Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Niska frekwencja - czemu ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
M.K 74
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5247 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 04:38

psychopig napisał:  

hejpogongol napisał:  
Młodzieży jest tyle samo ile na innych stadionach. Po prostu, jak ktoś wyżej zauważył, to starsi za bardzo do Młyna nie chodzą. I tu jest problem...

Przenieście młyn na sektory 7-8 .
Będzie komplet .

Młyn by wrócił na swoje stare miejsce z lat 90-tych.

Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....

Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Cin
Kibic
Na forum od 4627 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 09:53

maxpio napisał:  
Odnośnie tego, że mało kto wie o tym, że jest mecz w Szczecinie. Przyszedł mi do głowy pewien szalony, i może trochę głupi pomysł jednak może warto spróbować?

Może by zrobić przed meczem zamiast spotkania kibiców pod stadionem. Spotkać się wszyscy kibice np. na pl Rodła i wraz z przyśpiewkami Pogoni zrobić spacer
pl. Rodła -> pl.Grunwaldzki -> Rayskiego -> pl Zamenhoffa -> Jagiellońska -> Stadion.

Obrazek jpg wstawiony na forum

Spacer to 2.5 km i 30 min.
Przechodzi sie wtedy przez całe centrum miasta, wiele osób zobaczy fajną akcję i jest szansa, że następnym razem przyjdą. Będzie wiadomo że gra Pogoń. Bo dzisiaj na mieście nie widać że jest dzień Meczu, dopiero pod samym stadionem widać szaliki, koszulki itp.
A takie przejście jeszcze najlepiej z bębnem, mogło by wejść do tradycji. I wśród kamienic będzie wszystkich głośno słychać.

Jeśli już cos takiego było i sie nie sprawdziło to trudno.
To tylko taka luźna propozycja ;)

Wg mnie fajna propozycja. Wcale nie az taka szalona ;) a jeszcze lepszym pomyslem byloby tak: dwie ekipy ruszaja z roznych miejsc o jednej godzinie a potem spotykaja sie w danym, umowionym miejscu i na mecz ida razem. Mysle ze daloby sie to jakos ogarnac. Temat chyba godny rozpatrzenia. Skoro to my musimy przyciagac innych na stadion to chyba jedno z lepszych wyjsc...

Portowcu noś ze sobą barwy...
Percent
Kibic
Na forum od 4313 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 11:05
Nawet nie fajna, zajebista opcja :)
Na paru filmach o kibicach są właśnie takie akcje, że na danym odcinku dołączają się grupy kibiców ( z każdą dołączoną grupą, wiadomo śpiew coraz bardziej niesie się po mieście ) a potem robią krótką przechadzkę i trafiają do celu :)
Można by zorganizować coś takiego i zrobić pare przystanków, na zasadzie, że zaczyna iść parę osób, po np. 100 metrach dołącza się ekipa z nibuszewa, potem pogodno, kaliny itp.
Tylko zorganizuj tak wszystko, za mały rozgłos tu na forum mamy :) trzeba się odezwać do jakiejś organizacji.

Pogoń kobietą wierną, do końca życia !
eF^
Kibic
Na forum od 7798 dni

*

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 11:16
Zebrać się i pójść grupą większą to raczej nie problem, ale myślicie że policja przymknie oko i nie zwróci uwagę na takie zbiegowisko idące i hałasujące przez centrum miasta? Szczerze wątpię.

Od razu pojawiłby się temat ewentualnej eskorty albo pozwoleń.

odli
Kibic
Na forum od 4618 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 11:31

maxpio napisał:  
Odnośnie tego, że mało kto wie o tym, że jest mecz w Szczecinie. Przyszedł mi do głowy pewien szalony, i może trochę głupi pomysł jednak może warto spróbować?

Może by zrobić przed meczem zamiast spotkania kibiców pod stadionem. Spotkać się wszyscy kibice np. na pl Rodła i wraz z przyśpiewkami Pogoni zrobić spacer
pl. Rodła -> pl.Grunwaldzki -> Rayskiego -> pl Zamenhoffa -> Jagiellońska -> Stadion.

Spacer to 2.5 km i 30 min.
Przechodzi sie wtedy przez całe centrum miasta, wiele osób zobaczy fajną akcję i jest szansa, że następnym razem przyjdą. Będzie wiadomo że gra Pogoń. Bo dzisiaj na mieście nie widać że jest dzień Meczu, dopiero pod samym stadionem widać szaliki, koszulki itp.
A takie przejście jeszcze najlepiej z bębnem, mogło by wejść do tradycji. I wśród kamienic będzie wszystkich głośno słychać.

Jeśli już cos takiego było i sie nie sprawdziło to trudno.
To tylko taka luźna propozycja ;)

Wydaje mi sie ze potrzebne na to by byly jakies zgody od policji itd..

Ojciec Jima
Kibic
Na forum od 5260 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 12:08

TYLKO POGOŃ!
Ka.
Kibic
Na forum od 6981 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 12:31
No to teraz, gdy ceny na łuk są takie same jak na 7-8, na pewno zwiększy się frekwencja na Młynie.
Coś o karnetowiczach była mowa, czy znów mają ich w dupie? Ktoś, kto kupił karnet i opuścił jakiś mecz, wyjdzie na tym bardzo "korzystnie".

Ostry
Kibic
Na forum od 7290 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 12:34
Cennik karnetów dla osób przedłużających to powrót do tego z czego korzystali wcześniej kibice1
Na sektor 3-6 75 zł, sektor 7-8 50 zł (normalny), 35 zł (ulgowy). Sektor 10-14 50 zł (normalny), 35 zł (ulgowy). Sektor 19-20 100 zł. Sektor 17-18 (rodzinny) mężczyzna 55 zł, kobieta 35 zł, dziecko 25 zł.

O mój MKS-ie Ja Kocham Cię !!
culé
Kibic
Na forum od 4892 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 12:40
Ja pierdole wiem ze ciagle narzekanie na ten zarząd jest nudne ale jaki sens jest w obnizaniu cen biletów na 7-8 gdzie na kazdym meczu jest akurat prawie komplet przy jednoczesnym zachowaniu cen biletów na łuk...teraz nie ma co liczyć, że zanim zapełnią się te dwa sektory ktoś kupi bilet na łuk, wiec frekwencja tam sie pewnie nie zmieni...ew jeszcze spadnie.

miau !
Kibic
Na forum od 6331 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 12:41
Obniżka cen biletów nic nie da. Zaraz przyjdą deszcze, mrozy itp.

Należałoby przez meczem z Górnikiem wprowadzić BARDZO ATRAKCYJNE karnety na pozostałe mecze w rundzie - np. płacisz za 3 mecze a karnet obowiązuje na 6.

PS
kęsik
*uciszony
Na forum od 5808 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 12:45

Cytat:  
Rusza rok akademicki, klub ufunduje studentom bilety, jedynym wymaganiem będzie posiadanie karty kibica (można ją wyrobić) Student będzie musiał jedynie posiadać legitymację, bądź zaświadczenie, że zostało się przyjętym na studia. Studenci mają zasiąść na sektorze 9.

Aha, a jak student będzie chciał iść na młyn czy na 14 to już dupa, musi normalnie bulić za bilet? Fajnie...

chrisxx
Kibic
Na forum od 8352 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 12:48

culé napisał:  
Ja pierdole wiem ze ciagle narzekanie na ten zarząd jest nudne..

I tutaj powinieneś skończyć wypowiedź... po raz pierwszy od dawna brawa dla zarządu, przyznali się do błędu, skorygowali go i przywrócili realne ceny.

eF^
Kibic
Na forum od 7798 dni

*

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 12:48
Czy Wy myślicie, że klub na ma na celu zapełnienie młyna?

Oni mają to gdzieś na którym sektorze będzie więcej osób, ważne aby frekwencja poszła w górę i po to są te nowe udogodnienia, które na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo w porządku. Fajnie, że posłuchali 'głosu ludu' i poszli po rozum do głowy.

ManeS
Kibic
Na forum od 5697 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 12:49

kęsik napisał:  

Cytat:  
Rusza rok akademicki, klub ufunduje studentom bilety, jedynym wymaganiem będzie posiadanie karty kibica (można ją wyrobić) Student będzie musiał jedynie posiadać legitymację, bądź zaświadczenie, że zostało się przyjętym na studia. Studenci mają zasiąść na sektorze 9.

Aha, a jak student będzie chciał iść na młyn czy na 14 to już dupa, musi normalnie bulić za bilet? Fajnie...

Już się tak nie czepiaj... Dobra akcja zarządu w końcu ciekaw jestem efektów.

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
eF^
Kibic
Na forum od 7798 dni

*

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 13:16
Fajnie byłoby zareklamować jakoś na uczelniach akcje pod tytułem student wchodzi na spotkanie za free. Na pewno znajdzie się na taką promocję dużo chętnych, nawet Ci którzy nie są specjalnie zainteresowani Pogonią czy chodzeniem na jej mecze. To dobra okazja, żeby takie osoby przekonać do częstszego odwiedzania stadionu.

Icar
Kibic
Na forum od 4272 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 14:49

M.K 74 napisał:  

psychopig napisał:  

hejpogongol napisał:  
Młodzieży jest tyle samo ile na innych stadionach. Po prostu, jak ktoś wyżej zauważył, to starsi za bardzo do Młyna nie chodzą. I tu jest problem...

Przenieście młyn na sektory 7-8 .
Będzie komplet .

Młyn by wrócił na swoje stare miejsce z lat 90-tych.

Taaa jak już teraz nastawienie osób znajdujących się na tych sektorach jest takie, że nie trzeba śpiewać przy każdej przyśpiewce, że czasem można trochę poobserwować mecz i może kilka razy coś tam krzyknąć.
Wiesz co ? to ja dziękuje za taki heh "Młyn" ... To może lepiej już zlikwidować go będzie lepiej , co ? Już wolę tą garstkę dzieciaków co gardła zdzierają przez cały mecz niż pełne sektory gdzie wyjdzie coś na podobieństwo tego potworka co chyba bodajże z lechem w tamtym sezonie było.
Stare byki, niby ukochana drużyna ale żeby wspomóc coś dopingiem tę drużynę, która o to prosi to mają to serdecznie w pupie.

Prawy jegomość
Kibic
Na forum od 6868 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 16:05
Nasz młyn jest słabiutki - w tym sezonie chyba tylko raz przekroczyliśmy tysiąc osób. Wydaje mi się, że w pewnym momencie odpuszczono młyn na rzecz wyjazdów (które teraz mamy znakomite, ale to raczej nie potrwa długo bez dobrego młyna u siebie). Winę za obecny stan rzeczy moim zdaniem ponoszą starsi i wyjazdowicze, którzy do przyjścia na młyn mobilizują się tylko na Legię i ewentualnie kosy które przyjadą do Szczecina. Nie rozumiem, jak można odpuszczać młyn, który jest podstawą do zbudowania solidnej grupy fanatyków (co powinno przełożyć się także na wyjazdy!). Ja na innych sektorach się źle czuję, bo wiem że moje miejsce jest na piekle. Podejrzewam, że gdybym nie poczuł tego dreszczyku x lat temu, kiedy siedziałem na piknikowym sektorze a pełny młyn ryknął, to nigdy nie zainteresowałbym się życiem kibicowskim. To jest prawdziwa wylęgarnia fanatyków, bez dobrego młyna nigdy nie wrócimy do kibicowskiej czołówki i nie wróci moda na Pogoń. Potencjał jest, osoby znane z wyjazdów czy "starego młyna" są na stadionie ale wybierają inne sektory.. Doszło do sytuacji, że dla wielu przyjście na młyn jest wstydem (bo małolaci) ale jakoś mało kto chce dać przykład wracając na młyn i dopingując. Średnia wieku się nie podniesie jak wszyscy będą olewać "bo małolaci, bo to, bo siamto".
Do zobaczenia na piekle!

Cin
Kibic
Na forum od 4627 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 16:31

Prawy jegomość napisał:  
Nasz młyn jest słabiutki - w tym sezonie chyba tylko raz przekroczyliśmy tysiąc osób. Wydaje mi się, że w pewnym momencie odpuszczono młyn na rzecz wyjazdów (które teraz mamy znakomite, ale to raczej nie potrwa długo bez dobrego młyna u siebie). Winę za obecny stan rzeczy moim zdaniem ponoszą starsi i wyjazdowicze, którzy do przyjścia na młyn mobilizują się tylko na Legię i ewentualnie kosy które przyjadą do Szczecina. Nie rozumiem, jak można odpuszczać młyn, który jest podstawą do zbudowania solidnej grupy fanatyków (co powinno przełożyć się także na wyjazdy!). Ja na innych sektorach się źle czuję, bo wiem że moje miejsce jest na piekle. Podejrzewam, że gdybym nie poczuł tego dreszczyku x lat temu, kiedy siedziałem na piknikowym sektorze a pełny młyn ryknął, to nigdy nie zainteresowałbym się życiem kibicowskim. To jest prawdziwa wylęgarnia fanatyków, bez dobrego młyna nigdy nie wrócimy do kibicowskiej czołówki i nie wróci moda na Pogoń. Potencjał jest, osoby znane z wyjazdów czy "starego młyna" są na stadionie ale wybierają inne sektory.. Doszło do sytuacji, że dla wielu przyjście na młyn jest wstydem (bo małolaci) ale jakoś mało kto chce dać przykład wracając na młyn i dopingując. Średnia wieku się nie podniesie jak wszyscy będą olewać "bo małolaci, bo to, bo siamto".
Do zobaczenia na piekle!

Brawo, Brawo, Brawo!!! Problem w tym, że starego już nie zachęcisz na młyn bo ma swoje racje i woli się pośmiać z młodych, którzy o Pogoń póki co walczą. Zaraz się jeden z drugim odezwie... Pokaż na ilu wyjazdach byłeś itp. Ok nie byłem na żadnym z własnych względów. Być na młynie u siebie to moim zdaniem rzecz święta. Wyjazd to spawa drugorzędna, chociaż nie mówię, że bym nie chciał.

Portowcu noś ze sobą barwy...
Icar
Kibic
Na forum od 4272 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 16:33
Jak dla mnie, niepotrzebne strzępimy klawiaturę bo stare wygi i tak wypną się na to. Głęboko w czterech literach mają przyszłość Pogoni.
Kiedyś, może kiedyś byli prawdziwymi kibicami Pogoni, teraz gdy są najbardziej potrzebni wolą stać z boku a raczej "siedzieć z boku".
Ciekawe czy mają świadomość, że swoim zachowaniem pomagają upaść Pogoni. Smutne to jest ale cóż zrobić...

WM
Kibic
Na forum od 6927 dni

Odp: Niska frekwencja - czemu ? - 27/09/2013 17:04
A może powód jest prostszy?
Od czasu odpuszczenia grupy związanej z MW i dotychczasowymi prowadzącymi M i L "nowa" jakość ciągnęła wszystko systematycznie w dół. Efekty widać.
Ludzie nie identyfikują się z decyzyjnymi z młyna. Na to wszystko patrzeć nie mogę i dlatego nie chce mieć nic z nimi wspólnego.

Amat victoria curam
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.15 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005