se ze starymi Portowcami takimi jak Dymek co oni o Ptaku sadza to moze zmienisz poglad.

ja kocham Pogon
AlterB
Kibic
Na forum od 7542 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 16:48
Powatarzam jeszcze raz. Mogliscie swoje zale wylewac jak ptak przychodzil, teraz za pozno.
A co do stworzenie nowego klubu, to nie moznaby bylo liczyc na jakis wiekszych sponsorow wlaczajac w to miasto, ktore jak wiadomo Pogoń ma w dupie.
Zamiast pierdolic farmazoy róbcie COŚ, żeby przynajmniej Pogoń kibicowsko istniała, bo to tez teraz kuleje przez wlasnie takich pajacy.
.

Ostatnio edytowany przez: AlterB, 12 kwietnia 2006, 17:02 [1 raz(y)]

tribu
Kibic
Na forum od 7744 dni

*

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 17:02
Mundek ja Cie rozumiem i wiem o co Ci chodzi. ale widzisz - utozsamiasz sie z klubem ktorego juz nie ma. swiat sie zmienia i takie akcje jakie teraz u nas sa staja sie codziennoscia. ja sie z tym pogodzilem, Ty nie.
ciekawe co za pare lat sie bedzie dzialo w naszej lidze - czy wiecej druzyn nie pojdzie w slady Ptaka.
co do klubu 4ligowego to zastanow sie jakie byloby zainteresowanie nim. prawda jest taka ze kibice sa jak chorogiewki na wietrze - sa wyniki, jest frekwencja. popatrz ilu ludzi chodzilo na mecze jak spadalismy do 2 ligi. teraz wszyscy deklaruja zainteresowanie a zupelnie inaczej wygladalaby rzeczywistosc.
a co do 2mln i oplat targowych to zobacz jakie bylo "zainteresowanie" miasta tymi oplatami zanim Ptak ich nie zaczal egzekwowac;) mi sie wydaje ze cos to kiepsko wygladalo:)
i jeszcze co do budzetu to jak dobrze pamietam 4 czy 5 pierwszych druzyn 2 ligi ma razem budzet ok 20mln zl.

100% PD
Szołn
Kibic
Na forum od 7708 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 17:33

Bart1987 napisał:  
Jestes kibicem piłkarskim, i obojetne jest dla Ciebie czy gra w druzynie japonczyk, chinczyk, czy malezyjczyk. Jest to Twoja sprawa. Jednak nie pyszcz do kogos kto ma zupełnie inny, jednak uwierz mi ze bardzo zdrowy pogląd na temat obecnego składu Pogoni. POGON TO COS O WIELE WIECEJ NIZ GRUPA NIEWOLNIKOW Z AFRYKI CZY INNYCH WYNALAZKOW. POGON TO MY!

Do Ciebie i do wszystkich zarazem: Ja nie twierdzę, że jego pogląd jest ZŁY. Powiem więcej - ma dużo racji. Wkurwia mnie tylko co innego - to, że w każdym temacie chłopak manifestuje swoje poglądy, że robi to ni z gruchy ni z pietruchy, bez związku z tematem (co więcej - nigdy nie widziałem rzeczowej wypowiedzi w jego wykonaniu). Jego radosna forumowa twórczość ogranicza się do jednego oklepanego sloganu. Po cholerę? Żeby się komuś przypodobać, wejść komuś w dupę?
Sorry Dejvi - tak jak już powiedziałem, w stosunku do Ciebie mam więcej cierpliwości niż wobec innych, ale nie będę Cię traktował jak świętą krowę. A szufladkować to możesz sobie skarpetki, a nie mnie.

P.S. W ramach podsumowania stare przysłowie ludowe: "Co za dużo, to i świnia nie zeżre"...

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
Matek.
Kibic
Na forum od 8423 dni

Odp: GKS Bełchatów - Pogoń 2:0 - 12/04/2006 18:18
Szołn a wiesz dlaczego ciągle tak pisałem? Bo większość wogóle tego nie rozumie co napisze to i tak tego nie zrozumią dlatego nie mam już zamiaru nikomu nic mówić, i się troche ogarnij nie mam zamiaru sie przypodobać poprostu mam takie poglądy i koniec nie rozumiesz to twój biznes i tak się śmieje z tego co piszesz tak w drodze formalności.

Pozdro dla tych co mnie znają itd...

Pogoń To My!
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005