Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
WM
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6928 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 14:52
Powstrzymam się od komentowania tego co sie dzialo na trybunach bo szkoda mojego czasu.

Ale niech ktoś mi odpowie. Ostatnio przekumaci kazali czekać na poniedziałek bo "wszystko sie wyjaśni"
Moge zapytać gdzie to wyjaśnienie? Chyba że odpowiedzią jest wciśnięcie dzieci na gniazdo?

Amat victoria curam
Rajczu
Kibic
Na forum od 4622 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 15:32

Pif Paf napisał:  
Widze że każdy z was ma dużo do powiedzenia na forum a wystarczyło zejsc pod gniazdo po meczu i z nami o tym porozmawiać, tam już nie macie tyle odwagi?

Wydaje mi się, że nie o odwagę tu chodzi. I to zdecydowanie nie jest czas na obrażanie się fochy, czy cokolwiek, fajnie, że macie motywacje, energię, naprawdę, ale póki ktoś kto tego nie ogarnia Wam nie pomoże, to nie wróży za dobrze, bo po hucznych zapowiedziach wyszedł niewypał. Ale nie chodzi też o to, żeby wkurwiać się na chłopaków, po prostu trzeba się zastanowić jak najlepiej tą sytuację rozwiązać, bo mecz z Chorzowem po prostu NIE MOŻE tak wyglądać, a czasu coraz mniej.
Dodam jeszcze, że rzeczywiście byłoby miło, gdyby MW i Skps w końcu coś powiedzieli.

Pogoń Szczecin to coś więcej niż te parę liter.
To ci ludzie, atmosfera i te kilka świętych cyfer.
Tobb
Kibic
Na forum od 5752 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 15:34

Pif Paf napisał:  
Widze że każdy z was ma dużo do powiedzenia na forum a wystarczyło zejsc pod gniazdo po meczu i z nami o tym porozmawiać, tam już nie macie tyle odwagi?

A to przypadkiem nie forum służy do wyrażania opinii? I nie koniecznie brak odwagi jest przyczyną braku rozmowy pod gniazdem?

kiko
Kibic
Na forum od 6783 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 16:20
Taka krótka refleksa o tym co dało się usłyszeć wczoraj na sektorach 7 i 8 o ostatnich wydarzeniach.

Na tych sektorach spotykam stałych bywalców, zawsze na tych samych miejscach. Ludzie, którzy przychodzą nie zależnie od wyników, pogody i innych okoliczności. Zawsze są, chodzą od kilunastu/kilkudziesięciu lat. Nie jedno widzieli, nie jedno słyszeli, są skarbnicą widzy dla młodych kibiców, których na tych sektorach jest na prawdę znikoma ilość.

Większość z nich śmieszą te sytuacje z listami Mroczka, zawieszeniem działalności itp. W młynie widzą głównie dzieciaków, którzy na Pogoń chodzą od niedawna lub tylko wtedy gdy przyjeżdża atrakcyjny rywal. Trudno się tutaj z nimi sprzeczać, gdy widzę że przychodzili na Dolcan, Stróże czy teraz na Śląsk czy Jagę. A w tym czasie młyn świecił pustkami. Argument trudny do obalenia.

I w sumie trudno to zrozumieć. Ludzie, którzy są starsi, mają swoje rodziny, obowiązki, potrafią przychodzić regularnie na mecze od wielu wielu lat. A młodzi, którzy najgłośniej wyrażają swoje przywiązanie do klubu nie potrafią zapełnić młyna. Jest to główny argument, który 'pikniki' wytaczają przeciw młodym. Jak to działa, że na Lechii czy Legii młyn pęka w szwach,a na innych meczach jest 1/3 tego? Przez to jakiś podział się tworzy, piknik ma mniejszy szacunek do młyna, bo przecież "ja jestem zawsze, a oni tylko okazjonalnie". A to przekłada się później na wszystko, od zaangażowania w doping reszty stadionu począwszy.

Ostatni czas był na prawdę budujący. Progres był nieustanny, wyglądało to wszystko co raz lepiej. Negatywne głosy na temat młyna ustawały. A wczoraj niestety wszystko wróciło. Większość z kibiców, niestety nie śledzi na bieżąco sytuacji, nie zna przyczyn tego co się stało i najzwyczajniej w świecie jest im to obojętne. Widzą tylko to co dzieję się na meczu i to jest dla nich główny wykładnik.

M.
Kibic
Na forum od 7594 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 16:39

Silverss napisał:  

Czapla. napisał:  
Dajcie czas bębniarzowi... Pierwszy raz pykał a wy już marudzicie, każdy jakoś zaczynał...

Dokładnie.

Zmień avatar bo mnie w oczy kluje:)

R. pogadamy na żywo na ten temat

DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!

Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
kubutek
Kibic
Na forum od 5408 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 16:42
POGON TO MY!!!
co do gniazada dla mnie super!

FC DĘBNO
http://www.youtube.com/watch?v=hOJ_SjtGmHc&feature=player_embedded
Tobb
Kibic
Na forum od 5752 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 16:44

kiko napisał:  
Taka krótka refleksa o tym co dało się usłyszeć wczoraj na sektorach 7 i 8 o ostatnich wydarzeniach.

Na tych sektorach spotykam stałych bywalców, zawsze na tych samych miejscach. Ludzie, którzy przychodzą nie zależnie od wyników, pogody i innych okoliczności. Zawsze są, chodzą od kilunastu/kilkudziesięciu lat. Nie jedno widzieli, nie jedno słyszeli, są skarbnicą widzy dla młodych kibiców, których na tych sektorach jest na prawdę znikoma ilość.

Większość z nich śmieszą te sytuacje z listami Mroczka, zawieszeniem działalności itp. W młynie widzą głównie dzieciaków, którzy na Pogoń chodzą od niedawna lub tylko wtedy gdy przyjeżdża atrakcyjny rywal. Trudno się tutaj z nimi sprzeczać, gdy widzę że przychodzili na Dolcan, Stróże czy teraz na Śląsk czy Jagę. A w tym czasie młyn świecił pustkami. Argument trudny do obalenia.

I w sumie trudno to zrozumieć. Ludzie, którzy są starsi, mają swoje rodziny, obowiązki, potrafią przychodzić regularnie na mecze od wielu wielu lat. A młodzi, którzy najgłośniej wyrażają swoje przywiązanie do klubu nie potrafią zapełnić młyna. Jest to główny argument, który 'pikniki' wytaczają przeciw młodym. Jak to działa, że na Lechii czy Legii młyn pęka w szwach,a na innych meczach jest 1/3 tego? Przez to jakiś podział się tworzy, piknik ma mniejszy szacunek do młyna, bo przecież "ja jestem zawsze, a oni tylko okazjonalnie". A to przekłada się później na wszystko, od zaangażowania w doping reszty stadionu począwszy.

Ostatni czas był na prawdę budujący. Progres był nieustanny, wyglądało to wszystko co raz lepiej. Negatywne głosy na temat młyna ustawały. A wczoraj niestety wszystko wróciło. Większość z kibiców, niestety nie śledzi na bieżąco sytuacji, nie zna przyczyn tego co się stało i najzwyczajniej w świecie jest im to obojętne. Widzą tylko to co dzieję się na meczu i to jest dla nich główny wykładnik.

Przez to jaki poziom reprezentują niektórzy ostatnio wybitnie aktywni forumowicze, nie wierzyłem, że w najbliższym czasie przeczytam tak rozsądną wypowiedź na tym forum.
Racja, ale to wszystko bierze się z tego czarno-białego dzielenia kibiców na pikników, ultrasów, a tak jak mówisz - ja też cenię bardziej kibica, który mimo tego, że rzadko śpiewa, nie unosi do góry rac jest na meczu, nieważne czy na sektorze 5,8 czy 10, i z Niecieczą i z Lechem niż napinaczy, którzy pojadą do Gdyni, bo to modne, ale u siebie pojawią się tylko jak będzie +15 stopni, mecz w sobotę o 18 i z atrakcyjnym rywalem.

Persona non grata
SKPS Portowcy
Na forum od 6804 dni

**

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 16:50

19-PS-48 napisał:  
kto sam o sobie mawiał że jest przydupasem i śpiewał, że jest waflem. jak widać waflem się pozostaje, zmienia się tylko jego właściciel...

1 miejsce

Chyba w Poznaniu miało to miejsce ;)

pils
Kibic
Na forum od 8255 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 16:54
No rzeczywiście sektory 7 i 8 super się zaprezentowały zwłaszcza podczas pierwszych 15min gdy młyn siedział cicho słychać było niemalże każdy okrzyk zwłaszcza te wyzywające od kurew, jebanych pedałów itd chyba każdego kto był w tym momencie na boisku wliczając w to naszych piłkarzy zresztą wyzwiska słychać było niemalże z każdego sektora wielce kulturalnych kibiców, którzy to wylewają żale że są kary za race i oprawy.

Wszystkie drogi prowadzą na Pogoń
kubutek
Kibic
Na forum od 5408 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 17:08
a my dalej swoje..Bełchatow obecni? ...oczywiscie.POGON TO MY!!!!

FC DĘBNO
http://www.youtube.com/watch?v=hOJ_SjtGmHc&feature=player_embedded
nara
Kibic
Na forum od 7429 dni

**

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 18:10

Nigdy Mało Floty napisał:  

19-PS-48 napisał:  
kto sam o sobie mawiał że jest przydupasem i śpiewał, że jest waflem. jak widać waflem się pozostaje, zmienia się tylko jego właściciel...

1 miejsce

Chyba w Poznaniu miało to miejsce ;)

a nie czasem na powrocie z Legii z finału PP ? hahaha

NieZnajomy
Kibic
Na forum od 4630 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 18:46
Patrzac na to co sie dzieje przypomina sie obraz, ktory kiedys juz byl na naszym stadionie. Obraz nedzy i rozpaczy. Na tle innych ekip nawet nie jestesmy tlem... Szkoda, ze to wszystko idzie w tym kierunku i ze przez czas jeszcze dla nas nieznany bedziemy musieli to ogladac. Fajnie i bardzo dobrze ze mlodzi sie za to biora ale ludzie... bez aktywnej pomocy starych nie dadza rady tego utrzymac,a co dopiero rozkrecic.. pomozcie im chociaz bo niedlugo zacznie sie marudzenie MW wroc, chlopaki moga nie wytrzymac dalej w takiej lipie. Wszyscy chyba sa zazenowani ta sytuacja a chcieli by zeby to sie zmienilo na jak najlepsze. Nie wiem jak to zmienic raczej w tym wypadku powinny wiedziec to osoby starsze. Jakims mozliwym wyjsciem z tego mogloby byc spotkanie samych zainteresowanych.

ManeS
Kibic
Na forum od 5698 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 19:57
Czy sprawy, którymi zajmowało się SKPS będzie ogarniać ta sama ekipa?

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Roman Pigwa
Kibic
Na forum od 5966 dni

*

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 21:43

kiko napisał:  
...

Nie zgodzę się, mianowicie...
W młynie na przestrzeni 4 ostatnich lat wiek podskoczył - zresztą, kogo to jest wina, że jest sama młoda młodzież ? tych którzy tam są ? zobacz jak jest na Legii (przykład) starsi się nie pierdolą i przychodzą (obecnie nie, z wiadomych względów)
Kolejno... jak w młynie jest mniej ludzi , to na krytej 7 czy 8 jest tyle samo osób co na meczach z lepszymi rywalami ? widziałeś jak wczoraj wyglądały te sektory ? na Legii pękały a teraz połowa tego nie była.
Argumentów przeciwko ''piknikom'' (jak sam to określiłeś) jest znacznie więcej... a gł. to wychodzenie w 80tych minutach, czy samo bluzganie na rywala/pzpn.

Na to wszystko złożyło się kilka aspektów... od wyników i pogody ( powody dla krytej 7/8 ) po zamieszanie z SKPS/MW (powody dla młyna)

I coś na koniec, co mi chodziło po głowie od kilku meczy... pamiętacie jak na 7/8 było zawsze syto ( czas II ligi/awans do I ) najgłośniej z całego stadionu odpowiadali na doping z młyna. Tak teraz tam jest słabiej, zaś na 13 jest lepiej/

https://www.facebook.com/ekipakryzys/ Grupa turystyczna mocno powiązana z FCWK - POGOŃ SZCZECIN
Forza Pogoń !
Kibic
Na forum od 5403 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 21:47
Bo na 13 jest coraz więcej osób które wcześniej były na młynie.

A. ZPL
Kibic
Na forum od 5516 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 22:05
Mam nadzieję, że starzy wyjadacze dopingowi w końcu poinstruują/ dogadają (jak kto woli) się z nowymi.
Na chwilę obecną wygląda to tak :

Starzy: Tak?! Chcieli? Niech zobaczą jak jest bez nas.
Młodzi : Pełni zapału...

Sęk w tym, że musi być kolektyw i chuj, bez tego nie pomalujesz i tyle. pogaduchy

Luk_225
Kibic
Na forum od 5266 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 23:01

Metanabol napisał:  
Mam nadzieję, że starzy wyjadacze dopingowi w końcu poinstruują/ dogadają (jak kto woli) się z nowymi.
Na chwilę obecną wygląda to tak :

Starzy: Tak?! Chcieli? Niech zobaczą jak jest bez nas.
Młodzi : Pełni zapału...

Sęk w tym, że musi być kolektyw i chuj, bez tego nie pomalujesz i tyle. pogaduchy

I mam dziwne wrażenie że następi to na 20. kolejkę... ;)

Art(h)ur
Kibic
Na forum od 8203 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 23:10
Niestety dla wiekszosci kibicow wycofanie sie/obrazenie sie SKPS i MW jest kompletnie niezrozumiale - zawieszamy dzialalnosc, bo ktos nas krytykuje? A przez tyle lat nikt nigdy nie krytykowal? Zawsze ktos sie o cos czepial, ale te ekipy mialy na to zlew, szly swoja droga i slusznie. Wiec dlaczego nagle zrobil sie z tego taki wielki problem, zeby rzucac wszystko w cholere?

Na marginesie, przypomina mi to strategie zezowatego nielota: krytykujecie mnie (miedziaka, milara, armie brazylijskich krawcow itd) -> wycofuje sie z finansowania klubu. Sami lata temu sie z tego wysmiewaliscie, a teraz stosujecie te same zagrania...

MKS po życia kres!!!
DobraF
Kibic
Na forum od 4889 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 23:22
Sądze że nie będę pierwszy który powie-MW WRACAJCIE!-bez Was to już nie to samo.

M.
Kibic
Na forum od 7594 dni

Odp: Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 06/11/2012 23:31

Art(h)ur napisał:  
Niestety dla wiekszosci kibicow wycofanie sie/obrazenie sie SKPS i MW jest kompletnie niezrozumiale - zawieszamy dzialalnosc, bo ktos nas krytykuje? A przez tyle lat nikt nigdy nie krytykowal? Zawsze ktos sie o cos czepial, ale te ekipy mialy na to zlew, szly swoja droga i slusznie. Wiec dlaczego nagle zrobil sie z tego taki wielki problem, zeby rzucac wszystko w cholere?

Na marginesie, przypomina mi to strategie zezowatego nielota: krytykujecie mnie (miedziaka, milara, armie brazylijskich krawcow itd) -> wycofuje sie z finansowania klubu. Sami lata temu sie z tego wysmiewaliscie, a teraz stosujecie te same zagrania...

Weź nie zabieraj głosu jak masz pierdolić głupoty albo porównywać kogoś do ptaka...
Nikt się nie obraził a tymbardziej nie ma zamiaru tego tutaj wyjaśniać.

DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!

Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.14 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005