Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 18/10/2008 19:40
Najważniejsze zwycięstwo i kolejne 3 punkty w dorobku tym bardziej ze teraz przed nami 2 bardzo ciezkie wyjazdy...Pozyjemy zobaczymy jak to bedzie narazie nie jest zle Kowal kolejny bardzo dobry mecz ale chyba jeszcze lepiej zagral Ropiejko wniósł sporo ozywienia no i te jego 2 gole.. Do boju MKS!!!!!
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 18/10/2008 19:58
jak oceniacie poczynania Sobczyńskiego? Niestety teraz to widać że transfery poczynione przez Kurasa w większości okazały sie...osłabieniem kadry. Jankowski nawet nie łapie sie do 18,Świniarek Kołc i Szyszka na ławie,Posmyk nieporadny i dobrze że zmieniony. jedynie Woźniak zasługuje na gre. Szkoda że Kosakowski wiecej nie gra,powinien więcej szans dostawać w ataku. Nie wiem co dzieje sie z przewoźniakiem,w tamty sezonie kluczowy gracz a w tym cień samego siebie.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 18/10/2008 20:06
Sobczyński zagrał dzisiaj w porządalu. Dużo dogrywał, walczył. Sprinterem nigdy nie będzie, ale jeśli będzie prezentował poziom zbliżony do dzisiejszego to stanie się podpodrą drugiej linii. Na plus zdecydowanie Kowal, Wólkiewicz, Ropiejko oraz Woźniak. Niestety środek obrony to prawdziwa masakra i trzeba szukać wzmocnień.
Aha i Posmyk to drewno. Mając taką setkę i się "nie przełamać"... Dupa, a nie napastnik.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 18/10/2008 20:24
Najlepszy mecz jak dotąd w wykonaniu Portowców ! Szkoda 2 bramek straconych po głupich błędach ale to się już nie liczy , liczy się tylko to że Pogoń wygrała !
Brawo Pogoń ! Marsz w górę tabeli !
====EDIT====
Ma ktoś aktualną tabelę ?
Ostatnio edytowany przez: kuleK, 18 października 2008, 20:30 [1 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 18/10/2008 20:30
Mecz bardzo dobry, ale trzeba wyeliminować parę błędów. Miejmy nadzieję że Przewoźniak się odblokuję. Posmyk kiepściutko. Ropiej wielkie SLU za dzisiejszy mecz, szkoda ze hattricka nie udało mu się zdobyć. Na koniec Superkiller który grał jak nigdy dotąd.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 18/10/2008 20:53
Pozwolę sobie wypowiedzieć się na temat tego, że piłkarze nie podeszli odrazu do kibiców aby podziękować za doping aby nikt nie był na nich za to zły. Odkąd Mandrysz jest trenerem to zaraz po zakończeniu spotkania (bądź po zmianie zawodnika - zależy od sytuacji) zawodnikom musi zostać pobrana krew a specjalne małe urządzonko wykazuje poziom zmęczenia organizmu. Badanie robione jest przed meczem i po meczu a jak mówi Mandrysz pozwala mu to zobaczyć kto jest w stanie dać z siebie najwięcej a kogo należy oszczędzić w następnym meczu bo i tak nie będzie w stanie zagrać na tyle co potrafi. uffff to chyba wszystko.
Co do meczu to dawno nie widziałem tak dobrze grającej Pogoni. W pewnym momencie bardzo wysoki pressing aby za chwilę poczekać w głębokiej defensywie i wyjść z kontrą. Po chwili znów bardzo wysoki pressing i rywal nie wie jak tak na prawdę Pogoń gra. Brawo dla Mandrysza, że potrafi zmobilizować ten zespół w przerwie. Mario z całym dla niego szacunkiem najwyraźniej tego nie potrafił.
i tu tez aktualna tabela...co do sytuacji Pogoni w owej tabeli,naprawde sporo sie poprawiło. wychodzi jednak "warsztat" trenerski Kurasa. Gdybyśmy nadal kierowali sie sentymentalizmem wobec niego smiem twierdzic że pałętalibyśmy sie gdzieś w ogonie tabeli. Teraz przywieźć przynajmniej po punkcie z Janikowa i Sosnowca wygrać z Koronowem i mamy świetną sytuacje wyjściową na wiosne. Troche czkawką odbija sie potracone punkty i siebie z Miedizią,Elaną i przede wszystkim z Zagłębiem ale cóż-tak chyba musiało byc aby otworzyć oczy na sytuacje kadrową i szkoleniową...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 18/10/2008 21:40
Mecz w wykonaniu Pogoni dobry, ale co by nie mówić przeciwnik słabiutki, poza paroma akcjami nic nie pokazał, widać że ich drużyna opiera się na młodych, niedoświadczonych zawodnikach.
Co do Pogoni to najsłabszy na boisku bezsprzecznie Posmyk, skandalicznie słabo grał a apogeum nadeszło kiedy nie wykorzystał 100 procentowej sytuacji gdzie wystarczyło przystawić nogę, ogółem strasznie dużo niedokładnych i złych zagrań jedyne co na plus to wygrane przez niego pojedynki główkowe, ma dobre warunki i szkoda że technicznie i szybkościowo słabiutko.
Obrona średnio pewnie, znowu słabo Binkowski (która to już bramka puszczona między nogami w tej rundzie?), słabo Skrzypek (znowu ewidentny karny przez niego, dobrze że sędziowanie w meczu tragiczne bo kto wie jak by się mecz dalej potoczył przy wyniku 1:2). Dobrze Woźniak jego akcje ofensywne to naprawdę palce lizać (np. ta w której przeszedł bodajże 5 i odgwizdano niesłuszny faul), słabiej w defensywie (czasami źle się ustawiał) ale występ na plus, z drugiej strony Zawadzki - o ile 2 tygodnie temu można mu było sporo zarzucić w defensywie to dziś zagrał bez zarzutu.
Pomoc dziś wyglądała chyba najlepiej, nareszcie przełamał się Parzy i strzelił ładną bramkę, chociaż dalsza część w meczu w jego wykonaniu co najwyżej średnia, wreszcie można powiedzieć, że Sobczyński zagrał całkiem dobrze, pomimo 2 niewykorzystanych sytuacji dziś już jego podania i zagrania wyglądały niebo lepiej niż w ostatnich meczach. Na ogromny plus Wólkiewicz spodziewałem się że będzie grać na miękkich nogach i nic mu nie będzie wychodzić, tym czasem sporo wejść ofensywnych na jego stronie co najważniejsze zakońćzonych dobrym zagraniem. Kowal jak zwykle ostatnimi czasy na plus (kolejna bramka!), świetna zmiana Ropiejki - 2 akcje sam na sam, 2 bramki - Posmyk może się od niego uczyć strzelania i skutecznosci, do tego bardzo dobre podania i świetne zagrania (jedno kapitalne w polu karnym kiedy ośmieszył przeciwnika kładąc go na ziemię).
Ogółem mecz całkiem fajny, dużo bramek kto był nie powinien żałować.
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 18/10/2008 21:44
Kowal- Ropiejko to chyba nasz najlepszy atak w tej chwili, reszta napastników szczególnie nowi jakaś taka drewniana...
Wciąż jesteśmy w grze, ale cały czas gonimy, za dużo głupich punktów straciliśmy szczególnie u siebie.
Co do gry w dzisiejszym meczu to można powiedzieć oby tak dalej
Kosakowski tez ma warunki. dobrze sie zastawia i ma też nienajgorszą technike. wiec po co maltretujemy sie jakimś Posmykiem? Gość przychodził jako snajper wyborowy strzelający slepakami i to sie potwierdza. Niech dołączy do rezerw do Jankesa i tam poćwiczy skuteczność. Ja ogólnie z letnich nabytków pozostawiłbym Woxniaka,może ale zaznaczam może Sobczyńskiego i Szyszke a reszte bym pożegnał bez żalu. Nie wiem czym Mario sie kierował ściągając ich do Pogoni,a pozbywając sie Skórskiego (mimo wszystko) Norsesowicza czy nawet Jarymowicza. Daje głowe że nie byli by gorsi od Świniarka czy Kołca.
Ostatnio edytowany przez: anathema, 18 października 2008, 22:33 [1 raz(y)]
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Jarymowicza Zgadzam się z Tobą Skórski i Norsesowicz powinni zostac , Jankes i Posmyk to jakieś nieporozumienia , jeden jak i drugi nic nie grają nic nie strzelają mam nadzieję że szybko się z Nimi pożegnamy a na Ich miejsce wskoczy jeden lub dwóch dobrych napastników
osakowski tez ma warunki. dobrze sie zastawia i ma też nienajgorszą technike. wiec po co maltretujemy sie jakimś Posmykiem? Gość przychodził jako snajper wyborowy strzelający slepakami i to sie potwierdza. Niech dołączy do rezerw do Jankesa i tam poćwiczy skuteczność. Ja ogólnie z letnich nabytków pozostawiłbym Woxniaka,może ale zaznaczam może Sobczyńskiego i Szyszke a reszte bym pożegnał bez żalu. Nie wiem czym Mario sie kierował ściągając ich do Pogoni,a pozbywając sie Skórskiego (mimo wszystko) Norsesowicza czy nawet Jakimowicza. Daje głowe że nie byli by gorsi od Świniarka czy Kołca.
Jarymowicza Zgadzam się z Tobą Skórski i Norsesowicz powinni zostac , Jankes i Posmyk to jakieś nieporozumienia , jeden jak i drugi nic nie grają nic nie strzelają mam nadzieję że szybko się z Nimi pożegnamy a na Ich miejsce wskoczy jeden lub dwóch dobrych napastników
pierdykłem sie,sorki! poprawione,zmęczenie spowodowało ten lapsus
W sprawie Kowala juz odebrano w klubie telefon od trenera Śląska Wrocław - Ryszarda Tarasiewicza. Oby Marek został u nas.
Coś więcej na ten termat wiadomo??
No własnie na ligowcu w jednym z komentarzy napisano że Kowal przechodzi do Śląska ;/ Nie wiem czy to potwierdzona informacja ? Jakies info na ten temat ?
W sprawie Kowala juz odebrano w klubie telefon od trenera Śląska Wrocław - Ryszarda Tarasiewicza. Oby Marek został u nas.
Coś więcej na ten termat wiadomo??
No własnie na ligowcu w jednym z komentarzy napisano że Kowal przechodzi do Śląska ;/ Nie wiem czy to potwierdzona informacja ? Jakies info na ten temat ?
no to wiarygodne źródło jak z komentarzy...
Killer jest nasz
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.