Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Na Wisle z białymi chusteczakami ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Cobra_S
PogonOnLine TEAM
IP: zapisany
Na forum od 7790 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 26/03/2006 21:18

fenster napisał:  
Ręce opadają-Przecież kilka postów powyżej Mario 74 napisał co leży u podstaw niecheci do Panica.
Nie ważne ile jest z tą grupa ludzi i kto naprawde tworzyl ten zespół chodzi o jego podejscie do pilki.Dośc ze szkodliwe i niszczące piękno tej dyscypliny sportu to jeszcze nieskuteczne w swych efektach i destrukcyjne(Boże pewnie Panic kocha to słowo ponad wszystko)w stosunku do charakteru i predyspozycji tych pilkarzy.Może jest dobrym fizjologiem,moze potrafi przygotować motorykę,może,moze,może.
Piszesz że Edi jest osamotniony w ataku-a ja pytam kogo to wina?Divecki też byl osamotniony o ile pamietam.
Panic to taktyczny imbecyl i mówie to z pełną odpowiedzialnością!!!Nasladować Mourinnio może trener który cos z tego rozumie ale Panica to nie dotyczy.
Pewne kretyńskie taktyczne pomysły powiela od czasu kiedy przybył do Lech aż po dzień dzisiejszy.
Bronienie remisu na swoim boisku przez połowe meczu,cofanie całego zespołu w obręb jedenastki przy rzucie rożnym i niekorzystnym wyniku ,czy zmiany których sens jest znany tylko jemu i w 99% powoduja osłabienie drużyny to patenty stosowane przez tego Pana nie od dziś.

To nie jest trener ..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

niech moją odpowiedzią będzie kawełek materiału z Głosu Szczecińskiego, pod którym podpisuje się rękami i nogami

W pamięci kibiców Pogoni jest jeszcze mecz z Wisłą za czasów trenera Bogusława Baniak. Wówczas Portowcy przez pół godziny atakowali i mieli przewagę optyczną, lecz zostali skarceni kontrami szybkich krakowian. Ostatecznie skończyło się na 0:5...
- To była inna Wisła i inna Pogoń – wspomina Baniak. – Wówczas popełniłem ten błąd, że nastawiłem zespół ofensywnie i pressing stosowaliśmy bardzo wysoko. Rywale po pewnym czasie zaczęli sobie z tym radzić i choć graliśmy ładnie dla oka, to nadzialiśmy się na zabójcze kontry. Teraz Wisła jest do ogrania. Dziś ustawiłbym zespół ostrożniej, grałbym średnim pressingiem z atakami z głębi pola. Mecz zapowiada się bardzo atrakcyjnie i życzę kibicom, piłkarzom oraz trenerowi Panikowi zwycięstwa, w które wierzę.
Również Bohumil Panik nie zapowiada huraganowych ataków.
- We współczesnym futbolu nie można grać cały czas w ataku lub obronie – mówi Czech.- W pewnych fragmentach meczu trzeba będzie mocniej zaatakować, w innych wzmocnić tyły. Trzeba zachować proporcje.

więc o czym mówimy, o efektownej otwartej grze przeciwko Wiśle, jak teraz gra tak gra, ale jest aktualnym mistrzem Polski, czy o taktyce przeciwko silniejszemu rywalowi, śmiem twierdzić taktyce o ktorej na tą chwilę nie mają pojęcia piłkarze z Brazylii.
czytam chcemy Kasperczaka, wczesniej Wdowczyka itd...
sa to trenerzy, ktorzy nazwisko wyrobili sobie na druzynach (Wisła i Polonia/Legia), w ktorych grali/grają reprezentanci Polski, co by nie powiedziec o klase lepsi od obecnych w Pogoni.
Zadajmy sobie jedno pytanie czy przyjeliby oni kierunek Brazylijski w jakim zakochal się Antoni Ptak? wydaje mi sie, ze nie!

p@blo
Kibic
Na forum od 6989 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 26/03/2006 21:55
Na temat kompetencji naszego trenera nie bede sie wypowiadał....bo szkoda nerwów.
Jedno jest pewne: pan Panik musi odejść....

...zbyt wielkich nadziei nie ma co pokładać, im wyżej wejdziesz tym dłużej będziesz spadać...
stahu
Kibic
Na forum od 7917 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 26/03/2006 22:35

Cytat:  
czytam chcemy Kasperczaka, wczesniej Wdowczyka itd...
sa to trenerzy, ktorzy nazwisko wyrobili sobie na druzynach (Wisła i Polonia/Legia), w ktorych grali/grają reprezentanci Polski, co by nie powiedziec o klase lepsi od obecnych w Pogoni.

A zapomniałeś już o tym co Kasperczak zrobił z reprezentacją Mali ??? Albo bodajże pracując we Francji z Metz ??? To chyba dobry przykład na to ze jest to wysokiej klasy szkoleniowec, a to co wyprawia Panik jest śmieszne ... Zobacz ile sytuacji mieliśmy w 2. połowie ??? Chyba tylko jedna Ediego w ostatnich minutach a to jest raczej nie wystarczające... No ale może i owszem, z Wisłą nie można się zbytnio odkrywać bo można przegrać dużo wyżej ... Ale zauważ że my tak gramy z każdym więc z kim tutaj wygrać skoro po strzeleniu jednej bramki cofamy się a trener wprowadza obrońców... Wole przegrać 3 mecze i wygrać 2 niż obejrzeć 5 nudnych remisów/porażek ...

p@blo
Kibic
Na forum od 6989 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 27/03/2006 10:45

stahu napisał:  

... Ale zauważ że my tak gramy z każdym więc z kim tutaj wygrać skoro po strzeleniu jednej bramki cofamy się a trener wprowadza obrońców... Wole przegrać 3 mecze i wygrać 2 niż obejrzeć 5 nudnych remisów/porażek ...

Zgadza się, nasz trener po strzeleniu bramki przez Pogon przeprowdza super zmiany, których sens zna tylko on ( Wprowadza 3 obronców na 30 minut przed meczem, albo ściąga nominalnych napastników). Drużyna sie cofa i wtedy stwarza sie znakominta okazja dla przeciwnika na zmianę rezultatu. Bronic wyniku (korzystnego oczywiście) można zacząc okolo 10 minut przed koncem meczu, a nie przez 30 minut jeszcze z takim zespolem jak Wisła. A wiadomo, że najlepszą obroną jest atak. Zreszta było widać, żę gdy Wisłe zmusi się do obrony to zaczyna sie gubić. Oczywiście nie można zapominać o obronie, ale u Panika istnieje tylko obrona. On zapomina o ataku...

...zbyt wielkich nadziei nie ma co pokładać, im wyżej wejdziesz tym dłużej będziesz spadać...
ted
Kibic
Na forum od 8606 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 27/03/2006 11:30
Panik = ANTYFUTBOL kwasny

byliśmy, jesteśmy, będziemy... PS 1948 !
Arek87
Kibic
Na forum od 8088 dni

*

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 27/03/2006 12:18

Cobra_S napisał:  

Ja nie widzialem w piatek zadnej roznicy w wyszkoleniu pilkarzy Wisly i Pogoni.
Panik spieprzyl sprawe i cala filozofia. Jak mozna przy stanie 1:1, majac na przeciwko siebie slabo grajaca Wisle wpuszczac obronce za pomocnika, chwile potem kolejnego obronce, wykorzystujac jednoczesnie limit zmian w 65 minucie !?!?!

Ted -> pojecie antyfutbol nie istnieje.

Obrazek jpg wstawiony na forum
fenster
Kibic
Na forum od 8329 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 27/03/2006 12:41
To była inna Wisła i inna Pogoń – wspomina Baniak.
To najważniejsze zdanie z tego co zacytowałeś z głosu na które nie zwróciłes uwagi.
W tamtej Wiśle grali Żurawski,Frankowski..itp. ludzie którzy stanowią o ofensywie naszej reprezentacji!
Ta Wisła jest na dzień dzisiejszy zupełnie inna i napewno kilku innych ligowców to nie długo udowodni.
Baniak wtedy zaatakował zbyt odważnie ale zaczoł to robić od stanu 0:0 od pierwszej minuty meczu!!
A Panic zaczął bronić w sposób idiotyczny remisu kiedy to my panowaliśmy w środku pola i nic nie zapowiadało porażki.Nikt nie mówi że trzeba było sie rzucić na Wisłe cała jedenastką ale jeśli ktoś przegrywa mecz i zostaje niewiele czasu do końca to stara się atakować bo liczą sie punkty a nie to czy przegra się jedną czy też pięcioma golami.
To co robi Panic to coś w rodzaju sabotażu zabijajkącego w zawodnikach chęć wygrywania,wiary we własne siły i działania które niszczą motywacje a doprowadzają do podziałów i konfliktów(czy naprawdę Grzelak jest tak słaby by nie mieścić się w meczowej 18?).Wszyscy widzą że dany zawodnik gra dobrze a inny żle, tylko Panic widzi odwrotnie!!Mam znajomego trenera który prowadzi jedną z drużyn niemieckiej oberligi i jak mu opowiadałem o pomysłach taktycznych czeskiego imbecyla to najzwyklej nie wierzył w to co mówie!!Można by długo jeszcze prowadzić tą debatę.

p.s.
i jeszcze kilka tekstów czeskiej zakały:
**Przegraliśmy niestety przez rzut karny.eek? a ja myśle że przez zmianę taktyki w nieodpowiednim momencie
** Kibiców martwi co innego - że Pogoń pod wodzą Panika znów będzie grała futbol nastawiony na defensywę. Trener zaprzecza.(to mówił przed meczem z Wisłą)

- Nie da się zrobić z Brazylijczyków zawodników grających zachowawczo. Stawiamy na atak pozycyjny, grę piłką. Nie będziemy czekać z uderzeniem przeciwnika - tłumaczy.
hahaha
** Nie widzę problemu. Rafał grał zresztą w pierwszym składzie z Amicą Wronki. Zmieniłem go, bo zmieniliśmy taktykę - odpowiada i uspokaja Panik.zly zmieniłerś zdejmując ofensywnie grających Grzelaka i Juniora co w pełni zrozumiałe jest bo po pierwszej połowie przegrywaliśmy 0:2 a nie 0:22 co w twoim mniemani oznacza niezły wynik .Efekty były aż nadto widoczne w drugiej części meczu.

Obrazek jpg wstawiony na forum
Zen
Kibic
Na forum od 7092 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 27/03/2006 18:43
no to Panowie żegnamy Panika na Zagłębiu?!

eF^
Kibic
Na forum od 7800 dni

*

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 27/03/2006 19:04
Jak dla mnie ocena po 2 kolejkach ligowych to nieporozumienie ...

F48
Kibic
Na forum od 8284 dni

**

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 27/03/2006 19:27

eF^ napisał:  
Jak dla mnie ocena po 2 kolejkach ligowych to nieporozumienie ...

Tyle że to już kolejne podejście tego pajaca więc jaka ocena po 2 kolejkach??

W Jedności Siła...
eF^
Kibic
Na forum od 7800 dni

*

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 27/03/2006 19:35
Sama taktyka nie wygraja meczow z Amica i Wisla K.

F48
Kibic
Na forum od 8284 dni

**

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 27/03/2006 21:46
Co nie zmienia faktu że to pipa a nie trener.

Pzdr.

W Jedności Siła...
Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 7790 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 28/03/2006 06:04

eF^ napisał:  
Sama taktyka nie w ygraja meczow z Amica i Wisla K.

i tu się zgodze, oprocz tego licza sie umiejetnosci pilkarzy, wiec nwoi Brazylijczycy bede musieli je miec albo nie, w tej drugiej wersji w maju połowa z nich moze wyjechac do domku
jeszcze za wczesnie zeby robic podsumowanie i oceniac pilkarzy, trenerowi pierwszemu sie obrywa i on zawsze jest winny

Jay-J
Kibic
Na forum od 8159 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 28/03/2006 15:28

Cobra_S napisał:  

jeszcze za wczesnie zeby robic podsumowanie i oceniac pilkarzy, trenerowi pierwszemu sie obrywa i on zawsze jest winny

Kazdemu nastepnemu trenerowi dam duzy kredyt zaufania i nie bede obwinial o porazki jesli nie bedzie:

a) wprowadzal obroncow za naspastnikow i wyczerpywal limit zmian po godzinie gry w meczu ktorego nie wygrywamy
b) odsuwal najlepszego pilkarza od skladu, usprawiedliwiajac sie jego slaba forma podczas gdy jest w formie naprawde wysokiej
c) skupial gry tylko i wylacznie na defensywie (nie mowie tu o super radosnym futbolu tylko kiedy proporcje sa wywazone)
d) jezeli jego wypowiedzi beda odzwierciedlaly rzeczywisty stan rzeczy (czyli krotko: zeby nie zamylal i nie gadal glupot... no i potrafil przyznac sie do bledu)

Tyle na szybko mi wpadlo do glowy, jesli chodzi o Panika to moge znalezc duzo wiecej argumentow. Jest po prostu slabym trenerem... ma kompleks gry w defensywie, a na stanowisku jest tylko dzieki temu ze ulega Ptakowi we wszystkim.

Obrazek gif wstawiony na forum
eF^
Kibic
Na forum od 7800 dni

*

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 28/03/2006 15:39

Cytat:  
b) odsuwal najlepszego pilkarza od skladu, usprawiedliwiajac sie jego slaba forma podczas gdy jest w formie naprawde wysokiej

Jesli mowisz o Grzelaku, to ja slyszalem ze jakis tam konflikt pomiedzy Nim a Panikiem jest - jasnym wydaje sie to ze nie chca o tym informowac calego swiata a w szczegolnosci mediow ktore rozdmuchaly by sprawe jak zwykle.

Arathorn
Kibic
Na forum od 7920 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 28/03/2006 15:45

Jay-J napisał:  

Cobra_S napisał:  

Kazdemu nastepnemu trenerowi dam duzy kredyt zaufania i nie bede obwinial o porazki jesli nie bedzie:

a) wprowadzal obroncow za naspastnikow i wyczerpywal limit zmian po godzinie gry w meczu ktorego nie wygrywamy
c) skupial gry tylko i wylacznie na defensywie (nie mowie tu o super radosnym futbolu tylko kiedy proporcje sa wywazone)
d) jezeli jego wypowiedzi beda odzwierciedlaly rzeczywisty stan rzeczy (czyli krotko: zeby nie zamylal i nie gadal glupot... no i potrafil przyznac sie do bledu)

Ad a) - limit zmian został wyczerpany bo Ze Roberto prosił o zmiane - ucierpiał po prostu w starciu z jednym z Wiślaków - został zamieniony po prostu obrońca na obrońce - każde inne posunięcie w tym momencie byłoby niepoważne.
Nie jestem pewny ale Lilo także chyba odczuł skutki jakiegoś starcia i przez to został zmieniony.
ad b) jak mniemam chodzi Ci o Grzelaka. I Ty naprawde sie dziwisz, że on został odsunięty od meczowej osiemnastki po takiej wypowiedzi jak taka z piątkowej GW? To by było normalne w kazdym europejskim klubie niezależnie jak dobry byłby to zawodnik.
On nie miał prawa tak się wypowiadać do prasy.
Dobrze, że jeszcze nie dostał jeszcze kary finansowej żadnej.

Nooo z c i d to jeszcze się mogę ewentualnie zgodzić.

stahu
Kibic
Na forum od 7917 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 28/03/2006 16:05

Arathorn napisał:  
a) - limit zmian został wyczerpany bo Ze Roberto prosił o zmiane - ucierpiał po prostu w starciu z jednym z Wiślaków - został zamieniony po prostu obrońca na obrońce - każde inne posunięcie w tym momencie byłoby niepoważne.
Nie jestem pewny ale Lilo także chyba odczuł skutki jakiegoś starcia i przez to został zmieniony.
ad b) jak mniemam chodzi Ci o Grzelaka. I Ty naprawde sie dziwisz, że on został odsunięty od meczowej osiemnastki po takiej wypowiedzi jak taka z piątkowej GW? To by było normalne w kazdym europejskim klubie niezależnie jak dobry byłby to zawodnik.

Ad. a) zmiany są te najlepszym przykładem na to co robi Panik .. może powiesz że Grzelak, Junior byli do zmiany w meczu z Amica ??? Ale to tylko przykłady oczywyscie bo było ich o wiele więcej,
ad. B no to oczywiście się zgadzam choć nie słyszałem dokładnie co powiedział

A co do wypowiedzi Cobra_S i eF^ ... Może i owszem taktyką nie wygramy no ale przecież nie powiecie mi że to nasi zawodnicy specjalnie cofneli się i zostali zdominowani przez Wisłe .. Oczywiscie tak nagle po 1. niezłej połowie w 2. tworzą jedną sytuacje ... A na Amice gramy 1 napastnikiem , nie tworzymy sytuacji a i tak przegrywamy aż 3:0 (chociaż za mecz z Amicą nie może mieć zbyt dużych prenensji.)
Myśle że jak około 65-70 minucie bedziemy w nieciekawej sytuacji to można podziękowac temu trenerowi i moze zasugerwac coś o lepszym (Kasperczak ???) no ale myśle że to raczej napewno nie przejdzie jak już wcześniej pisałem

eF^
Kibic
Na forum od 7800 dni

*

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 28/03/2006 16:18
Na poczatku drugiej polowy jeszcze jakies zalazki dobrych akcji byly, nie wygladalo to fantastycznie ale zapowiadalo sie najgorzej, dopiero po karnym i pozniejszej stracie zawodnika znaczaco zauwazalna stala sie taktyka " cofniecie ". W sumie kiedy Pogon grala w 10 Wisla nie potrafila duzo razy zagrozic bramce (napewno nie wiecej razy niz w 11) wiec mozna powiedziec ze taktyka wcale taka tragiczna nie byla (mowie tylko o tym meczu)

Jay-J
Kibic
Na forum od 8159 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 28/03/2006 20:59

Arathorn napisał:  

Ad a) - limit zmian został wyczerpany bo Ze Roberto prosił o zmiane - ucierpiał po prostu w starciu z jednym z Wiślaków - został zamieniony po prostu obrońca na obrońce - każde inne posunięcie w tym momencie byłoby niepoważne.

a) nie mowie tu tylko o meczu z Wisla, lecz takze o meczach z zeszlego sezonu.

b) chodzi mi o Grzelaka z poczatku rundy wiosennej w zeszlym sezonie.

Obrazek gif wstawiony na forum
Zen
Kibic
Na forum od 7092 dni

Odp: Na Wisle z białymi chusteczakami ? - 28/03/2006 22:16
Zapytano trenera Zagłębia, czy podjąłby się pracy w "brazylijskiej" Pogoni? Odpowiedź była jeszcze bardziej zaskakująca: - Powiem szczerze. Wszystko "biorę". Trzecią ligę, partyzantkę, ale tutaj, w tym klubie... przepraszam, źle to to ująłęm - w klubie tak, ale z tymi właścicielami to na pewno nie.
Pogoń.v.pl

widać że Smuda sie ceni i nie lubi ptaszka.po zwyciestwie nadal nie lubie Panika i uważam ze to nie jest trener.Chyba został z trerów Stawowy...

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005