Młodym nigdy się nie odechce możesz być pewny, jak nie oni to inni młodzi o to się koleś nie martw! zdecydowanie wole drugą opcje i nic tego nie zmieni nigdy ! zresztą widać jaka została wybrana, wybrana przez osoby zdecydowanie odpowiednie.
klasyczny egoizm,klub może być na dnie byle by tylko zaspokoić własne ego i ambicje. na krótką mete to przejdzie ale czy na dłuższą? siem wątpić. Pogon była i jest-tu zgoda,ale czy chcemy takiej Pogoni na zawsze? Bo wynika że niektórym taki stan odpowiada.Tu trzeba postawić pytanie- czemu ine miasta mogą znaleźć kogoś kto by uratował klub a Szczecin nie?
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/09/2008 14:02
Przypominam : Bekdas, Gondor, Ptak - 3 inwestoro/prezesów i 3 wielkie gafy, to chyba oczywiste, że ci którzy znają nie tak odległą historię są zrażeni do potencjalnych ' uzdrowicieli '.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 25 września 2008, 14:08 [1 raz(y)]
Przypominam : Bekdas, Gondor, Ptak - 3 inwestoro/prezesów i 3 wielkie gafy, to chyba oczywiste, że ci którzy znają nie tak odległą historię są zrażeni do potencjalnych inwestorów.
czy my zawsze musimy w dekadencji i maraźmie trwać? skrajności typu ptak czy gondor już tu sie nie pojawią-poprostu takie ciemne typy będą bały sie przyjść,a przykład drzymały dodatkowo ich zniechęci,a historia z terenami również zachęcająca nie jest. Ja zazdroszcze-tak nie omieszkam sie tego napisać-zazdroszcze np takiego alianza Górnikowi. Dlaczego kogoś takiego nie możemy ściągnąć? kiedys mówiło sie o rafinerii w schwedt,a nawet Volkswagenie. O kimś takim marze.a nie o gównianych dorobkiewiczach.
wszystko pięknie,ale jakos nie widze by ktoś kwapił sie o wykupienie Pogoni. Na to wychodzi że Pogon jest niestety słabym produktem. Wiec skoro zakładamy że ze Smolnym i Kałuznym nie damy sobie rady jest wogóle sens awansować? Pamiętam onegdaj Stilon Gorzów w dawnej drugiej lidze jak to non top byli w czołówce,ale kiedy zacząl "grozić" awans to sobie odpuszczali. tak samo jak pare lat temu z Flotą. Więc albo wóz albo przewóz.bo jakoś na horyzoncie nie widać żednego możnego altruisty. I chyba musimy wybrać,Pogon mocna sportowo poukładana,ale mniej szczecińska w wyższej klasie,albo taka jak teraz,z garstką kibiców na trybunach,ale zachowująca tożsamość,choćby na dzień dzisiejszy,bo za jakiś czas starzy kibice poprostu sie wykruszą,a młodym zabraknie zapału. i co wtedy? Pogon dołączy do Arkoni,Hutnika ,Stali i stanie sie jedną z wielu z tradycjami ale juz raczej bez dumy... i nie mówie tu o żadnej fuzji
kurwa nie rozumiem ciebie...albo jestes glupi albo slepy...jak mozesz porownywac Pogoń Szczecin do Stilonu czy Floty?? czemu nie porownasz do GKSu Katowice albo Lechii Gdańsk-jezeli chodzi o tradycje i wartosc na scenie pilkarskiej,kibicowskiej...te zespoly mialy tez ogromne kryzysy i jak wyszlo?? tu nie chodzi o egoizm! czy nie uwazaszze lapanie sie byle gowna moze pogorszyc sprawe?? drzymala kupil by miejsce w ekstraklasie i co dalej?? golasy smolny i kaluzny pograzyli by druzyne i spadla by znowu do IV ligi...teraz powoli beda musieli wygrywac zeby awansowac do klasy wyzej,jezeli beda awansowac to beda tez znajdowaly sie pieniadze-zawsze tak jest przy znanych ,,firmach",a ze beda stopniowo awansowac wiec w miedzy czasie bedzie ogarniany hajs na kolejny awans...jak widzisz obecni wlasciciele nic nie wkladaja w druzyne w lidze w ktorej nie trzeba tak naprawde duzo,a gdybysmy byli w ekstraklasie??,,lepiej wytrzeźwiej,sobie przemyśl"..jezeli Pogoń zostanie bez dumy to chyba ty juz jej nie masz....
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
wszystko pięknie,ale jakos nie widze by ktoś kwapił sie o wykupienie Pogoni. Na to wychodzi że Pogon jest niestety słabym produktem. Wiec skoro zakładamy że ze Smolnym i Kałuznym nie damy sobie rady jest wogóle sens awansować? Pamiętam onegdaj Stilon Gorzów w dawnej drugiej lidze jak to non top byli w czołówce,ale kiedy zacząl "grozić" awans to sobie odpuszczali. tak samo jak pare lat temu z Flotą. Więc albo wóz albo przewóz.bo jakoś na horyzoncie nie widać żednego możnego altruisty. I chyba musimy wybrać,Pogon mocna sportowo poukładana,ale mniej szczecińska w wyższej klasie,albo taka jak teraz,z garstką kibiców na trybunach,ale zachowująca tożsamość,choćby na dzień dzisiejszy,bo za jakiś czas starzy kibice poprostu sie wykruszą,a młodym zabraknie zapału. i co wtedy? Pogon dołączy do Arkoni,Hutnika ,Stali i stanie sie jedną z wielu z tradycjami ale juz raczej bez dumy... i nie mówie tu o żadnej fuzji
kurwa nie rozumiem ciebie...albo jestes glupi albo slepy...jak mozesz porownywac Pogoń Szczecin do Stilonu czy Floty?? czemu nie porownasz do GKSu Katowice albo Lechii Gdańsk-jezeli chodzi o tradycje i wartosc na scenie pilkarskiej,kibicowskiej...te zespoly mialy tez ogromne kryzysy i jak wyszlo?? tu nie chodzi o egoizm! czy nie uwazaszze lapanie sie byle gowna moze pogorszyc sprawe?? drzymala kupil by miejsce w ekstraklasie i co dalej?? golasy smolny i kaluzny pograzyli by druzyne i spadla by znowu do IV ligi...teraz powoli beda musieli wygrywac zeby awansowac do klasy wyzej,jezeli beda awansowac to beda tez znajdowaly sie pieniadze-zawsze tak jest przy znanych ,,firmach",a ze beda stopniowo awansowac wiec w miedzy czasie bedzie ogarniany hajs na kolejny awans...jak widzisz obecni wlasciciele nic nie wkladaja w druzyne w lidze w ktorej nie trzeba tak naprawde duzo,a gdybysmy byli w ekstraklasie??,,lepiej wytrzeźwiej,sobie przemyśl"..jezeli Pogoń zostanie bez dumy to chyba ty juz jej nie masz....
przeczytaj post powyżej a nie "drzesz" mi sie tu. o tradycjach kibicowskich nie napisałem tu ani słowa,drzymałe i fuzje jakbyś czytał uważnie też przekreśliłem. a jeżeli idzie o tradycje piłkarskie spójrz na los Stali Mielec. a tak swoją drogą,jeszcze nie tak dawno co było największą wartościa Pogoni Szczecin? dla mediów i innych kibiców? podpowiem że nie tradycje...i jakoś to nie było wykorzystane a wręcz zniweczone.
przeczytaj post powyżej a nie "drzesz" mi sie tu. o tradycjach kibicowskich nie napisałem tu ani słowa,drzymałe i fuzje jakbyś czytał uważnie też przekreśliłem. a jeżeli idzie o tradycje piłkarskie spójrz na los Stali Mielec. a tak swoją drogą,jeszcze nie tak dawno co było największą wartościa Pogoni Szczecin? dla mediów i innych kibiców? podpowiem że nie tradycje...i jakoś to nie było wykorzystane a wręcz zniweczone.
nie ,,dre" sie bo nie jestem jakims gowniarzem zebys mi tu wyjezdzal z takimi tekstami....jezeli ktos mi mowi ze w zwiazku ze spadkiem do nizszej klasy rozgrywkowej traci sie dume to nie wiem co mam o nim myslec ale raczej nic pozytywnego nie przychodzi mi do glowy...ty widzisz to innaczej-chcesz poswiecic dume i honor dla awansu,bo tak mozna wywnioskowac po tym cytacie ,,I chyba musimy wybrać,Pogon mocna sportowo poukładana,ale mniej szczecińska w wyższej klasie,albo taka jak teraz,z garstką kibiców na trybunach"....i nie mowie o tym ze chce w tej II lidze zgnic- chce aby moja druzyna awansowala, jednoczesnie angazujac sie w walke o kazdy mozliwy punkt...
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
nie ,,dre" sie bo nie jestem jakims gowniarzem zebys mi tu wyjezdzal z takimi tekstami....jezeli ktos mi mowi ze w zwiazku ze spadkiem do nizszej klasy rozgrywkowej traci sie dume to nie wiem co mam o nim myslec ale raczej nic pozytywnego nie przychodzi mi do glowy...ty widzisz to innaczej-chcesz poswiecic dume i honor dla awansu,bo tak mozna wywnioskowac po tym cytacie ,,I chyba musimy wybrać,Pogon mocna sportowo poukładana,ale mniej szczecińska w wyższej klasie,albo taka jak teraz,z garstką kibiców na trybunach"....i nie mowie o tym ze chce w tej II lidze zgnic- chce aby moja druzyna awansowala, jednoczesnie angazujac sie w walke o kazdy mozliwy punkt...
I tu pełna zgoda,jeżeli idzie o ostanie zdanie. jeżeli idzie o moją wypowiedź,to kwestia nadinterpretacji-napisałem przecież czym Pogon jest gorsza,że nie może mieć dobrego sponsora i stabilizacji. nie wymagam jakiś tam wyników,chodziłem na Pogon kiedy rodziła sie w bólach po spadku do drugiej ligi po barażach z Motorem lublin,i wiem co to jest honor,ambicje i oddanie.I równie dobrze zależy mi jak i chyba wszystkich tu piszących,aby to w końcu wszystko ruszyło. w innym przypadku,dałbym pas i odpuściłbym sobie.Ale kopamiem sie po jajach,ubliżaniem,wywyższaniem kto jest kumaty a kto tylko piknik do niczego nie doprowadzi. Problem jest w tym ze w mieście nikomu tak naprawde nie zależało na Pogoni, i nie wierze by cos w tej materi sie zmieniło. w tym jest moja obawa,że pozostaniemy w tym miejscu, a angaż w klub tak niekompetentnych ludzi pokroju Kałużny czy Smolny jest tylko kropką nad i. Pogoń zawsze miała duzo kibiców i czy kiedys zostało to wykorzystane? Nigdy. Daltego nie wierze, że jeżeli nawet uda nam sie awansować,to nagla sponsorzy będą walić tu drzwiami i oknami. Skoro juz teraz zakładamy że Smolny i kałużny nie dadzą sobie rady więc z takim podejsciem jest sens awansować? A jaką mam pewnośc że nie odsprzedadzą wtedy jakiemuś uzurpatorowi jeszcze gorszemu niż Ptak? przecież wraz z awansami kompetencje stowarzyszen i wpływ na działalność klubu maleje. to czysta hipoteza,dxiś abstrakcja-ale w przyszłości całkiem realna. A tak na marginesie też nie należe do jakiś wymoczków,więc fajnie by było aby z inwektywami niektórzy sie powstrzymywali.
Przegrywamy - źle , remisujemy - źle , wygrywamy - źle -
Ważne, że zostają dopisane Nam 3 punkty. Tyle w temacie.
te same odczucia ;f
Trudno, żeby tryskać optymizmem gdy drużyna w fatalnym stylu przegrywa. Wygrane, osiągnięte w takim stylu niestety nie wróżą niczego dobrego. Trzeba być albo ślepym, albo głupim by tego nie dostrzec.
tutaj sie zgodze, wygrana wygraną,ale my mieliśmy awansowac a nie z ledwoscia wygrywac z ostatnia druzyna i bronić sie przed strefa spadkowa.
Jakbyśmy wygrywali wszystkie mecze 1:0 po golach w końcowych minutach to też byłbyś niezadowolony, bo dlaczego tylko 1:0 ?!
Zrozumcie to, że dla Nas każdy punkt się liczy(nie ważne w jakich okolicznościach). Nasz cel to awans -żeby osiągnać cel to trzeba ciułać punkty - a w jakim stylu je zdobywać? na dzień dzisiejszy nie interesuje mnie to.
Pozdrawiam
co Ty wogole wypisujesz?? awans to nasz cel- oczywście, tylko jak Ty chcesz awansować ciulając punkty?? tu trzeba wygrywac,a nie z ciezszym przeciwnikiem w dupe albo remis a ze slabszym czasami fartowne zwyciestwo....tak Twoim zdaniem wyglada walka o awans?? mam wyjebane czy awansuja w dobrym stylu czy kiepskim,ale z taka gra nie mozna sie za wiele spodziewac...
To co teraz grają to nie jest walka o awans, nie ma słów by określić co Oni grają jednak musimy jak najwięcej punktów ugrać do przerwy między rundami, zrobić realne wzmocnienia i wtedy możemy spróbować powalczyć o awans.
Jeszcze jedno, na jakiej podstawie mieliśmy awansować chyba buńczuczych wypowiedzi i nazwie Pogoń Szczecin- jak się okazało nikt nie padnie przed nami na kolana bo Nasza drużyna zwie się Pogoń Szczecin, bardzo słabe wzmocnienia(jeśli można to tak nazwać), brak jakiegokolwiek zgrupowania przed sezonem i jeszcze te zamieszanie z Drzymałą.... szczerze mówiąc nie mieliśmy faktycznych przesłanek, że możemy walczyć w tej rundzie o awans...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/09/2008 17:08
To co teraz grają to nie jest walka o awans, nie ma słów by określić co Oni grają jednak musimy jak najwięcej punktów ugrać do przerwy między rundami, zrobić realne wzmocnienia i wtedy możemy spróbować powalczyć o awans.
Jeszcze jedno, na jakiej podstawie mieliśmy awansować chyba buńczuczych wypowiedzi i nazwie Pogoń Szczecin- jak się okazało nikt nie padnie przed nami na kolana bo Nasza drużyna zwie się Pogoń Szczecin, bardzo słabe wzmocnienia(jeśli można to tak nazwać), brak jakiegokolwiek zgrupowania przed sezonem i jeszcze te zamieszanie z Drzymałą.... szczerze mówiąc nie mieliśmy faktycznych przesłanek, że możemy walczyć w tej rundzie o awans...[/cytat]
Ja bym się nie zgodził że to nie jest walka o awans bo chyba każdy w tej drużynie i klubie wie że naszym celem jest awans, a że jest to walka na razie niezbyt skuteczna to po rundzie jesiennej przyjdzie czas na rozliczanie i ewentualne zmiany. Cały czas trzeba walczyc zobaczymy ile damy radę ugrac.
hehe to, że nie chce chujów typu drzymala czy ptak to jest życzenie czegoś złego? nie sądzę. Proszę cię koleś zastanów się jeszcze troszkę...
klasyczny egoizm,klub może być na dnie byle by tylko zaspokoić własne ego i ambicje. na krótką mete to przejdzie ale czy na dłuższą? siem wątpić. Pogon była i jest-tu zgoda,ale czy chcemy takiej Pogoni na zawsze? Bo wynika że niektórym taki stan odpowiada.Tu trzeba postawić pytanie- czemu ine miasta mogą znaleźć kogoś kto by uratował klub a Szczecin nie?
Jaki znów egoizm, myślisz że bym nie chciał Pogoni w ekstraklasie ?! chciałbym ale nie za wszelką cenę jak niektórzy. Ta czyli bardziej liczy się głos większości a nie głos ludzi wiernych kochających swój klub, tak mam to rozumieć?
hehe to, że nie chce chujów typu drzymala czy ptak to jest życzenie czegoś złego? nie sądzę. Proszę cię koleś zastanów się jeszcze troszkę...
Jaki znów egoizm, myślisz że bym nie chciał Pogoni w ekstraklasie ?! chciałbym ale nie za wszelką cenę jak niektórzy. Ta czyli bardziej liczy się głos większości a nie głos ludzi wiernych kochających swój klub, tak mam to rozumieć?
Nie odwracajmy kota ogonem i nie licytujmy sie kto,kogo i jak bardziej miłuje. pamiętaj że z miłości można popełniać też głupstwa. juz sie wypowiadałem wcześniej ale powtórze sie-jakbym nie czuł sentymentu czy estymy do klubu dawno miałbym "wyłożone" jak to pisał pewien klasyk i darowałbym bym sobie nerwów na nierówną czasem polemike. Pewnie nie jeździł bym do poznania czy berlina jak co niektórzy sugerują,idąc na łatwizne intelektualną,bo nic nie mogą innego wymysleć,ale poprostu odciął bym sie od tego wszystkiego,a dobry meczyk obejrzałbym sobie w tv w Lm albo lidze hiszpańskiej i angielskiej (co i tak robie-lubie dobrą piłke) a użeranie sie z tym wszystkim zostawił bym na boku. a tak nie jest,bo zależy mi aby Pogon WRÓCIŁA NA SWOJE MIEJSCE. I to nie musi stać sie przez zatracenie jakąś fuzją,wszak jedna juz mamy za sobą,o czym większosc wolała by o tym zapomnieć. Mi chodzi o przyszłą wizje klubu-a tu póki co widze ciemność. i to mnie właśnie boli...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 25/09/2008 22:34
A tak w ogóle to po co ktoś odświeża temat Drzymały. Nie ma go i na całe szczęście nie będzie i koniec tematu. Skupmy się na tym co mamy czyli II lidze, a nie gdybyaniu co bybyło gdyby.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Występy Pogoni w II lidze. - 26/09/2008 14:46
Na oficjalnej stronie jest napisane,że gramy w piątek 03.10.2008 w Wągrowcu. Czy to jest pewne info,czy zwykły błąd w "druku". Czy ktoś może potwierdzić datę tego spotkania? Z góry dzięks.
Na oficjalnej stronie jest napisane,że gramy w piątek 03.10.2008 w Wągrowcu. Czy to jest pewne info,czy zwykły błąd w "druku". Czy ktoś może potwierdzić datę tego spotkania? Z góry dzięks.
To błąd w druku pewnie. We właściwym terminarzu na ofi znajduje się poprawna data rozegrania meczu czyli 04.10.2008 (godz. 15.00)
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Czesc.
Ciesze sie bardzo, ze jest mobilizacja na mecz. Ze spotkamy sie w sektorze.
Kiedys kibicowalem tez Pogoni - jednak po tym jak kibice szczecinscy wyzywali Chemik na derbach w Policach, jak demolowali stadion... przestalem im kibicowac.
To tylko mecz - dlatego nie lubie wyzywania, czy trzaskania.
Obawiam sie jednak, ze teraz bedzie podobnie.
Trzeba bedzie uwazac na siebie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.