Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Kuba L.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7405 dni

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 00:02

Paulinus napisał:  

Pogoń Nowa napisał:  

W dniu dzisiejszym w siedzibie „MKS Pogoń Szczecin” SSA przedstawiciele KS Pogoń Szczecin Nowa złożyli pismo z propozycją podpisania umowy partnerskiej.
Umowa m.in. dotyczyłaby przejęcia od SSA IV ligowych rezerw oraz grup młodzieżowych.
Podpisanie umowy pomiędzy klubami pozwoli na spełnienie warunków licencyjnych oraz duże oszczędności finansowe w spółce.
Przedstawiciele Pogoni Nowej zapewniają, o znalezieniu sposobów oraz środków na sfinansowanie przedsięwzięcia.

:)

Dobry ruch w dobrym momencie.
Pocieszajace, ze ktos dziala w tej materii.

Trybik w machinie zwanej Pogonią.
net chóls
Kibic
Na forum od 7200 dni

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 13:14

Pogoniarz73 napisał:  

net chóls napisał:  

Pogoniarz73 napisał:  

Nie podlega jakiejkolwiek dyskusji ptaszydlo musi odejsc razem z calym objazdowym cyrkiem i koniec,nie ma innego wyjscia

Dobra na spokojnie . Załóżmy że Antek zwija manatki i leci gdzieś w Polske , załóżmy że do Wrocaławia. Pogoń znika z piłkarskiej mapy Polski i teraz stawiamy sobie kluczowe pytanie...co dalej ?
Kibice będą utrzymywać Pogoń ! - szczerze mówiąc w to wątpie, u nas nie jest tak jak w Katowicach czy Gdańsku, niestety
Znajdziemy zajebistego sposnora ! - a kto w ogóle będzie chciał inwestować na takiej spalonej ziemi ? Po inwestorach którzy wkładali kase w Pogoń a gówno otrzymywali wzamian ? W miescie w którym rządzi nieudolny prezydent oraz radni którym zalezy tylko i wyłącznie na własnej kieszeni niż na miescie i jego mieszkańcach...
Ale będą chodzic najwierniejsci ! - i będziemy tak egzystowac latami az wkoncu i ci przestana chodzic bo beda mieli wlasne rodziny itp a młodszego pokolenia nie bedzie jarał 4 ligowy (w najlepszym wypadku) klubik
damy rade grając wychowankami ! - jacy to są zajebisci wychowankowie to kazdy widzi po 4 ligowych rezerwach a jak jeszcze nie bedzie kasy to juz w ogole bagno

Sam jestem przeciwny polityce Antoniego , jego humorom i synkowi Dawidkowi który bawi sie za jego pieniądze w menadżera. Jednakże mam jeszcze wiarę w to iż wszystko się wyprostuje, wystarczy do tego jeden sukces piłkarski aby wszyscy uwierzyli w siebie :)
Mniej emocjii wiecej racjonalnego myslenia.
pozdro

Mniej emocji powiadasz,niestety te hamowalem jakies trzy lata temu a teraz wkurwienie siega juz zenitu,poza tym nie moge racjonalnie myslec jesli tyczy sie to jakiegos chorego przeszczepu (przez ciebie zwanego Pogonia..) pod rzadami chimerycznego biznesmena ktory mysli wylacznie o tym jak najszybciej zbic megakase nie patrzac na nic i majac za nic tutejszych kibicow...
Jesli ty masz wiare w to wszystko to zal mi ciebie...coz oby jak najmniej takich pseudooptymistow jak ty, hehe sukces pilkarski powiadasz..? napewno ale dopiero jak ptaszydlo (jesli nie daj boze zostanie) sprowadzi np. ekipe dwudziestu trzech grajkow z Dzibuti.. :D
Odnosnie newsa naprawde dobre wiesci,moze w koncu cos ruszy w tym kierumku w ktorym powinno ruszyc trzy lata temu..

może zatem masz jakąś lepszą koncepcję na ratowanie Pogoni ? :)
Pseudooptymistą napewno nie jestem tylko staram się oprócz rzucania " ptak musi odejsc" na lewo i prawo jakos inaczej na to spojrzec. Pozatym wskaż mi chociaz jednego prezesa którego oprocz checi zysku łączyłoby coś wiecej z klubem :lol

jarooo
Kibic
Na forum od 7296 dni

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 14:21
W dupie z Ptakiem.....ale przestancie juz pisac ilu to z was na 4 lige bedzie chodzic bo to juz zalosne sie robi...jedno jest pewne.... w Szczecinie bedzie chodzic kilkanascie osob....

muniek
Kibic
Na forum od 8218 dni

*

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 14:52
Czytam na oficjalce jakies wielkie podziekowania Ptaka dla radnych, ogladam ich twarze, dowiaduje sie ze beda zasiadali w radzie nadzorczej, ze uratowali Pogon.... i tak sie zastanawiam co to kurwa ma byc???

Zalewski szuka inwestora - szczecinianina (sic!) ;)
Ptak mowi o nowej jakosci stosunkow na lini klub - miasto ;)
...

Kto nie pije ten donosi....
eJay
Kibic
Na forum od 7726 dni

**

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 14:58
To jest jakaś szopka i reklama przedwyborcza. To bylo obowiazkiem, a nie łaską. Oczywiscie Ptaszysko teraz tylko zaciera rece, bo moze daza mu tereny.

Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Paulinus
Kibic
Na forum od 8418 dni

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 15:25

ofi napisał:  
Wobec takiego stanowiska Rady Miasta, Zarząd MKS i wszyscy, którzy interesowali się zagadnieniem korzystania przez Pogoń nieodpłatnie ze stadionu mają nadzieję, że również Zarząd Miasta równie szybko sformułuje odpowiednią umowę i bez zbędnej zwłoki przekaże Klubowi, aby ten dalej mógł ją przedstawić władzom piłkarskim w celu uzyskania licencji na grę w pierwszej lidze.

Hmmm to chyba oznacza, że nadal umowa jest niepodpisana....jeden wielki bałagan, a czas nagli...

"CSWD" i to się nie zmieni....
mundek
Kibic
Na forum od 7695 dni

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 15:30
czytam na oficjalce ten propagandowy tekst i nic nie rozumie. no takich debizlizmow to ja juz dawno nie czytalem... moze ktos pomoze mi w konkretnym przetlumaczeniu tego z polskiego na nasze, bo zaczynam sie gubic. jedno wiem - Ptak jest cwanszy niz myslalem, postawil miasto pod sciana i ten dzisiejszy krok zaplanowal juz wczesniej.

ja kocham Pogon
eJay
Kibic
Na forum od 7726 dni

**

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 15:47

mundek napisał:  
czytam na oficjalce ten propagandowy tekst i nic nie rozumie. no takich debizlizmow to ja juz dawno nie czytalem... moze ktos pomoze mi w konkretnym przetlumaczeniu tego z polskiego na nasze, bo zaczynam sie gubic. jedno wiem - Ptak jest cwanszy niz myslalem, postawil miasto pod sciana i ten dzisiejszy krok zaplanowal juz wczesniej.

W skrocie ujme to tak:

P - Ptak
R: Rada Miasta

P: Obnizyc koszt stadionu !
R: Nie!
P: Obnizyc, bo odejde, sprzedam druzyne, a wy przegracie w nastepnych wyborach z kretesem!
R: Juz juz, robimy...
P: No widze, ze sie dogadalismy
R: Panie Ptak, a moglby nas pan jakos pochwalic za ten milosierny czyn?
P: Cos tam wysmaruje, ale jak znowu uslysze sprzeciw to bedziecie przegrani..

Antonio trzyma w garsci Miasto, ktore gotowe jest spelnic wszystkie jego zachcianki. Mają miękko...

muniek
Kibic
Na forum od 8218 dni

*

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 16:11

eJay napisał:  

mundek napisał:  

W skrocie ujme to tak:

P - Ptak
R: Rada Miasta

P: Obnizyc koszt stadionu !
R: Nie!
P: Obnizyc, bo odejde, sprzedam druzyne, a wy przegracie w nastepnych wyborach z kretesem!
R: Juz juz, robimy...
P: No widze, ze sie dogadalismy
R: Panie Ptak, a moglby nas pan jakos pochwalic za ten milosierny czyn?
P: Cos tam wysmaruje, ale jak znowu uslysze sprzeciw to bedziecie przegrani..

Antonio trzyma w garsci Miasto, ktore gotowe jest spelnic wszystkie jego zachcianki. Mają miękko...

Hmmm... jesli tak jest to:

a) miasto (Zalewski) nie ma i nie widzi szans na zadna alternatywe dla Ptaka (chyba malo kto wierzyl ze takowa moze sie pojawic)
b) istnieje jakas cicha zmowa pomiedzy miastem a Ptakiem i chca cos ugrac razem -> patrz wybory + ptakowy interes (dla mnie watpliwe zeby Ptak dogadal sie ze wszystkimi nawet pod stolem)
c) ... i Ptak i miasto graja na zwloke i czekajac na rozwoj wypadkow robiac odpowiednie przemyslane ruchy

odpowiedzi a,b oraz c mozna traktowac jako alternatywe lub koniunkcje bo w zasadzie wszytko jest mozliwe

Kto nie pije ten donosi....
Plum
Kibic
Na forum od 7746 dni

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 18:13
Ptak ma w garści miasto?
Nie, raczej nie, bo przed tym głosowaniem to od miasta zależała przyszłość Pogoni.
Gdtbt Ptak miał wpływ na miasto nie musiałby się uciekać do szantażu, żeby wymusić odpowiednie decyzje i już dawno dostał by tereny w wieczyste użytkowanie bo nawet 30 letnia dzierżawa go nie interesuje...

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
mundek
Kibic
Na forum od 7695 dni

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 19:19
a mnie sie wydaje ze Ptaszysko zaprasza radnych od rady nadzorczej po to by pozniej, w razie niepowodzenia, lub checi odlotu zepchnac na nich cala wine. Zalozmy np. ze w razie jakis zgrzytow miedzy miastem a wlodarzami klubowymi Ptak mowi - przeciez to wy rzadzicie Pogoni, macie realny wplyw na to co sie dzieje w klubie, tyle wam dalem a wy to popsuliscie i odfruwa. moze o to chodzi?? bo widac ze Ptaszysko schodzi do totalnej obrony tzn. oddaje pole miastu. - ale to tylko moje hipotezy

Co do Pogoni Nowa i odpowiedzi na pismo, ktore zostalo zlozone w klubie to juz jest absolutna kpina. Albo do Cwikly nic nie dociera, albo sie boi ze kibice oleja Ptaka i beda walic na IV lige. Tlumaczenie Cwikly jest bezzasadne, argument (bo jest jeden) z palca wyssany. Do nich mowisz, a oni jakby nie wiedzieli o co sie rozchodzi, jak glowa w betonowy propagandowy mor. wiem to z wlasnego doswiadczenia, ze ciezko by ci ludzie zgodzili sie z jakimkolwiek odmiennym zdaniem

ja kocham Pogon
Poinformowany
Kibic
Na forum od 8241 dni

**

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 21:54
Odpowiedź Antka jest o kant dupy potłóc. Prezes Ćwikła, a raczej rzgowscy prawnicy nie odrobili zadania domowego, i stad te błedy merytoryczne w ich odpowiedzi.

Pogoń to My
1973
Kibic
Na forum od 7701 dni

*

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 22:23

Cytat:  
może zatem masz jakąś lepszą koncepcję na ratowanie Pogoni ? :)
Pseudooptymistą napewno nie jestem tylko staram się oprócz rzucania " ptak musi odejsc" na lewo i prawo jakos inaczej na to spojrzec. Pozatym wskaż mi chociaz jednego prezesa którego oprocz checi zysku łączyłoby coś wiecej z klubem :lol

Koncepcja na "obudzenie" nowej Pogonii jest od dawna (bede sie powtarzal;nie ratowanie przeszczepu..wiesz o czym mowie..) i mysle ze powinnismy zaczac ja wszyscy razem, jesli zalezaloby to tylko ode mnie to napewno zrobilbym duzo a tak powinnismy polaczyc swe sily i Pogońic ptaszora z Grodu Gryfa;jedyny sluszny wybor moim zdaniem, ty patrzysz na to inaczej i ja tez patrze wlasnie inaczej ;) w jednym jednak musze przyznac ci racje;rzeczywiscie na dzien dzisiejszy nie ma jakiegos konkretnego czlowieka ktory sypnal by troche pieniazkami i jednakowoz pomyslal bardziej dlugofalowo,a co sie tyczy jeszcze samego antosia jesli juz probujesz tak patrzec z innej strony to nie zagrzewa on nigdzie dlugo miejsca,zreszta proponuje ci przesledzic historie jego poczynan a moze zmienisz zdanie..
Tak na marginesie ciezki ten dzisiejszy dzionek; zbyt duzo negatywnych informacji jak na raz..a bylem pelen optymizmu ze z rezerwami cos wyjdzie.. oczy

Ostatnio edytowany przez: 1973, 23 maja 2006, 22:28 [1 raz(y)]

nara
Kibic
Na forum od 7557 dni

**

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 23/05/2006 23:03
Kurwa paranoja co tam się dzieje... niech ten cały ptak wypierdala ze swoim pseudo menadżerem synkiem i resztą kopaczy...i czemu takie rzeczy zawsze się muszą dziać w Szczecinie ?! :|

Pszczółek
Kibic
Na forum od 8155 dni

**

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 24/05/2006 08:15
Jak mozna wnioskowac z wczorajszej wypowiedzi na ofi (nie widzialem newsa, mowiacego o tym) cala umowa dzierzawy miedza Spolka a Zarzadem Miasta nie jest podpisana a do dzisiaj maja chyba termin na zlozenie odwolania od nieprzyznanej licencji. Jesli tego dzisiaj nie zrobia to po ptakach...
Widac ktos we wladzach miasta usilnie blokuje podpisanie umowy.
Odpowiedz Rzegowa (podpisana przez Cwikle) do Pogoni Nowej widac, ze nie jest mertorycznie spojna, jak ktos napisal wczesniej. pelno w niej bledow. Przygotowali na szybko odpowiedz - NIE - podpierajac sie wymogami licencji (ktorej - patrz wyzej - jeszcze spolka nie ma a czy bedzie miala...) itd... Niechcieli tracic karty przetarogowej w stylu wszystko albo nic...
A casting do Rady Nadzorczej aaaa2 ... Zastanawiam sie czym sam Ptak nie pogobil sie i teraz nie wie, ktory ze w swoich tysiecy pomyslow realizowac...

Ostatnio edytowany przez: Pszczółek, 24 maja 2006, 08:25 [1 raz(y)]

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
ARO
Kibic
Na forum od 7852 dni

*

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 24/05/2006 09:35
W kwestii Rady Nadzorczej: zaproszenia Ptaka to kolejny manewr taktyczny ad hoc wobec żądań wglądu w księgowowść Klubu, głupio było odpowiedzieć na "nie" wobec 1,22 PLN. Podejrzewam, że nigdy do tego nie dojdzie a jak już to będzie wielka draka (Ptak o tym chyba wie :)), a możliwość prześwietlenia księgowości Klubu jest stale istotna w mojej opinni, zwłaszcza kiedy do Klubu trafiają pieniądze, lub pomaga się w inny sposób Klubowi ze źródeł publicznych. Taka polityka finansowa w Pogoni i wręcz małe poczucie gospodarności w kontekście transferów, płac napawa conajmniej obawami nie tylko o image Miasta, Klubu, Kibiców... choć są dla mnie najważniejsze, ale stawia pod znakiem zapytania zdrowy rozsądek decyzdentów. Więc kontrola na pewno musi być, ale czy w tej formie ?

eJay
Kibic
Na forum od 7726 dni

**

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 24/05/2006 09:52
Argumentem przemawiajacym za nioddaniem rezerw i juniorow pod skrzydła Pogon Szczecin Nowej jest niby wymóg licencyjny. To ja sie pytam: jakim cudem w I lidze grał Groclin, skoro nie posiada druzyny rezerw i juniorow??

Safe
Kibic
Na forum od 7668 dni

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 24/05/2006 09:58

eJay napisał:  
Argumentem przemawiajacym za nioddaniem rezerw i juniorow pod skrzydła Pogon Szczecin Nowej jest niby wymóg licencyjny. To ja sie pytam: jakim cudem w I lidze grał Groclin, skoro nie posiada druzyny rezerw i juniorow??

UKLADY,Uklady,uklady

"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
BTQ
Kibic
Na forum od 7260 dni

Odp: Antoni Ptak: Sprzedam Pogoń - 24/05/2006 09:58
Pogoń nie może płacić złotówki!
"Radni dali zielone światło prezydentowi do podpisania umowy na warunkach zaproponowanych przez Pogoń. Okazało się jednak, że takiej umowy w świetle obowiązującego prawa podpisać po prostu nie można."

Wlasnie przeczytalem na oficjalce :( . Powiem tak KURW@ MAĆ.... Bez komentarza dalej

anathema
Kibic
Na forum od 7066 dni

Nowy inwestor w Pogoni... - 26/05/2006 21:43
...czy znów mrzonki i udawanie wielkim zainteresowaniem losem Pogoni i gierki przedwyborcze czy... faktycznie zarząd miasta widzi ze Pogon moze byc doskonałą wizytówką dla miasta i od razu je promować nie tylko na niwie krajowej...

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1758171598 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005