Warto dodać, że w przypadku Legii to kwota za CAŁY sezon zasadniczy (15 meczów), a nie jak w Szczecinie tylko rundę jesienną (11 meczów). Jeśli to rozłożyć na poszczególne spotkania to wychodzi w zaokrągleniu:
- Legia = 30 PLN za mecz
- Pogoń = 17 PLN za mecz
Ostatnio edytowany przez: Stau!, 17 lipca 2013, 13:13 [1 raz(y)]
Odp: Karnety - 17/07/2013 13:55
No i dobry przykład.. Ruch - tak jak my, stary stadion i beznadziejna gra kopaczy w zeszłym sezonie i karnecik mają taniutki, bo wiedzą, że inaczej będą mieli jeszcze gorszą frekwencję niż w zeszłym sezonie.
Odp: Karnety - 17/07/2013 13:59
Ceny mogą być, ale brak upustu dla dotychczasowych karneciarzy (nawet te marne 20-25%) to kop w dupę. Ja bym nawet kupił taki karnet wiedząc, że nie będę na wszystkich meczach.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Mi jako kibicowi chodzi o pierdzielone ZASADY które były od jakiegoś czasu ( czytaj rabat dla stałych...) Mase moich znajomych zrezygnowało z karnetów właśnie z tego względu (a wiem że nie maja problemu z wydaniem paru złotych na karnet) Ale jak znam życie to przed rundą wiosenną Zarząd pójdzie po rozum do głowy i zrobi BAJECZNĄ ofertę na karnety (jak było w grudniu 2012 ) Pozdrawiam myślących
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Odp: Karnety - 17/07/2013 14:53
Mają już tylko jedną opcję wyjścia z tej sytuacji z chociaż połową twarzy i zwiększenia sprzedaży karnetów. Jaką? Ano czegoś w stylu zeszłorocznej akcji z 'wołszerami'. Gdyby teraz ogłosili, że posiadacze karnetu w przyszłej rundzie mają karnet z np. 50% upustem czy też za stówkę czy ile tam wtedy było, to jeszcze mieliby szansę rzutem na taśmę podkręcić nieco sprzedaż. No ale nie spodziewam się po nich czegoś takiego, przecież w życiu nie przyznają się do błędu i strzału w stopę.
Jak nie chcą dać upustu za kontynuację karnetu, żeby nie pozbawić się wpływów, mogliby to inaczej rozwiązać. Wystarczy zaoferować, dla przedłużających karnet kupon do sklepu klubowego. Np. za najdroższe karnety za 50 zł, za inne 40 zł, a za najtańsze 30. Wtedy upiekliby dwie pieczenie na jednym ogniu - byłby upust, ale bez uszczerbku dla finansów, a z drugiej strony napędziłoby to obroty sklepiku z pamiątkami. Wszak, większość osób, kupiłoby coś droższego, a co za tym idzie, byłaby lepsza sprzedaż pamiątek, a w przyszłości byłaby to droga do lepszych i w prawidłowych barwach koszulek.
Pomysł mój autorski, tak więc zarządzie, do mnie proszę o zgodę na jego wykorzystanie.
Odp: Karnety - 17/07/2013 19:09
Myślałem o tym, ale szczerze mówiąc mnie osobiście by to nie przekonało. Dlaczego? Po pierwsze (najmniej istotne), wiadomo że to tylko wybieg. A po drugie (najbardziej istotne) asortyment pamiątek i gadżetów klubowych jest po prostu...słaby. Może niektóre odznaki mają fajne i niektóre inne drobniejsze rzeczy również, ale generalnie bryndza.
Odp: Karnety - 17/07/2013 22:18
ok 500 karnetów na dzisiaj wychodzi na moje że do tysiąca nie dociągną Kretyńskie podejście do ludzi mści się
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Odp: Karnety - 19/07/2013 08:25
w moim przypadku odpadają 3 karnety, bo na mecze zabierałem kobitę i jej młodszego brata.. płaciłem za całą trójkę po zniżce lojalnościowej 210 zł, a teraz musiałbym wybulić 550 zł.
kobicie raz czy dwa się nie będzie chciało jechać bo w listopadzie czy grudniu już zimno wieczorem i pieniądze w błoto.. na pojedyncze mecze będę przychodził i tyle.
Oby wyciągnęli z tego wnioski. Mogą się jeszcze uratować obniżając ceny o 30%, a obecnym karneciarzom dać np. zestaw jakichś gadżetów w ramach rekompensaty lub jakieś preferencyjne zniżki w Fanshopie. Ale kurde, tam NIKT nie myśli w szerszej perspektywie.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Mianowicie, masa ludzi, którzy dotychczas kupowali karnety przerzuca się na bilety - wątpię, żeby wszyscy zgodnie kupowali je na parę dni przed meczem. Doprowadzi to prawdopodobnie do kolejek przed kasami, które jak dobrze pamiętamy zwykle nie funkcjonują rewelacyjnie i kolejnych kłótni na temat głupoty klubu.
Myślałem, że świąteczny pomysł z voucherami był początkiem dobrych, przemyślanych działań klubowych. Jak widać jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Jakoś wcale nie jestem zdziwiony
Osobiście razem z ojcem zrezygnowaliśmy z karnetów pierwszy raz od 8 lat. Na kilka meczy się człowiek przejdzie kupując bilety i tyle.
W przeliczeniu na mecz, to szybciej zdecydowalbym sie na kupno karnetu na Legie, dojezdzanie tam, czucie faktycznego klimatu meczu i przebywanie w komfortowych warunkach. Niestety Pogon pod zadnym wzgledem nie jest konkurencyjna, a ceny wymyslaja z kosmosu.
ok 500 karnetów na dzisiaj wychodzi na moje że do tysiąca nie dociągną Kretyńskie podejście do ludzi mści się
Oby wyciągnęli z tego wnioski. Mogą się jeszcze uratować obniżając ceny o 30%, a obecnym karneciarzom dać np. zestaw jakichś gadżetów w ramach rekompensaty lub jakieś preferencyjne zniżki w Fanshopie. Ale kurde, tam NIKT nie myśli w szerszej perspektywie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.