Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
L.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7784 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 28/08/2012 12:38
Po Lechii więc małe podsumowanie tego.

Kibicowsko uważam, że źle nie było, liczba na młynie cieszy, może mniej podejście wielu osób do tych sektorów.
Nie było źle, zajebiste momenty kiedy podrywał się stadion, choć wiem, że Nas jako MŁYN stać na więcej.
Oprawa nie wyszła źle, tym bardziej, że to pierwsza kartoniada po bardzo długim czasie, mam nadzieję, że frekwencja pozwoli Nam na jeszcze lepsze rozwijanie się jako Ultras.

Dzięki wszystkim, którzy pojawili się wcześniej i pomogli chłopakom. Jeżeli chcecie pomagać dalej napiszcie na SKPS, a ktoś napewno w tym celu Was będzie informował.

PS. Warte odnotowania jest też to, że wkońcu ekipa przyjezda postawiła Nam bardzo wysoki pułap. Dawno nie pamiętam tak dobrze zorganizowanych przyjezdnych pod każdym względem - za to szacunek.

MW'03
Tasior
Kibic
Na forum od 6322 dni

*

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 28/08/2012 16:28

Plum napisał:  

culé napisał:  
wg. 90minut.pl widzów: 10 187

Dokładnie tyle podali na telebimie w przerwie meczu. Na konferencji po meczu liczba to wzrosła, ale nie dużo - ok 10 200, czyli... mało! Ale przy takim marketingu...

A te liczby co oficjalnie podają, to razem z tym tysiącem Lechii? Czy te liczby odnoszą się tylko do nas?

1948 MKS POGOŃ SZCZECIN
FC STARGARD
KtoToTaki
Moderator**
Na forum od 7745 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 28/08/2012 16:46
razem

... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
Fryzjer Zwolaka.
Kibic
Na forum od 4890 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 28/08/2012 19:31
Szkoda że na 200 biało-zielonych flag nie odpowiedzieliśmy 500 granatowo-bordowych .Będą one używane raz w sezonie? Uważam że w poniedziałek prezentowałyby się znakomicie ,nawet lepiej od kartonów.Ogólnie było git ale zawsze może być lepiej.

ManeS
Kibic
Na forum od 5698 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 28/08/2012 19:59
I co mecz te flagi? Dobrze, że jest urozmaicenie i zróżnicowane oprawy, motyw też dobry i wyszło to ciekawie.

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
PSMKS
Patriotyczna PS
Na forum od 7725 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 28/08/2012 20:51
Doping na młynie napewno lepszy niż na ZL lecz dla mnie prosta mogła by się bardziej postarać ale to moje zdanie.

Chyba nikt jeszcze nie zwrócił uwagi na oflagowanie na prawdziwym oldschoolu Wilki Morskie , Duma Pomorza, Pogoń Szczecin gotykiem , Granatowo Bordowi ech pięknie ;)

Przyjaciele Nie Tylko z Trybun !
RC
Kibic
Na forum od 6587 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 00:37

PSMKS napisał:  
Doping na młynie napewno lepszy niż na ZL lecz dla mnie prosta mogła by się bardziej postarać ale to moje zdanie.

Chyba nikt jeszcze nie zwrócił uwagi na oflagowanie na prawdziwym oldschoolu Wilki Morskie , Duma Pomorza, Pogoń Szczecin gotykiem , Granatowo Bordowi ech pięknie ;)

Oflagowanie to wręcz rewelacja, szczególnie z rywalem kojarzącym się ze starymi czasami... szkoda tylko, że te zjebane reklamy zasłaniają płot...

Bukowe
V...
Kibic
Na forum od 8527 dni

*

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 07:48
Podsumowanie wyjazdu- Lechia

MKS
gryfus1948
Kibic
Na forum od 5264 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 10:04

Vega napisał:  

Pod każdym względem racja.Powinniśmy się uczyć jak robić oprawy.Wiem że wiele osób włożyło dużo serca i czasu ale ta kartoniada to była lipa.Nie wiem jak to wyglądało z innych sektorów bo sam byłem w młynie ale widząc na zdjęciach nic ciekawego.Poczytajcie na innych forach o naszej kartoniadzie wszyscy wskazują na minus.

Pogoń To My
ktn
Ultraoptymista
Na forum od 7889 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 10:51
Pierdolenie. Bo i u nas aż tak źle nie było, i oni aż tacy zajebiści nie byli.

Better dead than red!
ManeS
Kibic
Na forum od 5698 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 11:00
Dokładnie, trochę tam kogoś poniosło z tymi ocenami.

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Ambasador
Moderator**
Na forum od 7569 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 11:04

gryfus1948 napisał:  

Vega napisał:  

Pod każdym względem racja.Powinniśmy się uczyć jak robić oprawy.Wiem że wiele osób włożyło dużo serca i czasu ale ta kartoniada to była lipa.Nie wiem jak to wyglądało z innych sektorów bo sam byłem w młynie ale widząc na zdjęciach nic ciekawego.Poczytajcie na innych forach o naszej kartoniadzie wszyscy wskazują na minus.

Nie wie czy pod każdym względem racja. Akurat niestety mnie nie było na meczu, ale mówienie, że kartoniada była lipą to lekka przesada. Przewijały się gdzieś foty, jak to wyglądało jak ludzi nie było i efekt był dla mnie kozacki. To, że ludzie kartony trzymają jak chcą to już inna para kaloszy. Po drugie fotki oprawy pojawiają się z dołu, gdzie perspektywa jest inna(na Legii, Lechu, Wiśle czy Lechii jak robią fotki opraw, to robią to z przeciwległej trybuny z "podobnej wysokości"). Po trzecie, tak ustawili bannery reklamowe, te wysokie, że trans niewidoczny, a moim zdaniem bardzo fajnie wykonany i sama kartoniada bez widocznego transu trochę straciła.

Ps. Sam autor przyznaje, że jego ocena jest lekko subiektywna i trzeba mieć do niej dystans.

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
gryfus1948
Kibic
Na forum od 5264 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 11:46

Ambasador napisał:  

gryfus1948 napisał:  

Vega napisał:  

Nie wie czy pod każdym względem racja. Akurat niestety mnie nie było na meczu, ale mówienie, że kartoniada była lipą to lekka przesada. Przewijały się gdzieś foty, jak to wyglądało jak ludzi nie było i efekt był dla mnie kozacki. To, że ludzie kartony trzymają jak chcą to już inna para kaloszy. Po drugie fotki oprawy pojawiają się z dołu, gdzie perspektywa jest inna(na Legii, Lechu, Wiśle czy Lechii jak robią fotki opraw, to robią to z przeciwległej trybuny z "podobnej wysokości"). Po trzecie, tak ustawili bannery reklamowe, te wysokie, że trans niewidoczny, a moim zdaniem bardzo fajnie wykonany i sama kartoniada bez widocznego transu trochę straciła.
Masz racje.To trzeba przenieś te banery na trybune prostą żeby zasłonić te betony. Na dole i tak nikt nie siedzi a z perspektywy telewizji to i łuk będzie wyglądał efektowniej.
Ps. Sam autor przyznaje, że jego ocena jest lekko subiektywna i trzeba mieć do niej dystans.

Pogoń To My
thomithomass
Kibic
Na forum od 6215 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 11:58
Mnie osobiście się nie podobało - przykro mi to pisać, ale po tylu latach, przy takim nastawieniu i takiej mobilizacji spodziewałem się czegoś znacznie lepszego. Oczywiście, liczę się z tym że zaraz dostanę pocisk że trzeba było wymyśleć coś lepszego samemu itp. ale no taka jest moja opinia

doping - na minus (momentami b.spoko, ale generalnie słabo)
frekwencja - na minus (ale najmniejszy, bo 10k w poniedziałek to powiedzmy wielkiego dramatu nie ma)
oprawa - na minus. (kartoniada pomyślana fajnie, efekt byłby zajebisty gdyby ludzie wiedzieli jak się trzyma kartony i gdyby to nie było odpalone z partyzanta, w sensie bez żadnych dodatkowych elementów pozwalających zwrócić uwagę na młyn - sam zobaczyłem kartoniadę ze sporym opóźnieniem)

A to że lechia nas przekrzykiwała było żałosne, liczę na to że w następnych meczach u siebie się poprawimy

PoGo
Kibic
Na forum od 7161 dni

**

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 12:13

gryfus1948 napisał:  

Vega napisał:  

Mamy rozumieć, że pomożesz przy następnej oprawie, odpalisz piro na meczu i zachęcisz wszystkich do tego aby się ogarneli? Pierdolić zza monitora potrafią wszyscy.

Będąc obiektywnym, trzeba przyznać że Lechia w całokształcie była lepsza na trybunach. Daleki jestem jednak od porównań, że 900 osób przekrzyczało i wgniotło w ziemię 10 tysięcy miejscowych :D Inaczej dopinguje się na stadionie gdzie młyn jest pod dachem i ma odpowiednią akustykę, a zupełnie inaczej na takim trupie jak nasz. Widać Lechiści już o tym zapomnieli.

Dużo trzeba poprawić, ale pamiętajcie że to czy będzie lepiej zależy tylko i wyłącznie od nas samych. Do zobaczenia na szlaku.

Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan! piwo
Radek24
Kibic
Na forum od 4835 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 12:22
Warto dodać że w drugiej połowie mimo zaproszeń do śpiewania prosta chyba ani razu nie pomogła. Oprawa wyszła jak wyszła , przygotowana była dobrze,
Wielki szacunek dla ultrasów , kto był pomóc ten wie że przygotowanie takiej kartoniady jest bardzo czasochłonne.

Choszczenscy Fanatycy '06
Ostry
Kibic
Na forum od 7291 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 12:28

thomithomass napisał:  
Mnie osobiście się nie podobało - przykro mi to pisać, ale po tylu latach, przy takim nastawieniu i takiej mobilizacji spodziewałem się czegoś znacznie lepszego. Oczywiście, liczę się z tym że zaraz dostanę pocisk że trzeba było wymyśleć coś lepszego samemu itp. ale no taka jest moja opinia

doping - na minus (momentami b.spoko, ale generalnie słabo)
frekwencja - na minus (ale najmniejszy, bo 10k w poniedziałek to powiedzmy wielkiego dramatu nie ma)
oprawa - na minus. (kartoniada pomyślana fajnie, efekt byłby zajebisty gdyby ludzie wiedzieli jak się trzyma kartony i gdyby to nie było odpalone z partyzanta, w sensie bez żadnych dodatkowych elementów pozwalających zwrócić uwagę na młyn - sam zobaczyłem kartoniadę ze sporym opóźnieniem)

A to że lechia nas przekrzykiwała było żałosne, liczę na to że w następnych meczach u siebie się poprawimy

To może przyjdź na młyn ? Ja pierdolę nie ma to jak narzekać, nie dając nic od siebie.

O mój MKS-ie Ja Kocham Cię !!
Lrd
Moderator**
Na forum od 7389 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 12:30

thomithomass napisał:  

Odniosę się tylko do tego fragmentu Twojego postu, bo z resztą się w sumie zgadzam. Wychodząc ze stadionu byłem załamany, że tyle godzin pracy poszło na marne. Z perspektywy młyna wyglądało, że kartoniada nie wyszła zupełnie. Tyle, że jak wróciłem do domu, zobaczyłem zdjęcia i oceniając po tych zdjęciach nie powiedziałbym, że nie wyszło. Owszem, nie jest to poziom Legii, ale wpływ na to ma kilka czynników. Po pierwsze, młyn mamy usytuowany na łuku, na którym krzesełka rozmieszczone są bez ładu i składu, co dosyć poważnie utrudniało przygotowanie tej oprawy już na etapie projektu. Zapewne nie widziałeś tego zdjęcia, tak wyglądała kartoniada po ułożeniu jej przed meczem:
Obrazek jpg wstawiony na forum
Nie uważam, żeby było coś nie tak. Problem leżał w tym, że ludzie nie potrafili tych kartonów podnieść tak, jak trzeba. I nie mam do nikogo o to pretensji, w końcu była to pierwsza kartoniada na naszym stadionie od niepamiętnych czasów, dla niemałej części osób obecnych na młynie zapewne pierwsza, w której uczestniczyli, więc nie mieli jak i kiedy tego się nauczyć. Trening czyni mistrza, zrobimy jeszcze jedną kartoniadę, potem następną i w końcu wyjdzie tak, że wszystkim wkoło szczęki opadną.

Że zabrakło "zwracaczy uwagi"? Zabrakło, takie jest życie, nie zawsze możemy sobie pozwolić żeby coś takiego się pojawiło. W dużej mierze rozbija się to o pieniądze, które niestety na drzewach nie rosną.

Obrazek jpg wstawiony na forum

Against modern wszystko!
kln
Kibic
Na forum od 7616 dni

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 13:42

thomithomass napisał:  
to że lechia nas przekrzykiwała było żałosne

Jak my byliśmy ostatnio w Gdańsku to też ich przekrzykiwaliśmy, i co z tego? To taki absurd, że łatwiej prowadzi się doping na wyjeździe w zwartej grupie gdzie nikt nie wali w chuja, aniżeli z 10tys. Ja tam stojąc w środku młyna tylko parę razy słyszałem ich na tyle głośno, żeby zrozumieć co krzyczą. Punkt widzenia (słyszenia) zależy od punktu siedzenia, i tyle. Doping nie był na maksimum naszych możliwości, ale źle też nie było. Jakby kopacze coś ustrzelili to stadion byłby na fali i inaczej to wszystko by wyglądało.

Ostatnio edytowany przez: kln, 29 sierpnia 2012, 13:51 [1 raz(y)]

eM
Kibic
Na forum od 7110 dni

**

Odp: POGOŃ SZCZECIN - Lechia Gdańsk 27 sierpnia, 18:30 - 29/08/2012 14:24
Dajcie spokój z ta Lechią. Przecież oni zawsze byli megalomanami. Wielcy mistrzowie ultraski i dopingu.Wszystko naj! Dobrali się razem z Romciem "Andersenem" Zielińskim i żyją w swoim urojonym świecie.

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.24 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005