Odp: Trener Panik - konieczna zmiana, albo obudzimy się II lidze - 10/05/2005 20:08
Nie chodzi tu o zwykłą zmianę trenera, ale sposób, o ile informacja ta się potwierdzi...Ptaki, szkoda słów, był niedawno zremisowany mecz 1-1 z prawie pewnym spadkowiczem.
Co do trenerów, to chyba raczej czeka nas duet Pietrzak- Długosz, niż Dariusz Wdowczyk, czy Mario Kuras.
Odp: Trener Panik - konieczna zmiana, albo obudzimy się II lidze - 10/05/2005 20:23
tylko byloby paranoja gdyby Pietrzak mial prowadzic zespol w meczu z Wisla po jednym treningu. Przeciez on caly czas prowadzil treningi z rezerwami, a nie z I zespolem i nie jestem pewny czy aby na pewno do konca wie ktory zawodnik jak sie prezentuje i w jakiej jest formie, bo tego chyba nie mozna tak poprostu dostrzec po jednym treningu? no chyba ze sie myle i Pietrzak mimo rezerw byl tez blisko pierwszego skladu i wie o co chodzi
"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
NO no no powiem wam, że Wujo ma dobre kontakty z Antkiem Ptakiem .Tylko, że on sie ceni.Pamietacie kasa Misiu kasa . Wdowczyk albo Wójcik, to sa dobre kandydatury.
[...] i przyszedł Pan i spojrzał
na prace naszą,
i był zadowolony,
a gdy spytał o zarobki nasze,
usiadł i zapłakał [...]
Odp: Trener Panik - konieczna zmiana, albo obudzimy się II lidze - 10/05/2005 23:20
wobec obecnej sytuacji jaka jest stan na dzis - Panik nie jest trenerem Pogoni - a funkcję pełniąca role szkoleniowca obejmie Bogusław Pietrzak - nasuwa mi sie pytanie do sporej rzeszy kibiców
chcieliscie Wdowczyka, Kasperczaka, Engela, Kurasa, a moze bedzie Pietrzak na stale?
zadaje mocne pytanie - tego chcieliscie?
prosze o szersze wypowiedzi na ten temat - Panik lepszy od Pietrzaka, Pietrzak lepszy od Panika
Moim zdaniem Panik jest lepszy od Pietrzaka, ale kto powiedział, że nie dostaniemy innej kandydatury, poza tym lepiej było "zaryzykować" niż oglądać Panikowy antyfutbol i murowanie bramki... Jeżeli nie Engel, Wdowczyk, Kuras to moze byc nawet i BB
Po czesci tak. Panik sie nie sprawdzil i musi odejsc. Nie bede sie rozpisywal nad wadami Panika, wystaczy poczytac wczesniejsze posty. Natomiast Pietrzak moze i zostanie trenerem Pogoni, ale wybitny nie jest i rowniez, wczesniej czy pozniej, poleci. Podejrzewam nawet, ze pozniej (na koniec sezonu, badz w polowie przyszlego). Chyba, ze pokaze cos z ta druzyna i znajac mlodziez klubowa od podszewki, zainwestuje w wychowankow. Jak nie, to Ptaki powinni zainwestowac w porzadnego trenera, zamiast w talent z kasety vhs. Bardziej oplacalny bylby to biznes. Jedyne co wymagam od nowego trenera, to odwaga przy wyborze skladu. Maja grac najlepsi, nie najlepiej oplacani. Inna sprawa, co na to nasi menago i prezes.
swiete slowa - poruszyles wazny temat, ktory trener pozwoli sobie na ewentualne naciski ze strony w/w osob - chyba nie Kasperczak, Wdowczyk? Kuras? po to chyba, zeby podac sie do dymisji
jak napisal weteran69 (pozdrowionka )na forum.v.pl spora rzesza kibicow nie widzie pewno problemu - wszystko zle widzą pod katem trenara (BB i Panik), a moze szukac gdzie indziej
zabawa w taka fajna gre ja chowam wy znajdujecie - w poscie mike mówię gorąco
no dokladnie, dokladnie. przyklady? gra Adriano i Ediego w meczu z Legia, to nie przypadek. gra Milara od poczatku kazdego spotkania, to tesh nie zamysl trenera. ALE licze, ze wreszcie Ptaki przejrza na oczy (glupi jestem, wiem - nie potwierdzajcie, nie musicie ). W koncu nasz menago tak sie zna na pilkarzach, jak ja na fizyce kwantowej. Myslalem, ze przyjscie Dabrowskiego cos zmienilo, a tu dupa, odszedl w niewyjasnionych okolicznosciach, bo cos w to jego wytlumaczenie nie chce mi sie wierzyc. Ehh, jak to pisalem, burdel.mode.on.
Ja również dokładnie tego chciałem. Może Panik jest lepszym trenerem (w znaczeniu: "facet od prowadzenia treningów") od Pietrzaka. Może jest też lepszym teoretykiem i wie więcej o taktyce. Ja mu tego nie odmawiam, bo nie widziałem metod jego pracy "od kuchni".
Prawda jest jednak taka - jego pomysł na grę W ŻADEN SPOSÓB nie pasował do NASZEJ sytuacji kadrowej, co nie zmienia faktu, że w kilku innych klubach naszej ekstraklasy jego myśl taktyczna mogłaby zadziałać dobrze i życzę mu wszystkiego najlepszego.
Nasza kadra wygląda tak, że mamy sporo atutów w ofensywie i stosunkowo niewiele w tyłach - a tymczasem Panik z uporem maniaka koncentrował grę na obronie (inaczej zagraliśmy tylko przez 90-100 minut jego kadencji - zaowocowało to zmasakrowaniem Legii na Łazienkowskiej i gładkim zwycięstwem nad Wisłą Płock). Siła naszej drużyny w wielkim stopniu opiera się na fantazji (Grzelak, Andradina) i powinniśmy to wykorzystywać, a tymczasem Panik próbował wiązać tych graczy w taktyczne schematy. Zupełnie nie tędy droga - chodzę na Pogoń już "ładnych parę lat" i mogę powiedzieć, że takiego potencjału w ofensywie nie mieliśmy od bardzo dawna. Liczę, że Pietrzak będzie potrafił go wydobyć i nie mam nic przeciwko, gdyby miał zostać naszym trenerem na długie lata.
No i na koniec powtórzę - nie przesadzałbym z tymi obawami o wpływ Ptaka na ustalanie składu. Nie będę już Was zanudzał tym, że niektórzy z naszych najwartościowszych graczy grają u nas tylko dlatego, że Ptak kiedyś wymusił to na Baniaku. Powiem tylko tyle, że w całej Europie - wraz ze wzrostem ilości kasy pakowanej w futbol - wzrasta ingerencja tych, którzy tą kasę wydają. Jest to najzupełniej normalne - skoro w zakładzie krawieckim strategię firmy ustala prezes, a nie krawcowa, to dlaczego w piłce miałoby być inaczej?? Krawcowa ma szyć, zaś trener, jak na "faceta od prowadzenia treningów" przystało, trenować.
Ostatnio edytowany przez: Szołn, 11 maja 2005, 02:24 [1 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758523483 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.