Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> O Pogoni w mediach << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Ka.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6981 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 15/10/2012 11:51
Chyba masz rację. W tym wieku Fabiniak prawdopodobnie jest najwyższym piłkarzem, który grał w Pogoni. Z pola to chyba Jarun - 196 cm. Najniższym Brasilia, który miał 168 cm?

Też tak się zastanawiałem czy mieliśmy wysokiego napastnika, który miał co najmniej 190 cm? Mielcarski był chyba najwyższy, ale do 190 cm troszkę mu zabrakło.

Według różnych źródeł Magdoń ma 195 cm.

kiko
Kibic
Na forum od 6782 dni

*

Odp: O Pogoni w mediach - 14/11/2012 11:01

Gazeta Polska Codzienna napisał:  

Claudio Milar, król rzutów wolnych
Kiedyś założył się z Julcimarem, że z połowy boiska 5 razy trafi w poprzeczkę. Przecież to niemożliwe, pomyślałem. Pierwsza – siedzi. Druga – poprzeczka. I tak pięć razy. Wygrał piwo. To był dobry chłopak… – mówi jego trener Bogusław Baniak. Claudio Milar dał się zapamiętać kibicom w Szczecinie jako świetny piłkarz i dobry człowiek. W 2009 r. jego kariera została brutalnie przerwana.
Milar do Polski przyjechał już w 1999 r. Zagrał jedną rundę w ŁKS-ie Łódź, który spadł wtedy z I ligi. Na parę lat wszyscy o nim zapomnieli. W 2004 r. przypomniał się jednak całej Polsce. – Przyjechał do nas prosto z samolotu, przywiózł go Antoni Ptak. „Ma grać”, usłyszałem. Ale on nie znał drużyny, więc posadziłem go na ławce. To był mecz z Lechem. Wszedł w 60. minucie, rozruszał drużynę i jeszcze strzelił gola. Miał dobry początek – mówi Bogusław Baniak, trener Urugwajczyka z Pogoni Szczecin. Milar trafił do Pogoni jako jeden z pierwszych Latynosów ze słynnego brazylijskiego zaciągu Antoniego Ptaka. On jednak, w przeciwieństwie do innych, pokazywał, że umie grać w piłkę. Urodził się w Urugwaju, ale prawie całą piłkarską karierę spędził w Brazylii. Miał obywatelstwo kraju kawy. – On był takim połączeniem brazylijskiej i europejskiej mentalności. Uśmiechnięty, otwarty, ale nie roztańczony jak większość Brazylijczyków. To był chyba najlepszy zagraniczny piłkarz, jakiego prowadziłem – wspomina Baniak.
Dla Pogoni we wszystkich rozgrywkach strzelił 15 goli. Większość z rzutów wolnych. – Milar nie znał języka, ale od razu po wejściu do drużyny zabierał nam piłkę, kiedy przychodziło do strzału z rzutu wolnego. Trochę się wkurzaliśmy, ale po czasie zobaczyliśmy, że robi to najlepiej z nas – wspomina Grzegorz Matlak, kolega Urugwajczyka z Pogoni Szczecin.
Od razu stał się ulubieńcem kibiców ze Szczecina. Zawsze grający z opuszczonymi getrami długowłosy Latynos nie dał się nie lubić. Zawsze uśmiechnięty. Zawsze pozytywnie nastawiony do ludzi. – Claudio miał problemy językowe, ale zawsze podpytywał, prosił o pomoc. Wszyscy staraliśmy się mu pomóc. Bardzo ciepła osoba – mówi Matlak.
Karierę chciał zakończyć w Gremio Esportivo Brasil, w której był ulubieńcem kibiców. Na trybunie Gremio, Torcida Xavante, na każdym meczu skandowano jego nazwisko. Był 15 stycznia 2009 r., drużyna Gremio wracała z towarzyskiego meczu z Santa Cruza. Autokar wpadł w poślizg i wylądował w rowie. Zginęły trzy osoby. W tym Claudio Milar.
– Mieszkał obok mnie. Miałem takiego dużego psa, Claudio go polubił. Prosił mnie czasami, czy może przejść się z nim na spacer, pozwiedzać Szczecin. Wszyscy go lubili, drużyna, kibice, sąsiedzi. Szkoda, że wyjechał z Polski, może to wszystko ułożyłoby się inaczej… – wspomina Bogusław Baniak.
Tomasz Zieliński

torres15
Kibic
Na forum od 4831 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 14/11/2012 11:26
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/13691/od-teraz-co-tydzien-przeglad-wydarzen-kibicowskich-na-2x45compl-w-kibicowskim-swiecie/

M.K 74
Kibic
Na forum od 5247 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 08/12/2012 19:03

Cytat:  
Jak dowiedział się Fakt, szkoleniowiec Portowców Artur Skowronek i jego asystent Grzegorz Mokry dostali zaproszenie na kilkudniowy staż do zespołu z Premier League, Wigan Athletic. Skowronek wraz ze współpracownikiem będzie obserwował z bliska treningi prowadzone przez Hiszpana Roberto Martineza.

Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....

Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
culé
Kibic
Na forum od 4892 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 11/12/2012 13:16
wywiad z vukiem na ekstraklasa.net

Cytat:  

Po roku gry, mimo awansu i tak rozstałeś się z klubem ze Szczecina. Dlaczego?
Kiedy grałem w innych polskich klubach i przyjeżdżaliśmy na mecze do Szczecina, atmosfera na tym stadionie była wspaniała. Kibice Pogoni byli wręcz fanatyczni i na to liczyłem podpisując kontrakt z „ Portowcami”. Niestety… Na mecze Pogoni zaczęła przychodzić garstka kibiców, dodatkowo zamiast wspierać swój zespół, tylko nam ubliżali. Trzymałem to w sobie bardzo długo, aż do momentu wyjazdowego meczu z Niecieczą. Tam, kiedy wchodziliśmy do autobusu, grupka naszych fanów, zaczęła ubliżać naszemu kapitanowi. Bardzo mnie to zabolało, dlatego też w jednym z wywiadów powiedziałem, że Pogoń ma kibiców, ale są to kibice sukcesu, którzy kiedy nie idzie drużynie, nie potrafią jej wspierać. Porównałem ich do kibiców Śląska, o których wypowiadałem się w samych superlatywach. Po tym wywiadzie, stałem się ich największym wrogiem. Podczas każdego meczu niemiłosiernie mnie wygwizdywano. Początkowo myślałem, że sobie z tym poradzę, ale wiadomo… Nie jest miło być non stop krytykowanym i wyszydzanym. Po jednym ze spotkań, do naszej szatni przyszli nasi kibice. Stanąłem z nimi oko w oko. Po tamtej rozmowie wiele osób zaczęło mnie przepraszać. Mówili, że jestem naprawdę fajnym facetem. Na ulicy, kiedy wcześniej patrzono na mnie „z byka”, ludzie zaczęli mnie prosić, abym został w Szczecinie na kolejny sezon. Byłem tym bardzo miło zaskoczony. Kontrakt na kolejny sezon leżał już gotowy na stole. Ja miałem wrócić z urlopu i tylko go podpisać. Cztery dni przed powrotem, otrzymałem telefon, że działacze podpisali kontrakt z Traore… Wiesz co zabolało mnie najbardziej? Kiedy przyleciałem do Szczecina, późnym wieczorem, dałem słowo działaczom Pogoni, że podpiszę kontrakt z samego rana. Następnego dnia, zadzwonili do mnie ludzie z innego klubu, z innego kraju, oferując nieporównywalnie większe pieniądze. Powiedziałem im - „dzięki, ale dałem już słowo Pogoni”. Do dziś mam do nich pretensje o to jak mnie potraktowali. Chciałem zostać w Polsce, nadal grać w Pogoni Szczecin. To było najlepsze miasto do życia. Sportowo najlepiej było mi we Wrocławiu, ale pod względem życia, Szczecin był numerem jeden.

grzela07
Kibic
Na forum od 7004 dni

*

Odp: O Pogoni w mediach - 11/12/2012 13:29

culé napisał:  
wywiad z vukiem na ekstraklasa.net

Cytat:  

Po roku gry, mimo awansu i tak rozstałeś się z klubem ze Szczecina. Dlaczego?
Kiedy grałem w innych polskich klubach i przyjeżdżaliśmy na mecze do Szczecina, atmosfera na tym stadionie była wspaniała. Kibice Pogoni byli wręcz fanatyczni i na to liczyłem podpisując kontrakt z „ Portowcami”. Niestety… Na mecze Pogoni zaczęła przychodzić garstka kibiców, dodatkowo zamiast wspierać swój zespół, tylko nam ubliżali. Trzymałem to w sobie bardzo długo, aż do momentu wyjazdowego meczu z Niecieczą. Tam, kiedy wchodziliśmy do autobusu, grupka naszych fanów, zaczęła ubliżać naszemu kapitanowi. Bardzo mnie to zabolało, dlatego też w jednym z wywiadów powiedziałem, że Pogoń ma kibiców, ale są to kibice sukcesu, którzy kiedy nie idzie drużynie, nie potrafią jej wspierać. Porównałem ich do kibiców Śląska, o których wypowiadałem się w samych superlatywach. Po tym wywiadzie, stałem się ich największym wrogiem. Podczas każdego meczu niemiłosiernie mnie wygwizdywano. Początkowo myślałem, że sobie z tym poradzę, ale wiadomo… Nie jest miło być non stop krytykowanym i wyszydzanym. Po jednym ze spotkań, do naszej szatni przyszli nasi kibice. Stanąłem z nimi oko w oko. Po tamtej rozmowie wiele osób zaczęło mnie przepraszać. Mówili, że jestem naprawdę fajnym facetem. Na ulicy, kiedy wcześniej patrzono na mnie „z byka”, ludzie zaczęli mnie prosić, abym został w Szczecinie na kolejny sezon. Byłem tym bardzo miło zaskoczony. Kontrakt na kolejny sezon leżał już gotowy na stole. Ja miałem wrócić z urlopu i tylko go podpisać. Cztery dni przed powrotem, otrzymałem telefon, że działacze podpisali kontrakt z Traore… Wiesz co zabolało mnie najbardziej? Kiedy przyleciałem do Szczecina, późnym wieczorem, dałem słowo działaczom Pogoni, że podpiszę kontrakt z samego rana. Następnego dnia, zadzwonili do mnie ludzie z innego klubu, z innego kraju, oferując nieporównywalnie większe pieniądze. Powiedziałem im - „dzięki, ale dałem już słowo Pogoni”. Do dziś mam do nich pretensje o to jak mnie potraktowali. Chciałem zostać w Polsce, nadal grać w Pogoni Szczecin. To było najlepsze miasto do życia. Sportowo najlepiej było mi we Wrocławiu, ale pod względem życia, Szczecin był numerem jeden.

Kolejny przykład jak Smolny traktuje ludzi, nie potrafi nic załatwić z klasą. Co drugi zawodnik czy trener odchodzacy od nas opowiada, że potraktowano go jak smiecia, a to nie robi nam dobrej reklamy.

Król Lew
Kibic
Na forum od 7673 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 11/12/2012 13:35

grzela07 napisał:  
Kolejny przykład jak Smolny traktuje ludzi, nie potrafi nic załatwić z klasą. Co drugi zawodnik czy trener odchodzacy od nas opowiada, że potraktowano go jak smiecia, a to nie robi nam dobrej reklamy.

dlatego też przez tą sławę, którą robi smolny wielu trenerów i piłkarzy omija Pogoń szerokim łukiem, tym bardziej, ze dyrektor nie ma ich czym skusić, bo jak twierdzi prawie za kazdym razem nie ma pieniedzy na to i na tamto, a piłkarze nie będa zarabiac po 50-60 tysiakow na reke
no ale, juz 25-30 można

Durex1985
Kibic
Na forum od 4824 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 15/12/2012 21:11
Dzisiaj w Przeglądzie Sportowym jest wzmianka (niechlubna) w dziale ciekawostek z rundy jesiennej na temat niskiej frekwencji na naszym stadionie a propo początków gdzie było średnio ok. 10 tyś a skończyło się na średnio 4 tyś.

Nowy stadion dla Szczecina!!!
Szymi
Kibic
Na forum od 4892 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 16/12/2012 16:46
Ciekawy artykuł o Tsubasie:

Cytat:  
Ma też swoje spostrzeżenia dotyczące polskich szkoleniowców. W Pogoni Akahoshi przeszedł już rządy czterech trenerów. – U Artura Płatka to był niemal wojskowy rygor. Ciężkie treningi, dyscyplina na zajęciach. Mnie to akurat zupełnie nie przeszkadzało. Czułem się, jakbym bym wrócił do Japonii, bo u nas zazwyczaj tak się właśnie trenuje. Marcin Sasal to dobry fachowiec, ale poddawał się nastrojom. Gdy wygrywaliśmy cieszył się z całym zespołem, wpadał niemal w euforię. Gdy nam nie szło, był bardzo przygnębiony. Powinien umieć bardziej tonować nastroje. Z kolei Ryszard Tarasiewicz doskonale rozumiał piłkarzy. Wiedział, co czujemy i czego nam trzeba. Po jego zachowaniu było widać, że w przeszłości był zawodnikiem. Na prowadzonych przez niego odprawach nie było zbytecznego gadania. W krótkich, bardzo konkretnych zdaniach przekazywał nam całą wiedzę o rywalu i o wymaganiach stawianych każdemu z nas. A trener Artur Skowronek? W Japonii nie byłoby szans, żeby został trenerem. To w ogóle nie wchodzi w rachubę, aby taki szkoleniowiec prowadził pierwszy zespół. Nie chodzi mi o brak wiedzy czy umiejętności. U nas po prostu nie ma w lidze 30-letnich trenerów. Skowronek to wielki pasjonat. Ze względu na młody wiek ma bardzo trudne zadanie, ale jak widać po naszych wynikach, daje radę – dodaje.

CAŁY ARTYKUŁ

damti
Kibic
Na forum od 4717 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 20/12/2012 22:22
Mroczek o reformie Ekstraklasy.

klik

torres15
Kibic
Na forum od 4831 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 25/12/2012 13:39
Dariusz Adamczuk na blogu, również o piciu:): http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/14778/dariusz-adamczuk-pisze-dla-2x45compl-pilkarze-w-polsce-nie-maja-prawa-narzekac-ze-tylko-w-swieta-sa-z-rodzina/

torres15
Kibic
Na forum od 4831 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 07/01/2013 17:57
http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/14934/subiektywny-ranking-maskotek-ekstraklasy-najgorsza-ma-widzew-najlepsza-zaglebie-legia-i-korona-nie-maja-wcale/

stevens
Kibic
Na forum od 5398 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 11/01/2013 00:13
Pierwsza z brzegu historyjka. Szatnia zespołu Młodej Ekstraklasy Pogoni Szczecin. Wchodzi 19-latek mający za sobą rok treningów z pierwszym zespołem i aż jeden, w dodatku niepełny mecz w Ekstraklasie. Wypytuje kolegów o to ile zarabiają, nieliczni odpowiadają, że 500 zł i, że klub płaci im za bursę. Reaguje szyderczym uśmieszkiem i chwali się, ile to on teraz nie zarabia i jaki to nie jest zajebisty. Powtarzam, jeden niepełny mecz w najwyższej klasie rozgrywkowej! Historia prawdziwa, kibice od dawna domagają się szansy występu w pierwszym składzie dla tego chłopaka. Trener drużyny zapytany, dlaczego nie daje szansy młodym wychowankom klubu, odpowiedział, żeby zapytać tych chłopaków, czemu wbijają mu nóż w plecy swoją postawą na treningach. Ten chłopak pewnie dostał ze 3000 tysiące na miesiąc i już mu się we łbie poprzewracało. Strach pomyśleć, co będzie jak dostanie 10 razy tyle, o ile w ogóle dojdzie do tego poziomu, chociaż w Polsce o to nietrudno. Dramat.

Chyba o Zwolaku, nie o Lewandowskim?

Pes2009
Kibic
Na forum od 4629 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 11/01/2013 01:17
W dziale wzmocnienia był ten wątek poruszany już dość mocno , ale tak to o Zwolaku

stevens
Kibic
Na forum od 5398 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 12/01/2013 22:09
Ok dzieki, sorry nie zauważyłem;)

pogonifan
Kibic
Na forum od 5836 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 16/01/2013 20:19
Wywiad Weszło z byłym piłkarzem Pogoni, o którym mówiło się, że do nas wróci

Link

thomithomass
Kibic
Na forum od 6214 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 17/01/2013 20:59

pogonifan napisał:  

Link

zatytułowałeś posta niczym redaktor onetu :P

pogonifan
Kibic
Na forum od 5836 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 17/01/2013 21:06

thomithomass napisał:  

pogonifan napisał:  

Link

Heh, ma się ten dar, by klikalność była ;P

M.K 74
Kibic
Na forum od 5247 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 28/01/2013 11:08
Portal 2x45.com.pl opublikował ranking największych " podróżników " po klubach. Na drugim miejscu mamy swojego przedstawiciela. Lepszy od niego jest tylko Telichowski, a gorszy Bonin :) .

Cytat:  
2. Robert Kolendowicz (32 lata, 7 klubów: Lech Poznań, Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski, Korona Kielce, Łódzki KS, Zagłębie Lubin, Odra Wodzisław Śląski, Pogoń Szczecin)

Opis do 2 miejsca Kolendy:

Cytat:  
Kolendowicz tak często zmieniał kluby, że do tej pory nie uzbierał nawet 100 występów w elicie.

Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....

Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Stau!
Kibic
Na forum od 5404 dni

Odp: O Pogoni w mediach - 28/01/2013 18:48

thomithomass napisał:  

pogonifan napisał:  

Link

Podpisuję się pod kolegą! :D:D:D

Pogoń Szczecin MKS Aż Po Życia Kres!
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.14 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005