„Rozmawiamy o tych zdarzeniach i nie możemy zrozumieć, jak kibice mogą się odwracać od drużyny. Przyjechaliśmy do Szczecina na mecz z Kolporterem w dobrych nastrojach, z chęcią wywalczenia zwycięstwa, niebawem będziemy tutaj na stałe, a z gazet dowiadujemy się o protestach i pretensjach. Wielokrotnie mówiłem, podobne zdanie mają też koledzy z zespołu, że postawa fanów Pogoni była zawsze wzorem dla innych, że dzięki kibicom potrafiliśmy wykrzesać dodatkowe siły do walki, a teraz wszystko zaczęło się komplikować. Każdy człowiek ma prawo wybierać własną drogę, szanujemy wolę kibiców, mamy jednak wątpliwości czy postępowanie fanów Pogoni jest do końca przemyślane i w odniesieniu do nas sprawiedliwe. My gramy dla kibiców i razem z kibicami chcemy być na dobre i na złe, oczekując od nich podobnego zachowania”.
przypominam że protest nie jest ani troche wymierzony w piłkarzy
„Rozmawiamy o tych zdarzeniach i nie możemy zrozumieć, jak kibice mogą się odwracać od drużyny. Przyjechaliśmy do Szczecina na mecz z Kolporterem w dobrych nastrojach, z chęcią wywalczenia zwycięstwa, niebawem będziemy tutaj na stałe, a z gazet dowiadujemy się o protestach i pretensjach. Wielokrotnie mówiłem, podobne zdanie mają też koledzy z zespołu, że postawa fanów Pogoni była zawsze wzorem dla innych, że dzięki kibicom potrafiliśmy wykrzesać dodatkowe siły do walki, a teraz wszystko zaczęło się komplikować. Każdy człowiek ma prawo wybierać własną drogę, szanujemy wolę kibiców, mamy jednak wątpliwości czy postępowanie fanów Pogoni jest do końca przemyślane i w odniesieniu do nas sprawiedliwe. My gramy dla kibiców i razem z kibicami chcemy być na dobre i na złe, oczekując od nich podobnego zachowania”.
Piłkarze muszą pewne rzeczy zrozumieć. Protest się skończy kiedy skończy.
Odp: Pogoń - Korona - 25/08/2006 15:32
chciałem tylko zauważyć że protest w tej formie jest przeciw wszystkim i wszystkiemu. piłkarze trenerzy i spora część kibiców jest przeciwko tej formie. co więcej prowadzi tylko do podziałów wśród kibiców.
Kibice Pogoni Szczecin zamierzają powstrzymać się przed dopingiem w sobotnim meczu z Koroną Kielce.
Kibice szczecińskiej Pogoni poinformowali wczoraj, że w sobotnim spotkaniu z Koroną Kielce nie będą dopingować. To ich protest przeciwko polityce władz klubu. W takim razie ja muszę zaprotestować przeciwko kibicom. Jeśli ci wyrażają sprzeciw wobec polityki działaczy, to wiem, że mają bardzo dużo racji. Ja też nie chcę, by drużyna była skoszarowana w podłódzkim Gutowie, by klubem z Brazylii sterował Antoni Ptak, a członkowie zarządu jedynie udawali, że rządzą. Ale powstrzymanie się od dopingu dla drużyny to działanie na szkodę zespołu.
Obiektywnie więcej argumentów do zwycięstwa w sobotnim meczu ma Korona. Żelazne argumenty Pogoni to własne boisko i kibice. Już pierwsza połowa meczu z Arką Gdynia pokazała, jak wygląda gra Portowców bez wsparcia trybun: nuda i tylko dzięki nieporadności rywali był remis. Boję się, że grająca w ciszy Pogoń zaprezentuje się tak jak Górnik Zabrze z Portowcami. Też nie potrafił się odnaleźć na pustym i cichym stadionie, co tylko ułatwiło historyczne zwycięstwo naszego zespołu w Zabrzu.
Wierzę, że kibice opamiętają się. Odwracaniem się od piłkarzy plecami (Łódź), rzucaniem rac na boisko (z Arką) czy zadymami (w Płocku) tylko pokazują swoje czarne oblicze. Są inne formy protestu przeciwko władzom klubu, które nie dotkną bezpośrednio zespołu, chyba że dla kibiców naleganie na powrót drużyny do Szczecina to tylko puste słowa. /skw/
Źródło: Jakub Lisowski/Gazeta Wyborcza
tak, media popierają wasz protest
To sam zobacz jaką chorągiewką jest Kuba Lisowski autor dwóch sprzecznyc h ze sobą tekstów...Ten z Wyborczej po meczu z Arką był również jego autorstwa....W którą stronę wiatr zawieje następnym razem
Odp: Pogoń - Korona - 25/08/2006 17:22
Jak tak troszkę z innej beczki - wyprał się komuś kiedyś bilet na mecz?
Bo mi się kilka minut temu przypomniało że piorę spodnie w których jest dzisiaj zakupiony bilet
Sprał się ogólnie nie zbyt mocno ale uszczerbki w postaci braku farby są.
Będzie problem z wejściem?
Pzdr.
"..każda strata wychodzi mi na lepsze.."
Pogoń ponad wszystko ..
Odp: Pogoń - Korona - 25/08/2006 17:35
Kiedys ochroniarze robili problemy za naderwany kawalek biletu, wiec pewnie z "spraniem" bedzie podobnie - chociaz to chyba zalezy od tego jak on wyglada
Jak tak troszkę z innej beczki - wyprał się komuś kiedyś bilet na mecz?
Bo mi się kilka minut temu przypomniało że piorę spodnie w których jest dzisiaj zakupiony bilet
Sprał się ogólnie nie zbyt mocno ale uszczerbki w postaci braku farby są.
Będzie problem z wejściem?
Pzdr.
Jezeli sa te ''kawalki do oderwania'' i w miare widac ze ten bilet to bilet na ten mecz, to nie pwoinno byc problemu, gorzej jesli nie ma ''kawalkow do oderwania''
Odp: Pogoń - Korona - 25/08/2006 17:38
Nie no "kawalki do oderwania" są!
Ale skoro nie podobało im się naderwanie biletu to tu też może być ciężko
Dzięki,pozdro.
"..każda strata wychodzi mi na lepsze.."
Pogoń ponad wszystko ..
z "GORY" wie co ma mowic poprostu dobrze nakrecony.....pozdro
Dzięki,pozdro.
Nie musisz tego biletu nosic zalaminowanego, to ze jest sprzedawany wczesniej moze sprawic ze sie zniszczy. Jesli jest caly to nie maja o co sie przypierdolic, czyba ze specjalnie beda chcieli ale wtedy to cokolwiek znajda.
Co do osob, ktore mowia, ze prostest dzieli kibicow, przylaczcie sie do niego wtedy nas zjednoczy. Bo i tak jestescie na straconej pozycji , im wczesniej to zrozumiecie tym lepiej dla Was.
Bandzoir chodzi o to, ze nikt nie bedzie ganial i lal po mordzie tych co zapragna spiewac (no chyba ze przesadza ), chca spiewac niech sie zbiora ale grupa, ktora do tej pory prowadzila doping, spiewac nie bedzie (przynajmniej tego ) bo jest protest. Dlatego nie mial racji.
W neidziele jest mecz, ktory jest dobrym miejscem aby podszkolic piosenki, wyrownac spiewanie, wprowadzic nowe piesni. Chcecie spiewac - zapraszamy.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Odp: Pogoń - Korona - 25/08/2006 20:01
z oficjalki:
"na Pogońonline można przeczytać że młyn się wyłącza z dopingu a reszta niech robi co chce. więc wszyscy prawdziwi kibice dopingujmy! zgadzam sie z propozycją Ra55 co do apelu julciego. to na pewno przyniesie skutek!!! pozdrawiam prawdziwych kibiców Pogoni!!"
No to jutro zobaczymy ilu jest tych "prawidziwych"...
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
z oficjalki:
"na Pogońonline można przeczytać że młyn się wyłącza z dopingu a reszta niech robi co chce. więc wszyscy prawdziwi kibice dopingujmy! zgadzam sie z propozycją Ra55 co do apelu julciego. to na pewno przyniesie skutek!!! pozdrawiam prawdziwych kibiców Pogoni!!"
No to jutro zobaczymy ilu jest tych "prawidziwych"...
a Ci co nie bedą dopingować to są "nieprawdziwymi" kibicami czy jak?
Odp: Pogoń - Korona - 25/08/2006 20:34
Wnioskujac z wypowiedzi Smialaq89..Ci co jutro protestuja i nie spiewaja to nie sa prawdziwymi kibicami..bo wynika z Twojego posta ze prawdziwi kibice dopinguja swoj zespol tak?:> Aha i pytanie do reszty forumowiczow..na chuj wy kupujecie koszulki "Szczecińska Albo Żadna" i mowicie wszytskim jak to wy wielce nie protestujecie? Robicie tak bo wiekszosc osob tak robi,czy dlatego ze chcecie dobra dla waszego klubu?:> Dlatego Pozdrawiam Prawdziwie Protestujacych, i chciejacych dobra i "normalnosci" dla naszego zespolu..
Odp: Pogoń - Korona - 25/08/2006 20:45
A skąd wiesz, że Ci co protestują przeciwko protestu kupili koszulki? Koszulki z hasłem "Pogoń Szczecińska albo żadna" kupiło zapewne z 250 osób, a kibiców jest dużo, dużo więcej.
Odp: Pogoń - Korona - 25/08/2006 21:02
Takie gadanie... Jutro na meczu zobaczymy ilu kupilo koszulki. Jak chcecie dobra dla Pogoni to siedzcie cicho i nie marudzcie. Chyba ze nie jestescie Kibicami tylko kibicami. A zreszta to zalezy od Was. Pzdr
A skąd wiesz, że Ci co protestują przeciwko protestu kupili koszulki? Koszulki z hasłem "Pogoń Szczecińska albo żadna" kupiło zapewne z 250 osób, a kibiców jest dużo, dużo więcej.
Jasne ze jest duzo wiecej kibicow z czego polowa to tak zwane "pikniki" ktore tylko przychodza popatrzec na grajkow i nic wiecej..nie sa zwiazani z Pogonia emocjonalnie..Z reszta jak kolega wyzej powiedzial jutro zobaczysz ze napewno duzo duzo wiecej osob niz 250 zakupilo koszulki..Aha to jeszcze jedno po co maja na forum wszysyc avatar Szczecińska Albo Żadna..?:> przeciez mogli by miec kazdy inny prawda..Czy to nie dziwne?
Dzięki,pozdro.
Nie musisz tego biletu nosic zalaminowanego, to ze jest sprzedawany wczesniej moze sprawic ze sie zniszczy. Jesli jest caly to nie maja o co sie przypierdolic, czyba ze specjalnie beda chcieli ale wtedy to cokolwiek znajda.
Co do osob, ktore mowia, ze prostest dzieli kibicow, przylaczcie sie do niego wtedy nas zjednoczy. Bo i tak jestescie na straconej pozycji , im wczesniej to zrozumiecie tym lepiej dla Was.
Bandzoir chodzi o to, ze nikt nie bedzie ganial i lal po mordzie tych co zapragna spiewac (no chyba ze przesadza ), chca spiewac niech sie zbiora ale grupa, ktora do tej pory prowadzila doping, spiewac nie bedzie (przynajmniej tego ) bo jest protest. Dlatego nie mial racji.
W neidziele jest mecz, ktory jest dobrym miejscem aby podszkolic piosenki, wyrownac spiewanie, wprowadzic nowe piesni. Chcecie spiewac - zapraszamy.
No ja rozumiem wiem ze nie mnial racji ale co ja moge wiedziec pare miechow na emigracji i tak wyszlo
Odp: Pogoń - Korona - 25/08/2006 23:23
Chyba się niezrozumieliśmy. Ja całkowicie popieram ten protest. I moge nie dopingowac cały mecz. Po prostu po raz kolejny chciałem podkreślić że wielkie pikniki (lub także tzw. dzieci neostrady ) z sektora rodzinnego kreują sie na prawdzwiych kibiców i zamierząją rozkręcać doping Jestem poprostu ciekaw jak to będzie jutro wyglądać... Pozdrawiam
Szczecińska albo żadna...
P.S: Przecież to nie jest mój tekst (żeby nie było ). Komentarz jakiegoś Rzgowianina wklejony przez mnie. Mój tylko dopisek..
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.