Odp: Legia-Pogon 2:0 - 31/03/2006 22:24
No miedzy kibicami w tym masz racje ale chodzi mi o ogulny stosunek .Nasy piłkarze niepamiętam zeby cos na nich gadali (teraz to raczej nie bedą gadac bo sami brazylijczycy)ale nawet wcześniej .......Dobra ide oglądac lige +extra sie uspokoje;]
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 31/03/2006 22:25
przegraliśmy na własne życzenie straciliśmy 2 bramki w końcowych minutach meczu ale tak to jest jak sie gra na remis
Wez sie ogarnij i przestan pitolic. A najlepiej wez do reki slownik ortograficzny i poczytaj jak sie pisze ogólnie, bo jak czyta sie twoje posty to mozna spazmów dostać...
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 31/03/2006 22:31
Przegraliśmy, bo Legia jest zdecydowanie lepsza i pod względem kondycycjnym i piłkarskim, to było widac szczególnie po tych dobrych pierwszych 15-20 minutach drugiej połowy, potem było tylko pałowanie do przodu, ale co...tak nakazał trener... :/
PS 1:Zespół w ofensywie nie ma kompletnie nic do zaoferowania.
PS 2:Tavares jest bardziej drewniany od Szali.
PS 3:Co na boisku robił Junior ?
Plus, że po meczu chyba wszyscy piłkarze poszli podziękowac kibicom.
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 31/03/2006 22:32
Alez wkurwiony jestem ogladalem dojkladnie caly mecz w C+ no po kilku browcach ale swoje widzialem i sie wkurwilem,LEgia kompletnie nic nie grala byla jeszcze gorsza od Wisly,srodek pola nalezal do nas genialny mecz Julcimara byl nie do przejscia to samo Amaral,legionisci nawet nie byli w stanie przejac pilki przy nim kompletnie zajal caly srodek pola,dobry mecz takze Kazmierczaka waleczny jak nigdy. Na poczatke niezle sie wkurw.... jak zobaczylem nasz sklad Fabio? Lilo? Edi na LAwce?to samo Cleison? Ale pomyslem ze to taka taktyka przetrzymac 1 polowe w 2 wpuscic Ediego i Cleisona i zaatakowac a tu nic PANIK KURWA DEBILU!!!!!!!!!!!!!!!! po cholere obmyslasz taki plan jezeli w 2 polowie wpuszczasz Ediego i Cleisona i bronisz wyniku ZAWSZE TO SAMO ten czlowiek jest tepy!. Pogon nie oddala zadnego strzalu przez caly mecz oprocz strzalu Kazmierczaka z 35m,kompletnie nic zero gry z przodu,w 1 polowie w ataku szarpal tylko Junior ale kiepsko mu to wychodzilo,w polowie meczy bylem optymista mowie wejdzie Edi i Cleison i zaatakujemy a tu nic KAZAL IM BRONIC!!! w ataku biegal sam Edi!! kur... tak sie nawalilem na marne,do polowy w miare jakos grali Legia nawet za polowie niemogla wyjsc przez ostatnie 15min po zmanie stron tragedia, powtarzam po raz setny dopoki nie odejdzie PANIK nigdy nie bedziemy ogladac dobre pilki,facet nirema charakteru,co nam szkodzilo po przerwie zaatakowac?? tym bardziej ze wszedl Edi i Cleison? i pozniej ta zmiana w 80min juz chcial wpuszczac Ze Roberto ale LEgia nam wjebala i wpuscil Andersona po cholere?? juz mogl Wagnera wpuscic czy Eltona. Niech ten Ptak sie opamieta i wyjebie tego Panika jak mozna marnowac taki potencjal, wszyscy byli zdziwieni nie Oddalismy ani jednego dobrego strzalu ale w posiadaniu pilki bylo 50%-50% !!! Tragedia nasz gra konczyla sie na 40m, bo tam juz nikogo nie bylo sam Edi biegal a w 1 polowie Junor. Ten Fabio to niewiem skad sie wzial to samo Daniel beznadzieja te jego zwody nawet w 2 lidze by nie przeszly, nosz kurwa Legia nic nie grala!! byla spokojnie do ogrania!!! ale jak mozna od 45min meczu bronic wyniku 0-0!!! PANIK JEBANY BURAK!!! on sie nigdy nie nauczy!! sorry za literowki ale ile mozna to znosic....
na plus: Tavares- jako jedyny szarpal do przodu
Amaral- duzo odbiorow i przejec
Kazmierczak duzo przechwytow
Edi- staral sie ile mogl ale co moze zrobic 1 Napastnik miedzy 4 obroncami LEGII!!!
na MINUS : JEBANY PESKOVIC!!!!!!!!!!! 2 bramki to JEGO WINA!! pierwsza bramka padla po glowce skierowanej wprost w jego ten sie rzucil i przepuscil miedzy rekami,druga bramka padla tez po jego bledzie po cholere tak daleko wychodzi jak kolo legionisty bylo 2 naszych zreszta z takie kata by nie strzelil!! a ten wyszedl i puscil pilke obok niego lekko po ziemi i mamy 2:0
2 Bramki calkowicie obciazaja konto Peskovica,juz przed meczem mowilem ze cos zjebie jakas prosta bramke wpusci i stalo sie niewiem czemu Neneca nie stal ktory coraz pewniej czuje sie na bramce. PANIK WON!!!!!!!!!!!!
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 31/03/2006 22:37
Nie da sie wygrac meczu nie atakujac. A ciagle bronienie sie tez nie zawsze prowadzi do remisu, co dzisiaj moglismy zobaczyc. Gra Pogoni na pierwszy rzut oka nie wygladala zle, ale jak sie bardziej zastanowic to oni nie mieli ani jednej klarownej sytuacji. Nie liczyc strzalow rozpaczy z daleka.
--
Julcimar rozegral fantastyczny mecz. Pierwsza bramka tak jak komentatorzy mowili - nie zdazyl wrocic.
Peskovic - gral dobrze, ale bramki zawalil. Pierwsza - wiedzial ze bedzie z glowki strzal, mogl tylko przewidywac w ktora strone strzeli - rzucil sie w prawo, niestety nie obronil. Druga bramka - za daleko wyszedl, obroncy juz dochodzili.
Ostatnio edytowany przez: Macieq, 31 marca 2006, 22:46 [1 raz(y)]
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ... tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
moze skonczmy juz z tym gadaniem po meczu z Amica, Amica byla duzo lepsza, po meczu z Wisla, Wisla nic nie grala, po wygranym meczu z Zaglebiem, Zaglebie nic nie gralo, po "wyrownanym" meczu z Legia, Legia nic nie grala - moze to swiadczy o tym ze Pogon cos gra? nie popadam w jakis hurraoptymizm ale wg mnie z meczu na mecz jest lepiej
Kurwa Legia nic nie grala w 1 polowie nawet pod nasza Bramke ni mogla podejsc poza strzalem Kuicharskiego z 25m a tak kompletnie nic ,po zmianie stron i genialnych zmianach Panika, przycisnela troche wsadzila na 2:0 i tyle.... i co mam konczyc!??!? Jak PANI PANIK niemam jaj i boi sie zaatakowac po przerwie LEgia zagrala beznadziejny mecz! miala 2 sytuacje bramkowe i je wykorzystala po bledach Peskovica! Jebac Panika!
ODKAD TRENEREM JEST PANIK NIE ZAGRALISMY ANI JEDNEGO DOBREGO MECZU!!
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 31/03/2006 22:42
Po tym co widziałem to najwiecej wspólnego z brazylijską piłką ma chyba Grzelak, dryblingi pozostałych zawodników były poprostu żałosne a nawet niektórzy mieli problem żeby przyjąć piłke nawet Kazik któremu sie niechce grać, wyróżnia sie na tle tych brazylijczyków. Chyba na lato bedziemy mieli kolejną rewolucje;\ Ptak tak głośno mówił o pucharach a tu Kazmierczak musi strzelać z 40 metrów żeby stworzyć jakieś zagrozenie pod bramką przeciwnika. Spodziewałem sie porażki ale nie w takim stylu. Ciekawe czy nasz prezesik dalej nie widziałby Edsona w składzie Pogoni jak dla mnie to był bezsprzecznie najlepszy piłkarz tego meczu
Jak Junior zagra tak jak we wcześniejszych meczach, to obawiam się, że przy tym ustawieniu ani razu nie wejdziemy w pole karne Legii z gry (co najwyżej z wolnych coś powrzucamy).
No prosze jak dobrze juz znamy taktiku Paniku... wiemy czego sie spodziewac. Ktos juz to napisal w tym temacie i to bylo rowniez pisane w wielu poprzednich tematach o meczach: "nie da sie wygrac meczu nie atakujac". Ba! W 95% przypadkow nie da sie go nawet zremisowac. Pierwsza polowa byla naprawde zaskakujaca dla mnie: szybka gra w srodku pola, duzo walki, miejscami bardzo ciekawie ale... zadnych atakow. Czulem ze Legia sie przebudzi predzej czy pozniej - dobry trener, no i publicznosc mieli za soba. A my? Co my wtedy bedziemy mogli zrobic? Taktyki i tak nie zmienimy... no i niestety moje przypuszczenia sie sprawdzily. Choc nie do konca - poczatek pod nasze dyktando, jednak znow bez sytuacji, potem Legia stopniowo przejmowala inicjatywe ale gralismy naprawde bardzo dobrze w obronie (Julcimar!). Chwila nie uwagi - Tavares poza boiskiem, Julci nie zdazyl wrocic a Peskovic puszcza pilke miedzy nogami, choc Vukovic trafil w niego... :/ Wiedzialem ze jak teraz sie rozpedza to i druga strzela - zaraz potem ladna akcja Szalachowskiego (chlopak ma do nas szczescie) zle ustawienie Peskovicia i druga bramka. Jednak nawet wtedy nie ruszyli do ataku... wybijana pilka na pale i sam Edi z przodu, zalosna taktika Panika. No coz - gra obronna raczej bez zarzutu mimo wszystko, niezla gra w srodku pola... ale bez ataku to na pewno nic nie osiagniemy dlatego Panika trzeba jak najszybciej wyrzucic. Indywidualnie o pilkarzach... a mianowice o 2 gwiazdach: Amaral - niewidoczny, Cleison - fatalny... Edsonowi mogliby co najwyzej buty czyscic. Najlepsi Polacy, szczegolnie Kazek, no i Julcimar. Legia dzis slaba i do ogrania, jednak jak to zrobic nie oddajac przez 90 minut celnego strzalu?
Odp: Legia-Pogon 2:0 - 31/03/2006 22:49
Wynik jak wynik,
Tym meczem Peskovic oraz Julcimar pokazali ze MUSZA grac w PODSTAWOWYM SKLADZIE !
obaj zagrali swietne spotkania, Grzelak rowniez zagral bardzo dobry mecz, natomiast Kazmierczak za bardzo skupil sie na obronie ( 90 % pilek z pola karnego glowa to on wybil) i szkoda ze tak czesto dawal takie dlugie pilki do przodu na kontre, ale kto ma kontrowac ? jak nie graja do przodu nic, wszystko padalo lupem Fabianskiego
Ogolnie spotkanie na + mi sie podobalo jak Pogoni gra, tylko jakby jeszcze bardziej grali ofensywanie to bedzie fajnie.
Po tym co widziałem to najwiecej wspólnego z brazylijską piłką ma chyba Grzelak, dryblingi pozostałych zawodników były poprostu żałosne a nawet niektórzy mieli problem żeby przyjąć piłke nawet Kazik któremu sie niechce grać, wyróżnia sie na tle tych brazylijczyków. Chyba na lato bedziemy mieli kolejną rewolucje; Ptak tak głośno mówił o pucharach a tu Kazmierczak musi strzelać z 40 metrów żeby stworzyć jakieś zagrozenie pod bramką przeciwnika. Spodziewałem sie porażki ale nie w takim stylu. Ciekawe czy nasz prezesik dalej nie widziałby Edsona w składzie Pogoni jak dla mnie to był bezsprzecznie najlepszy piłkarz tego meczu
calkowicie sie NIE zgodze ..
Grzelak bardzo dobry mecz...
ale ...
Obrona wreszcie na + .. Julcimar,Matheus,Amaral praktycznie nie do przejscia...
Peskovic mogl chociaz 1 wyjac ... i tak wyjal kilka ... bardzo dobrze gral,ambitnie, sterowal obrona(czego Nanence brakuje) i bardzo dobry wykop (czego Nanence brakuje) .. tak jak Julcimar powinien grac w 1 skladzie bezapelacyjnie..
Panik - na trybuny nawet sie nie nadaje ...
Pogon przegrala poniewaz po 1 nie atakowala po 2 miala Panika po 3 za malo cfaniactwa boiskowego..
Widac bylo ze Legia ma juz 'ograna' nasza lige a Brazylkijczycy ucza sie dopiero .. i z tad te bledy ..
moze zasegurujmy wkoncu Ptakowi ze ''taktiku paniku'' nie w Szczecinie i nie w Pogoni ? ; | jezlei juz sciaga Brazylijczykow i zostawia Panika to cos z nim naprawde nie tak .. u gory Jay-J bodajze napisal ze nie widac Amarala i Cleissona ... a jak ma ich byc widc jak taktiku pniku kaze grac z tylu ? zauwaz ze w Brazyli naweet defensywny pomocnik stzela bramki i gra do przodu ...
a neiwiem czemu Amaral nie widoczny ? 2razy odebral pilke w naszym polu karnym przy 90% sytuacji..
Ktory z tych brazylijczykow w legii jest lepszy? Edson czy Roger ?
Roger.
Czy Ja wiem...Roger strzelił dwie bramki i gra bardziej ofensywnie więc kibicom i dziennikarzom łatwiej go dostrzec...Edson za to równo czyści lewą stronę i ma bardzo duży wpływ na to, że Legia nie traci bramek w tej rundzie.
Ja bym osobiście stawiał na Edsona choć trudno mi jest w 100% się określić
W tych meczach ktore widzialem to Roger brylowal, ale po dzisiejszym chyba zmienie zdanie...
Wynik jak wynik,
Tym meczem Peskovic oraz Julcimar pokazali ze MUSZA grac w PODSTAWOWYM SKLADZIE !
obaj zagrali swietne spotkania, Grzelak rowniez zagral bardzo dobry mecz, natomiast Kazmierczak za bardzo skupil sie na obronie ( 90 % pilek z pola karnego glowa to on wybil) i szkoda ze tak czesto dawal takie dlugie pilki do przodu na kontre, ale kto ma kontrowac ? jak nie graja do przodu nic, wszystko padalo lupem Fabianskiego
Ogolnie spotkanie na + mi sie podobalo jak Pogoni gra, tylko jakby jeszcze bardziej grali ofensywanie to bedzie fajnie.
JUN no nie zartuj...Peskovic?? swietne spotaknie?? 2 bramki dla Legii obciazaja calokowicie jego konto!! pierwsza bramka prosta glowka w srodek bramki Peskovic puszcza miedzy rekoma....2 bramka dla Legii po cholere wychodzil z bramki?? przy legioniscie bylo 2 naszych i byl w narozniku pola karnego z takiej pozycji ciezko strzelic bramke ...a ten wyszedl i legionista strzelil lekko po ziemi i mamy 2:0...
Wynik jak wynik,
JUN no nie zartuj...Peskovic?? swietne spotaknie?? 2 bramki dla Legii obciazaja calokowicie jego konto!! pierwsza bramka prosta glowka w srodek bramki Peskovic puszcza miedzy rekoma....2 bramka dla Legii po cholere wychodzil z bramki?? przy legioniscie bylo 2 naszych i byl w narozniku pola karnego z takiej pozycji ciezko strzelic bramke ...a ten wyszedl i legionista strzelil lekko po zmieni i mmay 2:0...
a kilkanascie swietnych interwencji ?
co bramki jego ? moim zdaniem zdecydowanie nie
przy 1 bramce nie mial nic do powiedzenia, z 3 metra do pilki skakal Valdir jednak nie trafil w pilke i spadla prosto na glowe Vukovica ! z 3 metrow nie mial nic do powiedzenia
natomiast przy 2 bramce, blad obroncow, zla pulapka offajdowa.... i sam na sam, wyszedl aby mu skrocic lewy rog bramki, jaki zostal w bramce wtedy szanse bylyby mniejsze... oczywiste bylo ze strzeli
dla mnie sie grubo myslisz, ale kazdy ma wlasne zdanie
moim zdaniem zagral BARDZO DOBRE SPOTKANIE, jest 3x lepszy od Neneca (Kiki)
Wynik jak wynik,
JUN no nie zartuj...Peskovic?? swietne spotaknie?? 2 bramki dla Legii obciazaja calokowicie jego konto!! pierwsza bramka prosta glowka w srodek bramki Peskovic puszcza miedzy rekoma....2 bramka dla Legii po cholere wychodzil z bramki?? przy legioniscie bylo 2 naszych i byl w narozniku pola karnego z takiej pozycji ciezko strzelic bramke ...a ten wyszedl i legionista strzelil lekko po ziemi i mamy 2:0...
Tak...
ale ...
Nanenca dopoki nie nauczy sie kopac i sterowac obrona nie powinien grac ...
1 brame wpuscil miedzy nogami .. ale nie liczy sie ze ''dziura,siatka'' bramka to bramka, dostal z 3 metrow i zaden bramkarz nie zareagowalby tym bardziej ze skakal Valdir bodajze .. mogl chociaz 1 wyjac a do tej 2 powinien wyjsc... ale na 5metr.. nei zapominajmy ze wyjal dla nas z 2-3..
na MINUS : JEBANY PESKOVIC!!!!!!!!!!! 2 bramki to JEGO WINA!! pierwsza bramka padla po glowce skierowanej wprost w jego ten sie rzucil i przepuscil miedzy rekami,druga bramka padla tez po jego bledzie po cholere tak daleko wychodzi jak kolo legionisty bylo 2 naszych zreszta z takie kata by nie strzelil!! a ten wyszedl i puscil pilke obok niego lekko po ziemi i mamy 2:0
Kurwa ! Nie moge czytać tych pierdół, które tu napisales !
Czy znasz pojęcie "skracania kąta" przez bramkarza?? On właśnie to zrobił. Bo tak uczą bramkarzy
I huj z tego ze koło Szałachowskiego było 2 obrońców ?? Byli.. i cóz z tego? Oddaje strzal po małej zmianie tempa a obrońcy nawet mu nie przeszkadzają.
Błąd obrony i tyle...
Na PLUS : Julcimar - pare błędów, ale na tle reszty profesor
Grzelak - zastanawiam sie dlaczego zawodnik w takiej formie nie gra we wczesniejszych
meczach ??
Kaźmierczak - tylko za defensywe bo w przodzie katastrofa
Walczyli.
Na MINUS - kurewska niedokładnośc i brak przyjęcia. Bez tego nie da sie wygrywac.
Na mój gust Panik nie nadaje sie do tej roboty, ale siedzi na ławie bo w tym klubie kto inny ustala skład..
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1758268225 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.